29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišovy dobroty

Andrej Babiš téměř spojil svoji kariéru s EET (hlavu na špalek by nepoložil, to by si poškodil buzyněc se státem) a hájí ten záměr s udivující urputností. Já si myslím, že je to jen a jen taková vějička, na kterou se chytila celá opozice.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Dvořák 12.2.2016 21:06

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

To zdanění by muselo přejít pře koalici. A přes lidovce by natuty neprošlo. Pokud tu má být jakás-takás vláda, nelze ji složit bez koalice. Lidovci v případě onoho zdanění,jak navrhujete, by dozajista hrozili odchodem z koalice. Pak by koalice složit nešla, protože tam zbývají jen komouši a ty dvě zlodějské partaje. Takže babo raď.

Hezký večer.

P. Papež 12.2.2016 15:31

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Myslel jsem, že Babiš měl krycí jméno Bureš a ne Dvořák.

I. Dvořák 12.2.2016 20:50

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Milý Papeži. Dobrej fór. Nicméně EET to nezastaví. To račte vzít na vědomí. Chápu Vaši frustraci, ale to je tak všechno. Tak zkuste malinko přitlačit. Třeba se povede něco vypustit něco, co má smysl.

Hezký večer.

P. Papež 12.2.2016 21:34

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Proti vašim blbostem je i pitomina odborným článkem. Jistě nejste podnikatel ale příznivec ANO, což k minulosti StB nemá daleko. Howg. A už se pitominami ve vašem podání nebudu zabývat.

I. Dvořák 13.2.2016 5:40

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

To už bylo lepší. Váš předchozí příspěvek nic moc. Tento už je lepší. Zkuste ještě přidat. Přece nenecháte EET projít jen tak. Možná, že i přesto nějaké tržby ulejete. Ale to spaní s vědomím, že přijde berňáka a vysolí pokutu, to Vám fakt nezávidím.

J. Dvorská 12.2.2016 16:10

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Prosím Vás, Burešovi nápady jsou jenom zastírací manévry, on razí heslo : Ať se mluví o blbostech, hlavně ať mi tečou miliardy ze státního či evropského !A jeho voliči mu to žerou !

J. Dvorská 12.2.2016 16:10

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

Prosím Vás, Burešovi nápady jsou jenom zastírací manévry, on razí heslo : Ať se mluví o blbostech, hlavně ať mi tečou miliardy ze státního či evropského !A jeho voliči mu to žerou !

D. Nowodny 12.2.2016 21:17

Re: Státní kasa bude bobtnat ....

.....až budou prasata létat .........!

L. Dvořák 12.2.2016 10:48

EET je konec pro mnohé

Bylo zde napsáno,že investice do ,,jednoho,, místa prodeje/tablet + tiskárna//bude cca 15-20000,-.

A já mívám těch prodejních míst v rámci stánkového prodeje v jeden den třeba i 28.Takže 28x15000,=====420 000,-

A tak Vám pane Babiš chci poděkovat za mojí likvidaci.

A jestě otázka???proč jako první restaurace a hotely???To jako,že podvádějí nejvíc????proč ne kadeřnice????

Dle statistiky ČSÚ je největší podíl ,,šedé,,ekonomiky ve stavebnictví,více jak 50% obratu ,,šedé,,ekonomiky.

K. Janyška 12.2.2016 10:16

Je to Babišův podnikatelský zájem. Nebo také možná, a to

pro mne pravděpodobnější, zájem jeho "přátel ze Švýcarska", kteří mu dali na Agrofert, jak sám říká... Dzp.

Z. Kropka 12.2.2016 10:11

Vidím to takhle

"Tento stát by se měl jmenovat ČKR – čti „Česká kabaretní republika“.

To už od 89. roku, bych řekla.

L. Novák 12.2.2016 10:19

Re: Vidím to takhle

A jak jste tomuhle státu říkala před rokem 1989? ;-)

J. Lepka 12.2.2016 11:10

Re: Vidím to takhle

To jsou slova ve slušné společnosti nereprodukovatelná.

