29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
taky si vem 16.5.2006 17:44

Re: Re: Re: Zelené raději nevolit!

prasek

Stredocech 15.5.2006 8:57

Zelené fantasmagorie jsou krajně nebezpečné, jak ukázal Pol Pot

Jeho "návrat" k vesnickým společnostem si vyžádal 1 až 3 miliónů obětí. Pol Pot své fantasmagorie převzal od francouzských salóních intelektuálů. Realizace zelené politiky může vést k podobným koncům, viz. Kellerovy venkovské komunity.

O miliardových škodách, které zelení stačili napáchat svými obstrukcemi při stavbě dálnic a dalších objektů nemluvě.

Vlastimil 15.5.2006 8:27

Nebuďme k zeleným shovívaví

Autor s jistou ironií označuje stranu zelených za spolek chaotů, ke kterým bychom se měli chovat schovívavě. I kdyby se snad do poslanecké sněmovny dostali, brzo prý se rozhádají a rozpadnou. Takže nějaké velké nebezpečí nám prý ani nehrozí.

Já jeho schovívavost nesdílím. Doustanou-li se zelení do poslanecké sněmovny a do koaliční vlády, budou své koaliční partnery vydírat a tlačit k realizaci nesmyslných "ekologických" projektů. Zablokuje se výstavba další jaderné elektrárny, zdraží se uhlí, budou se stavět "větrníky" a dotovat produkce různých biopaliv. Toto všechno nás může stát spoustu zbytečně vyhozených peněz a škody se budou obtížně napravovat ještě v dalších volebních obdobích.

Mám nepříjemný pocit že nynější volební kampaň zelených je nejnovějším nebezpečným pokusem o manipulaci české věřejnosti. Před několika měsíci náhle vyskočí volební preference zelených a Bursík se stává hvězdou všech masmédií. Do řady předvolebních pořadů ČT "Otázky Václava Moravce" se zelení jako dostanou do všech pořadů pro 14 krajů + ještě do včerejšího pořadu pro neparlamentní strany. Tolik prostoru v této předvolební sérii žádná jiná strana nedostala. Naproti tomu např. US-DEU se do tohoto pořadu nedostala vůbec. Přestože nemám Vladimíra Železného příliš rád, tak jeho postřeh, že za podezřelým vzestupem strany zelených vidí čísi nebezpečný pokus o manipulaci veřejnosti, považuji za správný.

Kdo stojí za touto kampaní v pozadí se můžeme jen domýšlet - možná je to nejnověší kůň "pravdy a lásky".

huhu 15.5.2006 8:41

Re: Nebuďme k zeleným shovívaví

jaképak možná ? zelení jsou reinkarnací pravdalásky pro volby r. 2006 ! US-DEU, ED jsou Veškrnou a jeho partou odepsání, proto minimální propagace...

huhu 15.5.2006 8:16

skvělý výběr

u zelených máte vše - v čele zloděje, za ním hysterku peroucí se s policajty, hospodské rváče, hornorakouskou agentku, straničtí i "nezávislí" poutníci pravdalásky, sládkovci i Vůhl...v pozadí Veškrna...skvělá volba pro putující volební stádo ještě nedávno adorující ED, minule volící US a kde jakou inkarnaci nepolitické politiky. Volba pro lidi s vlastní neukojenou ctižádostí nebo pravicovou rétorikou a levicovým myšlením. Strana na jedno použití, pro ty, kteří se ke své minulé volbě za 4 roky již nehlásí....:-P

ahasver 15.5.2006 8:58

Re: skvělý výběr

A na to všechno autor článku jaksi pozapomněl - vy jste to za něj vyjádřil naprosto exaktně. Spojuje je jediná touha, neukojená touha po moci. Když se nedostanou do Parlamentu ted´, zkusí to za čtyři roky znovu pod jinou vlajkou

I.L. 15.5.2006 13:11

Re: skvělý výběr

Vystizne...

