17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Ano, nebo Ne zbraním na Ukrajinu?

Je vlastně otázkou, zda je o čem rozhodovat. Zbraně si Ukrajina kupuje za peníze, které dostala od západních států. Nicméně asi to není vyzbrojenost zcela na úrovni jiných zemí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vaňura 23.3.2015 11:42

Loutková vláda v podání

Brežněva znamenala i to, že Brežněv bude schvalovat, kdo v té vládě bude! Toto výslovně řekl v srpnu 1968 Dubčekovi! Nebo si myslíte, že Obama schvaloval Stropnického nominaci na ministra Obrany????

V. Podracký 23.3.2015 12:02

Re: Loutková vláda v podání

Tenkrát ještě ne. Ale dnes by to už možná schvaloval. Také by tam nedal Stropnického, ale daleko většího jestřába, třeba Schwarzenberga.

Ale nastavil jste mimoběžnou otázku. Dnes není komunistický režim, státy se ovládají penězi. Když neposlouchá, nedostane dotace nebo obchodní výhody a pod. Oni už si potom tam dají takového, co ty paty líže a klaní se.

Také se státy ovládají propagandou, která je placena, především medii, která potom chrlí propagandu. Dělají to obě strany. Je to potom velmi zamlžené, pravda se těžko dobývá, je zapotřebí sledovat internet a číst mezi řádky, dívat se na pořady pozdě večer apod. Hlavně je zapotřebí myslet vlastní hlavou a to někoho bolí. Potom je také vidět, kdo se tomu věnuje a pravdu zjišťuje a kdo se nechá manipulovat propagandou. Vidíme to i zde.

J. Schwarz 23.3.2015 12:17

Re: Loutková vláda v podání

Vždyť proč my nedotujeme USA! Můžeme! A paty nám bude lízat Obama!

V. Podracký 23.3.2015 13:41

Re: Loutková vláda v podání

Dobrý nápad. Až na to, že nemáme tu sílu. Myslím, že bychom se možná chovali ještě hůře než on.

J. Štrobl 23.3.2015 11:43

Re: Putin ale opravdu CHCE Ukrajinu

To, že se proruský pan prezident chová nezávisle mne opravdu nenapadlo. Podle vás je nezávislost to, že spolu s nejhoršími diktátory, jako je Kim Čong-un jede oslavovat druhou okupaci naší země? Vždyť po válce k žádnému našemu osvobození nedošlo, jen si nás Rusové na Němcích prostě vybojovali a žádnou svobodu nám ani nikomu jinému ze střední a východní Evropy nepřinesli.

V. Podracký 23.3.2015 13:48

Re: Putin ale opravdu CHCE Ukrajinu

Neříkám, že se Zemanem souhlasím. Také bych do Moskvy nejel, když Putin z toho dělá přehlídku své síly a využívá toho k jakési propagandě. Určitě tam nemají ti vládci z dálného východu co dělat. Copak oni osvobozovali Evropu? Jedině bych snad položil kytici k hrobům padlých vojáků.

Na druhé straně se dělá podobná propaganda, přepisují se dějiny, ale přecejen je to jaksi slušnější.

J. Štrobl 23.3.2015 14:24

Re: Putin ale opravdu CHCE Ukrajinu

A jakpak se nám to přepisují dějiny?

J. Štrobl 23.3.2015 11:36

Re: V historii lze najít vždy nějakou analogii

Vaše názory jsou tak dětinské, že by na ně nemělo cenu reagovat, kdyby nešlo o tak důležité věci. Především je nutno zopakovat, že Rusko s Německem zahájili 2. světovou válku rukou společnou a nerozdílnou. Dávat rovnítko mezi Rusko a nacistické Německo samozřejmě lze, protože se v Rusku rodí nová nacionálně socialistická diktatura, která podobně jako nacisté v Německu, již několik let vraždí své odpůrce. Jistě, Rusové dnes nevraždí tak hrozným způsobem jako na přelomu 30. a 40. let v Polsku, Finsku, na Ukrajině a v pobaltských zemích, stačili by jim jenom otroci, jak jsme to poznali sami na sobě. Na příkladech Gruzie a Ukrajiny je zcela zřejmé, že Rusko nedělá žádnou velmocenskou politiku a politiku agresívní imperialistickou. A že Rusko potřebuje jen základny a ne celé státy? Na to by pane nepřišlo ani malé dítě.

