14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Diskuse k článku

POLITIKA: Aritmetika Hradu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Öman 18.2.2008 11:47

Re: ODS se začíná bát....

Je vidět, realisto, že jste skutečný vesničan se vším všudy (včetně slámy koukající z holínek). Pokud se nepletu, tak ODS nemá v úmyslu měnit ústavu (toto myšlení je hodno některých soudruhů z ČSSD), obstrukce při volbě dělala antiklausovská opozice - ta si nakonec dost nečestně, bohužel leč po právu prosadila veřejnou volbu. A proč ve druhé volbě už tajnou volbu ODS neprosazovala tak vehementně se dočtete ve článku.

VLK 18.2.2008 15:56

Re: Re: ODS se začíná bát....

Tím bych si tak jistý nebyl, že ODS nechce účelově měnit ústavu. Jen co si vzpomenu na dobu oposmlouvy, jak moc se tehdy oba Zeman i Klaus snažili odstranit menší strany. A nyní se to ODS vymstilo, kvůli tomu mají i s lidovcema a zelenýma jen stovku.

Kajda 18.2.2008 17:22

Re: Re: Re: ODS se začíná bát....

Kdyby fungoval většinový systém, tak má ODS sněmovně většinu, protože to, co prosazoval tehdy Klaus se Zemanem, znamenalo, že vítěz bere vše. Kdyby v parlamentu existovaly jenom dvě velké strany, tak by se také mezi sebou dohadovaly, ale byl byx podstatně snížen okruh obstrukcí a vydíraní, jak se tomu děje za přítomnosti malých stran a KSČM.

VLK 18.2.2008 17:48

Re: Re: Re: Re: ODS se začíná bát....

Nemyslím, že náš politický systém je zralý na systém dvou stran. Podívejte se na to, jak opoziční smlouva zvedla hladinu korupce a snížila důvěru v politiku. Došlo by jen k přeměně v italskou politiku dvou nefunkčních bloků.

novaz 18.2.2008 13:34

Re: ODS se začíná bát....

Vesničan jsi vskutku pravý, s realitou ale nemáš společného zhola nic. Nezapomenutelné zážitky  první volby zinscenoval pro nás všechny upocený a umaštěný břichatec z Restaurací a Jídelen, pobíhající zmateně chodbami Španělského sálu, v tučné ručce třímající fotografii jako důkaz. Ti dva ubožáci, které narychlo poslal před kamery ČT dosvědčit co slyšeli, se ani nestačili domluvit a lhali, až se jim od huby prášilo. Tvůj realismus je vidět zejména v pohoršení, které v tobě vyvolává fakt, že ODS ve druhé volbě souhlasila s volbou veřejnou. To je k vzteku, co? Klidně si souhlasí, prevíti jedni s tím, co jsme my navrhli. Pár dní potrvá, než na Hradě ten socanskej hnůj vyvětrají.

VLK 18.2.2008 15:58

Re: ODS se začíná bát....

Kdyby Švejnar dostal z čela socdem Paroubka, tak bych mu klidně přál i ten presidentský úřad po roce 2013

www racek 18.2.2008 16:37

Re: Re: ODS se začíná bát....

a to říkáš jako odeesák nebo socan? :-D 

VLK 18.2.2008 16:48

Re: Re: Re: ODS se začíná bát....

Bohužel po tom, co zemřela ODA, tak odeesák.

TTSO 18.2.2008 10:28

Současné události vyrazily " argumenty" některých kušen , že Klause před 5 léty volila ksč

a to je to podstatný :-D

PROKOP BUBEN 18.2.2008 10:48

Re: Současné události vyrazily " argumenty" některých kušen , že Klause před 5 léty volila ksč

KECY - Komunisté, tedy někteří to po volbách doznali a svým úspěchem se chlubil v tom směru i kLausův vyjednavač Beneš.....Nakonec,. proč by byl Grebeníček zván k přípitku, že.....Nyní byl rovněž nepřímo komunisty volen , když zvolili taktiku chytré horákyně......

