29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Bělobrádkův risk (1)

Jakoby z čistého nebe se najednou objevila zpráva, že místopředseda vlády ČR navštívil Sudetoněmecký dům a položil u památníku sudetoněmeckých obětí odsunu z Československa kytici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
S. Netzer 27.7.2015 19:29

Re: Bělohrádek se omluvil za Lidovce a jen oěbtem odsunu

Martin Schulz je sociální demokrat, vy hloupá huso.

P. Selinger 27.7.2015 19:21

Otázna odsunutých sudeťáků bude v budoucnosti

naprosto nevýznamná v rámci Emirátu Evropa.........

J. Vlček 27.7.2015 19:13

Re: No jo,

Pane Krystlíku, hlavně že vaše fakta jsou pravdivá.

J. Vlček 27.7.2015 19:08

Re: Jestliže pane Vlku, je pro Vás relevantní

A jaký je ten váš vzor, pane Kusý?

L. Severa 27.7.2015 19:07

Re: Pane Vlku,

Tak nevím, pan Vlk mně odpověděl na můj dotaz a v jeho odpovědi není zmínka o dozorcích SS.

J. Vlček 27.7.2015 18:56

Když vzpomenu na...

...ty tisice statečných lidí, vojáků odhodlaných bránit svoji zem proti hitlerovskému německu, na ty tisíce lidí zabitých a umučených němci v koncentračních táborech, kde nás němci připravili i o takové lidi jako byli třeba Josef Čapek, Karel Poláček, Karel Hašler a tisíce dalších včetně uštvaného Karla Čapka, kdy jsme tímto přišli o nenahraditelnou elitu národa, mohli by se stydět ti dnešní pisálkové stydící se za svůj národ, který se prý neomluvil za odsun sudetských němců, kteří byli vlastně příčinou, nebo alespoň záminkou německého vpádu do naší země.

H. Lukešová 27.7.2015 18:55

Re: Bělohrádek se omluvil za Lidovce a jen oěbtem odsunu

Nepálí mě kdovíjak sudeťácká otázka, je to téma vyřešené. leč nezapomínejte, že německá vláda schválila holocaust a velká část Němců se podílela na vyhlazování Židů, a jiných untermenšů...Romů a Slovanů...2/3 evropských Židů bylo zmasakrováno, ženy, děti, muži, všichni, do jednoho byli určeni k likvidaci. Vždyť Eichmann říkal, "mě je jedno, jak válka skončí, hlavně když vyhrajeme válku proti Židům". A považuji naprosto nechutné, když nácek Schulz v EP tepe do Izraele na základě antisemitských stereotypů...

V. Kusý 27.7.2015 18:55

Re: O hodných Sudeťácích

Nahlíženo očima našich "vlastenců", mezi něž počítám i Tebe, Serjožo Trofimove, vlastně dopadlo vše dobře. Dal přednost majetku i za cenu, že bude obsluhovat dědičné nepřátele českého národa, poznal jejich bezbřehou nenávist a tak se oběsil, čímž unikl poválečnému vzepětí vášní, které by ho jako přisluhovače kletých Sudeťáků postihlo.Takže, Serjožo Trofimove, neměl bys to brát jako křivdu na dobrém Čechovi, ale jako spravedlivý trest zrádci české věci.

Z. Lapil 27.7.2015 18:43

Re: Nenávist není řešení

Víte, pane Navrátile, tohle téma je pořád bolavé a asi ještě hodně dlouho bude. Mimochodem - i já jsem potomkem vyhnance ze Sudet, i když naše to potkalo o nějakých 8 let dřív (jak s majetkem, to nevím, a už se nezeptám;nejspíš zdaleka ne tak zle, jako v r. 1945, ale nějaké to vysklené okno se našlo) a vynechám i skutečnost, že celou II. sv. válku byli Češi (a to nejspíš každý osobně) pod tlakem arogantních Uebermenschů přesvědčených, že vyčištění českého prostoru od untermenschů je samozřejmě správné a v dohledné době bude vykonáno; nevím, jak moc tady přeháním, obávám se, že nijak moc.

