29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

POLITIKA: Budeme mít premiérku?

Je to dobrá volba? Dle mého názoru ano a podle míry urážek od ČSSD se jeví, že je volbou skutečně více než dobrou. Pokud by totiž Miroslava Němcová takovou dobrou volbou nebyla, těžko by se nechaly špičky socialistů unést k takovým výpadům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 21.6.2013 9:59

Re: Typicky česká reakce :-))))

No ono byť krátké a obhroublé vyjádření líp osvětlí podstatu problému než kultivovaná mnohostránková litanie. Však se stačí podívat na ty fota, jaká to skupina č..... , pro útlocitné fešáků vystrčila Němcovou před sebe. A na jejich vychytralé výrazy. V čele s tím, který díky svým mafiánsko zločineckým metodám srazil preference ODS na jihu Čech z víc jak 40% na 15. A toho teď Němcová zaštiťuje svou aureolou paní čisté. Není třeba nic dodávat - to mluví samo za sebe.

J. Boleslav 21.6.2013 10:49

Re: Typicky česká reakce :-))))

I Vaše příspěvky mluví za Vás. :-(

K. Kužel 21.6.2013 6:37

Každá šlamastyka může mít své dobré stránky

Autor se "..obává chvíle, kdy se moci ujmou oranžoví s rudými v zádech." I v tom je jiskérka dobrého: vznikne takový státní dluh, že nás nikdo nebude nutit ke vstupu do eurozóny. A až se z toho po dlouhé době vzpamatujeme, eurozóna už dávno nebude.

M. Šejna 21.6.2013 10:00

pane Kuželi

na to, abychom se žadlužovali přímo rekordně, nemusejí k moci nastupovat socani. Na to bohatě stačí Kalousek a současné pravicové vlády.

Je připomínám: průměrné roční zadlužovaní za socanů bylo 76 mld., za Kalouska je to 133 mld.

K. Kužel 21.6.2013 10:33

Re: pane Kuželi

Nejzajímavější bude, až se po volbách, ať už předčasných či řádných, dá dohromady TOPka se socdem. Dobře by to korespondovalo s cílem zlikvidovat ODS, který velmi pravděpodobně stál u jejího zrodu.

Jenže teď je situace trochu jiná: Socdem o TOPku po volbách vůbec nemusí stát a ODS čeká očistná kůra v opozici, kterou vůbec nemusí přežít.

J. Boleslav 21.6.2013 10:52

Re: pane Kuželi

Starosti všech jejích oponentů a nepřátel o přežití ODSky jsou skutečně dojemné.

K. Kužel 21.6.2013 11:26

Re: pane Kuželi

Doufám, že jsem vás příliš nedojal. Rozhodně to nebylo mým úmyslem.

P. Vaněk 21.6.2013 14:20

Šejno,

vy jste takový mag*r, který všechno poplete a prohodí čísla. Opačný poměr je správně ale ta čísla ne!

P. Pavlovský 21.6.2013 3:43

Aktuální Martin Fendrych

ODS nedelegovala Martina Kubu, Pavla Blažka, Zbyňka Stanjuru, Jiřího Pospíšila. Své exekutivní mistry. Kuba je spojen s kmotrem, Stanjura je stín Nečase, Pospíšil spojen s kmotrem, Blažkovi tajně vyčítají, že má na svědomí celé to protiódeesácké tažení státních zástupců, o, co Topolánek nazval „justiční juntou".Sáhli po Němcové.

Nápadně se podobáčistotě Petra Nečase, když ho vystrčili dočela ODS. Němcová vyletěla nahoru po „sarajevském atentátu". Po neúspěšném pokusu malé části ODS zastavit špinavé tendence ve straně.

Byla vždy vyznavačkou Václava Klause. Muže, který s Milošem Zemanem spustil v roce 1998 oposmlouvu, a tím naplno celý dnešní kmotrosystém.

M. Němcová byla v naší police zhruba 15 let u všeho. Více méně mlčela. Kritizovala (2010) koalici ODS a ČSSD v Praze. A kritizovala trafiky pro „rebely" ODS. Toť vše.

