30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Bude KSČM měnit ústavu?

Když jsem se dověděl, že KSČM chce vytvořit dočasnou parlamentní komisi pro dohled nad ústavou, zalapal jsem po dechu. Proč se právě tato strana v poslední době tolik ohání ústavou, lidskými právy a staví se do role ochránce a soudce demokracie?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Sedláček 29.3.2013 14:23

Re: "Bude KSČM měnit ústavu". Možná že ano, po drtivém vítězství levice

Správně tam máte ty uvozovky. Problém je, že ODS/TOP atd. není podle skutků žádná pravice, ale jenom parta přemalovaných bolševiků. Pravice by neměla posilovat paternalistický stát vodícího občánky za ručičku a s tím spojené přerozdělování, regulaci a buzeraci. To, že kradou stejně jako rudý (nebo oranžový) bolševik je jenom následek tohoto socialismu, který společně budují.

J. Jurax 29.3.2013 14:22

Od komančů

se nedá čekat nic dobrého.

Jenže s přeběhlíky mají problémy všechny strany - takže jakkoliv je to návrh hovadný, věřím, že v útrobách sekretariátů i stran deklarujících se jako pravicové k němu vzniknou nemalé sympatie.

To by tak hrálo, aby volený zastupič, jehož rodná strana ke korytu za těžké prachy vyzvedla - volební kampaň není zadarmo - se najednou začal cukat a blekotat něco o tom, že podle ústavy se má řídit výhradně svým svědomím a ne stranickou kázní ... i když zase na druhé straně, to náhlé probuzení svědomí voleného zastupiče se taky dá koupit nebo se k němu dá dostat skrze zastrašování a tak všelijak různě ...  

M. Sedláček 29.3.2013 14:15

Re: Lidé si pamatují málo komunistických lumpáren

"kdybych na to ovšem měl" Tak už Vám rozumím, to jste mohl říct hned, že jste jenom líný, neschopný a závistivý kripl.

M. Sedláček 29.3.2013 14:14

Re: Lidé si pamatují málo komunistických lumpáren

Vy jste ale rudý hnus. V nacistickém Německu si taky většina lidí nestěžovala, takže to bylo vlastně fajn, že jo.

J. Slanina 29.3.2013 14:04

Re: Chápu váš bezmocný vztek nad návratem těch

Z dnešního pohledu??? To je zase jenom ten tvůj starý a oblíbený pohled, že tu bude někdo do někoho střílet a že na to stačí čísi rozkaz. Zblblý jsi byl jenom ty a ti tví mitkämpfři z milicí, že ti stačil jenom rozkaz a v tu ránu byla Danuše Muzikářová (skoro před mýma očima) mrtvá, stejně jako Standa Valehrach. (Vše v Brně). Tak už zavři tu svou odpornou votlemenou držku a nevykládej tu někomu, po kom se střílelo, co by se asi stalo, kdyby Kubice dal rozkaz....

J. Slanina 29.3.2013 13:54

Re: Milá paní, pravicoví politici měli přes 20 let

Čí je to vina, soudruhu podpraporčíku? Rozhodně ne žádné propagandy, ale jenom a pouze toho, že za vás, bolševiků, se mohly minimálně dvě třetiny národa v pohodě flákat (někteří jako ty to doveli k dokonalosti) a teď, nedej bůh, se po nich chce dokonce někdy i práce. A jelikož příživníci jako ty si dovedou vždycky nějakou tu flákandu najít, tak to tu vypadá tak jak to vypadá.

J. Slanina 29.3.2013 13:47

Re: Teď je poslední možnost

Nu, pokud žádné koryto nemáš, tož frustrovaný tady můžeš být maximálně ty, zrůdičko, a to z toho, že se na tebe nedostalo, nejspíš pro tvou prudkou inteligenci. Oni totiž ti bolševici nejsou zas až tak úplní blbci a když se zrušili všichni ti malí i velcí tajemníci, je dnes těch koryt nedostatek a nedostává se na každého retardovaného pičmundu jako jsi ty.