Z. Kropka 12.2.2016 16:47

Re: Vidím to takhle

Určitě ne kabaretní republika, s kabaretem to nemělo nic společného.

F. Lesniak 12.2.2016 9:58

Konfident Bureš

přijme do státní zprávy cca 400 konfidentů, kteří budou provádět kontrolní nákupy a práskat všechny, kteří jim nevydají účtenky. Zpočátku to možná bude i fungovat, ale později budou konfidenti profláknutí a bude to jako za Švejka, kdy je každý pozná. A "optimalizovat" daně budou jenom firmy, jako je Agrofert stejně tak jako hrabat státní a evropské dotace. Má to Bureš dobře vymyšleno a je neuvěřitelné, kolik pitomců mu to stále žere..

M. Baloun 12.2.2016 9:25

tak nevím

Přečetl jsem si letmo diskuzi a zdá se že zde panuje shoda. Babiš zlo, EET zlo, likvidace podnikání atd. Brácha před dvěma lety rozjel podnikání v Bavorsku a často mluvíme o tamním systému. Domnívám se, že z našich podnikatelů, vyděšených z EET, by tam nemohl přežít snad ani jeden.

M. Prokop 12.2.2016 9:37

Re: tak nevím

Likvidace podnikání zatím ne, škodlivá a zbytečná buzerace ano.

Z. Kropka 12.2.2016 10:13

Re: tak nevím

Taky bych řekla.

L. Novák 12.2.2016 10:16

Re: EET je totéž, co kamera StB ve vašem bytě

V Bavorsku snad funguje online hlášení přijetí každé částky obratem odesílané na ministerstvo financí? :-)

J. Lepka 12.2.2016 11:20

Re: tak nevím

Říkáte. Hm. A četl jste "Konec jedné služební jízdy" od Heinrich Bölla ???

M. Vondráček 12.2.2016 11:21

Re: tak nevím

Stačil jen ten nadpis, dokazovat to dalším textem netřeba :-)

J. Kyselková 12.2.2016 14:44

Pane Baloune -

mne zaujal Váš zlomyslný výsměch nám drobným živnostníkům a OSVČ. Totiž problém je, že tento zbohatlík Babiš, který si troufá urážet všechny aktivní lidi, živící se prací vlastní hlavy a rukou, že jsou zloději národa - a naprosto zmatečně utahuje všechny možné i nemožné byrokratické šrouby najednou. Problém je, že IS systém je další profese, kterou musí živnostník zvládnout - přesně a pod sankcí. Babiš vymlátí asi nějaké rito, ale na pokutách

Určitě nejsou Rakušené proti nám - ani Váš ctěný brácha žádní geniové a navíc ani moulové, kteří se nechají do zmatečných, překotných daňových změn hnát šokem.

J. Dvorská 12.2.2016 16:12

Re: tak nevím

Vy nejste Baloun, ale baron Prášil!

M. Baloun 13.2.2016 10:26

Re: tak nevím

Mezi x povinnostmi a daněmi mně zaujala povinnost platit si "svého"daňového poradce s přístupem k účetnictví atd. tentovšak neoptimalizuje ve prospěch podnikatele jímž je placen, ale naopak hlídá aby nebyl okrádán stát.Platí to asi od pěti nebo šesti zaměstnanců...

Z. Švrček 12.2.2016 9:08

Hezky napsáno.