Já jsem tu dobu nezažil, ale zažil jsem ten řev ze Sudet, když Václav Havel pronesl svou omluvu. V tu chvíli jsem pochopil, co myslela moje maminka, když na mé smířlivé a chápavé řeči reagovala "Jsou to Němci. Aby ses nedivil". Jistě. Vyhnání/odsun byl prů?er jak mraky a vůbec nezávidím těm, kdo byli vyhnáni. Ale od té doby, co jsem viděl, jak je na konstatování tohoto faktu Čechem reagováno v Sudetech, se těmto debatám vyhýbám a svůj názor si před Němci nechávám pro sebe. Fakt nemám zapotřebí, aby mě někdo označoval za člověka, který "není schopen si přečíst a je správné jej odsoudit nebo politovat".

Německo jsem několikrát navštívil. Bez problémů. I v Německu existují fajn lidi a volové. Což není překvapení, zmiňuju to jen proto, abych ukázal, že nejsem nějaký a priorní nepřítel. Je to prostě jak s tím provazem v domě oběšencově: opatrně našlapovat.

P. Hruška 27.7.2015 18:26

Odsun = hospodářská katastrofa Česka

Docela by mně zajímalo, zda tenkrát někdo varoval, že odsun Německého obyvatelstva, zde musí nutně způsobit hospodářskou katastrofu - Sudety tvořily 2/3 HDP předválečné ČSR. A zda někdo mohl tušit, že spolu s následným nástupem komunismu je to začátek nevídaného ekonomického propadu i ve světovém kontextu.

Z polistopadového vývoje je bohužel patrné, že tento hendykep již nebude možno, z různých důvodů a nejen výše uvedených, překonat a ČR tak již trvale zůstane jako země druhořadé kategorie. Lépe tedy čeřit národnostní vášně, aby to zas tak nebylo líto.

M. Prokop 27.7.2015 17:50

Re: No jo,

I fakta lze podávat různým způsobem a co se dá dělat s jejich výběrem a interpretací, to si docela dobře pamatuji a nyní na Ukrajině a v Rusku v paměti občerstvuji.

Takže, pokud ona fakta podáte alespoň tak smířlivě, jako to nyní činí opovrhovaný landsmanšaft, budu příjemně překvapen.

Ale něco mi říká, že nejspiš překvapen nebudu, natož příjemně.

M. Prokop 27.7.2015 17:47

Re: Bělohrádek se omluvil za Lidovce a jen oěbtem odsunu

Každopádně proti obému relevantních mezinárodních námitek nebylo.

M. Prokop 27.7.2015 17:46

Re: Mrtvá historie

Byl započítán do toho, co dostala ČSR.

T. Krystlík 27.7.2015 17:46

Re: Bělohrádek se omluvil za Lidovce a jen oěbtem odsunu

Mnichovská dohoda je mezinárodní smlouva, protokol z jednání v Postupimi nikoliv.

T. Krystlík 27.7.2015 17:45

Re: Bělohrádek se omluvil za Lidovce a jen oěbtem odsunu

Vlastíku, zase kecáš! Co to bylo mezi 09. 05. 1945 a 02. 08. 1945 (konec postupimské konference), kdy čs. vláda vyhnala přes zákaz USA z ledna 45 a GB z března 45 přes 600 000 sudetských Němců? Výlet pro německé spoluobčany do Saska?

Ani pak nebyl transfer mezinárodně schválen, v Postupimi UZNALY velmoci jen jeho nutnost.

M. Prokop 27.7.2015 17:44

Re: Bělohrádek se omluvil za Lidovce a jen oěbtem odsunu

I mezinárodně schválené svinstvo zůstává svinstvem.

Ne třeba vlastní fakt, ale provedení zaručeně.

Ona byla mezinárodně schválena i Mnichovská dohoda.

T. Krystlík 27.7.2015 17:39

Re: Vysídlení neloajální menšiny k našemu státu

Musíte při svém lhaní vědět, že žádná postupimská dohoda nebyla uzavřena a neexistuje!

T. Krystlík 27.7.2015 17:35

Re: Pane Vlku,

Naprosté bláboly, pane Vlku! 1. Proč by oddíly dozorců SS vraždily Häftlinky na pochodech smrti, když tak mohli učinit hned pár kilometrů od koncentračního tábora a nemusely se s nimi vláčet. 2. Proč by je příslušníci SS je vraždili během pochodů smrti, když museli vědět, že když je vyvraždí, nebo jejich počet klesne pod určitou mez, že budou nemilosrdně vyexpedováni na frontu bojovat. Že by se jim chtělo padnout?

T. Krystlík 27.7.2015 17:28

Re: Co je špatného na Bělobrádkově gestu?

Ale jdou. Zejména u šlechtických majetků.