H. Grúbr 29.3.2013 13:43

Re: Chápu váš bezmocný vztek nad návratem těch

nedošlo, ale z dnešního pohledu, pokud dostanou pěšáci rozkaz od Kubiceho, tak to zmáčknou a bude, však uvidíš.

J. Slanina 29.3.2013 13:42

Re: To je asi tak vrchol Špekových intelektuálních sil.

Soudruh podpraporčík opět na úrovni druhé obecné, že?

V. Novák 29.3.2013 13:42

Milá paní, pravicoví politici měli přes 20 let

na to, aby přesvědčili lidi, voliče, že dělají lepší politiku, lepší pro ony voliče, než komunisti. Měli přes 20 let na to, aby jakýkoli problém sváděli na komunisty. Aby cokoli zametli pod koberec s výkřikem "nebyly banány!".

Čí je asi vina, že komunisti posilují, že pravicová politika voliče netáhne a propaganda už nějak nefunguje?

H. Grúbr 29.3.2013 13:41

Re: Teď je poslední možnost

jasně, ulev si, frustrovaný jedinče.

H. Grúbr 29.3.2013 13:40

Re: Lidé si pamatují málo komunistických lumpáren

Pocit toho, že bych mohl do teplých krajin (kdybych na to ovšem měl), se nemá šanci rovnat pocitu že zítra vstanu a půjdu do práce, že o víkendu budu odpočívat a radovat se s rodinou a že se ve stáří dočkám zaslouženého důchodu. Že se o mě v nemoci zdravotnictví postará a že mnou nebudou jednat jako s onucí, mladíčkové s vylízanou makovicí s bohatými, zlodějskými fotříky.

J. Slanina 29.3.2013 13:40

Re: Otázka tvořící titulek i podstatu vašeho článku je nesmyslná.

Vaše naivita je docela úsměvná. Rozdíl mezi námi je ten, že já na to pak nebudu čumět jak vyoraná myš. Uznávám ale, že nevím co s tím, právě tak jako vy.

V. Novák 29.3.2013 13:38

To je asi tak vrchol Špekových intelektuálních sil.

...

J. Slanina 29.3.2013 13:37

Re: Teď je poslední možnost

V tom případě musíš mít ty, zrůdo, hodně široké a dlouhé koryto.

J. Slanina 29.3.2013 13:36

Re: Chápu váš bezmocný vztek nad návratem těch

Jestlipak ti, ty bolševická zrůdo, došlo, kdo že to toho 21. srpna 1969 střílel do lidí? Vsadím se, že mezi těmi milicioáři jsi byl i ty.

A. Mochnač 29.3.2013 12:51

Re: Osobně souhlasím se všemi KSČM navrhovanými

Pane Bohuslave, kolik Vám je let, že si toho tolik pamatujete?

A. Mochnač 29.3.2013 12:46

Re: Otázka tvořící titulek i podstatu vašeho článku je nesmyslná.

Pane Slanina, na větší blbost jste se nezmohl?

H. Grúbr 29.3.2013 12:45

Re: Teď je poslední možnost

No ale s kým potom chcete jednat? Vždyť všichni, co jsou dnes u koryt, jsou bývalými estébáky a politruky a současnými zločinci?

H. Grúbr 29.3.2013 12:43

Re: Chápu váš bezmocný vztek nad návratem těch

Jestli tomu rozumím, kloníte se k možnosti sáhnout k násilí, no jak chcete, Masaryk také nechal střílet do dělníků, ale ti to pak buržoustům vrátili v 1948.

V. Kain 29.3.2013 12:32

Re: Lidé si pamatují málo komunistických lumpáren

Podívejte se Grůbr vy nepolepšitelný soudruhu a vyznavači komunismu ty vaše bolševické jistoty si nacpěte do řiti.Vy a vám podobní můžete těmito žvásty oblbovat takové jako jste sám.Kdyby dnešní mladí lidé měli možnost jen na krátký čas nahlédnout pod pokličku toho vašeho bolševického blahobytu,tak by vás hnali až k studenému Baltu kam jsme my za trest jezdili na dovolenou protože k jiným teplým mořím nás ta komunistická sebranka nepustila.