Opozice štěká a agrobolševická vláda tlačí dál káru Agorofertu ke světlým zítřkům. Vznikne tvrdě svázané prostředí, které na druhé straně nepochybně vygeneruje velmi účinnou paralelní šedou ekonomiku - vzpomeňme např. na prohibici v USA. Pak jsou kroky státu předvídatelné - nabízí se postupné zrušení plateb v hotovosti a přechod na povinný bankovní platební styk pod praporem "dalšího zabránění daňovým únikům". Vzniká další stupeň a další utažení šroubečku, na které paralelní trh reaguje jednoduše: platí sice bezhotovostně ale stěhuje se z byznysové do občanské sféry, zakže občanovi např. za opravu hajzlíku OSVČ Pišta Lopuš nevystavuje fakturu a občan mu posílá na osobní účet požadovanou částku. Jen každý pátý, či třeba sedmý občan je obdařen oficielní fakturou atd... Boj s nenažraným státem bude pokračovat, stát se nevzdává, budou dál vlát vládní prapory a jak známo, kde vlají prapory, je rozum v řiti.

J. Vintr 12.2.2016 10:00

Re: Hezky napsáno.

Dnes už by technicky bylo možné úplně zrušit hotovostní placení (jak se údajně snaží v některých zemích na západ od nás). Kdyby třeba Babiše napadlo, že místo EET bude muset mít každý bezhotovostní platební terminál, bylo by to levnější a mnohem účinnější. Ovšem představa politiků, že je možno z lidí donekonečna ždímat další a další peníze, je zcela idiotská. Mezi lidmi je konečná suma peněz a jestliže jim stát sebere víc peněz, tak ty peníze budou chybět jinde. Ekonomika se zpomalí, klesnou příjmy a vzroste počet sociálně potřebných, takže ve výsledku nahamtají politici méně peněz a budou muset víc peněz vydat, než kdyby se spokojili s menšími daněmi a nechali lidi, aby si o svých penězích rozhodovali sami. Jenže politici jsou vesměs ekonomové (a nebo si od ekonomů nechávají radit) = blbci, takže věří tomu, že lidi jde ždímat donekonečna. Stačí jen vylepšovat metody, jak těm hajzlům zabránit, aby se vyhýbali placení výpalného státu ...

P. Selinger 12.2.2016 9:02

Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

Sněmovna je žvanírna, vhodná jen k tomu, aby dala razítko na jeho vymyšlenosti. Stát chce řídit jako firmu, ve které bude neomylným Generálním Ředitelem. A národ mu to žere a preference stoupají. Proboha řekněte už tomu ANO svoje NE !

Z. Švrček 12.2.2016 9:21

Re: Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

Jak se psalo na fejsbůčku "víme, že v národě je 30% blbců. Problém je v tom, že k volbám přijde těch 30% blbců při účasti 42%. Pak se ovšem naskýtá oprávněná úvaha, kteří jsou ti blbci. Zda ti, co k volbám jdou, nebo spíše ti, co nejdou. Radím (a pokolikáte již i tady na NP): zatvrdit se, nepodlehnout naštvanosti, volání krásného počasí, či přesvědčení že "není koho volit" a jít poctivě k urně. Cestou ignorovat nabízené koblihy i oranžové balónky těch, co to s námi myslí tak dobře. Je jasné, že každý volič si myslí, že volí to nemenší zlo přičemž každé z nich je trochu jiné, ale lepší cesty není.

J. Vintr 12.2.2016 9:47

Re: Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

Jenže ono opravdu není koho volit! Systém je nastaven tak, že ve volbách prakticky nemá šanci ten, za kterým nestojí velké peníze a kdo nemá přístup do masových médií. Což jsou výhradně lidé nějak spjatí se současným režimem. Jelikož veřejnoprávní média slouží stávajícímu režimu (a ani ta neveřejná na něm nejsou nezávislá), má naopak stávající režim možnost pomocí médií každého potenciálního oponenta spolehlivě v očích voličů potopit. Navíc je z principu každá opozice proti současnému režimu nutně roztříštěná (protože myslící lidí na rozdíl od nemyslícího stáda nemají jednotné názory), takže nikdy nemůže dát dohromady sílu, která by mohla něco ovlivnit.

Z. Kropka 12.2.2016 10:16

Re: Pan Babiš nemá rád parlamentní demokracii.

A která síla to konkrétně je ?