29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ahasver 15.5.2006 16:59

Re: Pokud bude ODS potrebovat po volbach zelene,

Je vidět na první pohled, že jste nejen národohospodář, ale hodně pamatujete. Zatím byla asi nejdražší arbitráž s CME, pokud Vám něco říká jménjo Železný - opravdu typická arbitráž v režii  ČSSD. A banky vytunelované za vlády ODS, myslím třeba  Plzeňskou banku a IPB, vskutku typická arbitráž  v režii ČSSD. A ministra Bojara favoritní firma Human Diag na dodávku krevní plasmy, rovněž typická arbitráž v režii ČSSD. A dát dvacet miliard zeleným,?? Cha, cha. Stačí dvacet korun, a bude po nich.

AeroKarel 15.5.2006 17:03

Re: Re: Pokud bude ODS potrebovat po volbach zelene,

Ti IPB bych raději nerozvíjel. Tam nás řešení ČSSD ještě bude dost stát.......

AeroKarel 15.5.2006 17:40

Re: Re: Re: Pokud bude ODS potrebovat po volbach zelene,

Ale zase si bude medit ČSOB. Sobotka a jedenáct miliard za korunu, Sobotka a ČSOB proti urovnání s Nomurou......

Přičinlivý hoch, ten Sobotka. Bez jakékoliv pracovní praxe a takovéhle výkony. Talent ........

JJ 15.5.2006 17:21

Re: Re: Pokud bude ODS potrebovat po volbach zelene,

Jenom pravni poplatky u Nomury jiz jdou pres miliardu? Nomura narokuje 40 mld. Vzhledem k tomu, ze zakladni obrana statu byla v tom, ze investice nebyla investici v pravem slova smyslu, tak to moc nadejne nevypada.

CME - CSSd predlozila PADELANY DUKAZ, KTERY POSKOZOVAL stat.

Sobotka priznal, ze sanace IPB stala obrovske penize (srovnatelne s objemem vkladu, ktere mela chranit) a k tomu ta arbitraz. Zpusob sanace KB ci CS znamenal darek minoritnim akcionarum pres 10 mld. Proc se sanovala Plzenska banka - tomu opravdu nerozumim.

A pokud jde o majitele domu, tak tam muze jit o hodne slusne castky a pokud vlada ignorovala i Ustavni soud tak o vysledku nemuze byt pochyb..

JJ 15.5.2006 17:22

Re: Re: Re: Pokud bude ODS potrebovat po volbach zelene,

Prirozene u posledniho jde technicky o soud ve Strasburgu, pojem arbitraz zde nebyl na miste, za chybu se omlouvam.

huhu 15.5.2006 18:05

Re: Re: Pokud bude ODS potrebovat po volbach zelene,

ano CME byla arbitráž v režii čssd a pravdalásky...(Y)

ahasver 15.5.2006 16:32

Hurá do Austrálie

Bursík a jeho melody boys se svými futuristicky orientovanými mozky jsou  záchranou  nejen České Kotliny, nepřeháním když řeknu, i energetickou nadějí celého lidstva.  Možná, že až budou stavět geotermální elektrárny, prokopou se až k protinožcům do Austrálie.  Hoši, dejte se do práce hned,  určitě Vás nikdo nebude ani postrádat, ani přemlouvat, abyste se vrátili!  

šakal 15.5.2006 16:16

"Vydesit k smrti volice patri k zakladnim volebnim taktikam."

Uznávám...tahle "základní volební taktika" zeleným vychází kurva účinně - alespoň u mě. Já z nich asi tak dva dny seru maggi a když se mě zeptáte, esi maj lepší program komouši nebo evrgríni, tak budu zaraženě mlčet...

...jo, přišel, viděl...vyděsil ;-P

Ale Vy ste srdnatej člověk, Mirku...určitě se nevylekáte ;-)  

Mirek 15.5.2006 16:37

Re: "Vydesit k smrti volice patri k zakladnim volebnim taktikam."