J. Slanina 29.3.2013 11:59

Re: Lidé si pamatují málo komunistických lumpáren

Ne nespletl si je. Někde se tohleto hovado musí realizovat. No a holt na Haló novinách či v Klubu českého pohraničí mu to nějak nejde, protože díky těm bolševiky prosazovaným demokratickým principům tam raději žádnou diskuzi nevedou.

V. Petrová 29.3.2013 11:57

Teď je poslední možnost

využít toho, co komunisté nacpávali do lidí a čím lidi oblbovali 40 let.  Těm tehdy 40tiletým je teprve 65. Těm 30tiletým je 55 let. Způsob myšlení, vymývání mozků, kterým tihle lidé, tyhle generace byly podrobovány od narození, ještě funguje. A tak začala bitva o budoucí charakter naší země.  Pokud si toto neuvědomíme, pokud podle toho nezaměříme i naši politiku, bude zle. Výsledky - vláda komunistů v krajích, estébáci a politruci na vedoucích funkcích  - dokonce ve školství, při výchově mládeže - nejsou tak nevinné a tak málo nebezpečné, jak se zdá. Komunisté si tohle vše velmi dobře uvědomují. Až na Grebeníčka ( tomu už asi přeskočilo a je nediplomatický ) vystupují jako míliusové. Jako bych slyšela Gottwalda a Zápotockého před únorem 1948. A po únoru 1948 ? Chceme to znovu, nebo se jim postavíme ? Především - SE ZLOČINCI, ESTÉBÁKY A POLITRUKY VČETNĚ PANA KOSMONAUTA SE PROSTĚ NEJEDNÁ... 

J. Slanina 29.3.2013 11:53

Re: Chápu váš bezmocný vztek nad návratem těch

Správně, soudruhu grůbře. Musí se ten omyl napravit. Nejlépe tímto způsobem:

http://www.totalita.cz/seznamy/seznamy_05.php

J. Slanina 29.3.2013 11:43

Re: Osobně souhlasím se všemi KSČM navrhovanými

Docela by mne zajímalo, kde berete to přesvědčení, že pan Boleslav i já jsme ty svině volili?

H. Grúbr 29.3.2013 11:38

Chápu váš bezmocný vztek nad návratem těch

kteří to s námi dotáhli nejdál. Ptám se, co udělali současní vládci, aby přesvědčili drtivou většinu občanů ČR o správnosti své cesty? To nikdo neví. Jisté ale je, že to co fakticky provedli, přesvědčilo většinu obyvatel, že vše, co se odehrálo po r. 1989, byl trapný omyl, který se MUSÍ napravit. K tomu poslouží následující volby a vy, obhájci tunelů a zlodějen, jichž jste pravděpodobně sami účastni, můžete jedině sledovat ten cvrkot.

P. Kmoníček 29.3.2013 11:33

marnost

No jo,ale vysvětlujte něco Grebeníčkům.

H. Lukešová 29.3.2013 11:21

Re: "Bude KSČM měnit ústavu". Možná že ano, po drtivém vítězství levice

Ano. Bohužel může. To, co tato vláda předváděla, je neuvěřitelné a každý člověk, kdo má rozum, to musí vidět.

E. Sevrát 29.3.2013 11:13

Re: "Bude KSČM měnit ústavu". Možná že ano, po drtivém vítězství levice

Jak jsem psal Kopretino minule o té pověsti, tak to platí bohužel i pro tuto vládu.Když si promítnete ty tři roky jejich vládnutí tak z původně 118 hlasů nyní mají s bídou 101.Neustálé hádky,špína ze všech stran (viz včera Kalousek na Nečase) opravdu nemají v polistopadové době obdoby.Jistě některá media a novináři (které mám rád asi jako M.Zeman) toho využívají či zneužívají.Ale,primárně si za tuto pověst může vláda sama.

M. Martin 29.3.2013 10:58

Re: Lidé si pamatují málo komunistických lumpáren

Soudruhu Grůbre pravděpodobně jste si spletl stránky.Zde se nalézáte na diskusi na N.P.Asi jste chtěl vstoupit na stráky komoušů nebo socanů.Tady diskutují normální lidé a ne komoušská hovada.