9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Babiš má také svá práva

V Otázkách VM se široce rozebíral výsledek hlasování Evropského parlamentu o střetu zájmů Andreje Babiše. Václav Moravec označil Babiše za oligarchu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lapil 25.6.2020 13:24

Jste-li poslancem či jakýmkoliv politickým činitelem EU, máte povinnost konat ve prospěch EU. Na prospěch "domovského státu" se nesmíte ohlížet.

Občas odkaz na tuto skutečnost najdu snadno a rychle, dnes se mi to nepovedlo, tak to máte bez odkazu. Je mi líto.

Š. Hašek 24.6.2020 8:47

Trefný rozbor situace. Velice. Ta situace není ani složitá. Složitou ji dělá nějaký Fiala a dotačníci/čerpadláři kolem štrasbrusele.

Drzost spolku poslanců štrasbrusele nezná mezí. Slouhovství a drzost části poslanců ČR a senátorů nezná mezí.

A nebudu zde psát, koho jsem volil/volím. Drzost těch, kteří stále čmuchají, koho jejich spoluobčan volil, také nezná mezí.

J. Svoboda 24.6.2020 9:00

V zavedené demokracii v Británii, kandidáti obcházejí ve svých obvodech voliče osobně a ti otevřeně sdělují, koho volí.

To jen bolševík ve vás dělá bubáky ze druhých, že se za svoji volbu stydíte.

Pěkný den.

Š. Hašek 24.6.2020 9:14

Zamyslím se nad Vaší poznámkou. Jsem ostatně smířen s tím, že zatím nejsem správně zaveden do demokracie. Vy zřejmě ano a také víte, jak se pozná ten správný demokrat.

Opakovaně jsem zde uvedl, že nejsem nikterak voličsky spřízněn s ANO. Taky to bylo blbě. Ba ještě horší ..... to bylo keců!

Stran těch bolševiků a bubáků - naznačte, které bolšány máte vlastně na mysli.

Je tam hezky.

M. T 24.6.2020 10:33

Svobodo jsi akorát troll, který uráží druhé... Nic víc... Argumenty nemáš žádné a za internetovou anonymitou máš ramena jako MMA zápasník...

J. Jurax 24.6.2020 13:07

Mýlíte se.

Pěkný den se nekryje internetovou anonymitou. Naopak se občas hlasitě pyšní tím, že zde svou alternativní inteligenci osvědčuje pod svým pravým poctivým jménem.

M. Moravcová 24.6.2020 11:07

A proč si myslíte, že jsou volby tajné? Abyste nemohl na druhé za jeho volbu útočit?

J. Jurax 24.6.2020 13:02

" a ti otevřeně sdělují, koho volí."

Ehm ... že by tamní volby nebyly tajné?

P. Brich 24.6.2020 14:24

"... a ti otevřeně sdělují, koho volí." A kdo to ověřil? Vy, pane Svobodo? Nebo si jen dělají šoufky z nevychovaného prosťáčka, který se ptá na ryze soukromé věci?

Mj. v Británii je volební systém většinový proti poměrnému u nás. Takže tam nese každý svou kůži na trh, i když je členem nějaké strany. U nás je člen strany, o něhož byste si neopřel ani vidle od hnoje, najednou opět zvolen. Stačí jen, aby se prodral na čelní místo kandidátky. Ale to jistě víte, takže to byl jen takový cimrmanovský úkrok stranou, že?

Když to chtěli Klaus se Zemanem změnit, ten, kterého nám celý svět závidí, jim to za pomoci Rychetského ústavního soudu zatrhl.

P. Zinga 24.6.2020 8:41

Autore, marnost nad marnost, lidi,jako je pan Kanda, nepřesvědčíte. Oni patří-jako klimaalarmisté-mezi "přesvědčené"( o své pravdě) a vůči faktům jsou imunní.

J. Svoboda 24.6.2020 9:02

Fakt je, že Babiš je oligarcha vyšetřovaný za dotační podvod, který klidně cynicky křivě přísahá na zdraví svých dětí a nemůže předložit čisté lustrační osvědčení.

Pěkný den.

R. Meišner 24.6.2020 9:12

...ale no tak, pane Svobodo---znáte to. psi štěkají, a karavana táhne dál. i kdybyste se tady na Babiše uštěkal, nic vám to nepomůže. musíte zkusit přesvědčit všechny tetky z horní dolní, aby ho nevolily,--a to zajisté nesvedete. pěkný den.

Š. Hašek 24.6.2020 9:20

Faktem je, že podnikatel, politik Andrej Babiš hodně štve nýmandy. Nýmandi se stále množí/byli vždycky.

Jsem vlastně i svým způsobem hrdý, že nějaké poslankyně z hospodářsky rozklíženého Španělska hrdě zvedají ručky. Zvedají je proti naprosto cizí zemi, kde třeba nikdy nebyly a neumí ani správně vyslovit jméno inkvizičně odsuzovaného.

Stejně jsem i hrdý na to, že se potloukám mezi těmi 80% občanstva ČR, které kádrovák Halík označil za méně chápající. Nemůže být každý Minářem, že?

