29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JaS 5.9.2009 8:37

Tentokrát s panem Bystrovem moc nesouhlasím.

Ta debata mě překvapila tím, že všichni šéfové regovali poměrně rozumně, asi jsou všichni svorně vyplašeni z toho, že by mohli přjít o bábovičky. Hysterii jsem tam neviděl, Gottwalda taky ne.

Mgr. Milda 5.9.2009 8:22

Hledat ty opravdu důvěryhodné zástupce do parlamentu je těžké

Když sledujete, jak se tvoří opozice, najdete v tom dobrém zboží i přibalené odpadky. Jste-li názoru, že pan Schwarzenberg je opravdu slušný politik, musíte k němu vzít i Kalouska. Máte-li dobré mínění o EDS, pak musíte přibalit i Cyrila Svobodu.

Snad je v této situaci rozumné, nechat současnou vládu ve funkci a pracovat na důvěryhodnějších volebních alternativách. Pro soudného člověka není ani ODS, ani ČSSD volitelná, existence KSČ(M) je ostudou naší demokracie, stejně jako DS.

zet 5.9.2009 8:37

Re: Hledat ty opravdu důvěryhodné zástupce do parlamentu je těžké

Myslel som, že TOP09 sa prezentuje ako pomerne slušný spolok, ktorý by Česku naozaj mohol prospieť. Ale keď som si, neveriaci vlastným očiam, overil, že  v TV správach sa za Švarcom sem-tam skutočne mihne na Slovensku veľmi nepopulárna postava, ktorá dokravila slovenské zdravotníctvo, tak - BOŽE, CHRÁŇ ČESKO!! Ten ušatý osol ako poradca to už ide doprasiť aj u susedov! Ospravedlňujem sa Čechom za export tohto politika.

zet 5.9.2009 8:39

Re: Hledat ty opravdu důvěryhodné zástupce do parlamentu je těžké

Oprava: Ušatý hlodavec!

Bolek 5.9.2009 10:12

Re: Hledat ty opravdu důvěryhodné zástupce do parlamentu je těžké

A bude to stále stejné, dokud se nezmění volební systém. Vím, že je to naivní (kapři si rybník sami nevypustí), ale buď bychom měli do parlamentu volit osobnosti bez ohledu na jejich stranickou příslušnost, nebo bychom měli možnost vybírat z partajních kandidátek jednotlivce, ke kterým máme důvěru. V krajním případě by se měl změnit systém preferencí, tedy nezaškrtávat kandidáty které chci posunout dopředu, ale vyškrtávat kandidáty, které vůbec nechci volit. Někteří hoši by se divili. Já na příklad, ačkoliv jsem člověk spíš levicového smýšlení, nemohu volit ČSSD prostě proto, že má na čelních místech individua typu Rath, Zaorálek, Paroubek a pod.

mirek 5.9.2009 10:33

Re: Hledat ty opravdu důvěryhodné zástupce do parlamentu je těžké

Vraťte titul! Ozval se "taky demokrat".

Mgr. Milda 5.9.2009 14:57

Re: Hledat ty opravdu důvěryhodné zástupce do parlamentu je těžké

Jelikož jsem ve vlákně jediný s titulem Magor, nemohu nic vracet, ten mi byl přidělen na NP. K té demokracii a svému postoji k ní bych pouze sdělil, že jsem nebyl ani v HJ, ani v Pionýru, ani mládežník, tudíž ani členství ve Straně pro syna živnostnice nepřipadlo v úvahu. Proto jsem neměl zapotřebí, hledat honem, kde lze získat ještě větší výhody.

Bohužel máme v parlamentu příliš mnoho těch pochybných "demokratů", kam vítr, tam plášť.

Kilimandžáro 5.9.2009 8:19

Velká chyba byla,

že Bůh neochránil republiku před jedenašedesáti lety. Tam je prapůvod všech současných politických excesů!:-(

Robin 5.9.2009 15:01

Re: Velká chyba byla,

A nebyl ten prapůvod excesů a potíží spíš už před 71 roky v roce 1938?

hugo 5.9.2009 7:52

autor si poněkud protiřečí...

na jedné straně správně konstatuje že ods ani čssd nechtějí tyto a snad ani příští volby vyhrát,což jest fakt a na druhou stranu nás varuje že by vládní moc ve zkrachovalém státě,která se povaluje na ulici ,mohli zvednout komunisté! ti  již tentokrát nejsou tlačeni žádnou moskvou jako ve 48 takže si důkladně rozmyslí kdy že se jim to vyplatí se ohnout!!!!a hned tak to nebude.......to musíme ještě předstihnout lotyšsko!!!

Chacha 5.9.2009 7:47

Jo

  a to  jak byli naši neomylní nachytáni s holou ... zadelí a ve své čiré ubohosti, tak to nám, voličům ještě osladí.;-D;-D

Chacha 5.9.2009 7:43

Normálka.

