21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Ano, nebo Ne zbraním na Ukrajinu?

Je vlastně otázkou, zda je o čem rozhodovat. Zbraně si Ukrajina kupuje za peníze, které dostala od západních států. Nicméně asi to není vyzbrojenost zcela na úrovni jiných zemí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Podracký 23.3.2015 11:04

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Putina všichni představují jako nacionalistu (i když to tak zcela není). Ale Západ má přece nějaké zásady. Bojuje za lidská práva. V Kosovu zvítězila prý lidská práva. Proč najednou Západ nenutí ukrajinské nacionalisty lidská práva na východní Ukrajině dodržovat? Až teprve v Minsku II se něco takového objevilo.

P. Vaňura 23.3.2015 11:27

V Kosovu především zuřila

občanská válka dávno předtím, než se o to začal západ zajímat, přičemž ho děsila vidina milionu kosovských uprchlíků. Srbové skutečně chtěli Albánce z Kosova vyhnat.

Mimochodem, chce to seznámit se s dějnami Balkánu, to Kosovo bylo sporné už před více, než sto lety!

V. Podracký 23.3.2015 11:47

Re: V Kosovu především zuřila

Máte pravdu, jenže podstatný je postoj Západu. Ukrajinští nacionalisté také chtějí ruskou menšinu vyhnat nebo alespoň indoktrinovat. Západ ovšem na to reaguje jinak. Podporuje ukrajinské nacionalisty, protože jsou proti Rusku a zaměstnávají Putina a oslabují Rusko. Nedodržování lidských práv mu nevadí.

Teprve Minsk II řeší podstatu problému. Myslím si dokonce, že tady je rozdíl ve smýšlení Evropy, která nechce válku a chce konflikt urovnat, zatímco USA chtějí svého mocenského konkurenta na světové scéně co nejvíce oslabit a tak se jim ukrajinští nacionalisté hodí.

P. Kraus 23.3.2015 14:55

Re: V Kosovu především zuřila

Ukrajina chce do EU. Opravdu si myslíte, že by EU dovolila dělat si s ruskou menšinou na východní Ukrajině, co se Kyjevu zlíbí? Neměl byste tu ruskou propagandu konzumovat v tak velké množství.:-) Cílem všech nejenom USA by mělo být současný ruský autoritativní režim oslabit co nejvíce než zatáhne kvůli svým velmocenským ambicím svět do války. Alternativou mohlo výt partnerství NATO - Rusko, které Putin pohřbil.

V. Pokorný 23.3.2015 9:14

Dodávat zbraně

státu, který zabíjí a likviduje své vlastní obyvatele je zločin. Ukrajinští nacionalisté bojují a zabíjejí své rusky mluvící spoluobyvatele s přímou podporou tzv. demokratického Západu. A k tomu prý potřebují nesmrtící a obranné zbraně. Tedy podle těch ukrajinských demokratů a jejich zastánců. Jakoby už zbraně demokraté ze Západu Ukrajině nedodávali. Ale třeba u nás, v Česku,pan Stropnický něco ve skladech najde a těm hrdiným ochráncům demokracie a svobodného světa, kteří za nás na Ukrajině proti Rusku bojují, přece jen něco pošle.

L. Šarina 23.3.2015 9:41

Re: Dodávat zbraně

p.Pokorný historie, je to co vám uniká, jinak řečeno zavřít ústa a otevřít oči a neměnit příčiny za následky, všimněte si jak jsem tolerantní :-)))))) !

K. Janyška 23.3.2015 9:07

Jsem proti zbraním do SSSR, tedy na Ukrajinu.

Nic jiného to neumí, než válčit... Dzp.

L. Šarina 23.3.2015 9:45

Re: Jsem proti zbraním do SSSR, tedy na Ukrajinu.

My ani to ne a že jsme měli možnost co??????

P. Jansky 23.3.2015 8:49

jen ke kalouskovu argumentu

ze dodavkou zbrani se vytvori odstrasujici rovnovaha.. ukrajina je s ruskem nesoumeritelna.. jak poctem obyvatel tak silou zbrojnoho prumyslu.. proto jakekoliv dodavky zbrani nemaji smysl - rovnovahu nevytvori.. jen ospravedlni rusa ke vstupu rude armady na ukrajinu.. a pak teprve zacne masakr po kterem nebude zadna ukrajina

P. Vaňura 23.3.2015 9:25

Mýlíte se, ona totiž Ukrajina nemá jiného

nepřítele než Rusko a na něm závislé separatisty, Rusko si ale chce zachovat vojenskou pozici ve světě. Zabřednutí do konfliktu na Ukrajině by snížilo jeho schopnost angažovat se jinde. Mimochodem, Ukrajina má pořád schopnost vyrobit něco, čemu se říká "špinavá bomba" a to by mohlo znamenat takový menší Černobyl v některém ruském městě...

J. Podešva 23.3.2015 8:26

poraďte, pane Podracký ...

Dodávat či nedodávat zbraně Ukrajině je sporné téma. Ale jiné téma by sporné být nemělo ... jak se my budeme bránit Rusku, pane Podracký ? Putin prohlásil, že není spokojen se současným uspořádáním světa. A rozpad SSSR pokládá za největší geopolitickou katastrofu 20. století (tedy ne válku ! ). Z toho jasně vyplývá, že chce opět rozhodovat o tom, co a jak se bude dít ve střední Evropě, kde se nachází i naše krásná země. Putin chce zase rozhodovat o tom, kdo bude u nás vládnout a jak. A má u nás hodně kolaborantů ! Jak se tomu budeme bránit ? Poraďte, pane Podracký !

J. Boleslav 23.3.2015 9:38

Re: poraďte, pane Podracký ...

