29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišovy dobroty

Andrej Babiš téměř spojil svoji kariéru s EET (hlavu na špalek by nepoložil, to by si poškodil buzyněc se státem) a hájí ten záměr s udivující urputností. Já si myslím, že je to jen a jen taková vějička, na kterou se chytila celá opozice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Novák 12.2.2016 10:23

Re: Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

To je dost hloupá otázka na to, co autor příspěvku napsal:

"...Navíc je z principu každá opozice proti současnému režimu nutně roztříštěná (protože myslící lidí na rozdíl od nemyslícího stáda nemají jednotné názory), takže nikdy nemůže dát dohromady sílu, která by mohla něco ovlivnit."

P. Lenc 12.2.2016 8:45

No jo,

ale občánek ho i jeho "koblihy" stále radostně žere.

J. Vintr 12.2.2016 8:30

Jen tak mimochodem

zavedení EET se dotkne velké skupiny lidí, jejichž "podnikání" fakticky nevynáší ani tolik, kolik činí minimální daňový základ. Představa pana Babiše, že díky elektronické evidenci jejich tržeb dostane do (své) erární kasy další miliardy, je zcela idiotská. Naopak, jen stoupnou náklady na dávky v nezaměstnanosti a klesne výběr sociálního a zdravotního pojištění, které musí platit kažá OSVČ bez ohledu na nepatrnost svých příjmů.

L. Novák 12.2.2016 8:52

Re: Jen tak mimochodem

Je zřejmé, že tahle skupina lidí si taky nebude mít z čeho odečíst těch 5000 Kč "babišovného" jako slevu na dani na pořízení EET. Nejnižší příjmové skupiny (podobně i zaměstnanci) daň z příjmu neplatí. Myslím, že právě nastal čas, kdy by si OSVČ měly začít "plánovat" na přechodnou dobu, kdy klesají výdělky či není práce, registraci na Úřadu práce a pobírání "podpory v nezaměstnanosti". Ikdyž asi většině z nich je právě tato "sociální vymoženost zaměstnanců" cizí už samou podstatou jejich svobodné volby.

J. Nesnídal 12.2.2016 8:07

Vzkaz pro státní zaměstnance:

V momentě kdy budu donucen vstoupit do systému EET, budete mít moje služby se 100% přirážkou. Nevím jak jinak se bránit.

Z. Kropka 12.2.2016 10:18

Re: Vzkaz pro státní zaměstnance:

A v čem podnikáte ? třeba se bez vašich služeb obejdeme co?

J. Lepka 12.2.2016 11:17

Re: Vzkaz pro státní zaměstnance:

Už jste viděl státního zaměstnance mocného vyměnit si třeba těsnění u pračky nebo vypálenou zásuvku ???

J. Čermák 12.2.2016 12:41

Re: Vzkaz pro státní zaměstnance:

To je správný názor, úkol doby - pivo za 50 minimálně, to bude mít hlavní dopad na podporovatele Babiše. Jen záchody budou méně poblité.

J. Vintr 12.2.2016 8:05

Je to k zblití

jak se demokracie zvrhla v prostředek, kde může malá skupinka lidí přinutit všechny občany státu prakticky k čemukoliv. "Volení" zástupci lidu v parlamentu ani omylem nezastupují nás "lid", ale jen své chlebodárce - to jest ty, kteří je nanominovali na kandidátní listiny (a budou o tomtéž rozhodovat v příštích volbách) a kteří je dále korumpují přidělováním dalších placených funkcí a prebend v rámci parlamentu i mimo něj. Tohle by mohlo vyřešit jen povstání, ale oni si dají pozor, aby na pilu nepřitlačili příliš a postupují salámovou metodou, takže nikdy nějaký masový odpor proti tomuto zrůdnému systému nevznikne.

A. Zajícová 12.2.2016 6:35

a on to není úvodník, pardon

škoda. Měl by být.

A. Zajícová 12.2.2016 6:33

Dnes pěkný vtipný úvodník

k celkem tragickému voseru starého estébáka neznámého původu:)

Osobně si přeji, aby systém pracoval pěkně pomalu, ať si všichni ti "ovčané", co tak moc potřebují, aby za ně někdo skřípnul instalatéra nebo majitele hokynářství pěkně počká u kasy na číslo. Kéž by jim přitom zkyslo mlíko a rozpadly se boty.

L. Novák 12.2.2016 4:51

Český stát už jméno má: KOCOURKOV

Ale jinak jste to napsal dobře. Babiš alias Bureš ze starých komunistických školení nic nezapomněl.