26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: ANO je pokračování ODS jinými prostředky

V časech každotýdenních protivládních demonstrací přerůstají řeči o „rozdělené společnosti“ do řečí o „studené občanské válce“. Takový patos nám brání vidět, kolik společného toho vlastně mají ANO a ODS, která na antibabišovské rétorice postavila své úspěšné kampaně do Sněmovny i do obecních zastupitelstev.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Širůček 2.12.2018 20:31

V podstatě mi stačil ten titulek

a ani už jsem to nečetl - ať již je to pravda, či ne, jde o "korejtka"... Takže, koho má článek oslovit? Voliče? Aha! Ať již tak, či onak...

M. Pivoda 2.12.2018 20:26

Čínská komunistická strana = 7% populace, 89 milionů členů

Jack Ma, China’s Richest Man, Belongs to the Communist Party. Of Course.... Though it still publicly extols the principles of Karl Marx, the Chinese Communist Party largely abandoned collectivist doctrine in the post-Mao era, freeing private entrepreneurs to help build the world’s second-largest economy after the United States. ... estimates Mr. Ma and his family’s net worth at 270 billion renminbi, or $39 billion. ... For businesspeople in particular, membership is more often a matter of expediency. Party membership provides a layer of protection in a country where private ownership protections are often haphazardly enforced or ignored entirely.

P. Han 2.12.2018 22:25

Re: Čínská komunistická strana = 7% populace, 89 milionů členů

What are you talking about? You are a bit OT, aren't you?

M. Pivoda 2.12.2018 22:44

Čína a Česko

Diskutující P. Han má jakousi utkvělou představu a stále se o mne zde otírá. Já se ale nehodlám polepšit - budu zde i nadále sdělovat zajímavé informace související s tématem článku, tj. o politických stranách.

Čína je pro Česko zajímavým teritoriem také proto, že s ní navazuje intenzivní kontakt současný prezident České republiky, který je rovněž v kategorii "bývalý komunista". Bývalý nebo jen skrytý?

K. Horák 2.12.2018 19:37

Až se ANO překlopí

do strany typické pro Topolánka, Necase a spol. tak jeji podpora spadne na cca 5-10 % a bude po slávě.

J. Urban 2.12.2018 19:12

No, má-li to být obhajoba ANO a jeho voličů,

tak dost slabé. Jsem 40+, ale ODS jsem nikdy nevolil, vždy jsem hledal mezi pravicovými stranami (a že jich u nás bylo vždy zatraceně málo). A to ODS se svým kultem osobnosti Vašíka nikdy být nemohla, připomínala mi spíš Gottwaldovy derviše :-)))

M. Prokop 2.12.2018 21:14

Re: No, má-li to být obhajoba ANO a jeho voličů,

"Kult Vašíka", to jste spíš u P&L.

M. Pivoda 2.12.2018 12:56

Cesta do otroctví nebo do pekel? Vyberte si, prosím!

Pokud ODS (s Václavem Klausem na čele) se snažila vrátit socialistické Československo zpět ve stát tzv. "normální", byl to určitě krok zpět (záporná inovace). Nikoliv krok vpřed, kam se lidská společnost trvale vyvíjí. Ale kam se vlastně vyvíjí?

Budoucnost nepatří komunismu (jak vyučovali ve VUMLu), ale tzv. technologickému socialismu. Přičemž toto je jedna z možných alternativ naší budoucnosti. Je to ale ta alternativa lidsky nejpřijatelnější. Proč? Vyhubení trvale nezaměstnatelných (nebo výměna jejich mozku), aby mohl být zachován minulý kapitalismus, je cesta do pekel. Dle Hayeka představoval socialismus cestu do otroctví, ale setrvání společnosti v současném kapitalismu (při současném rychlém rozvoji technologie) je určitě cestou do pekel.

Pikantní na současné české situaci je ta skutečnost, že českou cestu do pekel řídí překabátění komunisté. Ha. Ha. Ha.

M. Prokop 2.12.2018 15:52

Re: Cesta do otroctví nebo do pekel? Vyberte si, prosím!

Jak tak na vás koukám, ten technologický socialismus by se moc nelišil od onoho sovětského. Včetně osudu.

M. Pivoda 2.12.2018 16:04

Bože netrestej je, neb nevědí, co činí.

Lidé nevědí, co se na ně blíží.

K. Janyška 2.12.2018 9:02

Autore, ANO je stranou trasformační ? Vlastně je.

Chce přeměnit ČR v Agrofert stejně jako když ODS měnila náš stát z komunistického agrofertu ve stát normální... Dzžp.

V. Kotas 2.12.2018 9:54

Re: Autore, ANO je stranou trasformační ? Vlastně je.

My jsme za vlád ODS dohnali Švýcarsko ?

P. Manda 2.12.2018 11:41

Re: Autore, ANO je stranou trasformační ? Vlastně je.

jistě !

P. Papež 2.12.2018 12:17

A za vlády ČSSD a ANO jsme Švýcarsko dohnali ?

M. Prokop 2.12.2018 15:53

Re: Autore, ANO je stranou trasformační ? Vlastně je.

Privela Kotasov, i za vlády ODS (mimo to, nikdy nevládla sama).

