13.5.2024 | Svátek má Servác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
nup 8.2.2008 11:28

Re: Budeme zase cinkat klíčema?

Tak zítra před Strakovkou! ;-D

jirka.s. 8.2.2008 12:04

Re: Re: Budeme zase cinkat klíčema?

Omyl, já mám namířeno k lihovému domu! ;-D

nup 8.2.2008 13:41

Re: Re: Re: Budeme zase cinkat klíčema?

To jste nějaký ten měsíc zaspal - tomu bordelu tady šéfují z Jánského vršku - a ve Strakovce mají výkvět! ;-D

jirka.s. 8.2.2008 15:54

Re: Re: Re: Re: Budeme zase cinkat klíčema?

 Nevím, jak na Jánském vršku, ale já jsem zahlédl červenou lucernu právě na lihovém domě! A navíc tak mají exemplář, do kterého se dá velmi snadno trefit! ;-D

Honza 8.2.2008 10:03

půjdu s Vámi pane Payne

klíčů mám plnou bednu, můžeme je rozdávat. Bohužel ale čím déle bude duo Paroubek Rath u vesla, tím víc ovcí se na jejich stranu přidá. První z blbosti, další pak už ze strachu. To bylo ve střední Evropě před 70 lety a lidi se nepoučí. Vždy až nějakou další katastrofou, která je srazí na dno a oni se pokorně vrátí ke kořenům lidského bytí.

tosek 8.2.2008 9:43

Bída české politiky

Vcelku nelze s panem Paynem nesouhlasit. Dnešní situace kolem volby/nevolby prezidenta je jen výsledkem toho, kdo a jak u nás dělá vrcholná politiku. S několika málo výjimkami jde o lidi, kteří ničeho nedosáhli a nemají žádné odborné renomé a morální kredit. Na kandidátky svých stran se ponejvíce dostali právě proto, že poslouchají. A když už jsou někam zvoleni, je třeba příslušné volební období využít hlavně k tomu, aby zaměstnali své známé a příbuzné coby asistenty, poradce a kamarádům dohodili různé zajímavé zakázky. Samozřejmě je důležité sledovat, v jaké fázi volebního obdoí se nacházejí. Před volbami slyšíme o omezení imunity, přímé volbě prezidenta a jiné hezké věty, nic z toho se ale zcela logicky nikdy "bohužel" nedaří uskutečnit. Někdy jsou slyšet sliby i po volbách - třeba těch minulých, s výsledkem 100:100. Všichni halasně prohlašovali, že se s tím něco musí udělat (třeba aby byl lichý počet poslanců). A dnes? Samozřejmě nic. Podle mě jde o výsledek špatného pochopení pojmu svobody. U nás je chápána tak, že si můžu dělat kdykoli cokoli, bez ohledu na kohokoli. To ovšem není liberalismus, nýbrž anarchie. K oné svobodě je totiž třeba stejně tak důležité připojit zodpovědnost a ohled na práva a svobody ostatních.

relikt 8.2.2008 9:54

Re: Bída české politiky

 To je jak v tom vtipu: Ptá se jeden druhého - "A co tví tři kluci? Jak se mají a co dělají?"  ... "No mají se fajn! Jeden je budižkničemu, druhý je darmošlap a ten třetí taky dělá do politiky."  ;-D

H.K. 8.2.2008 10:16

Re: Re: Bída české politiky

Dejte se do politiky Vy a trochu kultivujte politickou scénu.

tosek 8.2.2008 10:19

Re: Re: Re: Bída české politiky

Díky za radu, nemám zájem.

H.K. 8.2.2008 16:23

Re: Re: Re: Re: Bída české politiky

Nemusíte děkovat. Souhlasím s Vámi. Kdo nic nedělá nic nepokazí.

Jura Jurax 8.2.2008 10:27

Re: Re: Re: Bída české politiky

Živím se poctivě a nemyslím, že bychsi  to na stará kolena měl pokazit. :-D;-(

xtl 8.2.2008 9:41

strach z veřejné nebo tajné volby prezidenta

Strach z veřejné nebo tajné volby prezidenta ukazuje na možnost, že výsledky obou se mohou lišit. Proto doporučuji provést nejdříve volbu tajnou a hned poté volbu veřejnou, aby bylo každému jasné, v čem přesně tento rozdíl spočívá. Analýza takto získaných experimentálních dat může být zajímavá pro poslance a jejich voliče.

relikt 8.2.2008 9:49

Re: strach z veřejné nebo tajné volby prezidenta

 Takový malý problém: která volba pak bude platná? :-)

Jura Jurax 8.2.2008 10:28

Re: Re: strach z veřejné nebo tajné volby prezidenta

Detail. O platnostti té které volby se bude hlasovat. Taky dvakrát - tajně a pak veřejně.

