4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Miloš Zfrantišku 27.3.2007 12:49

paní Stehlíková

udělala pár koňin a možná ještě udělá, ale hulvát jako Vy to jistě není. Boratů české politiky je mnoho a vévodí jim pan prezident.

pavluska 24.3.2007 16:19

Pane Žantovský,nemáte pravdu!

Pouštět sednout těhotné je elementární úcta a slušnost  k ženě i i ohledy na zsravotní rizika.Pustit sednout důchodce je totéž.A hanebné je,že nám to musí připomínat dáma z Kazachstánu.

Milda 24.3.2007 20:55

Re: Pane Žantovský,nemáte pravdu!

Bohužel, ona "dáma" říká i věci, že slušné výrazy na její chování nelze použít.

Abdéřan 24.3.2007 14:27

Když ona to tyrkysová Džamila

tak nějak komsomolsky upřímně myslí a převážná většina Haškova národa z toho má nebetyčnou srandu. Ta nás může přejít v okamžiku, kdy zjistíme, kolik za kaskády jejích fantasmagorických (realizovaných) nápadů vděční daňoví poplatníci zaplatí.

Vlček 24.3.2007 11:41

Žantovský,

Džamilu Stehlíkovou s jejími názory a činy považuji za jakousi nepatřičnost, ale v její kritice bych se nikdy nesnížil k tomu, co jste udělal vy. Jako obvykle jste úplně vedle a tentokrát i nechutný. V úvodu se zaklínáte, že "je naprosto nepodstatné, že Džamila Stehlíková je z Kazachstánu". To jste si mohl odpustit, je to podpásovka, která s dalším textem nemá nic společného. Ale podpásovky, to je vaše, že? Jako dopis vyhozeným redaktorům Melodie v 80. letech, kdy jste se jako novinářský šmok přisíral komunistům, dělal za ně špinavou práci a urážel lidi, kterým jste nesahal ani po podrážky. Dnes se k tomu neznáte. Asi to byl jiný Petr Žantovský. Což uvádím jen pro dokreslení vašeho mravního základu. Teď k věci. Potíráte politickou korektnost D.S. (dokonce i anglicky a ještě s nabídkou jiného překladu - ach jo, nač to vytahování?). Tyhle politicky korektní tanečky se mi také nelíbí a paní Stehlíková měla zůstat u medicíny. Ale proč do toho tahat Borata? Viděl jste ten film? Pochopil jste, že podstatou Boratovy komiky je úplný opak – totální politická nekorektnost? Jak byste to přeložil, znalče? Political incorrectness - politická nekorektnost (či nesprávnost)? Tvrdit, že Stehlíková je přehnaně politicky korektní proto, že pochází "z Kazachstánu a má tak k realitě trochu odlišný vztah, daný nutně svými zkušenostmi z jiného kulturního půdorysu"? Jestli to opravdu myslíte vážně, tak už opravdu nevím. Pátrám po vašich motivech. Buď jste tak úděsně hloupý, nebo je v tom něco horšího. Ve vašem případě se přikláním k druhé možnosti.

Formelák 23.3.2007 23:18

Volby

Tak mě napadlo, že když se příští rok objeví jako kanditátka na presidenta těhotná matka - samoživitelka,rómské původu, samozřejmě na vozíku a negramotná, tak má V.Klaus a všichni další utrum, pač by to byl vrchol diskriminace nezvolit onu ženu.

AeroKarel 23.3.2007 18:13

Trefné.

PetrK 23.3.2007 16:48

Od pí Džamily

jsem zatím (podle mého mínění) neslyšel jedinou rozumnou věc a ani v to nedoufám.

vita 23.3.2007 14:17

Tak vám nevím...

Já byl přesvědčen, že Borat je právě naopak všechno - jen ne politicky korektní. Že je přímo polticky antikorektní a psina vzniká z jeho srážky z hyperkorektním prostředím.

Z toho by mi ale vyšlo, že jediná podobnost mezi Džamilou (ta dáma má opravdu prapodivné nápady, takové zelené) a Boratem je jejich "kazašský" původ...

oakman 23.3.2007 12:39

...

Takže, ono je to jedno, jestli Džamila nebo jiný dobytek z ODS. Jen by mne zajímalo, jak "zatočí" autor s těmi, kteří se bez pomoci neobejdou. Nějak tu všichni umíme říci, kdo si co nezaslouží, ale nezbývá čas se starat o ty, kteří jsou opravdu v nouzi. To se potom ukáže, že ti co tu opovrhují NGOismem, pošlou na povodňové konto Grossovy vlády milionů 15, na konto NGO Pánek v tísni milionů 96!!! - tak mi pane, vysvětlete, jak je možné, že těmhle "komoušům" lidé věří, když jde o životy víc než vládě. Taky se zeptejte VK, za co utratil Kočárník povodňové peníze v r. 96. Mnohým soudruhům se tehdá náhle valorizovaly důchody, že???

