29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 15.5.2006 6:49

Re: Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

proč asi ten ušlechtilý Pávek odstranil z www.jindrichovice.cz přehledy vyrobené elektřiny a vydojených peněz? Podle mě proto, aby nepopuzoval případné voliče, kterým zbylo v hlavě alespoň tolik mozkových buněk, aby zvládli trojčlenku. Kolik je doopravdy Jihočeských Matek? Jak je možné, že 2 ženský dokáží ovlivnit veřejné mínění? Kde na to berou prachy, aby podplácely redaktorky ČT? Celá strana Zelených je jeden obrovský švindl, ať tomu šéfuje kdokoliv. A volit je může jen totální vypatlanec, který by volil Sládka, kdyby to hovado kandidovalo.

jeff 15.5.2006 6:55

Re: Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

Andreji omyl. Dana Kuchtová nemá o ochraně životního prostředí ani potuchy. V odporu proti jaderné energetice vystupuje pouze jako směšná, nevzdělaná a primitivní propagandistka.  Nedokážu si představit, že něco takového by se mohlo podílet na tvorbě energetické politiky státu.

křovas 15.5.2006 7:34

Re: Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

á další věřící :o)

jtv 15.5.2006 7:58

Re: Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

"... boj proti jaderným elektrárnám s životním prostředím dost souvisí ..."

Ano, souvisí. Bohužel to životní prostředí výrazně poškozuje.

Maaartin 15.5.2006 9:39

Blahoslaveni chudi duchem

Naivni nebo zaplaceny? Psat blbiny do knizek ma byt zasluha o ZP? Nebo snad jim ma byt boj proti JE? Svata prostoto. Jsou to * starajici se jen o trvale udrzitelny rozvoj vlastni kapsy a nicici cokoliv jineho - ekonomiku stejne jako zivotni prostredi.

Btw., pokud ma nekdo nekolik mesicu nefunkni web, je to bud maskovana cenzura nebo totalni neschopnost. V kazdem pripade: NEVOLIT!

Demokrat 15.5.2006 1:16

Pávek pracuje pro zlepšení životního prostředí

Pávek jako staropsta Jindřichovic pod Smrkem zajistil vybudování dvou větrných elektráren a kotelny na biomasu atd. Stačí se přijet podívat. Autor se tedy evidentně plete. Úmyslně?

Nepřesnosti, které dělá SZ před volbami jsou nic proti podvodům, kterých se dopustili členové ODS a ČSSD. Už jste zapomněli?

JiriF 15.5.2006 1:58

Re: Pávek pracuje pro zlepšení životního prostředí

Mohl byste prosím ještě Váš chvalozpěv na pana Pávka doplnit o detaily financování výstavby a provozu zmíněného větrníku ? Možná sám shledáte, že Vaše argumentace byla zvolena ne právě šťastně.

LOJR 15.5.2006 7:13

Re: Pávek pracuje pro zlepšení životního prostředí

Ano, Pávek "zajistil" - aby jeho firma vybudovala v Jindřichovicích  větrnou elektrárnu s reálnou účinností  asi poloviční oproti slibované, která byla takřka celá financována nevratnou státní dotací a dále ze stejných zdrojů zvýhodněnou půjčkou. Šlo o desítky milionů, které se nikdy nevrátí, jediný kdo z celého projektu profitoval, je právě Pávek. Zkuste hádat, kdo se stará (samozřejmě ne zadarmo) o provoz? V čem se proboha autor plete? Co myslíte "nepřesnostmi"?

bitaxe 15.5.2006 8:33

Re: Re: Pávek pracuje pro zlepšení životního prostředí

Proč něco nazývat "nevratnou státní dotací" když je to v reálu dárček od státu (a tedy z našich kapes) někomu konkrétnímu? A proč se nepozastavit nad tím že elektřina povině vykupovaná z podobných zdrojů je za výrazně vyšší cenu než třeba z normální elektrárny? To že přesto se obvykle podobný zdroj nezaplatí je věc další (proto ten dárek do vínku při stavbě) Bláboly o větrné elektřině neznečišťující prostředí jsou o ničem, ono totiž na podobný zdroj pokud by měl něco řešit musí být ještě také něco kam si tu lektriku "schovám" na dobu kdy fouká málo nebo moc, což (bohužel) není ani ekonomické ani ekologické, a pokud se chci tvářit jako spasitel a přitom vím že mé řešení funguje jen ve zlomku procenta (ty výkyvy zajišťují běžné elektrárny) pak je to při nejmenším "vyčůranost" nebo prostě podfuk. To ale u zelených a jejich náčelníků není nic divného. Po zásluze doufám propadnou u voleb.