Nástup Petra Bendla, Tomáše Chalupy či Martina Kuby do vlády jí nevadil. Kmotři ji nevzrušovali. Neslyšel jsem, že by se zpěčovala absurdnímu vlivu premiérovy všemocné Jany Nagyové. Němcová byla jako Nečas: všecko to viděla a mlčela. Tak vyhlížejí limity její lidu nabízené čistoty.

P. Pavlovský 21.6.2013 3:51

Re: Aktuální Martin Fendrych

Lze o komkoli, kdo byl během posledních ve vedení ODS, říci, že je čistý? O Němcové platí, že se s kmotry nenamočila. Ale zároveň sedí ve vedení strany, kterou tihle lidé ovládají.

Němcová je omluva ODS za sebe samu. Přitom Němcová, i kdyby se nakrásně stala premiérkou Česka, bude pokračovat ve stylu „jsem hluchá a slepá", já se neumažu, ale co je kolem mě, to je mi fuk. Pokud by premiérovala, pokud by na ni Miloš Zeman kývl, klidně se může stát, že policie bude žádat o vydání některých jejích ministrů.Pokud by Němcová chtěla být vážně premiérkou, pokud by vážně chtěla čistit ODS, musela by vládu změnit. Pokud by nasadila „kritérium Němcová", tedy podmínku, že ministr se nesměl spojovat s kmotry, zůstalo by pár lidí. Smutné.Němcová je opravdu, stejně jako chudák Nečas, jen nastrčená figura, od které se nečeká odpor, ale poslušnost. Jinak by nemohla vládu nechat být.

Má šanci, že ji Zeman jmenuje? Malou, velmi malou. Vláda Němcové by se mohla hodit jen jako odklad. Tato koalice (ODS, TOP 09, LIDEM) prakticky nemá šanci dostat ve sněmovně důvěru. Uplácení teď bude těžší, vyjednavači si musí dávat bacha. Co když jsou sledováni...? Potřebný počet hlasů by asi vláda Němcové, vláda Nečase bez Nečase, nezískala. =Ale Zeman by ji mohl jmenovat, nechat neuspět ve hlasování o důvěře a byl by to pro něj start pro prosazení vlastní vlády. Řekl by: Vidíte? Jako prognostik jsem samozřejmě věděl, že paní Němcová neuspěje, ale jako prezident jsem jí chtěl dát šanci. Teď nabízím vlastní řešení...

Tohle Ódeeska dobře ví. Proto vnímejme Němcovou ne jako kandidátku na premiérku, ale jako první krok v předvolební kampani. Krycí manévr, který říká: „My nejsme my. My jsme Němcová“.

Ale oni jsou oni. A Němcová (po léta hluchá a slepá) je jen jednou z nich. Pro ODS to budou volby očistec.

J. Vyhnalík 21.6.2013 3:54

Re: Aktuální Martin Fendrych

Naopak Mirka Němcová předvedla záviděníhodnou názorovou pevnost, ale to voliči ODA->US->4K->ED->SZ->VV/TOP 09 těžko chápou, protože je to pro ně neznámý termín.

K. Frauknecht 21.6.2013 7:26

:-)))

V. Hajková 21.6.2013 8:11

Re: Aktuální Martin Fendrych

Naprostá  trefa  do  černého :-)))))))))

P. Lenc 21.6.2013 8:55

Re: Aktuální Martin Fendrych

Přesné, ale zbytečné.

J. Boleslav 21.6.2013 10:54

Re: Aktuální Martin Fendrych

Přesně. :-)))

J. Blažek 21.6.2013 1:30

Stejně nebude .....

.... Němcová premiérkou. Ona to totiž zatrhne "hodná"  TOP výmluvou na to, že musí být nejprve v tajných volbách zvolen předseda sněmovny. 

P. Pavlovský 21.6.2013 3:39

Re: Stejně nebude .....

Nikoli, TOPkou to projde, vlastně už prošlo!

Zatrhne to Ovar!

J. Boleslav 21.6.2013 10:55

Re: Stejně nebude .....

Taky si myslím.

J. Blažek 21.6.2013 12:45

Re: Stejně nebude .....

Myslet si můžete co chcete, pokud však pozorujete nyní politiky TOP, tak jedním dechem chválí Němcovou, ale vůbec nejásají a kladou si ztěží překonatelnou podmínku - kdo bude v tajných volbách předsedou (předsedkyní) sněmovny. Zkjuste tipnout kdo by to mohl být. Jedině snad ta ze všech nejčestnější a neohrožená bojovnice s korupcí Peake .... cha, cha,chá ....

