1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Babišovo ANO dál výrazně dominuje

Politická situace se ani po aféře únosu syna Andreje Babiše nezměnila. I průzkum pro ČT ukázal, že aféra preferencemi ANO směrem dolů nezamávala, roste i podpora Pirátů a ODS, ostatní strany směřují k hranici vstupu do sněmovny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 4.12.2018 10:25

Re: ekonomice se daří - a o to jde

Není nutno souhlasit, zcela ....... ale minimálně tohle, co jste napsal, Fiala nechápe. Neb přednášel politologii a nepřipravoval se na politiku "mezi lidem voličským". Hodně titulů a ... a založil fakultu politologie ........ to nemá cenu.

A k té ideologii - program ODS je minimálně stejně rozbředlý jako program ANO. I složení poslanců. Jenže ...... když dva dělají totéž, není to totéž!

M. Šejna 4.12.2018 10:21

paní Těhanová

já se přiznám, že programy politických stran nečtu. Nejsem asi tak sečtělý jako Vy, takže narozdíl od Vás netuším v čem je program ODS nebo Pirátů tak skvělý a v čem je program ANO tak hrozný. Nečetl jsem dříve ani program ČSSD, kterou jsem dlouho volil. Vždy mě zajímaly skutky. A ty byly mnohdy úplně opačné, než proklamace politiků.

Proto nás "rozpočtově zodpovědná" ODS nejvíce zadlužila, a to víc, než "rohazovačná" ČSSD. Proto nám ODS zvýšila daně přesto, že ve volebním programu měla jejich snížení.

Jakmile se stal ministrem vnitra gauner jménem Chovanec, přestal jsem volit ČSSD. A dokud bude v ČSSD mít sebemenší vliv Chovancova klika, je pro mě ČSSD nevolitelná, i kdyby ve svém programu slibovala pečené holuby až ke mně domu na stůl. Pro jiné je zas nevolitelná ODS, dokud tam bude mít vliv pravdolásková klika kolem Fialy a Němcové.

No a tihle levicoví a pravicoví voliči, kteří teď nemohou volit ODS nebo ČSSD, pak mnohdy ze zoufalství volí ANO. Tedy stranu, která není ani levicová ano pravicová, ale funguje pragmaticky.

Š. Hašek 4.12.2018 10:18

Re: Ono to nebude tak horké

Zatím se shodla na samokonstatování, že je autorizovaným vykladačem demogracie pro zaostalou východní Evropu.

A rozdávají si výtisky bulletinu Slonkové.

Málo. A pokud si myslíte, že z toho mám radost, tak jste vedle. Jen konstatuji.

Š. Hašek 4.12.2018 10:14

Re: Ono to nebude tak horké

Aha! To jsou mi věci.

Jsem již ve výslužbě (značný rozdíl proti starobdůchodcům), pokud to nevíte. Nevím, jak jste na tom Vy, nerad bych se dotknul.

Pojďme se domluvit, paní Těhanová, začnete na mně pracovat a trpělivě vysvětlovat ........

To bude krásný svět! Až takový dvacetiletý bakalář všehumanismu genderbruselského (takový Pavka Morozov) začne svému padesátiletému otci u večeře vysvětlovat současný modernismus Pekarové/Bělobrádka a Angely/Obamy!!! A předčítat Slonkovou.

Zatím bacha na Babiše, Fiala to vzal nějak za bélbý konec, že?

I. Mertl 4.12.2018 10:08

Re: Ono to nebude tak horké

76. Většina důchodců buď zapšklá a nenávistná (viz zde) nebo bez veřejného zájmu. S mladými nevoliči třeba pracovat!

Š. Hašek 4.12.2018 10:05

Re: Hodně elaborátů

Málo si domejšlíte. Moudro jste doplnil sám, já netvrdím, že tu musejí být nutně moudra. Stačí názory.

Já zas čekám, kdy napíšete něco k věci.

M. Šejna 4.12.2018 10:05

ekonomice se daří - a o to jde

Česká ekonomika šlape dobře, a na to většina voličů slyší. Pak tu máme voliče, pro které je důležitější ideologie, než dobré živobytí. A pravě "ideologicky pevní" voliči nesnášejí Babiše, a je celkem jedno, jestli jsou ideologický pevní levicově nebo pravicově.