Je jistě namístě považovat ministryni Stehlíkovou za poněkud naivní osobu, která ovšem koná, ale úsměšky od člověka, který rád sloužil vládě, která ukradla povodňové konto 96, ale jinak potřebným nikdy nepomohl, jsou poněkud nemístné. Pokud podporujete dluhy fotrů, nenavážejte se do matek, vy v tom žít nebudete. Až ODS vyřeší tyhle problémy (vidím tu rvačku o šanci vyniknout!!!) můžete se vy, žvanil, pouštět do kritiky. Já jen doufám, a zatím mě realita přesvědčuje, že oprávněně, že Nečar tlučhuba není a konat bude. Proto je také ministrem on, ne vy.

AeroKarel 23.3.2007 18:16

Re: ...

Já ochotně přispěji, neobere-li mne stát o potenciální příspěvek přílišnými daněmi na výživu různých nemakačenků. Pana Žantovského v lásce nemám, ale závěr jeho článku sedí jak Jandák na hrnec.

NevericiTomas 23.3.2007 21:05

Re: ...

Ble ble ble, pri pristim scitani lidu si vzpomenu na svuj Romsky puvod a pak hura na socialku pro davky. A jsem zvedavej, jak mi budou dokazovat ze cikan nejsem. Kdyz jsem navic docela pricmoudlej. Mozna vyhrabou nekde v archivech stary tabulky s risskou orlici....

jdu jen tak kolem 24.3.2007 15:33

Re: Re: ...

Doporučuji najít mezi předky nějakého Růžičku, Kováře či podobná jména, kdysi jsem četl učené pojednání o tom, že nositelé těchto jmen mají prokazatelně cikánské předky, pak byste neměl mít problém.

oakman 23.3.2007 12:39

Dětský lobbyista

Velmi správně hovoří pan žantovský o gerontokracii. Kdyby si léta nevydělával výrobou umělých dětí , tak bych mu i věřil, že nejde o víc peněz do asistované reprodukce, ale o obecný zájem. U nás za vší počestností hledej prachy. Jak se má pan Kadlec? Pozdravujte....;-P

Pane Žantovský, problém, který tu popisujete - onu segregaci zdravých, mladých a bohatých těmi nemocnými, starými a chudými, to je sociální stát, po kterém tu touží všichni ti, kteří od státu čekají, že vychová jejich děti, zahrabe jejich rodiče, postaví jejich domy a nasytí jejich chřtány. Ti za to mohou, Džamila se jen snaží pomoci lidem, kteří se stávají obětí tohoto marasmu. Ono je sice chytré vidět tu buzeraci úředního typu, která jí vykukuje za ramenem a už se těší, jak bude prudit ty, kteří si pomohou i bez ní a kašlat na ty, kteří opravdu pomoc potřebují. Třeba cizinci. České hovado, kterému je cizí vše, co nevidí z okna hospody, je totiž natolik degenrováno, že imigrace k nám je pro většinu lidí, kteří si myslí, že utekli před smrtí a bídou, jen rozčarováním, že i lidé, kteří se oficiálně tváří jako kulturní evropané, mohou být balkánští řezníci. Džamila aspoň na rovinu říká, co myslí. Stát sice blafe o odpovědnosti, ale zákonem určil, že alimenty po neplatičích nezaplatí včas dlužník, ale my - prostřednictvím státu. Lempl bude dál běhat, už vidím stát, jak ho loví  policií ;-D, my si strhneme z rozpočtu peníze, úředník jich třetinu utratí a dýško pošle matce, doufám, že budou s dítětem ještě na živu.

Remover 23.3.2007 11:58

Pro Mr. Žantovského

Vážený pane,

bohužel, dávám Vám plně za pravdu...  Pokud svoje názory i nadále ustojíte, v našem zabahněném českém rybníku  to rozhodně jako člověk a  profík svého řemesla nebudete mít lehké...  Boratové se množí geometrickou řadou, protože  jejich  naivní a přiblblé nápady a projekty  nacházejí kladný ohlas  u masy  českých lidiček, zflustrovaných  současnou politickou situací a kulturou  v  českých luzích a hájích... >-

EMIL 23.3.2007 11:00

nic než souhlas

R^R^R^R^R^!

