7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marat 8.2.2008 11:44

Re: Re: hra na pravdu

Od kdy je předvolební program politické strany neměnitelným dogmatem? Kdy která strana dodržuje striktně předvolební program? Ty programy stran jsou jen retorickým cvičením,kterým politici lapají hloupé voliče.To vaše tvrzení je důkazem občanské a politické nevyspělosti českého národa.A slušná opozice má povinost hledat chyby v navržených zákonech a né za každou cenu prosazovat zájmy, rozkazy svého velkého šéfa. a to se právě  v ČR od nepaměti děje a soudruh Paroubek to dotáhl k nestoudné dokonalosti. Kéž by ste alespoň tak hloupě neplkali o demokracií.

Dlabáček 8.2.2008 13:20

Re: Re: hra na pravdu

Každej jsme nějakej. Snažil jsem se naznačit že i poslanci jsou lidé kteří mohou mít jiný názor než jejich lídr a mají mít možnost volit podle svědomí ne podle diktátu šéfa. Jinak proč tam sedí to potom stačí sešlost stran kteří mezi sebou volí s vlivností určenou volbama a ostatní jsou pouze stafáž.

Pete 8.2.2008 8:46

Pane Payne, také mě jímá hrůza, jak si s základním

principem demokracie - tajnou volbou, hrají politické hry jak děcka se sirkama. Mám pocit, že prostě nejsme národ demokratický, nechápeme demokracii a dopadneme nějak podobně jako Rusáci a Bělorusové. Ta cesta do nesvobody není zas tak dlouhá a skládá se pouze z několika zásadních kroků. Zpochybnění tajných voleb patří rozhodně mezi ně.

teta 8.2.2008 8:43

sněmovna

Pan Payne napsal docela závažnou myšlenku. "Vím jak to ve sněmovně chodí", to znamená,že všechno co se tam děje, nemá s demokratickou společností co do činění. Je tu opět nová totalita zabalená do krásných keců o demokracii. Je to daleko horší než za komunistů, protože oni se jen přelili do jiné vaničky a mají daleko větší moc než před tím. Tehdy bylo aspoň zdání o možnosti vlády lidu.Dnes si to docela sprostě a bezostyšně pečou mezi sebou a lidi jim jsou dobří jen na vytváření prostředků pro jejich spokojený život. Nevím,  nevím pane Payne, jestli by se vám podařilo dostat na Václavák dostatek lidí pro zvonění klíči. Uvědomte si taky, že dnešní policie má daleko větší zkušenosti a vybavení pro takovéto "nezákonné" akce. Žakule to vyzkoušela s obuchem v rozkroku. Bojím se, že by se další Havel nedostal ani na balkon. Jo ještě k tomu "čelem k masám". Tehdy se to aspoň říkalo, dnes se bez řečí naše zvolená elita obrací k masám (Y).

relikt 8.2.2008 8:57

Re: sněmovna

 Nevím kdo se k vám osobně obrátil pozadím, jedno ale vím se stoprocentní jistotou, že kritizovat poměry veřejně byste si za minulého režimu nemohla dovolit zcela jistě. A pokud by se vám to nějakým způsobem přeci jen povedlo, skončila byste buď v kriminále, nebo zcela izolovaná od možnosti dalšího vyjadřování se a pod neustálým dohledem STB a jejich donašečů.

 Takže pomalu s tou propagandou proti demokracii dneška. Máte daleko víc než vůbec tušíte, žijete si podstaně lépe, než si zasloužíte a to také díky těm, na které nadáváte!

teta 8.2.2008 9:35

Re: Re: sněmovna

Tak to je přesně ono, co ta skrytá výhružka? "Takže pomalu s tou propagandou proti demokracii dneška."  Nebo automatické posouzení mojí situace. " Máte daleko víc než vůbec tušíte, NEŽ SI ZASLOUŽÍTE a to také díky těm, na které nadáváte."   Na nikoho nenadávám , konstatuji. Mám se tak jak se mám,ale rozhodně ne díky těm které tak hájíte.   Podle čeho posuzujete co si ZASLOUŽÍM? Kolik vám je let a co jste pro tuto společnost už udělal? Vážený pane.  Kritizovat veřejně  poměry asi není tak úplně bezpečné, neustále tu někdo připomíná, "dej si bacha, známe tvé IP. Nejsem zastáncem starých poměrů, užil jsem si své, ale očekával jsem že dožiji ve slušné splečnosti, což se mi asi nesplní.  

