17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Ano, nebo Ne zbraním na Ukrajinu?

Je vlastně otázkou, zda je o čem rozhodovat. Zbraně si Ukrajina kupuje za peníze, které dostala od západních států. Nicméně asi to není vyzbrojenost zcela na úrovni jiných zemí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 23.3.2015 19:50

Člověk hranice tvoří, a člověk je také mění (c) Adolf Hitler

Toto se v Evropě dlouho nenosilo, až přišel Putin...

V. Čermák 23.3.2015 21:55

Re: Člověk hranice tvoří,

Uvolněte se, pusťte Putina z hlavy a přejte Krymanům spokojený život bez "Majdanských".

P. Kraus 23.3.2015 21:36

Re: Za chyby se platí

Vy jste ale lidumil. Zeptáme se všech národnostních menšin v Evropě ve kterém státě chtějí žít a začneme hejbat s hranicema. To skončí tak, že se budeme v Evropě řezat mezi sebou. Napadlo vás vůbec při vašem lidumilství, že Ukrajina přišla o pořádný kus území bez náhrady a taky přišla o veškeré investice do tamní infrastruktury?

Máte zvláštní způsob uvažování, řekl bych takový středověký.

V. Čermák 23.3.2015 22:09

Re: Za chyby se platí

No ano, já jsem celkem lidumil, já jsem přející člověk. A o Evropu bych si starost nedělal, neboť tam se svými menšinami mluví. A také se to tady na rozdíl od Vašich obav neřeže. To jenom hloupá Ukrajinská vláda se svou početnou menšinou nejednala. Pravděpodobně by o nějaké náhradě jistě byla řeč, nyní ale sotva, když tam všechno rozbila a ty mrtvé k tomu přidala. Jak jsem řekl na začátku, Za chyby se prostě platí. A s tím středověkým uvažováním jste taky vedle. To Vy jste zastydl v minulosti a nevšiml si, že se všechno neustále mění.

M. Prokop 23.3.2015 18:13

Re: Za chyby se platí

MUSÍ být!

To přece známe.

P. Urban 23.3.2015 16:10

Pokud je mi známo

pak separatisté nikdy nebyli ochotni jednat o ničem jiném, než o úplné separaci. Pokud je to pravda, pak by mě zajímalo, jak chce pan Podracký donutit separatisty, aby Minsk II přijali.

Pokud to není pravda, ale jen výmysl zlých jazyků, pak by mě zajímaly konkrétní požadavky, které měly separatistické republiky vůči Kyjevu jako podmínku uznáníspolečného státu.

Co je směšného na tvrzení, že separatisté disponují těžkými zbraněmi, které nemohou pocházet odjinud, než z ruských zbrojních skladů?

J. Kanioková 23.3.2015 17:01

To není pravda, že nikdy,

v počátcích chtěli federalizaci a možnost tamních regionů si volit své papaláše sami, aby jim nebyli dosazováni z Kyjeva.

P. Kraus 23.3.2015 17:53

Re: To není pravda, že nikdy,

O kterých počátcích mluvíte? K obsazování správních budov, policejních stanic apod. na Donbasu docházelo pár týdnů po ruské anexi Krymu zjevně podle stejného "osvědčeného" scénáře. Do té doby žádné jednání o uspořádání poměrů neprobíhalo. Od 1. dne šlo o nezávislost. Až po té, co Rusko řeklo, že žádné připojování Donbasu po vzoru Krymu k Rusku nebude a co začali umírat lidé náhle separatisté jsou ochotni jednat za jakých podmínek by zůstali na Ukrajině včetně možnosti federalizace. Nemáte pocit, že ten průběh je opačný. Že se nejdřív mělo jednat a ne začít protiprávně obsazovat úřady a vyhlašovat nezávislost a to vše evidentně na pokyn Moskvy, jak v tomto rozhovoru přiznal Igor Strelkov:

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Ja-jsem-zacal-valku-na-Ukrajine-pronesl-hrde-Igor-Strelkov-ze-sveho-bunkru-A-jel-dal-Donbas-jsme-ocistili-Ted-je-cas-udelat-poradek-v-Kremlu-366940

Teď už nebudete moci, vy rusofilové, tak snadno o situaci na Ukrajině lhát.

J. Kanioková 23.3.2015 19:49

Ono vždycky existuje pořadí událostí... akce ... reakce..:

18. února - Nejkrvavější den od začátku protestů v Kyjevě

20.1.14 - Nové útoky v nezávislém Lvově, starosta hrozí prohibicí - http://jdem.cz/brwj24

"..Bitva o Kyjev se změnila v bitvu o Ukrajinu. Povstání se přelilo do regionů a správní úřady na mnoha místech země houfně přecházejí do rukou opozice. Užhorod, Luck, Vinnycja, Žytomyr, Chmelnyckyj, Sumy, Poltava, ale také Charkov nebo Dněpropetrovsk. Tam všude ovládly ulice masové akce, při nichž lidé obsazují správní budovy. Zmocňují se také policejních služeben, podle dostupných informací i skladů zbraní.""