šakal 15.5.2006 0:55

...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 4

ano vstupu Turecka do EU...Chorvatsko cíleně nevyjmenovávají jako zemi zralou pro vstup do EU...problémy s multikulturním soužitím chtějí řešit bojem proti sociálnímu vyloučení a nespravedlivým životním podmínkám...s terorismem odmítají bojovat válkami či i jen kulturními střety...jsou pro nahrazení NATO vojsky EU, jsou pro protiamerické postoje EU...obranou politiku považují za důležitou, ale chtějí přidat peníze na policii (resp. preventivní práci policie) právě z rozpočtu na obranu...s Rakouskem chtějí výrazně rozsáhlejší vztahy, společné programy a instituce, než s ostatními sousedy; popis plánovaných aktivit s Rakušany (a absence takových aktivit u Poláků, do značné míry u Slováků a částečně u Němců) jen ukazuje, jak vidí svět a kdo je asi platí.

...Tohle je, myslím, v našem politickém světě opravdu STRANA NOVÁ a nejen minulostí, ale ani čímkoliv jiným NEZATÍŽENÁ ;-P

Trotl 15.5.2006 1:21

Re: ...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 4

Škoda, že se tohle neobjeví v celostátních médiích. Safra...ještě větrník do každé rodiny tam chybí.

šakal 15.5.2006 0:54

...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 3

stoprocentní přerozdělování vybraného zdravotního pojištění mezi pojišťovny...boj s nelegální imigrací řešit legalizací imigrace...té napomoci tím, že stát se imigrantům postará o bydlení a práci...speciální úřad pro integraci Romů...stipendia na rasovém základě (pro Romy)...oddlužení ze státních peněz na rasovém základě (Romů)...změny v obchodní politice EU tak, aby podporovala nejchudší země světa...uvědomují si neschválení EU ústavy a EU rozpočtu jako problém a chtějí to řešit další politickou integrací a rozšiřování EU...

jonáš 15.5.2006 6:14

Re: ...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 3

Co žlučník, zatim dobrý?8-o

šakal 15.5.2006 0:54

...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 2

postavení mimo jiné muslimů na roveň katolické a dalších velkých církví (pochybuji že tím zrovnoprávněním hodlají velké církve omezit na úroveň těch malých)...Zrušení Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu (v programu decentně zamlčují, že jde o zločiny komunismu)...rozmělnění úrovně VŠ tlakem na převážně bakalářská studia...zkracování pracovní doby...řada různých daňových výjimek (na podporu toho, co oni považují za důležité)...typy rodin jsou pro ně m.j. i homosexuální páry, tomu se má přizpůsobit právní řád...státní půjčky pro rodiny z dětmi i jen z pouhého důvodu finanční tísně...zrušení dětských domovů...osvojování dětí homosexuálním partnerem...diskuze o adopci dětí homosexuálními dvojicemi...

šakal 15.5.2006 0:53

...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 1

Takhle nějak v kostce vypadá ten program zelených - posuď te sami:

Zrušíme podmínku minimální účasti 50 % občanů při konání referend, která je diskriminující...Prosazujeme zrušení přijímacích zkoušek na střední a vysoké školy...vypovězení Úmluvy o potlačování a zrušení obchodu s lidmi...daně z motorových vozidel...zákaz topení uhlím...daň na všechny uhlíkatá paliva (uhlí, plyn, ...)...mýtné pro všechny nákladní automobily a na celou silniční síť...podpora vzniku kartelů výrobců biopotravin...vegetariánská jídla ve školních jídelnách...vrazí peníze do vlastního českého výzkumu škodlivosti mobilů...povinné zálohování jednorázových lahví...vyrovnávací akce (affirmative action) pro ženy, Romy, invalidy, uprchlíky, cizince...

Demokrat 15.5.2006 1:24

Re: ...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 1

No, a co je na tom tak špatného. Jde o názor, který v PS se dostane do střetu s jinými názory. A o to snad v demokracii jde, ne? A co když jsou některé jejich návrhy dobré? To, že má někdo jiný názor neznamená, že je hlupák. Zelení jsou šance jak alespoň částečně změnit zasmrádlé vody v naší politice!

Proč ji tedy nevyužít?

LOJR 15.5.2006 7:03

Re: Re: ...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 1

Ano, blbá změna taky změna - tak nějak jste to myslel? Nebo změna není prostředek, ale cíl?

míša mýval 15.5.2006 8:41

angličané říkají

Každá změna je k horšímu

kocourek 15.5.2006 7:30

Re: Re: ...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 1

Demokrat,muze se vas zeptat,jak myslite zu zmenu?Nedovedou se dohodnout mezi sebou,jak tedy budou hledat kompromis s druhymi stranamy?Nevadi  -hlavne ,ze bude zmena.Jaderna energije,cetl jste jeji nahrazeni?Nevadi,hlavne ze bude zmena.Takovych prikladu je hodne,ale vam to vubec nevadi,hlavne,ze bude zmena,jestli k lepsimu nebo horsimu,to vam taky nevadi.Tak ,jak si predstavuji vase mysleni,zrovna tak vidim mysleni Zelenych.Brante se.

kocourek 15.5.2006 7:32

Re: Re: Re: ...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 1

oprava stranami

J. Mach 15.5.2006 8:57

Re: Re: ...No...nevolte je....MILÁČKY! č. 1

Jste opravdu demokrat.To, že má někdo jiný názor, opravdu ještě neznamená, že je hlupák. Ale hlupák je ten, kdo zastává hloupé názory a naprostá většina názorů zelených je hloupá. Ale pokud máte dojem, že některý názor zelených není hloupý, tak sem s ním, ať se poučíme.