V. Podracký 23.3.2015 11:52

Re: V historii lze najít vždy nějakou analogii

Zase jen mletí propagandy, strašení, vytváření nepřítele a zmatená srovnání. Co se stalo s Gruzií, jsou tam snad ruští otroci? Co se stalo s Ukrajinou? Dobyli ji Rusové, když to bylo snadné a nadělali z Ukrajinců otroky? Žijete mimo realitu.

J. Štrobl 23.3.2015 11:56

Re: V historii lze najít vždy nějakou analogii

Na části jejího území zcela určitě a kdyby Putin věřil, že mu Ukrajina projde, tak by už byl na Slovenských hranicích. To jenom vy vydáváte svá přání za skutečnost.

V. Podracký 23.3.2015 12:07

Re: V historii lze najít vždy nějakou analogii

Co by tam proboha dělal? To by měl na krku rozvrácenou zemi? Rusko není v takové kondici jako USA, aby mohlo vést deset let válku v Iráku a vnucovat mu svoji představu o životě.

J. Štrobl 23.3.2015 12:18

Re: V historii lze najít vždy nějakou analogii

Putinovi stejně jako Stalinovi nejde o to, jestli tam umře hlady 5 milionů lidí nebo ne. O to koneckonců nešlo Ruským vládcům nikdy. Hlavní je získat území, za každou cenu. Svou poznámkou o USA jste se projevil jako každá jiná prokremelská hlásná trouba. Když dojdou argumenty, tak to nandáme Američanům. Jenže na tu obehranou písničku vám už skočí dost málo lidí, nemyslíte?

V. Podracký 23.3.2015 13:53

Re: V historii lze najít vždy nějakou analogii

Zase nesmysly. Putin není Stalin. V podstatě kopíruje USA. Kde jste vzal to, že Putinovi nevadí, že umřou lidé? To jste opravdu pomatený? Copak nevidíte skutečnost? Kde jsou ty miliony mrtvých? Možná v Iráku.

J. Štrobl 23.3.2015 14:22

Re: V historii lze najít vždy nějakou analogii

Já za to nemohu, že špatně chápete. Vadí to snad Putinovi na Ukrajině nebo v Gruzii? Vadilo mu to, když necha pochcípat námořníky v ponorce Kursk jako zvířata? Že kopíruje USA? Jak proboha? Zhruba 5 milionů mrtvých na Ukrajině, to je výsledek Stalinismu. Vy snad pochybujete, že když to bude pro Putinovo Rusko výhodné, tak se to nestane znovu? A Irák sem nepleťte. Jestli tam USA něco podělali, tak jedině to, že neměli jasný plán co po vyhrané bitvě.

P. Vaňura 23.3.2015 20:09

V Iráku nejsou (zatím) miliony mrtvých, jen statisíce,

tak jako v Čečensku...

S. Ševeček 23.3.2015 10:52

Merkelová

Ukrajina nebude v NATO ani v EU.

M. Prokop 23.3.2015 10:31

"Chtějí tito lidé opravdu světovou válku?"

Zeptejte se v Rusku.

Ostatní jen lépe či hůře reagují.

M. Urban 23.3.2015 10:11

Sám jste zaseknutý gramofon!

Předem připravená loupež Krymu a rozvrat východní Ukrajiny. To vám nic neříká? Sir Winston Churchill prohlásil, mohli jsme si vybrat mezi ctí a válkou. Čest jsme ztratili a máme válku.

V. Podracký 23.3.2015 10:57

Re: Sám jste zaseknutý gramofon!

Válku máte Vy, protože ji chcete. Většina ji nechce.

P. Vaňura 23.3.2015 11:14

Chamberlain a Daladier také

válku nechtěli. Proto obětovali Hitlerovi Československo a tím mimo jiné značně zvýšili jeho vojenský potenciál.

Prostě ze zbabělosti nechtěli vzít na vědomí to, co psal už Machiavelli na základě zkušeností starověkého Říma. "Válce se nelze vyhnout, pokud později vypukne stejně za pro nás horších podmínek."

Jinak, já tady mohu napsat, co říkal jeden můj spolužák, když nám bylo třináct "Já bych chtěl, aby Hitler dobyl ještě Anglii, dal jí do dršky a pak teprve prohrál." Komunisté totiž z Mnichovské zrady vytloukli propagandisticky opravdu maximum a pomohlo jim to obrovskou k měrou k získání moci.

ALE pokud hodíme Ukrajince přes palubu, dostane se nám také nenávisti, kterou bych nebral na lehkou váhu.