A TOP neustoupí, vždyť pravicové kapustičky (tj. voličů pravice) je čím dále méně a pravicových slimáčků (osob toužících po korytech) čím dále více.

P. Pavlovský 21.6.2013 0:39

Tři dny starý Martin fendrych /silně kráceno/

Nečas: „Já jsem hluboce přesvědčený o tom, že pan prezident bude respektovat parlamentní charakter naší republiky, a to že vláda se odvíjí od Poslanecké sněmovny a její důvěry a od většiny v Poslanecké sněmovně. Jsem hluboce přesvědčen, že pan prezident Zeman jako bytostný demokrat bude tento princip respektovat." /Nečas nepochopil, že ať už je přesvědčen o čemkoli, nikoho to, IMHO, už nezajímá. Sorry./

ČSSD chce předčasné volby, možná věří, že v této situaci dá dohromady sama většinu ve sněmovně. Po skandálu premiéra to není tak úplně nemožné. Modrá strana může počítat leda tak s hlasy svých absolutně nejskalnějších voličů. S těmi, kterým je všechno naprosto jedno.

Dejme tomu, že by byl prezident tak naivní, že by šel proti momentální náladě ve společnosti (smést tuto vládu) a premiéra jmenoval. Co by následovalo? Máme za sebou teprve začátek, první malé střípky toho, co policie chtěla odhalit. Co přijde dál?

Jana Nagyová byla navázána na Ivo Rittiga a další podobné týpky. Rittigův člověk je ministr Petr Bendl (ODS). Co když se z odposlechů ukáže vazba ministrů na kmotry? Mluví se o tom několik let. A nAAA     

Nejen to. Vzpomeňme si, kdo oficiálně rebelii 3 poslanců vyřešil. Byl to přece první místopředseda ODS Martin Kuba, který byl Kuba dříve považován za člověka kmotra Pavla Dlouhého. Co když se ukáže, že v onom uplácení figuroval Kuba taky? Nebo že o něm věděl? (Těžko si představit, že by o něm nevěděl.) Kdyby byl Zeman tak naivní a nechal nadále vládu ODS s Kubou, může se stát, že policie začne žádat o vydání některých ministrů. Kdyby na to Zeman kývl, nadávali by mu jeho vlastní, rozzlobení voliči. Přes všecky nové skandály není amnestie ani zdaleka zapomenuta. Miloš Zeman může najít někoho a nechat ho s „úřednickým kabinetem“ vládnout do regulérních voleb. To ho jistě láká. Není tu od toho, aby nahrával ČSSD. Má se Sobotkou nevyřízené účty.

T. Pansky 21.6.2013 2:25

Re: Tři dny starý Martin fendrych /silně kráceno/

Je treba se oprostit od vyrazu "urednicka vlada".  Nic takoveho neexistuje.  Velka koalice ODS-CSSD za predsedy Fischera byla kryta pseudonazvem urednicka vlada.  Oficialne se nic nedelalo v teto urednicke preklenovaci vlade.  Jenom byly napachany obrovske ekonomicke skody.

T. Pansky 21.6.2013 0:31

Nezapominejme !!! Pani Nemcova muze byt to lepsi ...

.... co ma ODS nabidnout.  Uvidime, jestli je schopna trimat oteze opravdu pevne.  ODS nejenomze ma nalepku strany plne korupce (toho se bude velmi tezko zbavovat), ale predevsim nema lidi, nema co volicum nabidnout.  U pani Nemcove bychom se mohli rovzpomenout na jeji cinnot v dobe velko-koalicnich (opozicnich) aktivit mezi CSSDa a ODS.  V te dobe pani Nemcova zastavala nazor, ze cesky parlament by mela tvorit pouze poslanecka snemovna, senat by mel byt zrusen.  Zaroven v te dobe se aktivne podilela na obchazeni ustavy, kdy ODS s CSSD pracovaly na zmene ustavy v jejich prospech (vysachovani malych politickych stran ze hry) a snazily se o predcasne volby bez opory v ustave (vycerpani tri pokusu o sestaveni vlady).  To bylo zatrzeno az ustavnim soudem.  Od te doby k ni mam znacnou neduveru.  Prestoze je v politice tolik let, jen tezko bychom byli schopni najit ucelene nazory teto politicky.  Dejme ji sanci.  Autor ma pravdu, udividme, co v te pani skutecne vezi.  top0625top@live.com