Marat 18.2.2008 14:06

Re: Re: Současné události vyrazily " argumenty" některých kušen , že Klause před 5 léty volila ksč

Havlovci tvrdošíjně hlásají obludnou lež,že jejích guru šašek Vašek Havlu se s komunisty nestýkal,přesto že byly v Čs. tisku zvěřejněné fotografie,jak se Grebeniček rozvaluje u Havla v Lánech. On ten Havel je nepřijatelný nejen pro komunsity.On je pánbičkem jen pro velkěněze,kněze a věříci v jeho božský kůlt.

VLK 18.2.2008 16:05

Re: Re: Současné události vyrazily " argumenty" některých kušen , že Klause před 5 léty volila ksč

Ano. Někteří komunisté ho tehdy volili. Ale dnes se ukázalo, že bez nich to jde taky. Že je úplně jedno, jak se komunisté zachovají a komu ten hlas dají či odepřou. Že VK by byl zvolen i tehdy i bez nich, jen by to možná ještě déle trvalo a že komunisti tehdy jen daly ránu z milosti všem ostatním tehdejším jeho odpůrcům. Ti se tehdy i dnes zmohli sice na odpor proti němu ale ne už na konstruktivní dohodu, koho místo něj, a na prosazení toho někoho.

janik 18.2.2008 10:24

pokus o vtip

A tu znáte? Běží dva závod. Po jeho skončení hlásí stáj toho na druhém místě: "Náš skvělý borec to všem natřel a umístil se na vynikajícím druhém místě." Aktéry si dosaďte dle libosti.

jakovy 18.2.2008 14:31

Re: pokus o vtip

A podstatné : soupeř byl předposlední.

ver 18.2.2008 10:10

V ČSSD nutně musí být - už jen statisticky -

významný počet slušných , solidních , vdělaných , moudrých lidí . Kde je jejich sebeúcta , že sebou nechají tak manipulovat ? Anebo dočasu ?

huhu 18.2.2008 9:06

díky, přesný komentář

ted je třeba podpořit Paroubka, Ratha a Dimuna v čele čssd. Jsou zárukou hezkých druhých míst.

Paroubek má mentalitu normalizačního vedoucího. Nejprve hlásá velké cíle, po neúspěchu "objektivně" okecá a potrestá nevinné !!;-P

janoryna 18.2.2008 13:29

Re: díky, přesný komentář

Paroubek má mentalitu normalizačního vedoucího, ale pan premiér ji lépe zvládl. dokáže si své poslance pohlídat i v případné tajné volbě a dokáže přesvědčit i některé opozičníky. nejdřiv melčák s pohannou, nyní snitilý a zubovová. pánové bursík a paroubek mají o čem přemejšlet. a teď, když nemají nikoho na vnitru...

VLK 18.2.2008 16:34

Re: Re: díky, přesný komentář

Heleďte, proč je každý úspěch socdemáků dílem jejího neomylného vůdce a každý jejich neúspěch dílem zrádců a kolaborantů?

A proč se kolem Topolánka, jehož hodlá sesadit každý druhý z funkcionářů ODS v dobách, kdy o nic nejde, proč se kolem něj všichni semknou jako jeden muž, když jde do tuhého?

Mohla jste srovnávat, jak se řeší vnitrostranický konflikt v horkém okamžiku. Bémovi ruply nervy, Topol mu to vrátil, pohádali se, jak mají ve zvyku, ale do večera si uvědomili, že jde o důležitější věci, omluvili se a sroj jede dál. Zato Paroubek ty, kteří se veřejně postaví proti němu, odepíše tak, že už jim nic nepomůže. A tak jim nezbude, než zalézt do kouta a pomalu se slézat, až z nich bude nový poslanecký klub.

janoryna 18.2.2008 16:54

Re: Re: Re: díky, přesný komentář

dyť to říkám, že by se paroubek měl nad sebou zamyslet.

jirka.s. 18.2.2008 17:06

Re: Re: Re: Re: díky, přesný komentář

Proboha, čím? Máte na mysli snad to sexyganglium? ;-D

Mirek_K 18.2.2008 8:57

Ale no tak pánové....

