17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mezek 23.12.2009 14:01

Re: j

Souhlas, zvláště u politiků by to mohlo být alespoň pětkrát vyšší, ale ti jsou dobře napakovaní a tak dlouho vydrží a budou nás neústale otravovat svými stupidními nápady a modrými kolečky.

EVa 23.12.2009 6:45

Jak známo "dluhy se platit nemusí", takže zbytečné starosti.

A až skutečně poteče do bot? Inflace - a úspory těch pitomců, co ještě spoří se potichu vygumují, případně nějaká ta měnová reforma (možná ještě někdo pamatuje "Ušaté torpédo" a rok 1953) a jede se dál kočárem černým okolo bílých skal. Protože lidi jsou nepoučitelní a většina z nás nemyslí dál, než do zítřka.

Rolen 23.12.2009 10:29

Re: Jak známo "dluhy se platit nemusí", takže zbytečné starosti.

Svým způsobem se dluhy neplatí, desítky let udržují státy (i firmy) nějakou výši zadlužení...třeba 30%. Tedy tento dluh se neplatí! Určitý státní dluh je dokonce nutný, vydané státní obligace totiž umožňují správné tržní oceňování a řízení bankovnictví.

Emil 23.12.2009 6:38

Ten "profesionál" na MF

by klidně udělal rozpočet i Kim Ir-senovi. Tomu to je úplně jedno. Jednou hodí na odstranění ekologických škod 100 miliard, podruhé to 50 miliard. Nás pouze oblbují populistickými kecy jak šetřit jako např. snížit mzdy  st. zaměstnancům. Což nás ovšem nevytrhne, že milý Watsone. Tam, kde tečou do kanálu desítky miliard, tak o tom taktně mlčí.  (Y)

j 23.12.2009 6:51

Re: Ten "profesionál" na MF

zdroje jsou a lůza to opakuje jak papoušek

Karolína 23.12.2009 7:22

Re: Ten "profesionál" na MF

Vážený, zřejmě máte potíže s pochopením psaného textu. Příspěvek výše poukazuje na to, že se zabývají na MF nepodstatnými kravinami a skutečné problémy hážou za hlavu. ;-P

Fafa 23.12.2009 13:25

Re: Ten "profesionál" na MF

Emile, ale ten "profesional" na MF se (tedy az do sveho jmenovani ministrem) choval +- tak, jak by se chovat mel. Jako loajalni statni urednik sestavoval statni rozpocet na zaklade pokynu politickeho vedeni.

Kresinka 23.12.2009 4:11

já bych moc ráda slyšela,

něco o uvažovaných změnách v mandatorních výdajích, které nás škrtí. V duchu uvažuji: důchodová reforma, velmi nutná, ale je na ní potřeba hotových peněz na opt-out, kde je vzít ? Navíc v dohledu deseti let její výsledek nula. Dávky sociální ostatní: ano, tady jistě půjde ubrat, ale kolik, komu a kolik to hodí? Co dalšího: zrušit stavební spoření, klidně a včera bylo pozdě.Tak asi na takové otázky bych ráda četla odpovědi

Rolen 23.12.2009 10:32

Re: já bych moc ráda slyšela,

Důchodová reforma znamená, že daně nebudeme povinně platit státu ale povinně soukromým fondům (zdanění tedy nepoklesne). Nechápu co to má vyřešit? Proč by to mělo pomoci důchodcům a jak státnímu rozpočtu?

Xury 23.12.2009 11:39

Re: já bych moc ráda slyšela,

Ve finále by tak mělo dojít k tomu, že část (řekněme třetina) důchodu půjde z fondů a zbytek pojištění. Mělo by to umožnit větší diferenciaci ve výši důchodů a hlavně snížit tlak na SR, který je v průběžném systému tím, který doplňuje prostředy do systému, což se stalo i letos. Nicméně vzhledem k politické situaci k opt-outu nedojde a celý systém povede k neustále větší a větší nivelizaci důchodů. A také bude docházet k poklesu náhradového poměru (poměr důchodu k předchozí mzdě), protože stát bude valorizovat jen podle inflace a ne podle růtu mezd - na to nebude mít peníze. Ve finále budeme mít nízké penze (náhradový poměr pod 30%) a zároveň vysoké odvody z mezd.