21. února - Prezident Janukovyč a opoziční předáci Jaceňuk, Kličko a Ťahnybok podepsali dohodu o ukončení politické krize.- http://jdem.cz/brxf24

Konec OH v Soči (kdy celou dobu Západ štval proti Rusku) - 23.2.14

J. Kanioková 23.3.2015 19:50

Re: Ono vždycky existuje pořadí událostí... akce ... reakce..:

26.2.2014 - Ukrajina má nového hrdinu. Vyhnal prezidenta - http://jdem.cz/brwjy6

Březen 14 - Krym

J. Kanioková 23.3.2015 19:53

Re: Ono vždycky existuje pořadí událostí... akce ... reakce..:

a ta dohoda z 21. února byla smetena se stolu..

P. Kraus 23.3.2015 21:44

Re: Ono vždycky existuje pořadí událostí... akce ... reakce..:

Janukovič byl zralý k odstavení od moci. Hájil zájmy Ruska a ne Ukrajinců. Bylo loutkou Kremlu. Putin ho prosazoval už v prezidentských volbách v roce 2004. Korupce a rozkrádání za jeho úřadování ve funkci prezidenta dostoupila vrcholu. Proč vám tak záleží na tom, aby se byl býval udržel ve funkci? Protože se otočil k EU zády? To vás zřejmě naplňovalo blahem a teď jste zklamaná.

M. Hoblík 23.3.2015 15:16

Jasné je, že v rámci demokracie

je nutné vyzbrojit Ukrajinu a provokacemi proti Rusku vyvolat válku. Na co by jinak měli američané tolik zbraní? Za americké přátele můžeme klidně obětovat půl Evropy.

J. Podešva 23.3.2015 16:01

blá blá blá Putin žere děti

J. Václavíková 23.3.2015 16:02

Re: Jasné je, že v rámci demokracie

http://www.armadninoviny.cz/dukazy-ruske-vojenske-intervence-na-ukrajine.html

P. Kraus 23.3.2015 16:23

Re: Jasné je, že v rámci demokracie

Jestli tu někdo soustavně provokuje, tak je to Rusko. Ukrajině je potřeba dodat zbraně. Nikdo po ní nechce, aby pak s jejich pomocí obsadila půlku Ruska. :-) Stačí, když bude ve velkém ničit ruskou bojovou techniku, ve které pak budou umírat ruští vojáci na "dovolené". Nemá je Putin posílat vraždit občany sousedního státu. Proto se tomu říká obranné zbraně. Pro ty, co protestují proti tomu, aby Česko na Ukrajinu zbraně dodávalo, tak je ujišťuji, že tento typ zbraní nevyrábíme, tak je nemůžeme dodávat.

J. Štrobl 23.3.2015 14:59

Pan Podracký uvěřil sám sobě a Rusům

že se ruská agrese nekoná: "Rusko stále přemisťuje (http://www.bloombergview.com/articles/2015-03-22/nato-says-russia-s-cheating-in-ukraine) těžkou vojenskou techniku a zbraně směrem na Ukrajinu. Upozornil na to americký generál Philipp Breedlove během nedělní přednášky v German Marshall Fund v Bruselu. K tomuto závěru Breedlove došel na základě důkazů společné výzvědné jednotky NATO, která sídlí ve Velké Británii. „Jasně vidíme znepokojivé prvky přesunu protiletadlové a velitelské techniky, zásobování a vybavení skrze zcela porézní hranici,“ řekl generál...Breedlove prohlásil, že důkazy rozvědek NATO činí otázku vyzbrojování Ukrajiny naléhavější.

Evidence NATO dokazuje, že Rusko mění status quo a situaci na zemi každý den. Takže to není možné budoucí vyzbrojování Kyjeva, co znemožňuje nalezení rovnováhy."

Zdroj: http://www.lidovky.cz/machacek-americky-konvoj-solidarita-nebo-splneni-zavazku-pmr-/monitor-jana-machacka.aspx?c=A150323_133903_monitor-jana-machacka_gib

L. Severa 23.3.2015 14:46

Pane Podrázký,

máte to marné, cejch agenta Moskvy Vám již nikdo neodpáře. Patřím mezi ně asi také (blbé je, že nám ten rubl klesá), protože se (alespoň) snažím nemít rudá kola před očima při vyslovení slova Putin. On je to výlupek odkojený léty socialismu, stejně jako převážná část jeho spoluobčanů, což jaksi nebylo bráno v potaz. EU jakoby neměla dost starostí nabídla Ukrajině otevřenou náruč a tím v ní vyvolala jakousi bláhovou naději, že za ní stojí celá Evropa a začala tak trochu vyskakovat. Samozřejmě všichni diktátoři jsou stejní a jakákoliv záminka v nich vyvolá potřebu bránit soukmenovce. A tak si Putin zabral Krim. Ovšem opak názoru, že jsou všichni čistí jako lilie a vše vyvolal Putin je "naprosto scestný", a proto je žádoucí dodávat Ukrajině zbraně a vyvolat tím mír v této zemi.