M. Moravcová 24.6.2020 11:09

R^

J. Prikner 24.6.2020 11:39

No, že je vyšetřovaný za "dotační podvod", to mu přes veškerou snahu soudcovské mafie nedokázali, dotace bere jako majitel každého solidního podniku, to mu přes kecy schválené v EP taky nedokázali, lustrační osvědčení po 30ti létech je opravdu provinění proti znění ústavy a deklaraci lidských práv (jejich sledování vadí/ nevadí podle úsudku demagogického bloku) - co si na tom Babišovi vezmete? Ve skutečnosti je jediným politikem široko daleko , který je schopen alespoň slušně stát s nějakou představou rozvoje, která se nemusí líbit štrasbruseli, to je jeho riziko že bude svržen nějakým "barevným převratem", on to ví a činí dle toho. Ale to s demokracií pak nebude mít zcela nic společného.

M. Kanda 24.6.2020 7:58

Používáte lživé argumenty. Babiš na dotacích získal více peněz, než kolik odvedl na daních.

A. Renjascu 24.6.2020 8:17

Pane Kando, zkuste ten výrok doložit, Koukal jsem v rychlosti na stránky Agrofertu a ti tvrdí něco jiného než vy.

https://www.agrofert.cz/spocitano/dane-a-dotace

Asi by neměl být problém prokázat, že lžou a pro čtenáře příspěvků by to mělo aspoň nějakou vypovídací hodnotu, jinak je to jen výkřik do tmy.

J. Svoboda 24.6.2020 8:23

O vlastní dani právnických osob tam není ani čárka - klasicky je čert ukrytý v detailu a vy jste na tu koblihu skočil :-/

Pěkný den.

B. Hančl 24.6.2020 8:35

Pěknej dne, to jsou argumenty, blábolile.

J. Svoboda 24.6.2020 9:05

Stačilo napsat, kde jste vyčetl, kolik to je a byl jsem utřený. To jste nedokázal a zbyl jen váš hulvátský flusanec.

Pěkný den.

J. Jurax 24.6.2020 13:17

Ehm ... ryze teoreticky, nečetl jsem to a číst nebudu, vycházím jen z Vaší poznámky - tedy není-li tam o vlastní dani o právnických osob ani čárka, pak by to znamenalo, že Agrofert buď tu daň neplatí nebo že se o ní jen nezmiňuje, aby to nevypadalo, že platí ještě výrazněji víc než přijímá dotaci.

Nebo jste to myslel ještě jinak či snad jste chtěl něco naznačit? Mohl byste tok svých myšlenek blížeji ozřejmit?

M. Kanda 24.6.2020 10:23

Doložil jsem svůj výrok úplně stejně jako autor. Nebo snad pro každého z nás platí jiná práva a povinnosti?

J. Nevrkla 24.6.2020 7:57

Jsem přesvědčený, že snaha proinvestovat se z krize je zcela chybná a Babis na to dojede, až se na nás budou valit nesplatitene dluhy.

A. Renjascu 24.6.2020 9:32

Souhlasím, ale moc dobrých řešení k dispozici asi není, zadlužení je tragédie, ale ještě horší budou záruky za jih EU, kde jim budeme financovat vyšší životní úroveň než máme doma.

J. Nevrkla 24.6.2020 13:04

Přitom zřejmě neví co s penězi, včera jsem viděl v televizi, jak zakrývají ledovce speciální geotextilii, aby netaly.

P. Dvořák 24.6.2020 7:46

Paměť je věc ošidná, ale něco se mi vybavuje, že po vstupu do politiky došlo k jistému ekonomickému zázraku (takové české finanční Lurdy), kdy firma jistého Topolánka byla najednou bez několika desítek milionů dluhů a firma jistého Řebíčka po dobu jeho ministrování dopravě zase o několik desítek (stovek?) milionů zbohatla.

A. Renjascu 24.6.2020 8:09

Také si na ten zázrak vzpomínám. Pokud kritici Babiše (sám k nim patřím, ale ze zcela jiného důvodu) nepochopí, že musí měřit každému stejně, tak bude Babiš mít svých 30%+. A to je celý problém celé opozice v parlamentu, že kritizují a sami mají máslo na hlavě. Žel žádný důvěryhodný objekt nikde na obzoru.

J. Svoboda 24.6.2020 8:25

Měřit všem stejně, já jsem pro a tak manželka v představenstvu svěřenského fondu je etalon chování kmotra.

Pěkný den.

A. Renjascu 24.6.2020 8:37

Ok, ale pokud jste četl pozorně můj příspěvek, tak se týkal toho, že u Babiše je neetické jednání kritizováno, ale u dalších politiků se zavírají oči. Dokud Babiš stranám sypal a měl přímý kontakt na úřadující premiéry, tak bylo vše ok a vytvářeli se zákony, které byly pro Agrofert výhodné. Problém nastal až když se rozhodl obejít bez prostředníků. Mnohé strany v parlamentu jsou už dlouho bez lizu a kmotři za nimi jsou již nervózní neboť chtějí také znovu porcovat.

J. Svoboda 24.6.2020 9:10

Máte divokou představivost, ale konkrétní být nedokážete. Takových tušitelů je jak naseto ...

Pěkný den.