T. Krystlík 27.7.2015 17:18

Re: K počtu obětí

Brandes byl takto odměněn za změnu stran, za přeběhnutí na českou stranu jako tak před lety učinila Hahnová a po ní Seibt.

Jelikož je přece jen o něco slušnější než Hahnová, má dilema jak být součástí české dezinterpretace historie a přitom neztratit vážnost emeritního univerzitního profesora. Z jeho českého překladu Germanizovat a vysídlit to přímo čiší.

V. Podracký 27.7.2015 17:12

Bělohrádek se omluvil za Lidovce a jen oěbtem odsunu

To toho zase tak moc nenadělal. Oběti odsunu byly, způsobili je Češi, takže o co jde? Omlouvat se za odsun jako takový by bylo něco jiného. Odsun byl mezinárodně schválen a stal se vlastně právním aktem. Za ten se omlouvat není legitimní.

Jen je otázka, co je na tom pomníku, jestli se neomlouval náhodou těm 250 000 smyšlených obětí.

T. Krystlík 27.7.2015 17:11

Re: K počtu obětí

České kecy. V odstoupených územích Německu se nikdo k německé národnosti po odstoupení nehlásil. Kdo se tam narodil před 1910 a k 10. 10. 1938 tam měl bydliště dostal automaticky německou státní příslušnost bez ohledu na národnost přidělenu. S ním manželka, děti, vnuci a jejich manželky. Přiihlašovat se k německé národnosti bylo nutné pak u všech osob v protektorátu, v odstoupených územích Německu jen u těch osob, které nedostaly německou státní příslušnost přidělenu, aniž o ni žádaly.

T. Krystlík 27.7.2015 17:03

Re: No jo,

Nepravdivá fakta, zapomněl jste dodat, pane Vlku!

T. Krystlík 27.7.2015 17:01

Re: Mrtvá historie

Nebyl zahrnut do reparací. BRD jim dala náhradu za majetek zanechaný v ČSR (i židům), ale činila tak zástupně za československý stát.

T. Krystlík 27.7.2015 16:58

Re: Co na to pan Vlk?

Neví se to, existuje jen kvalifikovaný odhad pro takové Čechy z říšské župy Sudety - ne z protektorátu a z jižních a jihozápadních území odstoupených Německu: 100 000. K tomu dostal neznámý počet Čechů v odstoupených územích Německu v roce 1938 automaticky německou státní příslušnost, i když si ji nepřáli. Minimálně 194 000 z nich neoptovalo pro ČSR.

J. Farda 27.7.2015 16:52

Re: Zajímavé,

Kde chybí argumenty, nastupují urážky!

E. Heusinger 27.7.2015 16:35

O hodných Sudeťácích

V Komotau jistému hostinskému české národnosti bylo líto na podzim 1938 opustit svou živnost a tak zůstal. Jeho hospoda však od té doby zela prázdnotou. "Tschechische Gesindel" odtáhnul a Němci mu do hospody nechodili. Fanatici z Hitlerjugend mu rozbíjeli okna.

Takže milý hostinský se na Vánoce 1938 oběsil.

M. Růžička 27.7.2015 16:34

Bělobrádek a omluvy.

Omlouvat by se měl ten co něco provedl špatného.Nemyslím si,že Češi rozpoutali II.Světovou Válku.

Každý tlak nese protitlak a že se staly některé špatné věci po válce ze strany Čechů je možné,ale kdyby nebylo toho tlaku nebylo by ani těch špatných věcí.

p.Bělobrádek se mohl omlouvat komukoliv pokud by do Bavor jel před tím než byl jmenován ministrem vlády ČR třeba jako nějaký turista.Vzhledem k jeho mládí by se až tak moc nestalo válku nezažil.Ale jako člen vlády se choval trestuhodně.

Co se stalo nedá se odestát utrpení lidí ve všech zemích kam šlápla noha Německého vojáka bylo nezměrné,tyto excesy byl pouze malý důsledek.

J. Farda 27.7.2015 16:24

Re: Mazejte všichni do Osvětimy na exkurzi a pro rozumy.

http://echo24.cz/a/iKyCe/v-muzeu-gulagu-se-ted-mluvi-o-protisovetske-cinnosti ... Dzp.!

J. Farda 27.7.2015 16:21

Re: Re:Nejen do Osvetimi

http://echo24.cz/a/w2SwZ/katynsky-masakr-je-tu-jeste-jeden-stale-nedoreseny