L. Severa 23.3.2015 14:49

Re: Pane Podrázký,

promiňte pane Podrácký

V. Podracký 23.3.2015 15:03

Re: Pane Podrázký,

Mně je to jedno, co si myslí blbečkové. Oni myslí jako bolševici. kdo není s nimi je proti nim. Dokonce i ten, kdo to myslel bolševicky dobře byl nepřítel, když neopakoval přesně jejich teze.

Zcestný je právě pohled na situaci jako na válku s plným nasazením, kdy by asi bylo potřebné zbraně dodat. Takto se jen přilévá oleje do ohně, když se dodají na jednu stranu dodá je druhá strana. Zatím byl konflikt držen z obou stran umírněně právě tím, že se dodávaly zbraně umírněně, lépe řečeno Rusko dodávalo zbraně tak, aby se povstalci udrželi. Jejich pomoc nebyla masivní útok. Kdyby to tak bylo, byla by dnes Ukrajina ruská.

J. Podešva 23.3.2015 16:03

položím vám jednoduchou otázku, pane Podracký

Zkuste mi, blbečkovi, jednoduše odpovědět : kdyby teď bylo vyhlášeno referendum o našem členství v NATO, byl byste vy pro nebo proti ? Jednoduchá otázka, jednoduchá odpověď. Pro nebo proti, pane Podracký ?

L. Severa 23.3.2015 18:43

Re: položím vám jednoduchou otázku, pane Podracký

Položil jste otázku panu Podrackému, ovšem jde tak mimo, že si dovolím na ni reagovat. Jak to souvisí s daným tématem? Je to jen potvrzením toho, že kdo nejde s všeobecným názorem je automaticky pasován na zrádce který by rád zrušil NATO a nejraději u nás mával Rusům jejich vlaječkami. Šmankote, již jsem zde nedávno uvedl svoje zkušenosti s Rusy v roce 45. Ach,jo.

J. Podešva 24.3.2015 7:52

je to jednoduchá otázka, kdo se nebojí, může odpovědět

P. Urban 23.3.2015 16:16

Uvidíme

na jakých pozicích se budou povstalci držet za rok.

J. Růžička 23.3.2015 13:18

Zbraním na Ukrajinu jednoznačné ANO

A zejména jaderným, které naivně vrátili do Rusácka. Na kágébáckého šaryka je nutno občas vycenit zuby. On ty své cení neustále, šmejd.

J. Kraus 23.3.2015 12:31

Díky za článek.

Díky za článek. Pro znalostí reálií nezatížené čtenáře Psa je ho skoro škoda.

V. Horák 23.3.2015 12:41

Re: Díky za článek.

Ruskobolševické reálie znají čtenáři NP dokonale,některým se líbí,některým se hnusí.

P. Khail 23.3.2015 12:27

Cituji:

"opakovala jako zaseknutý gramofon polopravdivou tezi, že Ukrajina je ohrožena ruskou agresí" - to by snad chtělo překlad. Ukrajina tedy ohrožena je nebo není? Ohrožení napolo nechápu.

V. Podracký 23.3.2015 13:23

Re: Cituji:

Anexe Krymu agresí byla. podpora povstalcům není agrese, protože povstalci hájí svoje národní a lidská práva.

P. Kraus 23.3.2015 14:15

Re: Cituji:

Zdravím. Kdo to jsou ti povstalci? Nebyli to náhodou Rusové z Ruska? Přečtěte si rozhovor Igora Strelkina, kde se chlubí, že to byl on, kdo rozpoutal válku za "nezávislost", ve skutečnosti dobyvačnou válku za připojení Donbasu k Rusku. Možná se chlubí, možná je to pravda. Místní lidé na Donbasu o nějakou nezávislost ani moc nestáli. Rusko skrze Strelkina chtělo realizovat krymský scénář okupace území Donbasu (po dělostřelecké přípravě v podobě dezinformační kampaně vedené z Ruska) a to pár týdnů po obsazení Krymu, ale jaksi se přepočítalo, protože Kyjev logicky začal bránit svoje území vojensky po té, co separatisti z Ruska odmítli skoncovat s protiprávním jednáním a místo toho vyhlásili "lidové republiky".

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Ja-jsem-zacal-valku-na-Ukrajine-pronesl-hrde-Igor-Strelkov-ze-sveho-bunkru-A-jel-dal-Donbas-jsme-ocistili-Ted-je-cas-udelat-poradek-v-Kremlu-366940

Pokud by Vám nevoněly PL, tak Strelkovovu výpověď si můžete přečíst na spoustu jiných serverech. Objevilo se to již někdy před půl rokem.