29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
tich@dohoda 8.2.2008 7:30

má pan poslanec skládat účty, tady ta vaše logika poněkud kulhá. My co jsme zažili bolševiky , jejich výkřiky jednotně k volbám , čelem k masám , kdo nejde s námi jde proti nám, jsme na veřejnou volbu strašně , ale strašně hákliví. Veřejnou volbu pro

jak pise soudruh modry komunista "milano" /viz titulek/ "my jsme na verejnou volbu strasne haklivi" . Aby bylo jasno, MY= modri komuniste z ODS, tedy tzv. "nekomuniste" = kolaboranti a praskaci, kteri svou zbabelosti a rektolezectvim davali komunistum =KSC kazde 4 roky ustavni legitimituve volbach, kdy 99.8% volicu daval hlas kandidatum NF. Pokud si vzpominam, tak volby tehdy byly tajne, jednou jsem byl volit, v 18 letech, kdy jsem z toho nemel rozum, potom uz nikdy. V kazdem pripade me tehdy poslali s volebnimi listky za plentu kde byl stul s tuzkou a teprve potom jsem ty listky hodil do hlasovaci urny. Pochopitelne nejsem naivni a vim, ze i ve volebni mistnosti bylo "bdele oko" strany a davalo pozor, ovsem jit za plentu a skrtat na vol. listcich chtelo jen trosku obcanske odvahy. Jenze tehdy "dnesni partyzani" nemeli ani odvahu nejit do prvomajoveho pruvodu, natoz odvahu prokazat zasadnejsi obcansky postoj.. O kandidatu Svejnarovi si iluze nedelam, ovsem stavajici prezident je zosobnenim a reprezentantem prave te tupe poslusne masy "nekumunistu=kolaborantu, ktera dnes / kdyz se to uz  muze/ se tak kategoricky vymezuje proti komunistum, na jejichz hlasech stoji jejich vlada. Cest :-)

walter 8.2.2008 7:24

Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

veřejná volba JE demokratičtější, ale to by nesměli být poslanci přizdi.ráči.

Jinak je to celé hlavou dolu - sněmovna poměrově, senát většinově...

Kiper 8.2.2008 7:19

Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

No právě proto, že  žádný poslanec není volebním programem vázán, jakého prezidenta volit, má být volba tajná a je to plně věc svědomí poslance.

Lagron 8.2.2008 7:19

Soudruzi ze psa

neuveřejněním mého příspěvku jen potvrzujete kam už jsme to dopracovali! A bude hůř! Cenzura a šikanování, to už tady bylo! Čest práci, chudáci!

miláno 8.2.2008 6:54

Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

 Kontrolní otázka vážený realisto . Jeden  i druhý můj soused volil poslance sociální demokracie. Jeden chce na hrad Klause druhý Švejnara , kterému má pan poslanec skládat účty, tady ta vaše logika poněkud kulhá. My co jsme zažili bolševiky , jejich výkřiky jednotně k volbám , čelem k masám , kdo nejde s námi jde proti nám, jsme na veřejnou volbu strašně , ale strašně hákliví. Veřejnou volbu prosazují autoritářské a  komunistické režimy, aby se při ní mohl případně označit věřejný nepřítel.Takže pokud Vám, jak píšete ,záleží na demokracii v této zemi, prosím zkuste se zamyslet, zda-li tajná volba není demokratičštější. Já se domnívám , že ano.Přeji Vám hezký den.

pozorovatel123 8.2.2008 6:11

Uvidíme

Presidentská volba je pouze pozadí na němž probíhá jiný a důležitější boj.

Probíhá boj o to, kdo bude informačně ovládat český trh s informacemi. Dříve to byl jakýsi ústav (lidově censura). Po něm zbylo vzduchoprázno a tak se to snaží někdo zaplnit. Reklamní šot probíhá na volbě presidenta. Proběhl pokus s televizní vánoční vzpourou 2000. Výsledkem je Komers jako programový vedoucí. Nedělní polední masáže jsou mnohem demagogičtější než byly za NOVY.

