15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

POLITIKA: Budeme mít premiérku?

Je to dobrá volba? Dle mého názoru ano a podle míry urážek od ČSSD se jeví, že je volbou skutečně více než dobrou. Pokud by totiž Miroslava Němcová takovou dobrou volbou nebyla, těžko by se nechaly špičky socialistů unést k takovým výpadům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Sohorova 22.6.2013 10:14

Pane Polanecky ve Vasem.clanku je jen sama pravda

Pane Vaclave kdyz nekdo usvedcuje CSSD z nejvice  nadelanych dluhu republice se Vam delaji zavrate a mate co delat s pripevkem o CSSD  a opevovat ji Vim ze Klaus nadelal spousty skod,ale to vsechno neni nic proti skodam co nadelali CSSD a Komunisti

V. Václav 21.6.2013 14:48

Pane Polanecký

Pane, jenom pro informaci, nejsem příznivcem a voličem ČSSD, ale nesnáším, když si někdo nechá dát dobrovolně jho na krk a jako ten boží tvor kýve hlavou, aniž by se informoval, i když uznávám, že v této špíně, která se nazývá politika ČR, se již vyznat nelze, dokonce se v ní nevyznají ani ti aktéři, jako loutky ovládaní zrůdami, jako jsou ono "lobisti" . NApadáte Sobotku, že nikdy nic nedělal a neudělal. Pokud jsem se tím zabýval, tak hluboký dluh udělala první vláda, což byla ODS a udělal by ho ještě větší, kdyby nerozprodávala, co se dá a Klaus neudělal první zločin století- kuponovou privatizaci. Druhý zločin je způsob, jakým se tato chcípající hydra, vedená opět ODS, zhostila s církevními restitucemi. Pokud byste se objektivně informoval, tak vláda ČSSD neopak ten dluh, způsobený  ODs, velice zmenšila, dokud nenastoupil "princ" ajnboňák Gross, který tomu utrhl drápky. Nwevím, pane Polanecký, čím se živíte, ale spokojen s vládou ODS již od začátku může být stejný gauner, který využil děravosti v zákonech, schvalovaných často jedním přběhlíkem nebo jinak podezřele získaným človíčkem a bezohledně a bez jakéhokoli svědomí se zařadil mezi tu "eltu", která měla žaludek obohatit se, aniž by něco poctivého odvedla. Vytýkáte Sobotkovi, že nikdy nic nedělal. Jako ministr financí ten schodek zmenšil. A co takhle velký a životem zkušený Marek Benda, který navíc svůj titul získal podvodem? TAk se zkuste trošíčku zamyslet a informovat se o věci, než něco napíšete.Myslím si, že dost bylo nejen ODS, ale všech "profláknutých" stran. Ale je to na nás, voličích. TAkovou vládu lid má, jakou si zaslouží.

J. Malá 21.6.2013 17:50

Re: Pane Polanecký

A kvalifikace této dámy k vládnutí? Je střední zemědělské učiliště bez maturity to pravé ořechové, k rozhodování o miliardách a osudu národa?

J. Boleslav 21.6.2013 18:14

Re: Pane Polanecký

Její hlavní kvalifikace je z dosud dobře zastávaných funkcí v politice a dále třeba i úspěšný boj s rakovinou.

P. Han 21.6.2013 20:14

Re: Pane Polanecký

Jestli myslíte, že pomocník strojvedoucího je kvalifikovanější...

J. Kulheim 21.6.2013 20:25

Re: Pane Polanecký

Konečně bude premiérem člověk, který na to má předpoklady vyvést ČR z ekonomické krize. Paní Němcová o životě něco ví a také ví něco o hospodaření z penězi. Předpokládám, že si ze střední školy přinesla zdravý selský rozum. Dlouhou dobu už vede domácnost a ví, že se není dobré utrácet víc peněz než se vydělá. Pokud by to dělala tak, jak nám to ordinují vysokoškolsky vzdělaní ekonomové, tak by její rodina už dávno bydlela pod mostem.

Zdá se, ekonomická škola nám dodává absolventy, kteří sice pěkně mluví, je s nimi někdy sranda, ale o tom jak se má hospodařit toho moc neví. Startují ekonomiku pomocí půjček z bank, protože peníze od daňových poplatníků jim na jejich bohulibé rozhazování nestačí vydělat. Jak se zdá není v nich ani kousek sebereflexe a studu. Ekonom, který začal se zadlužováním státu teď navrhuje startovat ekonomiku tím, že jí “profinancuje”. Potom přijde doba, kdy nebudou mít ani na zaplacení úroků z úvěrů. Tak to dělali ekonomové z “civilizované” západní Evropy. Kdyby nenatiskli peníze, tak už dávno některé státy zkrachovaly. Svoje spoluobčany by zbavili všech úspor.

Ženská od plotny na takové kecy nevěří. Ví, že rodina chce jíst každý den. Když nebude mít na poslední dny v měsíci peníze na nákup, tak bude muset rodina hladovat, nebo si peníze půjčit. A co další měsíc? Jedem měsíc by taková hospodyně dostala odluku nejenom od stolu, ale i od lože a další měsíc by letěla k rodičům.