Ladislav 15.5.2006 8:11

Volím Železného

Pokud někdo přesně a jasně popsal zelenou demokracii ( čti zelený raketíring) v ČR, tak to byl před časem Klaus a v neděli Železný. Je až neuvěřitelné, že tuto rakovinu, kterou Bursík nazval občanskou společností, dosud stát toleruje,přestože evidentně rozkládá zastupitelský a parlamentní systém.Přičítám zbabělosti politiků,že se tím nezabývají a nebrání stát.Všechny nás to stojí neuvěřitelné peníze a občanům to zdá se nevadí.Asi mají rádi drahý chléb a drahou dálnici. A to,že si sami ničíme stát a ekonomiku se za hranicemi samozřejmě musí líbit,jak by ne? Rozpor mezi pravomocí a odpovědností,to je problém Česka,copak je to tak těžké pochopit.To,co by nikdo z nás nedopustil ve své rodině,firmě,to tolerujeme ve státě.

Klaus a Železný vidí opravdu dál,než zbabělý Paroubek a tupý Tupolánek.Volím Železného.

ahasver 15.5.2006 8:54

Re: Volím Železného

Svůj k svému

pavel 99 15.5.2006 11:01

Re: Volím Železného

v tomhle bych Železnému věřil. Sám mediálně manipuloval celé roky, tudíž manipulaci spolehlivě pozná.

Flasi 15.5.2006 13:08

Re: Re: Volím Železného

Velmi presne :-).

bez brýlí 15.5.2006 8:03

Volit Zelené - jediná možnost jak nezahodit protestní hlas

Kdo nesouhlasí s chováním stávajích stran ve sněmovně a nechce svůj hlas zahodit nebo nejít k volbám, jinou možnost nemá. Zelení vezmou hlasy všem kromě komunistů. Proto tolik křiku.

Stredocech 15.5.2006 10:07

Re: Volit Zelené - jediná možnost jak nezahodit protestní hlas

Zelení nejsou o nic lepší, než komunisté. Raději volit kohokoliv z již profláknutých stran ČSSD, ODS či KDU-ČSL než tento spolek.

Ani náhodou 15.5.2006 7:49

Zelené barety nevolit,ale vysadit do džungle.

Ať TAM ukáží, jak se dá ekologicky existovat a jako druh nezakrnět a nevymřít. Fantasmagorické plány na větrníkové plantáže a fofovoltaická pole jsou ve skutečnosti ekologickou katastrofou, vyhozenými penězi a nízkou účinností a neekologickou výrobou obého likvadační pro ekonomiku a ekologii celého světa, jenže to si nepřipustí.Deset let fotovoltaika vyrábí pár wattů, aby teprve jedenáctý rok dala něco navíc,větrníky se někdy točí a někdy ne a v záloze(teplé= spaliny,skleníkové plyny) musí být tepelné elektrárny, aby nahradily výpadky.O čisté atomové energetice špenáti neví už vůbec nic, hlavně, že jihočeské macechy mají o čem mlýt pantem a brát od rakušáků peníze na své aktivity.Hlavně, že si rakušáci svou atomku postavili a pak vše v referendu pohřbili.Teď se nám snaží vnutit svou vlastní chybu jako celosvětový názor .Pa. Spinkejte zelení broučkové. Až dostanete rozum( o čemž se dá s úspěchem pochybovat), tak se z toho vzápětí znovu samou radostí zblázníte...

červenomodrobílý 15.5.2006 7:41

Bursík a Kuchtová, to bude řacha

Český volič je nevyzpytatelný. V minulých volbách vsadil na dnes již mrtvého koně "Unii svobody", jejiž ministři nám ale po čtyři roky dokonale škodili. Pan ministr Němec stačil dobít zbytky právního vědomí v ČR, o panu ministru obrany  s jeho megalomanskými potřebami obrněných transportérů za bratru 24 miliard Kč, raději ani nemluvě. Stejný osud nás bohužel potká, pokud vsadíme na "zelené".  "Matka" všech jihočeských matek paní Kuchtová odstaví Temelín, abychom mohli dovážet rakouskou elektrickou energii, zavedeme ekologickou daň na uhlí, abychom mohli dovážet "levný" plyn, a když nebude foukat vítr, budeme svítit loučemi atd. atd.  A pan předseda Bursík se řídí heslem :" Na malé ostudy jsem zvyklý, a z velkých si stejně nic nedělám". Jen dej prosím omámený voliči, abych spočinul v lůně české demokracie, totiž Parlamentu, a potom se máte všichni na co těšit"!!

míša mýval 15.5.2006 8:27

co máš proti USher(oinům)?