P. Pavlovský 21.6.2013 0:43

"Dejme ji sanci", když už to neudělá Zeman :-)

T. Pansky 21.6.2013 2:17

Re: "Dejme ji sanci", když už to neudělá Zeman :-)

Ja souhlasim, dejme ji sanci.  Zaroven si myslim, ze bychom nemeli zapominat.  A to uz z toho duvodu, ze levice je pro nas mnohem horsi alternativa.  Levice od dob Zemana neprisla s naprosto nicim, co by zemi pomohlo.  Levice pouze oddaluje reseni problemu.

J. Vyhnalík 21.6.2013 3:44

Re: Nezapominejme !!! Pani Nemcova muze byt to lepsi ...

No, a ve všem měla pravdu.

T. Pansky 21.6.2013 5:32

Re: Nezapominejme !!! Pani Nemcova muze byt to lepsi ...

No, to by to dopadlo.  Jednokomorovy parlament???  Volby se nepovedly, pojdme si udelat nove????   Dekuji nechci.  Vlady by se stridaly tak rychle, ze bychom nevedely, ktera vladne.  Tento system by zcela otevrel system pro jeste vetsi korupci a kupceni s hlasy poslancu.  ... Priteli, naprosto se mylite.  Naopak, je treba postavit Senat na uroven Poslanecke snemovny, kdy jedna komora nemuze prehlasovat druhou.

R. Jonák 21.6.2013 8:20

Re: Nezapominejme !!! Pani Nemcova muze byt to lepsi ...

Je zajímavé, že na takový nápas jste přišel až když je senát vyloženě oranžovo - rudý.

T. Pansky 21.6.2013 9:01

Re: Nezapominejme !!! Pani Nemcova muze byt to lepsi ...

Tohle uz pisu mnoho let !!!  a vedu debaty do kolecka.  Lide videli v Senatu vyssi naklady na politku, ale Senat uz nam nekolikrat zabranil skodam za miliardy.  Senat je treba zrovnopravnit na uroven Poslanecke snemovny - opet, tohle rikam uz mnoho let..  Je uplne jedno, jaky je Senat (modry nebo oranzovy).  Tohle by branilo politickym vykyvum v jakemkoliv smeru.  V dnesni dobe se delaji zakony site na miru politickym liniim v Poslanecky snemovne na levo nebo na pravo.  Proto mame v pravnim systemu takovy bordel

P. Kolář 21.6.2013 8:32

Re: Nezapominejme !!! Pani Nemcova muze byt to lepsi ...

Vzhledem k tomu,že je to pouhá iluze si myslet,že se do senátu dostanou ti nejnejnej,se opravdu těším na situaci,kdy socialní demokrati ze sněmovny budou hlasovat jinak,než kolegové ze stejné strany v senátu.Senát,stejně jako poslancování v evropském parlamentu vždycky sloužil jenom k rozšíření vlivu politických stran a také měl další důležitou funkci-rozšířil prostor pro udělování stranických funkcí a peněz.Ti lidé,kteří skutečně představují špičku společnosti,si dávno našli uplatnění tam,kde si nemusí špinit ruce.Je to smutné,protože dávají více prostoru kariéristům.Podle toho potom ta politika vypadá.

T. Pansky 21.6.2013 8:56

Re: Nezapominejme !!! Pani Nemcova muze byt to lepsi ...

Prave dvou-komorovy parlament, kdy kazda komora je volena jinak, brani politickym vykyvum.  Tohle je mnohem levnejsi, nez jednokomorove ulety, velmi rychle stridani vlad, neustale volby.  Dale by to potlacilo korupci, protoze senat by bylo mnohem tezsi zkorumpovat (Poslanecka snemovna je zkorumpovatelna velmi snadno).  V politice byli slusni lide, ale my jsme je nevolili.  Vetsina lidi moc nepremysli a voli velke "huby".