Ti co se nemůžou dočkat až budou vládnou neví o životě zhola nic. Mnozí nic jiného než politiku nedělali. Živí je státní kasa. Mozkem ani rukama nevydělali nic. Jsou napojeni na cecek sociálního státu. Němcová se živila provozem knihkupectví. Musela umět dobře počítat, když nezkrachovala. Sobotku, Haška, Mládka, Březinu a další živí kecy. Takových chytráků jsou plné hospody

J. Kulheim 21.6.2013 20:22

Re: Pane Polanecký

Dluhy budou muset všechny. Je jedno, kdo je udělal. Máte pravdu v tom, že zatím jsme ještě nezačali splácet dluhy po ČSSD.

Vlády pod vedením ČSSD nastartovaly prudký nárust rozpočtových dluhů. Vláda utratila víc než byl příjem SR. Jednalo se o strukturální deficit tj. vláda v období nebývalé ekonomické prosperity celosvětové i naší si kupovala voliče tím, že jim rozdávala peníze, které si musela vypůjčit. Nasekali téměř 100 miliard dluhů každý rok!

V jednotlivých letech (od roku 1994 do 2007) byly udělány tyto rozpočtové dluhy: Klaus, -1,5 / -2,9 / 0,8 / 17,9 /, Zeman („sanoval banky“), – 21,6 / 33,7 / 60,9 / 55,7 / , Špidla, Gross, Paroubek. 50,9 / 97,3 / 99,7 / 98,3 / 111,3 / 89,8 / 19,4

ČSSD dělala velké dluhy při velkých příjmech do SR. ČSSD v průběhu 8 let vlády udělala rozpočtové strukturální deficity cca 600 miliard korun.

Prudký nárust mandatorních výdajů je daň za navýšení všech dávek (mandatorní výdaje), které byl prohlasovány pomocí hlasů poslanců KSČM. Jestliže v roce 1995 činil jejich podíl na příjmech státního rozpočtu 44 %, rozpočet na rok 2003 počítal už se 62,1 %. V současnosti je to kolem 80%.

M. Prokop 21.6.2013 22:12

Re: Pane Polanecký

Upadl jste na hlavu, či úpal?

ČSSD a zmenšovat dluh? Navíc v době růstu?

Blbnete jen tak, nebo za peníze?

J. Kulheim 21.6.2013 22:34

Pane Václave,

takovou snůšku lží jsem už moc dávno nečetl. Nevím jestli to, co jste napsal, myslíte vážně nebo si z lidí děláte srandu.

D. Polanský 21.6.2013 13:01

Myslím že autor je vedle jako jedle

Levičáci s Němcovou jsou uvnitř velice spokojeni. Moralistka a za ní hromada vykutálenců, kmotrů, tunelářů a všelijakých darebáků. Dovede si někdo představit bizarnější scénu? Já tedy ne.

Pokud jde o kvalifikaci, tu má stejnou jako ostatní premiéři, také tak všichni začínali. A když skončili, státní dluh byl zase větší.

J. Blažek 21.6.2013 13:10

Re: Myslím že autor je vedle jako jedle

Asi špatně posloucháte, levice chce předčasné volby, ty by pro ně byly ještě lepší než Němcová. A předčasné volby chce i TOP i když to nahlas neříká, bude však klást kvůli Němcové nepřekonalnou překážku - nejprve budou chtít zvolit v tajných volbách předsedu sněmovny místo Němcové. A vůbec bych se nedivil, kdyby TOP hlasovala proti jakémukoliv případnému přdsedovi sněmovny. Předčasné volby by byly pro TOP nyní velmi výhodné - vždyť pravicové kapustičky (tj. pravicových voličů)  je čím dál méně, pravicových slimáčků (tj. lidí hásících se k pravici a deroucích se o koryta) však stále více.

J. Boleslav 21.6.2013 18:15

Re: Myslím že autor je vedle jako jedle

Poslední vývoj událostí Vám ovšem naštěstí moc za pravdu nedává.

I. Pařízek 21.6.2013 11:15

Konečně vyjádření politické reality

Ze socialistů a komunistů přímo čiší radost z protiprávného zásahu pod vedením p.Ištvána a nezřízená chuť vládnout této zemi.Celou dobu samostatné České republiky se chovají,že když nevládnou oni,tak je všechno špatně,čímž dokazují "jde nám o koryta a ne o tuto zemi".

E. Heusinger 21.6.2013 12:43

Re: Konečně vyjádření politické reality

Jak se prosím pozná, že jde o protiprávní zásah?

M. Šejna 21.6.2013 14:51

jak se pozná protiprávní zásah?

to se pozná jednoduše:

Zásah proti levicovým politikům je vždy správný a policie má vždy plnou důveru pravicových politiků. Naproti tomu zásah proti pravicovým politikům je vždy protiprávní a je to zvůle policajtů.

