17.6.2024 | Svátek má Adolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Bělobrádkův risk (1)

Jakoby z čistého nebe se najednou objevila zpráva, že místopředseda vlády ČR navštívil Sudetoněmecký dům a položil u památníku sudetoněmeckých obětí odsunu z Československa kytici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Pavlis 27.7.2015 11:30

Pane Štroble,

domnívám se, že pan Vlk nemá ani zlomek té publicity, která se po desetiletí dostávala sudetským spolkům. Je to s vámi stejné jako s milci pána Bureše. A pokud jde o p. Bělobrádka, byl v Mnichově jako roduvěrný katolík mezi svými. Lidovci se nezapřou. Žel.

S. Kalužík 27.7.2015 11:01

Jak už jsem psal vícekráte, pane Vlku,

Vaše články čtu velmi rád s výjimkou těch na německé téma, to je, s odpuštěním, hrůza.

Píšete:Zda tvrzení, již 70 let

hlásané landsmanšaftem, že jsme údajně zavraždili 300 000 nevinných

Němců, anebo výsledek bádání českoněmecké vědecké konference, že v době odsunu zahynulo něco mezi 19 až 30 000 osob.

To jako vrah pěti lidí skoro není žádný pořádný vrah, skutečný vrah jich musí zavraždit alespoň padesát nebo sto?

V. Vlk 27.7.2015 15:55

Re: Jak už jsem psal vícekráte, pane Vlku,

Hrůza je to proto, že se dovídáte věci,které nechcete vědět? A nebo proč? Jen tak na okraj: ten počet mrtvých není počet zavřažděných . Většina jich,jak komise konstatovala zemřela sebevraždami -těch bylo několik, tisíc, dokonce mají v jenom městě kde bylo těch sebevražd hodně, u nás pomník. Vaše poslední věta nemá žádný smysl. Ale to by bylo na dlouhou diskuzi.

S. Kalužík 28.7.2015 0:10

Re: Jak už jsem psal vícekráte, pane Vlku,

Jak nemá smysl? Diskuse o tom, že zavražděných (možná) nebylo tolik, ale jen méně a že někteří spáchali sebevraždu Vám nedává smysl?  Co Vám tedy v celé věci dává smysl? Biblicky stačilo deset spravedlivých, myslím, že ve stejném duchu by stačilo deset zavažděných. Lotovo smlouvání dává smysl, Vaše počítání je skutečně nechutné (chucpe). Chápu, že ve své zaslepenosti nejste schopen se nad tím zamyslet, ale je mi Vás líto.

J. Štrobl 27.7.2015 9:14

Symptomatické

Pan Vlk se jako obvykle chová jako fanatický sudeťák, jenže naruby.

F. Pavlis 27.7.2015 11:26

Re: Symptomatické

T. Krystlík 27.7.2015 12:12

Re: Symptomatické

Pane Štroble, Vy znáte nějakého fantiského sudeťáka?

T. Krystlík 27.7.2015 12:12

Re: Symptomatické

Oprava: fanatického

M. Prokop 27.7.2015 14:17

Re: Symptomatické

Také byli .........

K. Janyška 27.7.2015 9:13

Mazejte všichni do Osvětimy na exkurzi a pro rozumy.

Lháři prolhaní a přepisovači historie... Dzp.

J. Fridrich 27.7.2015 9:18

Re: Mazejte všichni do Osvětimy na exkurzi a pro rozumy.

Že vy jste si nevzal léky ? Vypotit se, obklady, klid na lůžku. Odpoledne lehká procházka parkem vaší kliniky. Ale pozor, hlídejte si čas ! Víte, že docent Chocholoušek nemá rád pozdní příchody. Příště by vám nepůjčil tu odpornou Západní techniku - počítač. Ale Putin by vám jako pravému nefalšovanému soudruhu zajisté půjčil ten jejich výkřik ruské techniky - SČOT. Dá se na něm také počítat. Na drátcích tam budete mít plno barevných kuliček - uvidíte, že se vám to bude líbit - ony se totiž dají po těch drátech hezky posouvat.

S. Netzer 27.7.2015 9:40

Re: Mazejte všichni do Osvětimy na exkurzi a pro rozumy.

Starozákonní oko za oko je heslem primitivů, Zorro mstiteli.

S. Netzer 27.7.2015 8:58

Ten hrůzný čin

vlastizrádce Bělobrádka vydá bezpochyby na větší počet pokračování.

Je na co se těšit.

:-(

T. Krystlík 27.7.2015 12:26

Re: Ten hrůzný čin

Ano, bude nám dopřáno dalších českých blábolů od pana Vlka.