V. Podracký 23.3.2015 11:32

Re: Chamberlain a Daladier také

To je naprosto zmatečné myšlení. Především proto, že se srovnávají nesrovnatelné události. Výsledek takového myšlení vlastně znamená, že nikdy nesmíme chtít mír, abychom náhodou nebyli jako Deladier a Chamberlain.

P. Vaňura 23.3.2015 11:46

Nikoliv, nesmíme chtít mír za

cenu, že nějaký stát obětujeme potenciálnímu agresorovi a porušíme kvůli míru závazky, které jsme mu dali konkrétně, Budapešťské memorandum zr. 1994.

P. Vaňura 23.3.2015 9:20

ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

je DALEKO HORŠÍ, než Mnichovská zrada z r. 1938. My jsme před r. 1938 neměli žádnou alternativu než spojenecké svazky. Ukrajina ale až do r. 1994 alternativu MĚLA, bylo to 1900 jaderných hlavic, tedy více, něž má GB + Francie dohromady. Ukrajina se této REÁLNÉ SÍLY, s níž by byla NEZRANITELNÁ vzdala výměnou za naprosto pofidérní "záruky," aby pak zjistila, že její samostatnost má pro západ menší cenu, než pár tisíc pracovních míst. Osoby, které toto podepsaly zasluhují ZASTŘELIT ZA VELEZRADU!

Žvásty, že zbraně zabíjejí separatisty jsou na úrovni staré komunistické propagandy "Ruce pryč od Koreje," byli to separatiské, kdo první vzal do ruky zbraň.

Co by měla Ukrajina udělat? Jistě má pořád mnoho know - how k výrobě jaderných zbraní a to by měla poskytnout Iránu a severní Koreji výměnou, za 50% jaderných bomb, které vyrobí.

Západ si za své jednání totiž nic jiného NEZASLOUŽÍ!

J. Vlček 23.3.2015 9:39

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Pane Vaňuro, tyhle horečnatě stavy míváte často? Měl byste s tím začít něco dělat.

P. Vaňura 23.3.2015 9:49

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Jaké horečnaté sny? Co z toho, co jsem napsal NENÍ PRAVDA????

Jinak se řídím dvěma válečnými zásadami.

1) když se nemůžeš zachránit, vem sebou co nejvíce nepřátel.

2) I když nevyhraješ, snaž se, abys prodal svou kůži co nejdráže.

V. Podracký 23.3.2015 10:59

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Kdo jsou ti nepřátelé, které "vezmete s sebou?" Ti, kteří Vám odporují, neříkají přesně to, co Vy, dovolují si myslet vlastním rozumem a neopakují propagandu, nenechají se psychicky manipulovat atd.

P. Vaňura 23.3.2015 9:50

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

A ještě, mou první zásadu označil slavný japonský stíhací letec Saburo Sakai jako SAMOZŘEJMOST, kterou se řídí všichni.

M. Prokop 23.3.2015 10:33

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Proto také Sakai i Japonsko dopadlo tak, jak dopadlo.

Fanatismus nakonec nezvítězí, důležitá je logistika.

P. Vaňura 23.3.2015 11:22

Japonsko si vzalo příliš velké

sousto, ale to, co řekl Sakai platilo i pro Američany. V bitvě u Midway naletěl např. americký pilot zasaženého letadla úmylně na japonský křižník, což japonský velitel, který to viděl komentoval lakonicky "velmi statečný muž."

Ale to fanatické Japonsko, když vezmeme poválečný vývoj, zase tak špatně nedopadlo. Každopádně mnohem lépe, než my...

P. Lenc 23.3.2015 10:02

Re: ZRADA, které se Západ dopustil na Ukrajině

Soudruh Strelkov řekl naprosto narovinu, jak to bylo s tím "povstáním".Také řekl, že to byla otázka snad dvou týdnů, kdy by bylo po "povstání",a proto byl také pro neschopnost odvolán.Co přišlo potom víme.Ruští vojenští "dovolenkáři", masivní přísun zbraní, masivní prolhaná propaganda.Že byl Minsk II přinejmenším nový Mnichov musí být jasné každému soudnému člověku.A bohužel, máte pravdu, ta komunistická propaganda je stále stejná, ale jak je vidět také stále stejně účiná.Nejkrásnější je, že tato kolaborantská bolševická pakáž má plná hubu "Kyjevských fašistů", ale vůbec jim nevadí tisíce čistokrevných ruských nácků, včetně známého Moskevského motorkářského gengu, ke kterému se Putin otevřeně hlásí. Holt, pravda zse jednou "vítězí".