Jura Jurax 8.2.2008 10:29

Re: strach z veřejné nebo tajné volby prezidenta

Ale to by naši čačtí volení zastupiči nesměli předem vědět, že je čeká ještě veřejné repete!

Kolombo 8.2.2008 14:10

Re: strach z veřejné nebo tajné volby prezidenta

Co takhle se na volbu vykašlat úplně - ať existují mezi lidmi jen dobrovolně přijaté závazky - jsme přece rovnoprávní, ne? Pak by se vidělo, kdo je vlastně solidárnější, jestli zastánci pravice nebo levice. Osobně si myslím, že různí ti zastánci "hlavních proudů", regulací, pravdy a lásky by se bez podpory ze strany těch, co míň žvaní a zato víc pracují ze samé lásky do deseti let vzájemně vybili.

Muff 8.2.2008 9:36

Souhlas

Na základě uvedené argumentace by měl dávno zaniknou mandát kreatur Melčáka a Pohanky, protože jsou vázáni příkazy sekretariátu ODS a to dokonce písemnou smlouvou!

relikt 8.2.2008 9:47

Re: Souhlas

 To tvrdíte vy a představitelé strany, kterým nevyhovovala volba Melčáka a Pohanky. Otiskněte jejich smlouvu! Zdůvodněte názor o příkazu sekretariátu ODS, nejlépe nějakým konkrétním důkazem! Jinak jsou vaše tvrzení jen sprostou lží!!!

Čenda 8.2.2008 10:22

Re: Re: Souhlas

Je mi v toto divné, že tito dva pánové před záčátkem utkání svůj dres převlékli

Marat 8.2.2008 11:21

Re: Souhlas

To je zajimavé zjištěni.Tak Pohanka a Melčák necvakli patama,nezařvali :"Na váš rozkaz pane" a nepodřídili se příkazu svého pána,proto jsou kreatury.Právě to,že se nepodřídili rozkazu svého velitele,tak jen plní svůj poslanecký slib.Soudruhu ! Máte důkaz že nejednají podle svého rozmu,že se podřizují jinému pánu,nežli tomu koho měli být vždy a za všech okolnosti poslušní?Oni snad přísahali poslušnost Paroubkovi?Ten stranický systém je hanebnost už od vzniku republiky.

relikt 8.2.2008 12:21

Re: Re: Souhlas

 Přesné! Ten stranický systém je hanebnost už od vzniku republiky. Omezuje svobodnou volbu a tím i vzájemnou spolupráci na správných věcech! R^

ver 8.2.2008 9:05

Jistě pane ministře

dnes se na to podívám , škoda , že to končí

ladislav 8.2.2008 9:04

Běžte havlovci s těmi kecy do háje

Stejně jako Havel se zdá nepochopili princip parlamentní demokracie ani mnozí diskutující. Podle nich to musí fungovat takhle : vstoupím do nějaké strany s nějakým programem, který prezentuji a propaguji tak dlouho, až se dostanu do sněmovny. V této fázi mému svědomí daná strana nepřekáží , naopak mé svědomí je zticha, aby stranu ( čti nosič a katapult do vysoko umístěného sněmovního koryta ) nijak nepopudilo. Jakmile mne ale strana pomocí voličů,kteří jsou oklamáni,protože mé svědomí během kampaně mlčelo) vystřelí do ke korýtkuv parlamentu,už ji nepotřebuji a začnu si hrát na čestného, který se rozhoduje výhradně dle svědomí.

Pěkná blbost,co ? V tu ránu je v parlamentu místo pěti stran 200 pomatenců a parlament přestává fungovat.A Česko taky. Tak to na nás nezkoušejte komedianti.

relikt 8.2.2008 9:17

Re: Běžte havlovci s těmi kecy do háje

 Těch dvěsta zastupitelů je jistě posvazované svými úvazkami se stranou z které vzešli až ke korýtku. Jejich svoboda volby je pro ně však pojistkou, že nebudou vydíratelní stranickými lídry, kteří pochopitelně také mají své osobní zájmy v uplatňování moci. A moc to je právě to oč lídrům stran běží především. Jsou to totiž jen lidé se všemi vlastnostmi. Hitler například prohlásil - "Dejte mi moc a za deset let Německo nepoznáte!". Za deset let bylo Německo rozbombardované do mrtě. To je jeden z příkladů, jak se nakonec může projevit stranická disciplína.