....nechte těch Paroubkových výrazů o přeběhlících. Nemorálních zištných přeběhlících , kteří zradili ideu Velkého Vůdce pro peníze a korýtko.

Já bych použil jiný výrok onoho Velkého Vůdce ! Jedná se o konstruktivní poslance,kteří jednají na základě svého vědomí a svědomí !

Takže bych volil slova. Paroubek mluví o korupci a důkazy nemá,a vždy platilo...pokud někdo někoho nařkne z uplácení bez důkazů,a přitom se opírá o svou beztrestnost vyplívající z jeho imunity,je to prostě hajzl ! To platilo,platí a platit bude.

huhu 18.2.2008 9:03

Re: Ale no tak pánové....

Švejnar a Paroubek ještě pár dní před vobou hásali, že je budou volit i volitelé z ODS

PROKOP BUBEN 18.2.2008 10:14

Re: Re: Ale no tak pánové....

Prokázalo se zkrátka, že v kLausostraně jsou jedinci nanejvýš oddaní svému jistému korytu a mafiáni vždy dokázali držet pohromadě pod tíhou zavedených praktik.....V neposlední řadě, kdo má moc a dostatek prachů a je bez zábran-  je v pochopitelné výhodě.....

lucina !pes) 18.2.2008 10:37

Re: Re: Re: Ale no tak pánové....

(ne)Milý prokopnutý bubne, že vás to baví? Jak vidět, ODSáci se přes svou lásku ke korytům a k mafiánům uplatit nedají, narozdíl od přečestných socanů (i s jejich ministrem v kriminále a dalšími, kteří tam patří) a Jyrkovi přece mohl Standa půjčit, nebo se bojí, že Jyrka dluhy nevrací? O těch chybějících zábranách se dá spíš mluvit u vám podobných, kteří máte pěnu u úst doteď.

PROKOP BUBEN 18.2.2008 10:51

Re: Re: Re: Re: Ale no tak pánové....

Jakou pěnu, jen se prodloužila agonie kLausismu, což bohužel opět postihne společnost a republiku....

emersonskej 18.2.2008 12:16

Re: Re: Re: Re: Re: Ale no tak pánové....

Tohle neukecáte - skoro tu pěnu i vidím !!! ;-D;-D

jirka.s. 18.2.2008 11:33

Re: Re: Re: Ale no tak pánové....

Na tobě se mi, prokopnutá kůže, líbí, jak si dovedeš vždycky všechno zdůvodnit! Ty musíš být nějaký ten sloupek v sosáckém aparátě! Normální člověk by si totiž řekl:"No, prosr/ali jsme to, tož musím jít něco kloudného dělat!" ;-D

VLK 18.2.2008 16:11

Re: Re: Re: Re: Ale no tak pánové....

Mýlíte se. I lidi z aparátu takové politické strany musí být dostatečně schopní vnímat zápornou zpětnou vazbu. Tohle jsou jen obyčejné hospodské kecy po pěti pivech.

jirka.s. 18.2.2008 17:04

Re: Re: Re: Re: Re: Ale no tak pánové....

No, chcete-li mi Vlku namluvit, že Bufo bufo, dRáth a ta ostatní smečka z liháku má nějakou zpětnou vazbu, tož k tomu mi těch piv ještě asi tak dvanáct chybí! ;-D

Mirek_K 18.2.2008 8:49

Sakriš,...

..to jsem se lekl . Pane Ládík,a čemu že to teda fandím ? Dobře,dejme tomu že se paní Zubová chtěla zašít a nechtěla se vyjádřit k volbě presidenta. Připouštím to,a na druhou stranu,...ani se jí nedivím. Po skušenostech z první volby,samozřejmě. Dále je naprosto zbytečné toto rozebírat,nemyslíte ?!