S. Netzer 27.7.2015 13:02

Re: Ten hrůzný čin

"České bláboly" to nejsou.

Nebýt Nicolase Chauvina, mohl by se tento druh národovectví nazývat vlkismus.

Šovinismus je odporný v jakékoli národní obdobě.

I. Mertl 27.7.2015 7:43

Němcobijci

už tady zase mají svého duru.

Jak jde prodej kamen, pane Vlku?

J. Krejčí 27.7.2015 7:37

Potrefené

husy nic nezapoměly a nic se nenaučily. Podle nich, tedy těch co si tady v diskuzi slintají na triko, Češi a Moravané na svůj stát nemají nárok a měli by sdílet osud Lužických Srbů a to z milosti Němců. Tak by to totiž dopadlo, kdyby pohraniční oblasti, tedy Sudety, připadly k Německu.

Děkujeme, (ne)vážení sudetští mudrlanti, budeme se raději držet svého selského rozumu a spoléhat na soudnost většiny obyvatel demokratické SRN i EU.

P. Lenc 27.7.2015 7:51

Re: Potrefené

Ono je vůbec zajímavé, že zdejší vlkobijci jsou pouze schopní na pana Vlka plivat a urážet, ale nejsou schopni uvést jediný argument, který by vyvracel cokoliv co napsal.

Z. Rychlý 27.7.2015 7:35

Už ten vlčinec začíná být trochu směšný.

Do bot nám teče jinde, pane Vlku ! Vy si pěstujete svoje traumata, sudeťáci zase ty svoje. Udělejte si někde skanzen, rozdělte si ho plotem s elektrikou a házejte tam po sobě kameny do halelujá, určitě byste byl členem Řídící komise a v prvních řadách. Jenže svět už je jinde.

Já se Němců nebojím, to spíš některých Slovanů. Němci dostali tak přes hubu, že se poučili. A některým Slovanům by pohlavek možná taky prospěl.

F. Vejr 27.7.2015 6:59

Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

Němci ani dnes nemají v ústavě kapitolu o ochraně menšin v Německu. Proč? Stále jde o čistotu rasy? Konečné rozhodnutí o odsunu Němců ze Sudet padlo po vyhlazení Lidic a Heidrichyádě, čímž N. potvrdili svoji ideologii a panské právo v Evropě.První byl Winston Churchil, který vznesl návrh odsunu menšin, aby byl v Evropě klid. Dnes je vše liché, zanechané majetky nejen u nás, ale ve všech dalších zemích, které chtěli Němci opanovat, byly oceněny a odečteny z válečných reparací Mezinárodním reparačním úřadem a v Německu byly původním majitelům náhrady za opuštěný majetek proplaceny. Už samotná existence sudetoněmeckého domu je pofiderní, zvláště po prohlášení Němců o genocidě a bezpráví, kterého jsme se měli dopustit na Německu a Němcích (jak vydávají v brožurkách školákům) je výsměch našemu státu. Sudety v r. 38 muselo opustit 170.000 českých občanů a tyto domy obsadily Němci, kteří byli Hitlerem stahování z Itálie, jižního Tyrolska, pobaltských států (cca 434 tisíc) jako zálohy na doplňování postupně zabíraných území v Evropě. Jestli pan Bělohrádek  jel do jejich domu za účelem urgence dluhu za válečné reparace Česku, které byly vyčísleny na 19471 milionů dolarů, a jen část byla zaplacena, tak je to dobře a zdělí nám to.

T. Krystlík 27.7.2015 9:31

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

Zanechaný sudetoněmecký majetek nebyl odečten z reparací. V lednu a březnu 1945 USA a GB Benešovi transfer přímo zakázaly do rozhodnutí mírové konference. Ne, že Churchill jako první ho navrhl. Náhrady za majetek zanechaný v ČSR byl v BRD vyplácen zástupně Německem za československý stát. Sudety nemuseli Češi v roce 1938-39 opouštět, odešli sami hlavně kvůli ztrátě zaměstnání - byli tam do té doby vydržováni čs.státem a českými podniky z vnitrozemí.

K. Potoček 27.7.2015 9:53

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

S Vaším názorem se nemohu ztotožnit. O národostně smíšených oblastech v pohraničí je potřeba si ověřit skutečnosti a to i před rokem 1918.  O "dobrovolném" odchodu ze zabraného pohraničí by Vám asi pověděli čeští starousedlíci.