relikt 8.2.2008 10:21

Re: Re: Re: sněmovna

 Pomalu s propagandou bylo myšleno, ať se neukvapujete s posuzováním dneška s minulostí. Přiznávám, že jsem se mohl v dojmech o vás splést, že zdaleka nemáte dost, že jste si sám zajistil co máte vlastními silami zaslouženě. Je mi padesát pět let a celý život jsem pracoval jako dělník hlavně kvůli svému "nezodpovědnému" otci, který měl odvahu kritizovat socialistické poměry a nenechal se zastrašit ani tím, že děti nepůjdou studovat. Celý socialismus jsem pak pracoval bez přestávky za nejmenší mzdy bez nároků na jakékoliv premie. Vychoval jsem děti, umožnil a ZAPLATIL jim vzdělání, stále pracuji jako dělník dvanáct hodin denně v noci, abych měl i na ty poplatky u lékaře a doplatky léků svého těžce nemocného syna. Udržuji si zahraniční bourák starý dvanáct let a rejpám se v zahrádce. Za svý jsem byl několikrát u moře a projel Evropu. DNES už si na to vydělám a premie mi nikdo nebere.

 Vaše IP je mi ukradené a rozhodně vás nestraším. Strašáky nosí každý v sobě, stejně jako brány vězení - to je každého jeho problém, jak se cítí. Pro dnešní společnost jsem toho pravda moc neudělal. Proti té minulé jsem dělal něco málo, ale to není podstatné. Podstatné je to, jak se cítím a cítím se dnes lépe, než za socialismu. Jen kdyby Pán Bůh dopřál zdraví mým dětem a mně a mé ženě.

Čenda 8.2.2008 10:33

Re: Re: Re: Re: sněmovna

Je pravdou, že člověk si možná lépe žije, ale né každý já také poctivě pracoval pro pád režimu minulého jsem zřejmě neudělal nic. Jen jsem do práce chodil na brigádách přivydělával a v duchu nebo mezi přáteli na vše nadával. Prostě život běžný jsem vedl a vedu. V restitucích nám vše vráceno nebylo ale neprudím. Cítil bych se ale lépe, kdybych na konci svého pracovního života zbytečně okrádán nebyl. A to tím že můj zaměstnavatel nějakým zázrakém za moji práci mi mzdu nedá a sám těžkosti které prý má nepocítí. Máte pravdu každý nosí strašáka svého v hlavě a to např. aby o bídně zaplacenou práci před důchodem nepřišel, je to ale jen jeho věc?

teta 8.2.2008 10:39

Re: Re: Re: Re: sněmovna

R^V

Jura Jurax 8.2.2008 10:48

Re: sněmovna

Dřív se tohle dělo taky, akorát se o tom nepsalo. Politika je špína.

Ale kdybyste to, co jste tady zveřejnila, zveřejnila tehdy (nejspíš formou letáků nebo snad buřičského projevu na nějaké sešlosti) byste dřív dostala tak dva ročky natvrdo a do důchodu byste umývala auslágy.

relikt 8.2.2008 7:59

Pan Payne je idealista.

 Bylo by jistě ideální, kdyby se v parlamentu a senátu nikdo nemusel obávat hlasovat podle svého rozumu. Byly by to ideální poměry a svět by byl krásný. O takovém světě snili lidé všech dob a říkáme jim snílci - idealisté. Realita je želbohu jiná a proto je systém utajování volby jediným možným způsobem, jak zajistit volitelům pocit bezpečí svobodné volby.

 Pokud by se volitelé měli řídit jen názorem strany, pak by nebylo třeba drahého parlamentu a senátu, voleb do nich a občané by se jen vyjádřili, která strana je jejich favorit. Strany ve svých předsednictvech by pak vykonávaly vládu. Naprosto zbytečného prezidenta by si určovaly strany pomocí svého jediného zástupce, takže pět zástupců by se vždy domluvilo a určilo, kdo bude zase prezident. Těchto pět zástupců by určovalo nové zákony, dohlíželo na svou vládu, policii, soudy, armádu a určovalo by výši daní obyvatelstvu. Kontrola hospodaření s daněmi obyvatel by jim také náležela. Všechno by jim náleželo! Občan by si pak mohl stěžovat u strany na stranu a strana by určovala oprávněnost stížnosti.