Teď už kopeš do mrtvoly, která se jako pověstný dům Usherů pomalu potápí v hnoji, který pod sebe za těch osm let nadělala.

Dušan Polanský 15.5.2006 7:16

Ale jo,

vždyť jsou to jenom pravičáci. A ten nakonec jenom hrabe pro sebe.

kocourek 15.5.2006 7:20

Re: Ale jo,

Ale  Dusane,nejak ti na prvnim miste vypadla CSSD,ktera se kvuli korytum spoji i s KSC nebo martany.

J. Mach 15.5.2006 10:19

Re: Ale jo,

No, zatím to vypadá, že nejvíc hrabou pod sebe členové ČSSD a to moc pravicová strana není. nebo je to jenom mediální obraz? Ty novináři, to je ale chamraď, co?

pavel 99 15.5.2006 10:24

Re: Re: Ale jo,

Nebojte, ono to ta vypadat přestane. Policie má zákaz informování o korupčních kauzách (na ODS se asi nic vyškrábat nepodařilo, tam by zákaz nejspíš neplatil), tiskové mluvčí odeslali (až do voleb) na školení. A hned bude v republice krásněji a radostněji. (Ostatně Paroubek se při zdravici pionýrů musel cítit jako ve "starých zlatých časech".)

Pavel 15.5.2006 6:51

Tenhle spolek ani náhodou

Nechci žít ve skanzenu, ale chci žít v moderní, vyspělé zemi, nezaplevelené ventilátory na každém kopci. A také mne znepokojuje, jak jsou současní zelení představitelé provázáni s partami v zahraničí, které námi, českým lidem i státem, otevřeně pohrdají. Když jsem v období temelínské štvanice sledoval rakouskou televizi a viděl reakce tamních politiků; a následně interview s Ondřejem Liškou, současným jihomoravským volebním leaderem, dost jsem prozřel. Jinak právě jmenovaný je také podepsán pod požadavkem za omluvu odsunutým tzv. sudetským Němcům, ovšem v rémci "Mládeže za intekulturní porozumění" (viz třeba http://www.bohumildolezal.cz/texty/petice.htm). Pevně doufám, že naš příslušné instituce tyto aktivity sledují.

EVa 15.5.2006 5:33

A co se na to podívat i z této strany:

V r. 2002 se zdálo, že by mohla zabodovat 4 koalice. A najednou se těsně před volbama rozpadla pro vnitřní rozpory a vyhráli socani. Teď se zdá, že by se do parlamentu mohla dostat jiná (i když dost problematická )strana. A najednou se mezi sebou začínají prát a na jejího předsedu je veden útok - jako obvykle, kvůli majetku. Na to český volič vždycky slyší. Jestlipak je to nebude stát volební hlasy ? Komu pak to asi prospěje ? I když jsem přesvědčen, že - pokud se zelení dostanou do parlamentu, brzy po volbách se jejich jednotliví poslanci přidají - ať již formálně nebo neformálně - k těm stranám, ke kterým tíhnou. Je to nesourodý slepenec, který žádný předseda nebude schopen dostat do latě a nikdy nebudou vystupovat jako jednotná strana. Takže koalice s nimi bude pro jejich partnery vždycky sázka do loterie.

R 15.5.2006 4:05

Mně připadá strana zelených a jejich volební program

jako program nějakých kancelářských zelených revolucionářů bez kontaktu s praxí splácaný za půl hodiny někde u stolu.  Lákavé věci tam jsou, to je pravda, jenže způsob realizace těchto věcí je teoretický, nedomyšlený a nepočítá s konkrétními situacemi. Zelení  mně tímto až příliš  připomínají takzvané "užitečné idioty", kteří už v minulosti kolikrát posloužili, provedli špinavou práci a potom byli nějakým způsobem odstaveni.

míša mýval 15.5.2006 8:38

salonní zelení revolucionáři

Mě připomínají salonní komunisty, kteří nad sklenkou absinthu v pařížských bojovali za světovou revoluci. Několik pomatenců sice vyrazilo tuto revoluci podpořit do Sojuzu, kde však byli odhaleni jako špioni a posláni do Gulagů, kde ukončili svůj neplodný život poctivou prací. Takže tito užiteční idioti nebývají odstaveni ale pověšeni, neboť revoluce požírá své děti. Rozumný salonní revolucionář je pro mě Bursík. Bojuje, ale v mezích zákona a zejména nezanedbává v revolučním opojení materiální stránku života.