Ja se musim smat. Kdyz si clovek precte prispevky, tak nabyde dojmu, ze na CR se riti katastrofa, ktera ohrozi samotne byti statu, prumyslu a demokracie. To dokaze politicky marketing. Ve skutecnosti pokud budou Zeleni ve vlade se nestane temer nic. Budou tam mit vahu asi jako dnesni US, tedy  mizivou, prosadi par bodu ze sveho programu a svet pujde dal. Prosadi treba nastup biopaliv, za coz jim budeme za par let pri nastupu naftove krize vdecni, mozna budou delat problemy jaderne technologii, za coz jim pri ropne krizi vdecni nebudeme. Proste budou mit sve plusy a minusy jako kazda jina strana. Ta demonizace vychazi z energetickych zajmovych skupin, ktere to vnimaji jako prekazku pro sve penize. Odtud ta temer histerie. 

vita 15.5.2006 18:13

Re: Re: "Vydesit k smrti volice patri k zakladnim volebnim taktikam."

Zelení v Německu - nezapomínat, prosím!

Alex 15.5.2006 19:00

Souhlasím, že budou-li zelení ve vládě+, nebude to žádná tragedie. ALE!

Naopak - nedostanou-li se přes 5 %, nebude mít ODS + KDU dost hlasů v parlamentu, a VE VLÁDĚ BUDOU ČSSD + KSČ !!! - jednoduchý počet.

Haf 15.5.2006 19:07

Re: Souhlasím, že budou-li zelení ve vládě+, nebude to žádná tragedie. ALE!

Alex, početnice vám chybí vod první třídy , co ?

LJG 15.5.2006 15:42

rozhovor v Lidovkách

Když si přečtu Bursíkův rozhovor v Lidovkách, kde odpověděl na pár otázek pečlivě vybraných :-) dá mi ta laskavost hodně práce. Bude-li tímto tempem pracovat v parlamentu, tak jen stihne prosadit své osobní zájmy a z programů Zelených nestačí vykoktat ani jednu větu.....

PROROK ELIÁŠ 15.5.2006 16:06

Re: rozhovor v Lidovkách

 Zelení bohužel nehrají fér, jak tvrdí....Nejen dnešní odpovědi Bursíkovi, ale i nechutˇ ŘÍCI NA ROVINU S KÝM HODLAJÍ PO VOLBÁCH SPOLUPRACOVAT o tom svědčí.....

AeroKarel 15.5.2006 14:54

"Nezbývá nám než doufat, že zelení nebudou mít možnost svoje půtky, intriky a pěstní souboje přenést i na parlamentní půdu. "

Nezbývá. A také, než doufat že pokud se tam nedostanou (rozhodně plus pro nás), nebudou mít růžoví a rudí více než 100 míst součtem. Protože to by byl průser ještě větší!

A včil babo raď!

Mirek 15.5.2006 14:10

Proc jste si vybral zrovna zelene ?

Nechapu proc jste si vybral za cil sveho dilka zrovna Zelene. Nepruhledne finance, neduveryhodni lide, PR na webu, vnitrni rozpory atd atd. .  Preci tohle vsechno plati o kazde strane co jich tu mame. Tak proc jste to pouzil zrovinka na Zelene? Asi to bude mit jiny duvod nez jsou tyto oficialne uvadene problemy. Nemam pravdu?

hodne neRath 15.5.2006 15:02

Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

maji naprosto unikatni volebni program.....

Mirek 15.5.2006 16:06

Re: Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

Maji podobny program jako ostatni. Smes rozumnych myslenek s pitomostma a nesplnitelnejma slibama spolu s marketingovymi kecy. Jenom se zameruji na jine volice nez ostatni, tudiz kladou duraz na jina temata. Hustota blbosti je ve vsech programech zhruba podobna (s vyjimkou komunistu,  to je blbost od zacatku do konce).

pavel 99 15.5.2006 16:10

Re: Re: Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

mohl bych prosit nějaký "extrakt" těch rozumných myšlenek z programu Strany zelených? Možná jsem něco přehlédl.

hodne neRath 15.5.2006 16:18

Re: Re: Re: Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

nikoliv. Maji program jehoz splneni by znamenalo zmenu fyzikalnich zakonu.......

viz "snizeni emisi CO2 nahradou jaderne energie plynem.."

pavel 99 15.5.2006 16:30

Re: Re: Re: Re: Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

možná to psal někdo, kdo netuší, že nějaké podobné zákony existují.

