1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišovo ANO dál výrazně dominuje

Politická situace se ani po aféře únosu syna Andreje Babiše nezměnila. I průzkum pro ČT ukázal, že aféra preferencemi ANO směrem dolů nezamávala, roste i podpora Pirátů a ODS, ostatní strany směřují k hranici vstupu do sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 4.12.2018 8:03

Re: I kdyby se ODS k moci dostala

A co říci i C, rozumbrado?

I. Mertl 4.12.2018 8:02

Ono to nebude tak horké

Volební průzkumy s Babišovým vzestupem jen ukazují na to, že se do ANO stěhují voliči ostatních stran současné oficiální i reálné vládní koalice, tedy ČSSD, KSČM a SPD. Naopak reálně posiluje opozice.

Skutečná Čísla: Srpen 2018 koalice 50%, opozice 44%, listopad koalice 49% (-1), opozice 49% (+5). A je to fifty-fifty a bude to dál pokračovat. Babišovy miliardy stačí jen na uplácené důchodce, státní zaměstnance a na extrémisty.

L. Kasala 4.12.2018 8:02

Kdo volí Babiše

Kromě těch, co z toho mají osobní prospěch, to jsou převážně bývalí voliči ČSSD, tedy ti, co kdysi byli označování jako tzv. "lumpenproletariát" (hospodští povaleči a jim podobní prosťáčci, co se rádi nechávají ovládat vůdcovským křiklounem). A, bohužel, se stranami komunistického a fašistického charakteru mají v tomto nechutném systému většinu. Průměrně inteligentní člověk by musel být hluchý a slepý, aby neviděl, kam nás "vůdci" jako je Babiš a Zeman tlačí.

A. Bocek 4.12.2018 6:56

Jenom klid,

stačí rozšířit poplašnou zprávu, že peníze vrácené na dotacích budou za Andreje platit jen jeho voliči (důchodci a státní zaměstnanci) a bude po ANO jak po žabě.

F. Houžňák 4.12.2018 6:54

Zasmějte se, nebojte se,

a hned Babišovi preference klesnou. Len do teho.

D. Polanský 4.12.2018 6:49

Re: Volil jsem ODS.

Kdejaká strana by takové promrhání brala.

D. Polanský 4.12.2018 6:48

I kdyby se ODS k moci dostala

tak EET nezruší, nakonec to již ani nehlásá. Vysvětlovat tento pragmatismus nemá smyslu. Ovšem jeden zásadní poplatek v zdravotnictví smysl má: za pobyt v nemocnici za uzavřený den 120 Kč. Pohotovostní zvýšit z 90 Kč rovněž na 120 Kč. A léky zlevnit. Nejde říct A, když neřeknu B.

R. Langer 4.12.2018 6:29

Re: Volil jsem ODS.

ODS měla po posledních volbách velmi dobrou šanci se nově vyprofilovat. Bohužel, tuto šanci zcela promarnila. A to neznamená, že by se musela upsat Babišovi, ale mohla být rozumnou opozicí a budovat svoje postavení. Nestalo se tak, zařadila se po bok poštěkávající "národní fronty" a svůj kredit zcela promrhala.

R. Gazda 4.12.2018 6:23

Re: "čím víc opozice do Babiše tluče, "

Me by zajimalo kam na ty zpravy chodite ze Babisovi preference stoupaji Myslite ten pruzkum co si necha Zeman nebo Babis objednat a zaplati so ho? Dovolte abych se zasmal

Z. Rychlý 4.12.2018 6:22

Volil jsem ODS.

Jenže zjišťuji, že jsem se ocitl na kře tzv. Demogratického bloku, společně s Pospíšilem a Šojdrovou, což se mi pranic nelíbí. Mezi těmi kdákaly se nějak necítím a na kru ANO s Babišem dobrovolně nepřeskočím. Asi počkám, až popluje kolem nějaký kousek ledu s realisty a přeskočím, i kdybych se měl utopit. Raději to, než dělat užitečného idiota výše jmenovaným.

J. Fridrich 4.12.2018 6:09

Jooooo ty průzkumy..

Jooooo ty průzkumy..

Jak je to s průzkumy u nás i ve světě víme, stačí si vzpomenout jak v Americe tančili v noci v New Yorku a v Los Angeles v barech gayové, lesby, černoši, nezaměstnaní, levičáci a slavili " vítězství clintongangu ". No a ráno jim " rozházela hračky " SKUTEČNOST - tedy reálné výsledky voleb, kde u občanů Ameriky zvítězil zdravý lidský rozum..

J. Krásenský 4.12.2018 5:31

"čím víc opozice do Babiše tluče, "

",,, čím víc opozice do Babiše tluče, tím odhodlaněji ho jeho voliči a voličky podporují" To není přesné. "Čím více opozice a media do Babiše tlučou, tím víc získává babiš podporu u voličů nerozhodnutých." Dokonce i u těch, kteří neměli v ůmyslu jej volit. A proč tomu taj je, je správně formulovaná otázka. Jak je možné, že přes všechen mediální tlak, plamenné projevy v parlamentu, vyjádření elit, umělců a revoluční mládeže, získává ANO voliče mezi váhajícími? Nejčastěji si protivníci babiše odpovídají sami, že babišovi voliči jsou hloupí, zaslepení, staří a nevzdělaní. Odpověď to je geniálně jednoduchá, ale špatná. Alibistická, aby nemuseli zpytovat, co dělají špatně. Málokdy dojdou v sebereflexi tak daleko, jako plačtivý, opilý Pucholt ve Svatbě jako řemen: "Soudruhu, proč nás vlastně lidi nemají rádi?" Proč lidem nevadí burešovy podvody s dotacemi? Protože si i nevoliči bureše uvědomují, jaké jsou dotace zlo a že není jediný a zdaleka největší podvodník s dotacemi - viz fotovoltaika. Proč lidem nevadí jeho estébáctví? Ale vadí, jenže ve srovnání s aktuálním probruselským kolaboranstvím demobloku vina bledne, a koneckonců kdysi tak ceněný premiér Tošovský byl estébákem též. Jaké má tedy volič možnosti? Buď volit politický kartel demo bloku, který se představuje jako poctivý, leč s notným kusem másla na hlavách všech, a který také nevyjadřuje představy občanů, anebo bureše, který je ukňouraný dojič dotací a pravděpodobně i podvodník, ale který přání voličů alespoň slovně vyjadřuje.

Babiše ani ANO jsem nevolil a doufám, že mne situace nikdy nedonutí je volit. Je mi proti mysli, že jim preference stoupají. Nedivím se tomu právě proto, jak se demoblok, media, elity a mládežničtí revolucionáři chovají. Voliče vyměnit nemůžete, musíte změnit své jednání, Už proto, že babiš je důsledkem, nikoliv příčinou marazmu.