  Takové chování Topola známe již dlouho z různých setkání - třeba i z kongresů a je to ten hlavní důvod, proč členové,  i dlouholetí, z ODS kvapně utíkají a je to i hlavní důvod, proč ODS nevyhrála minulé volby s větším náskokem, jeho hrubost, neomalenost a neochota poslouchat cokoliv jiného než sebe poškodila nejen ODS, ale celou pravici. ;-(

Realista 5.9.2009 7:31

Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Také jsem se díval na tu hrůzu! Doporučuji všem se podívat do ČT archiv, aby věděli, že ani jedné přítomné straně nemají dávat své hlasy, protože takovou snůšku ignorance na obrazovce, to se vidí málokdy. Je však zajímavé, že nejvíce křičí právě Topolánek, tedy ten, který svým chováním a jednáním ústavní krizi zavinil. Nejen, že několikráte sestavoval vládu a prezident ho určil zase, ačkoli totálně zklamal, ale ještě nás všechny krmil svými aférami tak dlouho, až mu byla vyslovena nedůvěra. Ten teď dělá plamenná prohlášení o demokracii, kterou se svými kumpány léta ohrožoval? Volte jiné strany mimo parlament, jinak se historie bude zatraceně opakovat>-!!

Jiří Z. 5.9.2009 7:58

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Souhlasím, že vyjádření politiků ve zmíněném pořadu bylo víc než trapné. Ale naprosto nesouhlasím s Vaším názorem, že pan Topolánek zavinil současnou politickou krizi. Při výběru partnerů do koalice neměl žádnou jinou volbu a množství vynucených ústupků především od SZ zdegradovalo volební program ODS. Dnes už vidíme nereálný program SZ, která podle mého názoru má největší vinu na pádu vlády.

A co se týče pseudoaféry z dovolené, to bylo hlavně v režii novinářů a ostatních medií. Podobnou dovolenou má spousta lidí s odpovídajícími příjmy. Proč by si ji politik nemohl také dopřát? Aféra byla uměle vyvolaná, aby vzbudila závist především u méně soudných voličů.

milanS 5.9.2009 8:11

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Pane kolego, trochu soudnosti !! Nikdo mu nevyčítá dovolenou, ale to že se tam "jen tak náhodou" sešel s pár lidmi v prospěch firem které hájí a zastupují vláda přihrála pár korun ...

Jiří Z. 5.9.2009 8:26

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Pane Milane, můžete mít pravdu, ale také to opravdu může být náhodná shoda. A také nelze dokázat, že by tam zmínění politici byli za cizí peníze "spřátelených" organizací nebo jednotlivců.

Existují ve světě oblíbené destinace, kam spousta lidí, dokonce i v přibližně stejném termínu, ráda vyjede. I mně se stalo, že jsem na oblíbeném místě potkal známé, které jsem třeba řadu měsíců v ČR nepotkal, ani s nimi nekomunikoval.

Vezměme to asi takto: je náhoda a "náhoda". Když budu chtít, udělám bez problému z té náhody nebo  "náhody" aféru, že?

historik 5.9.2009 9:05

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Berme to zatím jako náhodu. Nenáhoda to bude, až se dozvíme, že Topolánek koupil a za krátkou dobu potom prodal  nějaké akcie a vydělal tím 100 milionů.

Lucka 5.9.2009 11:54

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

No, tak takovou "nenáhodu" nám tu zatím předvedl akorát Gross. nevěřte tomu, že

a) by to někdo jiný udělal tak okatě

b) by se někdo namáhal obchodem s akciemi, když je to profláknutelné

Jinak souhlasím s tím, že jestli tahle banda má být "elita" mezi politiky, tak zlatý Fischer. A to nám do toho ještě plká Paroubkova manželka.....

historik 5.9.2009 15:48

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Dobře. Tak tedy po lopatě. Nenáhoda to bude, až se dovíme, že Topolánek má majetek o pár desítek milionů větší. A k Fischerovi. Teď je pro většinu národa, tedy pro věčné nespokojence, zlatý. Ale kdyby zůstal v politice ještě pár let, tak z něj ti samí občané udělají lumpa a zloděje. Neznám žádného více se angažujícího politika, který by byl v očích občanů vzdělaný, chytrý a čestný.

lesov 6.9.2009 7:32

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Kdybyste ve škole dával pozor, tak byste věděl, že náhoda neexistuje a že vzdělanost není zárukou vůbec ničeho!

A slova "vzdělaný, chytrý a čestný" se navzájem vylučují, zejména u politiků.

PS. Ještě jste mohl přidat "chudý" aby ta pitomost byla kompletní, histeriku. R^

Georgius 5.9.2009 14:59

Re: Než současné politiky, tak raději Fischera do června!

Nikoliv vláda, ale parlament, milý Watsone. :-P

Fleischer 5.9.2009 6:53

Proč předčasné volby?