 Pokud by byl svět ideální, pak by to byla obrovská úspora nákladů. Jenže svět není ideální a tak je drahý. Proto je třeba zaručit tajnou volbou volitelům bezpečí, aby se nemuseli obávat  volit jak uznají za vhodné. Proto jsou neustálé hádky o tom kdo to myslí s občany lépe, proto pořád jeden druhému v parlamentu a senátu hledá kdejakou chybičku, proto se pořádně neví, jak kdo bude volit když je to tajná volba.

 Pan Payne je idealista a realistovi je směšný pro svou naivitu. Nebo to není naivita, ale záměrná manipulace s názory občanů? Byl by toho Payne schopen? :-)

Veselý 8.2.2008 8:28

Re: Pan Payne je idealista.

I já chci být idealistou. Občas mám možnost se setkat s lidmi, kteří pobývali na západě. Jejich obecné mínění je, že jsme "připosraní". On je rozdíl nejen mezi lidmi u nás a například v USA, ale i mezi kraji. Lidé na zlínsku jsou podnikavější než na Vysočině. Asi bychom měli důrazněji říkat politikům, že nejsou v parlamentu pro svou potěchu, ale jsou tam proto, aby nás zastupovali. Přiznávám, že nevím, jak je k tomu donutit. Jedno už vím, dobrovolně to neudělají (viz například jejich imunita, nemocenská, ...).

relikt 8.2.2008 8:47

Re: Re: Pan Payne je idealista.

 Takže jste raději pro stranické vládnutí bez osobního postoje jednotlivce. Nejdůležitější je pro vás kontrola osobních postojů zvolených zástupců pomocí donucovacích nástrojů stran, oproti svobodné vůli zvoleného zastupitele. Takový diktátorský postup. Tedy jedna strana - jednotný názor a postup?

 Přitom si idealisticky představujete čistotu úmyslů a konání představitelů stran. Nádherně směšné pro realistu!

Jan H. 8.2.2008 7:43

Existuje spatna zkusenost

Vsichni pamatujeme lidsky nechutny, protiustavni a zcela neprijatelny hon na dva poslance CSSD, kteri se odvazili konat tak, jak jim velelo svedomi. Muz v pozadi techto  nechutnosti, pa Paroubek toho vyuzil k dalsimu natlaku na sve poslance, kdyz chtel prosadit, co sam chtel. Dokonce se mediim sveril, ze poslanci budou volit tak, jak jim naridi, "protoze vedi, co by nasledovalo". Obavam se, ze jen malokdo ma dost cti s sily, aby dokazal vzdorovat verejnym nadavkam, ostouzerjicim billboardum a utokum na svuj vek, ci svou rodinu. Vsichni rovnez pamatujeme dobu teroru komunisticke mafie, kdy poslanci volili, jak jim jejich "soudruh kmoptr" naridil s 99.9% spolehlivosti...

Takove zlocinne praktiky tajna volba vylucuje. Proto je proti mysli Paroubkum, Rathum a samozrejme komunistum. Ti totiz na "zlate casy" diktatury s laskou vzpominaji. Paroubkovi stacilo k timu, aby se dostal do cela strany, patolizalstvi ke "strane-organizatorce", jen zapel oslavnou odu na tzv. "Vitezny Unor", hned byl "zvolen". U cloveka jeho "kvalit" neprekvapi, ze se mu po dobe s totalitnimi praktikami styska... (U komunistu je zvule proti svobode jednotlivce, ci poslance projev zcela systemovy.)

NP 8.2.2008 8:46

Re: Existuje spatna zkusenost

Vybral jste si špatný příklad. P. Melčák jako "vyhraněný levicový politik " odhlasuje cokoliv. Tam už se dá hovořit o politickém bezvědomí. Já bych jako politika, který hlasuje podle svého svědomí uvedl p. Hovorku. Drží se vlastního rozumu i proti rozhodnutí vlastní partaje.