Stredocech 15.5.2006 9:00

Re: salonní zelení revolucionáři

Jenže vedle těch užitečných idiotů to odnese mnohonásobně větší počet normálních lidí. Bez amerických intelektuálů bychom o Pol Potovi ani neslyšeli.

Jenda 15.5.2006 13:59

Re: Re: salonní zelení revolucionáři

Nezapominate taky trosku na francouzske intelektualy? ;-)

Andrej 15.5.2006 2:05

Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

a nevymýšlejte si, prosím. Buď si zjistěte fakta a potom teprve pište, anebo nepište. Jak jste přišel třeba na to, že se Pávek a Kuchtová nikdy nezabývali životním prostředím? Pávek se trvale udržitelným rozvojem zabývá už léta a dokonce o tom píše knížky! Stejně tak boj proti jaderným elektrárnám s životním prostředím dost souvisí. A krom toho "zelený" program všude v Evropě je o dost širší než jen ochrana přírody , protože příroda i lidská kultura jsou navzájem velice provázané.

A s Uhlem jste už úplně vedle. Píšete, že na Bursíka "zaútočil". Asi si nedokážete představit, že je možné vyslovit svůj názor, aniž by přitom člověk na někoho "útočil". Uhl udělal jen to, co dělá celý život a ve straně zelených po celou dobu - vyslovil svoje kritické připomínky. Tentokrát se ovšem to vše nějak dostalo do novin a bylo ihned prezentováno jako "spory ve Straně zelených".

Konečně, údajná cenzura webu je pouze Váš výmysl. Neexistuje a problém je zcela v něčem jiném. Pro jistotu celou pasáž o webu z onoho dopisu cituji:

"Velmi nešťastná je situace kolem stranického webu www.zeleni.cz. Web, který je jedním ze zásadních zdrojů informací pro potenciální voliče, není již několik měsíců plně funkční. To, že staré stránky byly staženy před spuštěním nových a funkčních, navíc v předvolební době, nelze považovat za nic jiného než za projev neprofesionality. Za tuto chybu by měly konkrétní osoby převzít politickou zodpovědnost."

To je vše.

Posluchac 15.5.2006 2:54

Re: Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

 Petr Uhl

R 15.5.2006 3:51

Re: Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

Kuchtová se opravdu nezabývá životním prostředím.  Kuchtová se zabývá bojem proti jaderným elektrárnám, což je v podstatě boj proti životnímu prostředí.  A to ještě kdoví za čí peníze. Ono tváří v tvář realitě - zvyšování obsahu CO2 v atmosféře a jejímu oteplování, zdražování ropy a zemního plynu antijaderná vlna pomalu začíná opadávat.  I někteří bojovníci proti jaderné energii pomalu začínají uvažovat, jak by s co nejmenšímu ztrátami přešli na druhou stranu.

R 15.5.2006 3:51

Re: Re: Pane Burket, nebudte k sobe tak shovivavy

. Pávek taky není jednoznačně bojovník za životní prostředí. Ty větrníky jsou dost kontroverzní věc, která se týká nás všech, protože náš parlament schválil zákon, který stanovuje výkupní ceny takové elektřiny na zhruba čtyřnásobek výkupní ceny za jadernou nebo uhelnou elektřinu. Znamená to, že každý z nás, kdo odebírá elektřinu, mu nějakou tou korunou na ty jeho větrníky přispívá. I když se nás na to nikdo neptal. když půjdu do krajnosti, tak můžu Pávka klidně označit za přížívníka, který se přiživuje na uměle navýšených cenách za výkup energie z větrníků.