1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: Bude válka?

Nejsem si jistý, zdali si někdo dává práci poskládat dohromady jednotlivé zprávy o bezpečnostním posilování České republiky, publikované v rozpětí několika posledních měsíců.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 30.4.2015 1:20

Má to ale velký háček.

Atomové zbraně zabránily přímému střetu velmocí (vojenských paktů) v minulosti a není žádný důvod předpokládat, že se na tom něco změnilo dnes.

Válka na území národnostně rozpolcené, donedávna neutrální Ukrajiny, v níž by tekla téměř jenom západoukrajinská a rusko-ukrajinská krev by se sice mohla někomu na západě zamlouvat, ale jak dlouho by byla ideologicky udržitelná, když se Putin bude stále omezovat na podporu obrany východních oblastí a opakovat, že k míru stačí návrat k neutrálnímu statusu Ukrajiny se zajištěním autonomie.

Jak dlouho je udržitelná ekonomicky, když pro udržení bojovnosti nesourodé západní Ukrajiny bude muset na pokraji hospodářské krize se potácející, nejednotný "západ" zvyšovat tamní životní úroveň a to navzdory válce, a neefektivnímu (zlodějskému) hospodaření tamních oligarchů.

Ryk hysterické studené války má především odvrátit pozornost národů "západu" od multikulturního, politicko-korektního, útoku na jejich svobodu!

Pro začátek by stačilo, kdyby západ zastavil "potoky krve", které jeho vinou tečou v muslimském světě, vedou i k genocidě křesťanů a smrtelně ohrožují Izrael!