V. Václav 21.6.2013 15:04

Re: Konečně vyjádření politické reality

Pane, nejsem voličem ani socialistům, ani komunistů. Je veli pravděpodobné, že jsem měl s komunisty větší problémy než vy, když tady vládli.Ale kam to dotáhly všechny vlády, vedené ODS? Jeden skandál za druhým a neustálé zvětšování dluhu, při čemž to velice hlasitě svádějí na ty druhé. Sundejte si ten obojek nebo to jho, abyste se mohl lépe rozhlížet. ZAvinili jsme si to sami pomocí lidí, jako jste vy - slepě papouškovat lži, které vám někdo hlasitě cpe do hlavy. Nebo vám se to líbí, kam to dospělo? Není to to samé, jako za bolševika? Ten hrozil imperializmem, ODS zase komunisty a socany. Obě strany proto, aby odvedli pozornost od své vlastní neschopnosti.

M. Prokop 21.6.2013 22:14

Re: Konečně vyjádření politické reality

Že vás to lhaní baví .......

M. Šejna 21.6.2013 10:11

Polaneckého křivohubost

Ten Polanecký, který se o Grossovi vyjadřoval jako o "koloťukovi", o Paroubkovi jako o "paropraseti" a "puchejřovi", o Zemanovi jako o "ožralém hulvátovi" je najednou pobouřen hulvátstvím socanů. A to ze socanů nevypadlo o Němcové nic hulvátského. Jo, to kdyby socani použili modrý slovník, to by Polanecký nejspíš dostal infarkt.

J. Blažek 21.6.2013 13:03

Re: Polaneckého křivohubost

Prosím Vás, pokud sledujete delší dobu vyjadřování jednotlivých autorů zde v Neviditelném psu, pak chtít po pravicovém fanatikovi panu Polanském nějakou korektnost, objektivitu či snad dokonce slušnost, tak to je opravdu nesmysl. Naopak ta nejvyšší pravicovost se projeví v jejich slovníku a stylu psaní: překrucování, napadání, urážky a nadávky. To je jejich "argumentace"! Na víc se nezmohou.

P. Vaněk 21.6.2013 14:07

Nejlepší by bylo,

kdyby ses z toho šel vyspat. Udělá se ti lépe a nebudeš vykládat blbosti.

M. Krutý 21.6.2013 13:32

Re: Polaneckého křivohubost

Polanecký ovšem není politik ale blogger, těžko tedy na něj mít stejné požadavky, jaké on (a s ním i my) může mít na vrcholové politiky. 

M. Šejna 21.6.2013 14:47

pane Krutý

Polanecký je VIP blogger. Neznám levicového VIP bloggera, který by používal stejně urážlivé výroky vůči pravicovým politikům

M. Šejna 21.6.2013 10:07

Němcová je pro socany dobrá volba

Socani sice budou na veřejnosti prskat, ale ve skutečnosti jsou velmi spokojení. Němcová je pro ně dobrá volba. Ona totiž neumí pracovat v exekutivě. Umí pracovat v zákonodárných orgánech. To je úplně o něčem jiném. Naproti tomu ministr Kuba by byl vynikajícím premiérem. Z pohledu socanů je tedy Němcová dobrou variantou. Němcová totiž modrákům preference do voleb nezvedne, zacímco Kuba by modráky dostal hodně vysoko. Kuba je totiž podle mě v současnosti jedním z nejtalentovanějších politiků na české scéně. A proto jsou socani rádi, že premiérem má byt Němcová a nikoli Kuba. 

V. Václav 21.6.2013 15:07

Re: Němcová je pro socany dobrá volba

PAne Šejno, kdybyste byl z Jižních Čech, tak byste měl určitě jiný názor, pokud byste neby řiťolezec panu PAvlu Dlouhému z ODS, který vládne Hlubokou.

E. Heusinger 21.6.2013 9:04

Rudolfe,

těch nenávistných výpadů bylo v posledních dvaceti letech plno. Zvláště v devadesátých letech proti levici. I později.

Rudolfe, Vy jste levici skutečně, ale opravdu skutečně nikdy nenávistně nenapadl?

M. Šejna 21.6.2013 10:15

seznam modrého slovníku

ovar nebo becherovka (Zeman), paroprase  nebo puchejř (Paroubek), Drát (Rath), koloťuk (Gross), autista (Špidla). Nějak si nemohu vzpomenout na to, že by levičáci takto obhrouble přejmenovávali pravicové politiky.

P. Han 21.6.2013 10:38

Re: seznam modrého slovníku

To bude vaší selektivní pamětí. Česky řečeno, máte vygumováno.

J. Boleslav 21.6.2013 10:44

Re: seznam modrého slovníku

Tak.

R. Langer 21.6.2013 12:44

Re: seznam modrého slovníku

Tak tak!

J. Blažek 21.6.2013 13:12

Re: seznam modrého slovníku

Ano, pravicovost se pozná právě poodle toho, jak lidé, kteří se za pravičáky považují, umí "argumentovat" nadávkami.