Karel 8.2.2008 8:49

Re: Existuje spatna zkusenost

Problém je, že své svědomí odhalili až poté, co byli zvoleni. A to těsně poté, čili o nějakém vývoji asi nelze mluvit.

tich@dohoda 8.2.2008 7:30

má pan poslanec skládat účty, tady ta vaše logika poněkud kulhá. My co jsme zažili bolševiky , jejich výkřiky jednotně k volbám , čelem k masám , kdo nejde s námi jde proti nám, jsme na veřejnou volbu strašně , ale strašně hákliví. Veřejnou volbu pro

jak pise soudruh modry komunista "milano" /viz titulek/ "my jsme na verejnou volbu strasne haklivi" . Aby bylo jasno, MY= modri komuniste z ODS, tedy tzv. "nekomuniste" = kolaboranti a praskaci, kteri svou zbabelosti a rektolezectvim davali komunistum =KSC kazde 4 roky ustavni legitimituve volbach, kdy 99.8% volicu daval hlas kandidatum NF. Pokud si vzpominam, tak volby tehdy byly tajne, jednou jsem byl volit, v 18 letech, kdy jsem z toho nemel rozum, potom uz nikdy. V kazdem pripade me tehdy poslali s volebnimi listky za plentu kde byl stul s tuzkou a teprve potom jsem ty listky hodil do hlasovaci urny. Pochopitelne nejsem naivni a vim, ze i ve volebni mistnosti bylo "bdele oko" strany a davalo pozor, ovsem jit za plentu a skrtat na vol. listcich chtelo jen trosku obcanske odvahy. Jenze tehdy "dnesni partyzani" nemeli ani odvahu nejit do prvomajoveho pruvodu, natoz odvahu prokazat zasadnejsi obcansky postoj.. O kandidatu Svejnarovi si iluze nedelam, ovsem stavajici prezident je zosobnenim a reprezentantem prave te tupe poslusne masy "nekumunistu=kolaborantu, ktera dnes / kdyz se to uz  muze/ se tak kategoricky vymezuje proti komunistum, na jejichz hlasech stoji jejich vlada. Cest :-)

Lagron 8.2.2008 7:19

Soudruzi ze psa

neuveřejněním mého příspěvku jen potvrzujete kam už jsme to dopracovali! A bude hůř! Cenzura a šikanování, to už tady bylo! Čest práci, chudáci!

pozorovatel123 8.2.2008 6:11

Uvidíme

Presidentská volba je pouze pozadí na němž probíhá jiný a důležitější boj.

Probíhá boj o to, kdo bude informačně ovládat český trh s informacemi. Dříve to byl jakýsi ústav (lidově censura). Po něm zbylo vzduchoprázno a tak se to snaží někdo zaplnit. Reklamní šot probíhá na volbě presidenta. Proběhl pokus s televizní vánoční vzpourou 2000. Výsledkem je Komers jako programový vedoucí. Nedělní polední masáže jsou mnohem demagogičtější než byly za NOVY.

Pan antiklaus spadl z nebe a nikdo mu nevěřil. Asi ale nejde o presidenta i když možná nebudete věřit. Jde o pokus tvůrců virtuální reality si opět vyzkoušet svoji sílu a získat rozhodující vliv.  Docela se jim to daří. Vždy se najde nějaký fracek, který plácne to nebo ono. Pak se to už virtuálně zpracuje.

Již několikráte zde bylo poukazováno na vzestup SZ po jednom nebo dvou zmanipulovaných výzkumech veřejného mínění. Dnes jsou tvrdou tealitou, jak se kdysi říkalo. Pokud projde antiklaous, o kterém nedávnou nikdo nevěděl (opět navržen primárně SZ), pak si tito tvůrci reality mohou připsat další bod a tvrdit. "Dokážeme cokoliv si vzpomeneme, zaplaťte x ev. y miliard a máte cokoliv co si vzpomenete".  No co takhle třeba 3 eura týdně na osobu a na ekologii v celé Evropě?  Paroubek nebo nějaký jeho poradce s tím umí bohužel zacházet.

Ale pozor, netvrdím že tato akce je placená jde pouze o předvedení možnosti v době informační společnosti. V tomto novém světě se zatím moc neorientujeme, a tak jsem zvědav jak to dopadne. Tento příspěvek postupně upravuji, ale měnit jsem na něm nemusel zatím nic.