Vlad 23.3.2007 10:34

Rád bych souhlasil, ale

kde autor přišel na to, že junioři trpí v této společnosti většími ústrky než senioři. Kde se vytváří sousravný mediální tlak na zkreslené chápání jejich věkové kategorie, jako je tomu bezesporu u seniorů? (Dědeček a babička, ujídaj nám chlebíčka.)

Vidím jediný rozdíl. Junioři jsou do patnácti let považováni za naprosté debily, takže jsou beztrestní.

AndyO 23.3.2007 10:54

Re: Dědeček a babička, ujídaj nám chlebíčka

vy musíte být senior přinejmenším z dob sedmnáctého století.

Žulový Aston 23.3.2007 10:26

Zcela přesné, děkuji

R^R^R^

usměvavá bestie 23.3.2007 10:13

Jde o to, jak si člověk z většiny představuje zadostiučinění Romům.

:-)Vraťte Praze trolleybusy!!!8-o8-o!8-o8-o!!

PROKOP BUBEN 23.3.2007 9:40

ZDÁ SE

 Ovšem, že jakýmsi BORATEM je celá melčákovsko-zemanovským lepidlem utvořená vláda.....Není ovšem divu, když absurdní Mackostán je reprezentován - TÍM, ČÍM JE.....

Kajda 23.3.2007 8:50

Díky pane Žantovský

za skvělý článek.

Vojta 23.3.2007 9:23

Re: Díky pane Žantovský

R^R^R^

Historik 23.3.2007 8:35

Souhlas s článkem, ale protože současná oficální politická representace

postrádá politiky, schopné se "politické korektnosti" postavit, přijdou nakonec úplní jiní politici, kteří obecnému požadavku většiny národa vyhoví.

babak 23.3.2007 8:19

kdyz blbost kvete

nenapsal bych to lepe.Bravo pane Zantovsky.:-)

Rom Dzamila Borat 23.3.2007 18:39

Re: kdyz blbost kvete

Ja bych to lepe napsal, ale neumim psat;-O

senior 23.3.2007 8:19

Celý život jsem o něco usiloval

dřel, snažil se být užitečný. A teď, na stará kolena, mne chtějí ochránci lidských práv urážet tím, že mne strčí do jednoho pytle s vyhaslou nulou, na kterou platí ono "starý vůl musel být někdy i mladým volem."

tich@dohoda 23.3.2007 8:18

mate smulu orime, nebo spise jste naivni

kdo jde do politiky, ma dve moznosti, "bud bude s vlky vyt, nebo pujde od valu"  ale prosadi se vzdy jen "ostroloktaci" . Kdyz se podivate na parlament , je tam 200 poslancu ale volici znaji max. 30 "ostroloktaku" co se prodrali na spici a do medii. Nez byl odejit Stanley Gross /alias "Hladka uprimna tvar"/ tak o Buldozerovi nikdo nevedel /a nikomu nevadil :-) / . Ve slutecnosti nemate pri volbach jako volic zadnou sanci neco ovlivnit, kandidatky nachystaji stranicke sekretariaty, stejne jako za komousu politbyro, nahoru se daji ti co maji byt zvoleni/ nasi/ a doplni se to krivim /nejaka dojicka, hrdina kapitalisticke prace, Rom z povolani/ . Pokud se nahodou mezi vlky dostane nejaky "anarchista" , dopadne jako senator Fischer, kolegove jej proste politicky zlikviduji. Koneckoncu treba soudruzka Nemcova dostala na sjezdu modrych komunistu /ODS/ od kolegu jasnou lekci. Jako jednia ze spicek ODS dusledne obhajovala to co chteli volici ODS /nepaktovat se s CSSD/ a "dostala pres drzku". Jak rikaval soudruh Macek: "jsou to takove ritualni tanecky" , nesmite to tolik "zrat", jde jen o virtualni realitu, abyste mel dojem, ze na vas jako volici politikum zalezi, ze jako vy rozhodujete. Cest :-)

Historik 23.3.2007 8:39

Pokud je výběr mezi zelenými a ČSSD měla se ODS opravdu spojit

s ČSSD a prosadit většinový volební systém. Pokud jde o pana Fischera, je to jeho vina, že většinový volební systém dávno nemáme a ve vládě sedí individua, schopná přivodit ekonomickou katastrofu.

a m i Z .M 23.3.2007 7:55

Žantovský, pojem

"Český Borat" je konsekventně obsazen kLausem. Je Vám jasné, že se použitím stejného označení pro neškodnou zelenou kačenku dopouštíte znesvěcení Vašeho osobního idolu?