Pan antiklaus spadl z nebe a nikdo mu nevěřil. Asi ale nejde o presidenta i když možná nebudete věřit. Jde o pokus tvůrců virtuální reality si opět vyzkoušet svoji sílu a získat rozhodující vliv.  Docela se jim to daří. Vždy se najde nějaký fracek, který plácne to nebo ono. Pak se to už virtuálně zpracuje.

Již několikráte zde bylo poukazováno na vzestup SZ po jednom nebo dvou zmanipulovaných výzkumech veřejného mínění. Dnes jsou tvrdou tealitou, jak se kdysi říkalo. Pokud projde antiklaous, o kterém nedávnou nikdo nevěděl (opět navržen primárně SZ), pak si tito tvůrci reality mohou připsat další bod a tvrdit. "Dokážeme cokoliv si vzpomeneme, zaplaťte x ev. y miliard a máte cokoliv co si vzpomenete".  No co takhle třeba 3 eura týdně na osobu a na ekologii v celé Evropě?  Paroubek nebo nějaký jeho poradce s tím umí bohužel zacházet.

Ale pozor, netvrdím že tato akce je placená jde pouze o předvedení možnosti v době informační společnosti. V tomto novém světě se zatím moc neorientujeme, a tak jsem zvědav jak to dopadne. Tento příspěvek postupně upravuji, ale měnit jsem na něm nemusel zatím nic.

SUTERA 8.2.2008 5:47

Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Ale, jdi....

Ale 8.2.2008 5:10

Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Vidím, soudruhu, že jsi nezapomněl. Já taky ne. Rozdíl je v tom, že tobě se to líbilo a cítil ses v tom dobře.

Realista 8.2.2008 4:32

Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Princip tajné volby je důležitý pro občany, kteří mohou volit jak chtějí a nikomu se nemusí a ani nesmí zodpovídat jak volili. Jedině takové volby jsou svobodné. Pokud ale, volí naši zastupitele tj. poslanci a senátoři (což je u prezidentské volby mimochodem špatně, protože žádná strana nemá ve volebním programu jakého presidenta bude volit) tak se poslanci a senátoři samozřejmě musí zodpovídat voličům, které zastupují a jejich volba tedy logicky nemůže být tajná. To že jsme se těchto reliktů bolševismu za 18 let nezbavili je smutné, ale to, že dnes naši někteří zastupitelé nechápou tyto základní principy demokracie je nebytečná ostuda. V prvé řadě jejich, v druhé řadě jejich voličů.

Sutera 8.2.2008 4:10

Re: Budeme zase cinkat klíčema?

Dobra Pani, to Vam doslo az nyni?

Sutera 8.2.2008 4:02

Re: PAYNE,TO JSOU MUZNA SLOVA, SKUTECNE.

Jeste bych dodal diktatori nebyvaji tak osamoceni, mivaji bezpocet nekritickych podporovatelu, predevsim na bazi PROSPECHU  a  TUPOSTI.

Sutera 8.2.2008 4:00

PAYNE,TO JSOU MUZNA SLOVA, SKUTECNE.

Ale jak je mozne ze se nam ta demokracie takto ZK....VILA?

JE TO TAK, A JEDINE CO JE NUTNE JE ZMENA. Jiz to vypada jako v nejake podivne zemi, kde se snazi nekdo demokraticky sesadit diktatora.

KDO PRVNI ZALOZI NOVOU PRAVICOVOU STRANU S PROGRAMEM, BUDE HVEZDA SCENY.

JESTLIZE ODS NEOTOCI, NEZASLOUZI SI ANI PLIVANEC.

kocour 8.2.2008 2:43

Připomeňte někdo sklerotickému kocourovi,

kdo to před 5 lety byl, kdo hlasoval jinak? Díky.

Sláva Růžička 8.2.2008 2:26

Re: Budeme zase cinkat klíčema?