Babiš jednu velkou přednost, a tou je, že umí mluvit k věci, pokud jde o hospodářskou a bezpečnostní politiku země. Dokáže pár větami odpovědet jasně a srozumitelně novinářům na jakoukoli otázku týkající se ekonomiky nebo bezpečnosti státu. Horší je to u něho, pokud musí reagovat na výpady opozice vůči jeho estébácké minulosti nebo Čapího hnízda. V tu chvíli ztrácí zábrany, je arogantní a sprostý.

Jenže mě osobně je úplně ukradené, že Babiš byl registrován v minulosti jako agent StB. Je mi jedno, že dostal před 10 lety dotaci na Čapí hnízdo. Tyhle dvě Babišovy kauzy nijak nesnižují ani nezvyšují moji životní úroveň, ani neomezují moji svobodu projevu a demokratická práva.

I. Mertl 4.12.2018 10:05

Re: I kdyby se ODS k moci dostala

Nerad se opakuji, ale pro Vás a další s klapkami na očích, prosím, před cca hodinou:

Volební průzkumy s Babišovým vzestupem jen ukazují na to, že se do ANO stěhují voliči ostatních stran současné oficiální i reálné vládní koalice, tedy ČSSD, KSČM a SPD. Naopak reálně posiluje opozice. Skutečná Čísla: Srpen 2018 koalice 50%, opozice 44%, listopad koalice 49% (-1), opozice 49% (+5).

Š. Hašek 4.12.2018 10:03

Re: Opozici chybí reálný program

Paní Těhanová,

ten program ODS je z 50% stejný jako ANO. Program Vrcholbrusele09, Gazdíků ..... to je jak od Dienstbiera. Včetně předklonu k bruseli.

Program jsem četl, důkladně. V programu to nebude!

Asi to bude v tom, že pan Fiala moc čte Slonkovou, bruselské směrnice ... a bojí se televize spacákové ........ a pan Babiš čte odbornou literaturu (minimálně stran kvašení kukuřice na benzín a vyroby párků). Někomu se to zdá nepodstatné.

No nic, já ho nevolil. Jen mám dojem, že .......

I. Mertl 4.12.2018 9:59

Re: Opozici chybí reálný program

- utrácet, ale koneckonců i ztrácet.

I. Mertl 4.12.2018 9:58

Re: Hodně elaborátů

Škoda, pořád čekám, kdy ty vaše moudra budou nezkrácená.

I. Mertl 4.12.2018 9:56

Re: Opozici chybí reálný program

Zatímco program Babišův s uplácením důchodců a státních úředníků je prima, pokud je z čeho ztrácet! Ale prý bude i Národní investiční program. Andrej PR zvládá na výbornou, v tom je o dvě třídy lepší než ten odporný demoblok. Taky odtamtud nekoukají žádné koblihy, co?

M. Těhanová 4.12.2018 9:55

Re: Volil jsem ODS.

Přání otcem myšlenky? Sami víte, že je to blbost, ale poslouží!

M. Těhanová 4.12.2018 9:50

Re: Opozici chybí reálný program

No to byste se ale musel obtěžovat nějaký ten program přečíst a trochu nad ním přemýšlet. A asi by nezaškodilo si přečíst Prchalův marketing o tomtéž. A porovnávat. Třeba by vám i přes tu zášť možná svitlo.

Š. Hašek 4.12.2018 9:38

Re: Jenom klid,

Myslíte vracet Čapí hnízdo, po osmi letech? Pane Bocku.

Nebo vracet všechno načerpané (s velkou slávou) za Kalouska, Sobotky, Bursíka, ......???

Tak na to si počkám!!!

Ta komise v brusele má měknutí mozku a myslí si, že když udělá budlikybudliky ....... tak se ČR pokaká. Gazdík možná. Štěch taky.

Š. Hašek 4.12.2018 9:32

Hodně elaborátů

ještě bude. To nestačí.

Zatím to vypadá, že celá "demokratická" opozice má v ruce "Program Blesk" od nějaké Slonkové. A zaprášenou žádost o tuctovou dotaci starou osm let (mimochodem každým rokem se čerpalo na dvacetinásobek všelijakých ptákovin).

ANO jsem nevolil. Jen mi někdo vysvětlete, proč bych měl volit Feriho a Marvanovou? Pekarovou Adamovou? Paní Němcová k nim sedne, že? Tito všichni kvákají jak Babiš (tak jako vokolo) a ještě chtějí zachraňovat Afriku. Zkráceno.