Minutus 23.12.2009 19:49

doplňuje prostředy do systému, což se stalo i letos

Má být ... což se stalo poprvé letos ... předtím byl fond v přebytku každý rok. No, pokud bude další generace odvádět na odvody více, může za to poděkovat té předchozí, která se nezmohla na děti. Ale nejspíše bude odvádět stejně a další generace bude mít nižší důchody. A budou si moci víc našetřit, když neměli děti, ne? Pokud ovšem prožerou to, co měli dát svým dětem a navíc si ani neušetří na důchody, nechť žijí v bídě. Sami si potopili svůj Titanik, tak jaký problém? Ods..ou to bohužel ti, kteří si děti pořídili a neměli tím pádem na to, aby šetřili na důchod. Ale třeba jim pomohou v stáří právě ty jejich děti .. 

Xury 23.12.2009 20:23

Re: doplňuje prostředy do systému, což se stalo i letos

Není tak docela pravda, že systém byl neustále v přebytku. Před pár lety se dostal do deficitu a teď nevím jestli Špidlova nebo Grossova vláda přesouvala peníze z podpoy v nezaměstnanosti. Jinak v roce 2006 byl sice na důchodovém účtu kumulovaný přebytek cca 10mld, ale část z něj byla použita na zaplacení důchodů v prosinci a tím nebyla nutná půjčka od české pošty.

Bolek 23.12.2009 16:33

Re: já bych moc ráda slyšela,

To nepomůže ani státnímu rozpočtu, ani důchodcům. Pomůže to hlavně soukromým vlastníkům těchto fondů, kteří se na nich budou nejprve pakovat a nakonec je rozkradou, jak je u nás dobrým zvykem.

lubošek 23.12.2009 23:37

Re: já bych moc ráda slyšela,

Bude to Tunel ,jaký svět neviděl.Mam strach ze zprivatizovaného důchodového systému.

www racek 23.12.2009 1:38

hmm, ale tyhle výkřiky

které navíc nejsou ještě zcela objektivní, což autor dobře ví, nám zas to naše hodnocení poněkud pokazí ... vony ty ratingové agentury tyhle katastrofické vize berou vážně, že ...

mimochodem, z něco přes 1 100 miliard dluhu nadělala ods 300 miliard za pouhé dva roky ...

ortelius 23.12.2009 6:04

Re: hmm, ale tyhle výkřiky

Hm, bezesporu to tak na první pohlad vypadá. Co takhle se zamyslet nad struktrurálními příčinami nebo 8letou vládou socanů (v době konjunktury), který s tím neudělali vůbec nic.

Hubený 23.12.2009 6:34

Re: hmm, ale tyhle výkřiky

Nejenom,že to tak vypadá.Ono to tak opravdu je.:-/

ladik53 23.12.2009 7:24

Re: hmm, ale tyhle výkřiky

Zkuste si napřed položit otázku! Kde ona ta konjunktura se tady najednou vzala, po Klausových balíčcích, co to stálo, a kdo se o to zasloužil!!!

Xury 23.12.2009 10:35

Re: hmm, ale tyhle výkřiky

Racku málokdy s vámi ouhlasím, ale většinou jste argumentoval racionálně. Ten argument o současném schodku už unavuje , protože ho levičáci všude ventilují. Takže ještě jednou - za schodek může primárně výpadek příjmů způsobený hospodářskou krizí,kterou  nikdo v Česku neovlivní. Kterákoliv vláda bz dopadla stejně. To co vyčítám předchozím vládám je, že v čase vysokého hospodářského růstu generovaly obrovské schodky, přesože byly varovány, že případné zhoršení hosp. situace bude znamenat prudké zhoršení deficitu.

mik 23.12.2009 1:06

Čím větší levičák tím větší asociál

Vzhledem k tomu, že levičáci jsu největší zloději a vrazi v historii lidstva je na čase začít se k nim podle toho chovat, tj poslat je všechny do jejich oblíbených gulgů.

Hrad 23.12.2009 4:16

Re: Čím větší levičák tím větší asociál

A bez milosti jim (levičákům) uříznout nosy a uši a udělat z nich prejt do jitrnic, ktarý tak chutná zaručeně pravým tj. těm, kterým se i jejich exkremet zatáčí jenom do prava.

modřín 23.12.2009 8:26

Re: Čím větší levičák tím větší asociál

Exkrementy a myšlenky jsou lidský produkt. Váše exkrementy a myšlenky jsou ekvivalentní..