T. Krystlík 27.7.2015 11:28

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

Nemohu za to, že jste neinformován, spíše indoktrinován lžemi českých historiků. Pro evidenci Ústavu pro péči o uprchlíky uváděli dotázaní přestěhovalci české národnosti jako popud k opuštění bydliště „skutečné potíže politické (11,92 %), hospodářské (16,41 %), kulturní (1,26 %)“, celkem 29,59 %, „obavy před potížemi politickými (19,56 %), hospodářskými (17,33 %), kulturními (2,40 %)“, celkem 39,30 %, „touhu žít mezi občany české národnosti a ideové důvody“ (11,82 %), „touhu žít v ČSR“ (7,21 %), „jiné důvody“ (8,37 %), „důvod neuvedli nebo uvedli nedostatečně“ (3,71 %). Násilí ze strany místního obyvatelstva jako příčina odchodu se ve výčtu nevyskytuje. Jako pronásledování ze strany Němců pouze (sic) se uvádí pouze následující: „22. září jsem byl zatčen, vyslýchán v Drážďanech, pak propuštěn.“ „Vypovězen, byl jsem členem SOS“. „Byl jsem pronásledován, že jsem pracoval v národních otázkách“. „Byl jsem ohrožován na životě a byla mně vytlučena všechna okna mého bytu.“ „Byl jsem funkcionář Sokola, skrýval jsem se, neboť jsme byli zatýkáni, pak jsem utekl“ [Šíma]. Dílo vyšlo bezprostředně po válce v roce 1945, kdy doba nebyla Němcům nakloněna, takže by se dalo předpokládat, že pokud by to bylo bývalo jen trochu možné, tak by byly bývaly záznamy zmanipulovány v neprospěch německé státní správy v odstoupených územích.

F. Vejr 27.7.2015 10:58

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

K tomu odsunu. Beneš v první polovině války uvažoval s odsunem cca 1 milion Sdetských němců. Po Krymu, kde 11.2.45 bylo dohodnuto, že reparace budoe činit nucená práce německého obyvatelstva, dodávky zboží z Něnecka a odnětí německého majetku v Českých zemích, Polsku a Maďarsku. Problematiku transferu německého obyvatelstva na postupinské konferenci předložil nejprve 25. 7. 1945 Winston Churchill, který uváděl 2,5 ilionu. Na základě tohoto podmětu a informace ministra zahraničí Velké Britanie Edena se touto otázkou zabývali. Definitivně tato "Velká trojka" o tom rozhodla 31. 7. 1945 za předsednictví Harryho Trumana. Československé stanovisko tady tlumočila britská delegace.Zvláštní diplomatickou nótou 28. listopadu 45 to bylo sděleno Československé vládě. Československo dále postupovalo podle požadavků v těchto nótách. Následovaly Benešovy dekrety (cca 150), které byly po ustavení Prozatimního Národního schromáždění retihabikovány na zákony, potažmo ústavní zákíony.

T. Krystlík 27.7.2015 11:32

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

Ale vůbec ne! Čs. vláda zahájila vyhánění Němců hned 9. 5. 1945 přes zákaz USA a GB. Mocnosti v Postupimi o transferu "nerozhodly", nýbrž "uznaly", že má být proveden. To je  diplomatické řeči podstatný rozdíl! Dekrety prezidena republiky byly již vydávány za války.

V. Vlk 27.7.2015 14:52

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

Krystlík, toť neuvěřitelná nenávist ke všemu českému a mimořádná schopnost lhát a překrucovat fakta. To musím uznat , v překrucování skutečnosti jste velmistr -viz lživá intepretrace Postupimské dohody atd,atd.

T. Krystlík 27.7.2015 17:39

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

Musíte při svém lhaní vědět, že žádná postupimská dohoda nebyla uzavřena a neexistuje!

D. Nowodny 27.7.2015 6:24

Potrfené

husy už se tady zase ozvaly !

J. Fridrich 27.7.2015 5:34

Soudruh Vlk opět nezklamal

Soudruh Vlk opět nezklamal - je to zapšklý, nenávistný stařík, nepřítel velkorysého usmíření v nynější, moderní Evropě. Takto kdyby se chovaly po II. svět. válce velké evropské národy - Francie, Anglie a Německo, tak by Evropa už možná neexistovala............................

P. Sulc 27.7.2015 4:27

A to nam to, paneku zase slo !

Tady je pan Vlk jako ta ryba ve vode, jak je neco s Nemci,to hned dostane novou energii, ten uz trosicku dementni pan. To na masine prsty jen litaly, vsak je clanek dosti dlouhy. Ale hlavne, ze si to pekne uzijete, ted ti Sudetaci urcite poradne nespi.