Jarda C. 15.5.2006 0:36

Jen škoda, že na té ostravské slezině nebyl po ruce nějaký policajt

Aspoň by bylo koho exemplárně potrestat:-/.

kocour 15.5.2006 0:36

Shovívavý k Zeleným? Ani omylem!

Mám teorii: Poté, co vyhořela Cesta změny, hledala Pravda a láska novou "loď", až si všimla Zelených a pěkně je politicky "vytunelovala". Kateřina Jacques, Bursík, Uhl, to jsou lidé, kteří se zelenou ideologií nemají nic moc společného, berou tu stranu jen jako výtah k politické moci - ta pro ně není prostředkem k dosažení cíle, ale je sama cílem. Tihle lidé prostě chtějí vládnout. Zhruba před rokem se bylo třeba rozhodnout: Buď zachránit US, nebo za ni najít alternativu. Tehdy poprvé se začalo vážně mluvit o tom, že by se Zelení mohli přehoupnout přes 5%.

Takže: Jsem Pravda a láska, co udělám?

1) Tak především musím k Zeleným vstoupit a prosadit se do vedení. Stalo se.

2) Dál, musím mediálně vzbudit dojem, že dostanu přes 5%. Stalo se: onen průzkum byl naprosto klíčový pro další osud tzv. Zelených - dnes je jisté, že se do Sněmovny dostanou, před měsícem by na ně nikdo nevsadil ani zlámanou grešli.

3) Když už v centru pozornosti jsem, potřebuji se tam udržet. Pí Jacques (rozená Pajerová, jaká náhodička) vyprovokuje střet s policí a nechá se "zmlátit". Na mlácení Češi slyší. Pro jistotu se trochu rozhádám uvnitř strany, o tom se bude psát tento týden.

kocour 15.5.2006 0:36

dokončení:

4) Konečně, mediálních 5% nestačí, potřebuji si je pojistit také reálně. To především znamená přebrat hlasy dávno mrtvé US - takže jí dáme ránu z milosti novým "marjánkovým" programem. Zajistí přítel Němec, který se už víc než rok chová jako hrobař US a člověk, který s politikou končí. Dlouho mi nebylo jasné, proč to dělá, proč se US ani v náznaku nepokusí zachránit ... v kontextu se vzestupem zelené pravdy a lásky to začíná být jasnější.

5) Taky je třeba trochu namydlit schody a odčerpat hůasy Lidovcům ... i náhlá billboardová aktivita Balbínů pro mne byla dlouho záhadou ... už není, krásně to zapadá do skládanky.

Asi jsem paranoidní, ale já za tím vším tuším ruku jakéhosi velkého dramatika a nějaké ty chechtáky pro Němce a pro Balbíny (kde asi vzali tak najednou na ty billboardy)? Ale je to jen takové podezření ...

šakal 15.5.2006 0:56

...AMEN!

 :-/

jeff 15.5.2006 6:42

Re: dokončení:

žádná paranoia, docela reálné

Saša 15.5.2006 14:04

Velmi přesné.

To je, Kocoure, skutečně pozoruhodně přesné a výstižné.

A já bych dodal, že za proskribcí redaktora pana Čermáka není  přenosilovská musolinisace Paroubka, ale její tvrdé zpochybnění Zelených.

Trotl 15.5.2006 0:52

Re: Shovívavý k Zeleným? Ani omylem!

Kocoure, jen otázka na okraj. Jak je možné, že lobistka Kateřina Pajerová zastavá funkci ředitelky odboru pro lidská práva? Není to tak náhodou v rozporu? Nemá tam být člověk nestranný? Jak to, že není vyšetřována za porušování shromažďovacího práva? Pokud vím, tak střed s policistou vyprovokvala sama, neuposlechnutím příkazu strážníka. Ona zákon porušovat smí a já ne?

kocour 15.5.2006 1:09

Re: Re: Shovívavý k Zeleným? Ani omylem!

No, tuhle otázku si kladu už asi týden ... slušný státní úředník by rezignoval na funkci v okamžiku, kdy by byl na kandidátce, a zůstal by na úřadě jen jako referent. Ona de facto kandiduje jako opoziční politička proti vládě, pro kterou pracuje ve funkci srovnatelné s pozicí náměstka na ministerstvu.

Technická: Není ředitelkou odboru. Je vrchní ředitelkou sekce. To je víc, než ředitel odboru.

jonáš 15.5.2006 6:15

Re: Re: Re: Shovívavý k Zeleným? Ani omylem!

A co když kandiduje jako koaliční ?8-o