 Z tohoto pohledu je stranická poslušnost antiproduktivní ve vztahu k občanovi. Ne vždy je vůle strany shodná s proklamovanými zájmy o občana, ne vždy je krok i toho nejlepšího stranického lídra to správné a neomylné. Proto je demokratické, aby byla volba zastupitelů v parlamentu a senátu tajná!

Jura Jurax 8.2.2008 10:39

Re: Re: Běžte havlovci s těmi kecy do háje

Ne vždy je vůle strany shodná s proklamovanými zájmy o občana, - tohle nikdy. Vůle strany je shodná se zájmy její věrchušky a ta se stará jen o sebe a svá koryta;  to nemá s občany vůbec co dělat.

Jura Jurax 8.2.2008 10:35

Re: Běžte havlovci s těmi kecy do háje

V tu ránu je v parlamentu místo pěti stran 200 pomatenců a parlament přestává fungovat.A Česko taky.

Vtipálku! Dvě stovky pomatenců jsou tam tak jako tak; parlament kupodivu funguje, avšak blbě a jak je vidno teď, občas vůbec. Česko naopak funguje, protože chvála bohům, jsou-li jací, není na té parlamentní žvanírně závislé. I když ovšem naši zákonodárci se snaží, aby nefungovalo, plodíce zmetkové zákony nacpané hovadinami ... ;-€;-O(Y)8-o

Marat 8.2.2008 11:35

Re: Běžte havlovci s těmi kecy do háje

Ladislave,kdyby ti poslanci kandidovali jen za sebe a né za stranu,tak potom by se dalo mluvit o nějaké demokracií.To, že poslanci jsou povini hlasovat a dělat jen to a tak,jak rozkáže boss,tak to tu demokracií vylučuje.To je vládá bossu politických stran.Takový parlament založený na poslušnosti bossum,není vůbec parlament a taková pseudodemokracie není demokracií.Opravdu nechápu,proč ČR potřebuje tolik poslancu a tolik senátoru,když na všechno úplně stačí bossové politických stran.Přece by úplně stačilo,kdyby každý velký šéf strany řekl,já hlasují za padesát mandátu a ty ty obrovské peníze na výdaje parlamentu by se mohli dát třebas na chudé,nebo na blaho bezdomovcu.Co je to za trapnou pokryteckou šaškárnu z hlasováním v parlamentu,když i ten nejpitomější pasák koz v zemi ví předem,jak každé hlasování dopadne?

Dlabáček 8.2.2008 8:54

hra na pravdu

Zase někdo rozhoduje kde je pravda a tu svoji pravdu si chce ohlídat. To že nějaký lídr řekne tohle je pravé ořechové ještě neznamená že to tak je. Každá strana má nějaké nějaké představy a lidé se v nich shromažďují protože jejich představy se více či méně shodují ale nikdy nemohou být všechny představy stejné. Jakmile někdo začne tvrdit že jenom jeho pravda je ta správná tak to již je diktatura.

ladislav 8.2.2008 9:07

Re: hra na pravdu

Dlabáčku,jsi vůl,protože demokracie není soutěž 200 šašků,co si říkají poslanci, ale soutěž nějakého počtu ( 3 nebo deset,kolik se dostane do parlamentu) politických stran a jejich programů.Nebo snad voliči vybírali z 200 programů ?

relikt 8.2.2008 9:41

Re: Re: hra na pravdu

 Váš pohled je zůžený pouze na stranickost. Je to kolektivní vidění světa, které popírá svobodu myšlení jednotlivce. Nic jistě není černobílé a tak samozřejmě podpora občanů různým stranám je způsob prezentování a konkurence různých programů. V konečném uplatnění programu stran samozřejmě hraje významnou roli disciplína nejvyšších stranických představitelů stranami dosazenými na místa poslanců a senátorů. Ti jsou jistě kolektivem sledující záměr strany ke které patří. Znemožnit jim ale jednotlivou možnost se vzepřít ve volbě své straně znamená zrušit osobní zodpovědnost za volbu a kolektivní zodpovědnost se tak stává jen imaginárním pojmem a alibim pro lídra na čele strany. Ten pak má defakto diktátorskou pozici ve straně a i nejlépe míněný záměr strany se stává diktátem pro společnost. Ne totiž všichni občané musí souhlasit s názorem diktátorsky prosazeným.

 Jakýkoliv krok k diktátorství(byť v jediné straně) je oslabení demokracie a cestou do pekla diktátu!