Karel 8.2.2008 8:47

Re: Uvidíme

Za "Zelenými" vidím jednoznačně jejich tradiční podporovatele a lze říci i tvůrce - německé a rakouské spolky. Ti také ovládají prakticky všechny naše noviny. Do zelených investovali a teď chtějí peníze zpět, samozřejmě se ziskem. Zcela nesmyslné církevní restituce jsou už na spadnutí, pak přijdou sudeťácké požadavky. Třeba takový ministr Ondřej Liška, spoluorganizátor omluvných kampaní za odsun Němců z Brna, by jistě nebyl proti.

NP 8.2.2008 8:53

Re: Re: Uvidíme

Tak daleko bych nechodil.

Realista 8.2.2008 4:32

Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Princip tajné volby je důležitý pro občany, kteří mohou volit jak chtějí a nikomu se nemusí a ani nesmí zodpovídat jak volili. Jedině takové volby jsou svobodné. Pokud ale, volí naši zastupitele tj. poslanci a senátoři (což je u prezidentské volby mimochodem špatně, protože žádná strana nemá ve volebním programu jakého presidenta bude volit) tak se poslanci a senátoři samozřejmě musí zodpovídat voličům, které zastupují a jejich volba tedy logicky nemůže být tajná. To že jsme se těchto reliktů bolševismu za 18 let nezbavili je smutné, ale to, že dnes naši někteří zastupitelé nechápou tyto základní principy demokracie je nebytečná ostuda. V prvé řadě jejich, v druhé řadě jejich voličů.

Ale 8.2.2008 5:10

Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Vidím, soudruhu, že jsi nezapomněl. Já taky ne. Rozdíl je v tom, že tobě se to líbilo a cítil ses v tom dobře.

SUTERA 8.2.2008 5:47

Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Ale, jdi....

miláno 8.2.2008 6:54

Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

 Kontrolní otázka vážený realisto . Jeden  i druhý můj soused volil poslance sociální demokracie. Jeden chce na hrad Klause druhý Švejnara , kterému má pan poslanec skládat účty, tady ta vaše logika poněkud kulhá. My co jsme zažili bolševiky , jejich výkřiky jednotně k volbám , čelem k masám , kdo nejde s námi jde proti nám, jsme na veřejnou volbu strašně , ale strašně hákliví. Veřejnou volbu prosazují autoritářské a  komunistické režimy, aby se při ní mohl případně označit věřejný nepřítel.Takže pokud Vám, jak píšete ,záleží na demokracii v této zemi, prosím zkuste se zamyslet, zda-li tajná volba není demokratičštější. Já se domnívám , že ano.Přeji Vám hezký den.

walter 8.2.2008 7:24

Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

veřejná volba JE demokratičtější, ale to by nesměli být poslanci přizdi.ráči.

Jinak je to celé hlavou dolu - sněmovna poměrově, senát většinově...

NP 8.2.2008 9:02

Re: Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Poslanec, který se klepe, že při ztrátě mandátu nezaplatí hypotéku je pro tento typ demokracie nepoužitelný.

Öman 8.2.2008 15:39

Re: Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Ale, ale? A jak se měří poměr demokratičnosti? ;-D

Pišta 8.2.2008 7:36

Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Tajná volba, byla velice důležitá, už při minulých volbách. Po celé Klausovo prezidentování, nám mohli nalhávat, že ho komunisti jako celek  nevolili.A že ODS a komunisti ani náhodou. Nejde o to , že ho volili, jde o to ,aby to každý volič věděl. A proto, jen veřejná volba PREZIDENTA je zárukou, že si z nás naši zástupci, volení v TAJNÝCH volbách nedělají šašky!

jirka.s. 8.2.2008 10:30

Re: Re: Re: Veřejná volba = demokratická = bez kupčení = bez Šloufů a Dalíků

Nevím, fišto, proč ausgerechnet ty se dožaduješ veřejné volby! Vždyť ty si dovedeš spočítat hlasy všech poslanců i při volbě tajné! Tož vo co ti go?

Autor: Pišta IP: 88.103.123.xxx Datum: 01.02.2008 09:56Opakuji asi po sté .Komunistůbylo přítomno 44. Hlasování se zdrželo 14 poslanců nebo senátorů, I kdyby těch 14 byli samí komunisté, 30 komunistů VOLILO!!!!!! A koho , když o Sokolovi řekl Grabeníček těsně před volbou , že od nich nedostane ani hlas? KLAUSE VOLILO NEJMÉNĚ 30 komunistů  !!!!!!!!!!!