To bude dřina.

P. Lenc 23.3.2015 9:46

Re: poraďte, pane Podracký ...

Ano pane Podešvo.Putin říká naprosto otevřeně co chce, ale lidé jsou hluší.Zrovna tak to otevřeně říkal Hitler a také to neslyšeli.Od pana Podrackého radu neuslyšíte.Ten je přinejmenším nahluchlý.

V. Podracký 23.3.2015 11:14

Re: poraďte, pane Podracký ...

To jsou všechno bláboly, pane Podešva. Polovina z toho je vycucaná z prstu. Putin řekl, že rozpad SSSR byla největší geopolitická katastrofa století, ale blázen by byl, který by chtěl SSSR obnovit. Všimněte si jak propagandisté umně vyloučili druhou část věty. To jenom dokazuje, že skutečné informace nemáte, ale jen opakujete propagandu a strašení.

J. Podešva 23.3.2015 11:58

stal jste se ruským kolaborantem, pane Podracký

I. Schlägel 23.3.2015 8:00

Opravdu?

..."je zapotřebí nejprve Ukrajinu vnitřně stabilizovat, vyřešit etnické problémy decentralizací země a stabilizovat poměry"...

Kdo na to dohlédne, s jakou autoritou a jak svou autoritu bude vymáhat proti všem stranám konfliktu? Dopadlo by svého času lépe Finsko, kdyby mělo ve válce se Sovětským svazem méně zbraní?

V. Podracký 23.3.2015 11:10

Re: Opravdu?

S tím Finskem je to naprosto mimo. Situace je úplně jiná a cíle obou protivníků také.

P. Vaňura 23.3.2015 11:34

CO bylo s Finskem naprosto

jiné. Já vidím rozdíl jen v neexistenci páté kolony ve Finsku. Jinak tu byl jasný Stalinův záměr Finsko anektovat. Putin nechce přímo anektovat asi nic mimo Krymu ALE chce mít z Ukrajiny loutkový stát což např. Sergej Lavrov opakoval několikrát a dokonce to bylo i v naší televizi.

E. Vašátko 23.3.2015 6:48

Nějak se mě v paměti stále více vybavuje

okřídlený a stále pravdivý výrok pana Santayany "Kdo nezná svou minulost, je odsouzen ji opakovat." Ona to vlastně je spíš minulost - dějiny 1. poloviny minulého století Evropy. Kdysi dávno se to odehrávalo ve Španělsku - většina demokratických států se proti Španělsku uzavřela a vyhlásila na zbraně embargo, zatímco Sovětský Svaz svorně s Hitlerem zbraně Frankovy dodávali. Výsledky si snad ještě někdo pamatuje. Jsem zvědav, do jaké míry se budou dějiny opakovat i na Ukrajině.

I. Schlägel 23.3.2015 8:01

Re: Nějak se mě v paměti stále více vybavuje

Dějiny se opakovat v nějaké podobě budou. Pachatelé dobra všech barev na to jistě dohlédnou.

P. Vaňura 23.3.2015 9:30

No, z dnešního hlediska je možná lepší, že tu válku

vyhrál Franco...

VŠECHNO je totiž lepší, než komunismus!

P. Maleček 23.3.2015 6:44

Text proruské čubky

Prý důkazy o účasti ruské armády na Dombasu jsou směšné. Spíš jsou směšné důkazy o účasti údajných povstalců - když už, tak maximálně při kydání ruských latrin.

B. Rudolf 23.3.2015 6:27

utrpení obyvatelstva

Utrpení obyvatelstva v oblasti bojů na Ukrajině mi vadí a ne málo. Ale podle Ruské propagandy vede toto obyvatelstvo válku proti svému vlastnímu státu. A to válku i s použitím tanků a obrněných transportérů. Takováto válka obyvatelstva proti vlastnímu státu vede vždycky k jeho utrpení.

My si samozřejmě myslíme, že tuto válku podněcují a podporují Rusové. Pokud máme pravdu, pak jsou to oni, kdo nesou na utrpení obyvatel nejvíc viny.

Ruská propaganda to tak samozřejmě nevidí. Vidí to tak, že důvodem pro vstup obyvatel do války "s tanky v ruce" bylo svržení "milovaného prezidenta" Janukoviče a zahájení projednávání nespravedlivého jazykového zákona. K čemu vyjednávat, když máme tanky, že?

P. Vaňura 23.3.2015 9:32

S tím opravdu idiotským jazykovým zákonem je

to tak, že z něj Kyjev dost rychle vycouval. Putinově propagandě se ovšem hodí...

V. P 23.3.2015 6:23

Logika agresora

Dodávky zbraní napadené Ukrajině by znamenaly prolévání krve a hrozbu světové války, přičemž dodávky zbraní (a vojáků na "dovolené") Ruska separatistům jsou OK.

J. Boleslav 23.3.2015 9:37

Re: Logika agresora

Přesně tak. Logika alternativní, KGBácká.

P. Boublíková 23.3.2015 6:12

díky za článek

Ač ne se vším souhlasim, také by me zajímalo, kdo má zájem na dodávkách zbraní Ukrajině, na dalším pokračování konfliktu a na opuštění dohody Minsk2.

P. Boublíková 23.3.2015 6:14

Re: díky za článek

P.S. Proválečná propaganda je schopna udělat agenty Kremlu i z Merkelove a Hollanda.

P. Vaňura 23.3.2015 9:28

Merkelová a Holland = Chamberlain a Daladier

Jak skončilo jejich mírové úsilí je všeobecně známo!

K. Frauknecht 23.3.2015 6:43

Re: díky za článek

Ano, ale já souhlasím se vším :-).