To sice ano, ale jako bývalý poslanec by nám měl pan Payne taky říct,co dělat v případě,že sosani se svou "veřejnou" (tedy z příkazu strany) volbou porušili všechno,co porušit šlo i nešlo.O svědomí a vědomí v tom řípadě nemůže být řeč.A teď co s tím?Dá se podat někde nějaká stížnost? Kdo,kam a komu?Co může dělat obyčejný člověk,kterého štve celá ta komedie se Švejnarem? Můžu já sám protestovat proti tomu?Nechci ho,protože lže,jeho otec lže,zůstali venku jen proto,že starej věděl,že to tady půjde do kopru.V roce 1947 ho nikdo do KSČ vstupovat nenutil,šel tam z vy....nosti,následně dělal pohůnka komoušům,aby je jen z touhy po lepším zradil.Mladej  neutekl nijak romanticky (s kytarou),ale na diplomatický pas.Nepochybně,jsa zvolen prezidentem,vyznamená ty hrdiny,kteří mu ten dramaticýj útěk umožnili, stejně jako jmenuje vedení národní banky,které bude určovat dění ve státě českém.Nic hezkého.V Lánech se kuchařky naučí místo vyhlášených koláčků péct hambáče a zázvorové sušenky, vymění se židle na rozměry amerických pozadí,bude víc obsazených hostinských pokojů(už se prezentovali početní bratranci a další),no a my si to s chutí zaplatíme.Lety do USA budou v rámci povinných odlétaných hodin, tedy z rozpočtu armády,která je vidět jen na zahraničních misích a trenclích generálního štábu.Tak jak, bude pan Payne ten,který tohle nějak zorganizuje? V tom případě jsem prvmí,kdo ho  podpoří.Přidá se někdo?Jinak mne dost děsí to,že nikdo neřve hlasem,že volba veřejná je prasárna a sprosté vydírání sosanských pos/rl/anců,když jim šéf nařídil,jak mají volit.Tak jen čekám,že první protestující bude pan Havel,hvízdne si Dáša,stranou jistě nezůstane pan Uhl a legalizátorka Aničky/Barbory/Adama paní Ombudsman Šabatová.Tak dobrou noc a hezké probuzení,

slava 8.2.2008 1:45

Re: tak trochu jinak ...

Takováhle hloupost se opravdu hned tak nevidí.

Pavel 8.2.2008 1:40

Re: kde ty lonske snehy jsou

Právě teď nalétáváte, velice zle a se strašnými důsledky.

Pavel 8.2.2008 1:39

tak trochu jinak ...

Svědmí socdem politiků je závislé na tom jestli je vidí ne novináři, ale jejich kápo Paroubek, který jim v případě neposlechnutí udělá ze života peklo. Partička strachy před doslova násilím se tetelících poslanců bud volit jak bičem vůdce Paroubek a jeho gestapáci Rath a Hašek švihají.

To jsme to dopracovali, politiku v této zemi ovivňuje táta Kočka se svými syny.

marie 8.2.2008 1:27

Budeme zase cinkat klíčema?

"Má to snad znamenat, že volitelé, poslanci a senátoři, by hlasovali jinak, kdyby jim nehrozilo, že se někdo dozví, jak se rozhodli, a že by hlasovali úplně jinak, kdyby měli svůj názor říci veřejně?", to "handrkování kolem způsobu volby prezidenta" - má to snad znamenat , že poslanci a senátoři - tedy naši zákonodárci, se neřídí svým názorem, ale názorem stranických bossů, máme to chápat tak, že vlastní názor nemají? Ale to je docela ošemetné, vždyť jsou to zákonodárci...  

VIKTOR 8.2.2008 0:41

Budeme zase cinkat klíčema?

Děkuji za článek.Máte naprostou pravdu!!!

defenestrovat vcetne Payna 8.2.2008 0:29

kde ty lonske snehy jsou

Pane Payne, NEBUDEME. A kvuli takovym kulovym esum, jako jste Vy, to uz vubec. Jednou jsme naleteli, OK, ale podruhe toho bohda nebude. 

Historik 8.2.2008 0:24

Začíná to smrdět procesy s odpůrci ve vlastní straně

Už to tady jednou bylo (podobnost náhodná?).