Co by se stalo, kdyby současná sněmovna fungovala až do řádných voleb? Současná "úřednická" vláda by požádala o vyslovení důvěry a pan prezident by mohl jmenovat novou vládu i bez předčasných voleb. Předčasné volby totiž skončí se vší pravděpodobností stejným výsledkem, jako volby v roce 2006, tedy nerozhodně. Mohla by to být vláda dvoubarevná, nebo dokonce duhová. Také by mohla být sestavením vlády pověřena sociální demokracie. Pan Paroubek by dostal šanci, aby se před řádnými volbami trochu znemožnil!

kaja 5.9.2009 8:34

Re: Proč předčasné volby?

probůh, Fleishere, můžete nám říct, proč by současná vláda  měla žádat o vyslovení důvěry?

milanS 5.9.2009 6:22

A Cyrda a Liškou Vám nevadili ???

Myslím, že nejsoufalejší a nejtrapnější tam byla vystoupení lišáka Cyrila Svobody a zeleného (a zmateného) p. Lišky. První přišel s geniální myšlenkou znovu vytvořit politickou vládu nad troskami Sněmovny (pochopitelně s účastí ještě parlamentní KDU-ČSL) a druhý druhý řekl, že Zelení vedou volební kampaň po internetu a to permanetní, takže volby mohou být klidně až později. Lidovci cítí, že kdyby se volby konaly nyní, tak TOP09 jim odebere spoustu hlasů a oni patrně nepřežijí jako parlamentní strana. Čím déle budou volby, tím mají větší naději, že euforie voličů z nové strany pomine (jako když dítě dostane novou hračku, tak ji také časem "hodí do bedny" s ostatními) a jim se zvětší šance být i na dále "jazýčkem na vahách" ve Sněmovně. A Zelení ? Myslím, že po rozvratu ve straně a ostudě s "K. Jaques Biomasou", dotacemi na zateplování to mají již sečtené.

Topolánek i Paroubek jsou politici IV. cenové skupiny (pro nepamětníky: tam jste si mohl dát leda párek na stojáka a pívo, a asi nikdo by ony kulturní a hygienické "standardy" tam zavedené znovu nechtěl zažít), ale aspoň projevili dostatek soudnosti a ví, že tato Sněmovna, zdecimovaná přeběhlíky nemá již u občanů žádný kredit ani mandát.

Samostatnou otázkou je, Kdo stojí za Melčákem? Přece to vše pan Klavoda nedělá jen pro Melčákovi modré (nebo jaké) oči. Toto je dopředu naplánovaný a pečlivě připravený tah. V letošním létě jsme již zažili ledacos (vajíčkové házenice, řadu "hezkých" fotografií a milých "náhodných" setkání), třeba pochopíme, kdo tahá za nitky ...

jirka.s. 5.9.2009 8:19

Re: A Cyrda a Liškou Vám nevadili ???

Nepomlouvejte, prosím, hospody IV. cenové skupiny! Znám jich pár, kde jste musel v době oběda čekat na místo u stolu a bylo tam rozhodně čistěji než v našem parlamentu!!!  ;-)

www.pimpaku.cz 5.9.2009 11:43

Re: A Cyrda a Liškou Vám nevadili ???

Taky mi přišel Cyril jako nejtragičtější.

Chtěl se zviditelnit, že je jinej.

J.B.Marconi 5.9.2009 6:16

Tak to vypadá

když si veřejnoprávníci myslí, že mají patent na rozum. Jejich počty jsou jednoduché my budeme kecet co se nám zlíbí a občané to zaplatí. Pryč s veřejnoprávností, státem podporovanou zlodějnou. ;-€Rv

arlon 5.9.2009 4:12

Modrá a oranžová paštika

svatá pravda, a zejména před modrou a oranžovou svatou prostotou. Jenže problém jevící se zde jako patrné se nejeví volící většině, ta si klidně zase napatlá na obě půlky modrou i oranžovou paštiku a bude se další období dávit, co že to je zase za svinstvo.;-D;-D

JaKo 5.9.2009 4:10

O co jde?

Zbytečné nářky. Mají Češii pivo? Mají. Mají vepřo-knedlo-zelo? Mají. Tak o jaké krizi je řeč?  Český národní kolektiv se o nově nabytou svobodu ničím nezasloužil,  tak proč by si jí měl vážit? Ti politici jsou poze zrcadlem panujících společenských hodnot - urvěme co se kde dá. Ale ty knedlíky s vepřovou umějí Češi dobře. V tom je asi naše dějinné poslání. Tak nasaďme úsměv na rty a hurá do hospody!!!

František 5.9.2009 3:17

Je otřesné sledovat českou politickou scénu

Pane Bystrove, zcela s Vámi souhlasím. Je vskutku otřesné sledovat naši neurvalou politickou scénu. O občany nikomu nejde, ale o vlastní koryto jde každému - od Klause přes Paroubka i tomu Topolánkovi atd. Pouze komunisté se mohou nám posmívat, jak nás všemu dobře naučili. Ústavní soud je ze všeho také bezradný a já se ničemu nedivím. Politik je tááákhle veliký a stát má být velmi malinký, tak tomu prý má být ve správné demokracii, jak často tvrdí Václav Klaus.