Mirek 15.5.2006 16:41

Re: Re: Re: Re: Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

Nektere jine strany maji zase program, ktery by znamenal zmenu ekonomickych zakonu. Takove uz jsou programy politickych stran. Stale nevim proc jenom Zeleni.

pavel 99 15.5.2006 21:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

a netvrdili o sobě Zelení, že jsou JINÍ? (Snad dokonce "lepší"?) Že by snad LHALI?

AeroKarel 15.5.2006 15:03

Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

Nemáte.

Lžou (více méně všichni.

Ovšem u rudých, růžových, zelených a černých se splnění propagovaných cílů bojím!!!!!!

Mirek 15.5.2006 15:52

Re: Re: Proc jste si vybral zrovna zelene ?

Vydesit k smrti volice patri k zakladnim volebnim taktikam. Programem se nema cenu vzrusovat. To je jenom marketingovy material, s nulovou faktickou hodnotou.. Kazda koalice obrousi nejextremnejis body vsech programu. Bat se je treba toho, co v programu neni - co se pred volici taji. Z tohoto pohledu je treba se bat komunistu, pak dlouho nic a pak jsou vicemene nastejno vsichni ostatni. Kazdy muze neprijemne prekvapit . Neni nikdo, komu se da uplne verit.

honzak 15.5.2006 13:16

perly pana Bursíka

z mailové odpovědí páně předsedovy:

"Z obnovtielných zdrojů energie má u nás největší potenciál biomasa (cca 40%), velké vodní elektrárny (cca 20%), malé vodní elektrárny (cca 20%) a větrné elektrárny (cca 20%). Poroste význam elektráren slunečních a využívající energii zemského nitra, tj. geotermálních."

TRVALÝ výkon velkých vodních elektrárten je v 10 až 100 MW, protože je zajištěn běžným průtokem dle manipulačního řádu (zkusím zjistit čísla). Malé vodní elektrárny 10 až 100 kW, ale je jich víc. Oba tyto zdroje jsou ale plánovatelně využitelné a tudíž nemusí být zálohované. Navíc období s minimem průtoku docela dobře korespondují s minimem spotřeby.

Zbytek paně předsedovy informace je totální blábol (větrníky musím zálohovat, biomasu musím vozit a sklízet), zvlášť geotermální elektrárny v prostředí ČR mě rozesmály tak, že jsem vylil kafe.

ptakopysk 15.5.2006 13:35

geotermální elektrárny v prostředí ČR mě rozesmály

vy se smějete, ale já jsem z toho vyčetl, že Bursík, až zvítězí ve volbách, provede anšlus Horních Uher. V Tatrách budou větrníky a na zlomu kolem Komárna budou geotermální elektrárny. Slovenský rómský džihád bude celé Bursíkovo snažení sabotovat masivními krádežemi kovových součástí a jejich zkapalňováním na borovičku v transmutačních reaktorech typu Zberné suroviny a Krčma...

honzak 15.5.2006 13:52

Re: geotermální elektrárny v prostředí ČR mě rozesmály

Anšlus ale musí být ekologický - luky, šípy, koně, proutěné brnění a štíty. Maximálně obléhací praky a sudy plné sra..k. Transmutační reaktory jsou dost dobrý, Boha jeho i Máriu Tvoju, daj deci borovičky!

ptakopysk 15.5.2006 14:13

Re: Re: geotermální elektrárny v prostředí ČR mě rozesmály

Vojště jihočeských Matek vyrazí přes spřátelené Rakousy a překvapí Slováky od jihu. Pravda s trapným faux pas u Balatonu, kde se ekologičtí aktivisté budou snažit zatáhnout bránící se Matku Kuchtovou do vody, nabyvše letmým pozorováním dojmu, že jde o jakéhosi sladkovodního kytovce vyvrženého na břeh. Cestou zmydlí bývalého poslance Macka tvrdícího, že išeu do Mauaciek čočovicu mláciť, vypustí Gabčíkovo, zaplaví Nagymáros...

Kukl 15.5.2006 12:54

Patočka, Beránek, Uhl.... Dobro došli!

Smutné bude, jestli se zelení mezi sebou do voleb jaksi vzájemně vystřílejí, že..., ehm, ehm.