J. Toman 4.12.2018 9:27

Opozici chybí reálný program

Celý problém tzv. Demobloku spočívá v tom, že nedisponuje reálným programem, který by voliče zaujal. Nechápu, že se pánové Fiala, Pospíšil či Gazdík nepoučili z prezidentských voleb. Tam totálně zkrachovala předvolební kampaň antizemanovského bloku. Výsledkem nakonec je, že z údajně uznávaného akademika Drahoše se stala komediální posava, která zaujala hlavně tím, že umí stáhnout králíka a předvedl holubičku, což Zeman nedokáže. Ale to bylo žalostně málo. Dnešní Demoblog denně kydá špínu na Babiše, ale přijít s konkrétním programem ve stylu Babiš to dělá špatně, my to budeme dělat tak a tak na to buhužel tihe pánové nemají.

M. Valenta 4.12.2018 9:24

První vážnější krize pane Bartoňi,

a Vaše modla v politice končí nebo snad čekáte, že bude vysedávat v opozičních lavicích? Ne. Zmizí v mlze dotačních podvodů neboť cíl byl splněn a po něm tu zbydou troubové jako jste Vy.

P. Götze 4.12.2018 9:24

Re: Volil jsem ODS.

Tak kdejaka, vsak jsou taky vsechny v opozicnich lavicich. Jsou na tom stejne.

Š. Hašek 4.12.2018 9:23

Re: Volil jsem ODS.

Vidím to dosti podobně, pane Langere.

Použiji Vašich slov - ODS se upsala Kalouskovi s Gazdíkem. Dost trapné. Tedy ne úplně všichni.

P. Götze 4.12.2018 9:23

Re: I kdyby se ODS k moci dostala

Tak nam jeste reknete, s kym by ODS ten svuj program (ma vubec nejaky, krome antibabis?) realizovala? Kdyz se na to podivate realne, koalicni potencial ODS je vpodstate jeste mensi nez u ANO.

P. Götze 4.12.2018 9:21

Re: Jenom klid,

A kdo prijde? Ti, za ktere budou jejich volici platit 40 mld. rocne za solary? No nevim nevim, vidim to na velice nevyrovnany souboj.

Š. Hašek 4.12.2018 9:21

Re: Kdo volí Babiše

Každý máme svoje domněnky.

Začněte třeba tím, že si otázku položíte"obráceně". Proč a kdo nevolí KDU, TOP, STAN, ČSSD?

Používáte hodně expresivních slov. A nemyslím si, že třeba takový traktorista, truhlář, instalatér musí být ausgerechnet prosťáček. Někdy mám pocit, že se kolem mě houfně potloukají prosťáčci s titulem bakalář.

M. Prokop 4.12.2018 9:21

Re: Ono to nebude tak horké

Ta opozice je bohužel velmi nesourodá. Občas se možná shodne proti Burešovi (taky ne vždy), málokdy pro něco.

J. Fridrich 4.12.2018 9:13

Re: Jooooo ty průzkumy..

Ano, je to opakování - ale reality.. Asi to vy neznáte, ale jedno české přísloví říká - " Opakování je matka moudrosti.."

K. Janyška 4.12.2018 9:09

Jen ho víc podpořili zločinoidi z KSČM, od socanů a Okamury.

Nic více, nic méně. Dokonce podle všeho má mezi normálními, tedy normálnějšími, lidmi kolem 20-25 % po odečtu ztrát těch tří jmenovaných... Dzp.

P. Jirkovský 4.12.2018 8:52

Re: Jooooo ty průzkumy..

To jsem zvědavej, kolikrát sem tu pitomost ještě vlepíte.

J. Richter 4.12.2018 8:20

Do času kobliho, do času...

..jen aby ti ten estébák vydržel do jara Bartoni.

M. Těhanová 4.12.2018 8:10

Re: Ono to nebude tak horké

Nepodceňujte důchodce. Na všechny nepůsobí a v každé rodině se dá s nimi pracovat. Trpělivě vysvětlovat je potřeba.

M. Těhanová 4.12.2018 8:06

A co když je to tak,

že opět působí marketing? Ten průzkum na mě působí jako vymyšlené, rádoby nenápadně ukazovat lidem, že předčasné volby jsou špatný nápad a většina by ztratila.

Pořád mě připadá nemožné, že tolik lidí neslyší, co ten člověk vlastně blábolí ( kromě vlastního chlubení), a ne, že ho politika baví, ale že se jen opájí vlastní mocí.

A čím víc se to splácá s ruským nebezpečím, čínským nebezpečím, tím míň to lidi berou vážně a ten Babiš se v tom bohužel ztratí. Taky je nemám ráda a nechci je tady. ̈

Pokud se tohle neoddělí, nemáme šanci na změnu.