I. Dekyský 2.12.2018 1:18

Rozdíly jsou především v tom do čích kapes jdou peníze

Střet je tedy velice hodnotový a zaklínání demokracií za ty miliónky stojí :-)

J. Křivánek 2.12.2018 0:13

Tupá kašpaří levá nula si ublinkla

Kašpare levej libtardí. Vo co ti de? Chceš dosáhnout toho aby Bureš měl 50%?

J. Křivánek 2.12.2018 0:12

Tupá kašpaří levá kripl nula si ublinkla

Kašpárku ty Kašpare vylejzanej! Se ti zdá, že Bureš má málo voličů? Ty hňupe tupé! Budete-li vy libtardi pokračovat ve svém neochvějném boji, zajdeme všichni. Vám vyhovuje normalizace? Chcete být zase dízídentí?

M. Pivoda 1.12.2018 21:02

Video "Léčba Klausem" (32:15 min). Kde byla chyba?

Shlédl jsem jen cca 4 minuty toho videa, ale zásadní omyl té doby je dnes zcela zřejmý. Vykřikují se tam krátké úderné poučky (podobně jako například vykřikovali Číňané své úderné poučky během Kulturní revoluce Mao Ce Tunga). Poučky jsou třeba, aby tak bylo možno získat voličské hlasy mas pracujících. Toto skutečně funguje a působí i na Pepu z Depa. Voličské hlasy byly skutečně získány, ale ...

Během čtvrt století praktikované české "léčby Klausem" postupně došlo k prozření i pomýlených českých mas pracujících. I Pepa z Depa si správně uvědomil, že ekonomiku země může změnit praktický a současně morálně pevný podnikatel, než jakýsi monetarista a teoretik kapitalismu komodit Václav Klaus (který dnes podporuje spíše Altenativu pro Německo a popírá globání oteplování).

Nedávno, v domění, že snad zvolí novodobého podnikatele Tomáše Baťu, české masy pracujících plus oportunisté (více než 30 procenty) zvolily mazaného obchodníka Andreje Babiše. A ...

Jenže dnes žijeme v technologicky mnohem intenzivnější době, než byla doba Tomáše Baťi (který jel do USA obkoukat seriovou výrobu u Forda a jinde). Dnes ve vedení státu 21. století by jen se svou minulou zkušeností v byznysu už nestačil ani Tomáš Baťa. Spekulace: Tomáš Baťa byl velmi učenlivý podnikatel, takže by potřeby dnešní doby asi pochopil a podle toho patřičně jednal. Doufám. --- Jenže toho Baťu už nevzkřísíme. Takže co uděláme? Bude současná doba zmatků "demokraticky" pokračovat? ANO nebo NE?

M. Prokop 2.12.2018 15:57

Re: Video "Léčba Klausem" (32:15 min). Kde byla chyba?

Pan expresident Klaus zde dokázal celkem dost a na Pivodu "serre p(P)es". V tom je asi základ problému.

M. Pivoda 2.12.2018 15:59

Re: Video "Léčba Klausem" (32:15 min). Kde byla chyba?

Miroslav Pivoda je CSd, tj. celkem spokojený důchodce.

Z. Lapil 2.12.2018 23:08

Re: Video "Léčba Klausem" (32:15 min). Kde byla chyba?

Námitka: podnikatel, i ten nejslušnější, je jedna strana kapitalické mince. Druhou stranou jsou zaměstnanci. Bojím se, že nechat vládnout jen podnikatele by skončilo podobně, jako když skrze komunisty vládli jen zaměstnanci. Vlastně - to i to je systém s chybějící zpětnou vazbou.

M. Pivoda 2.12.2018 23:32

Námitka k námitce

Já uvažuji stále v dostatečném předstihu. To je asi moje nepřijatelná vlastnost pro diskutující zde na Neviditelném psovi.

A vidím, že při zachování tohoto tempa technologického vývoje, kapitalistický systém již v průběhu několika málo desetiletí (ba možná i dříve) nebude zaměstnance potřebovat vůbec. Takže velmi záleží, jaký bude v té kritické přechodové době podnikatel.

Pozn: Ve středověku a dříve žádní zaměstnanci neexistovali. Všiml jste si toho?

Blížíme se k historicky unikátní situaci v moderní době. Dnes jsou nejdůležitějšími iniciátory změny podnikatelé technologičtí inovátoři, kteří mají už dnes větší vliv než politici.

J. Schwarz 1.12.2018 14:55

Úplně by mi vyhovovalo

kdyby se politici starali jen o efektivitu výkonu státní správy a ideály ponechali jednotlivým občanům. Ideály měli na prvním místě především komunisti a jak pamatuju, dost mne tím sra...li.

Š. Hašek 1.12.2018 16:50

Re: Úplně by mi vyhovovalo

Momentálně určití "politici" řeší odbornou lékařskou diagnosu a umrněných 50 000 000 z brusele před osmi lety (a v TV ječeli, že čerpadla se nějak kously). Dnes, zítra, osm let, furt, dočasně, ........ podle toho, jak Moravec dostane Befehl od šéfíka.

A já je mám volit???

Nejsem socialista a v minulosti jsem nevolil ANO. Zkráceno.

L. Kubeš 1.12.2018 14:01

Kašpárek je jenom obyčejný kašpar!

M. Prokop 1.12.2018 15:46

Re: Kašpárek je jenom obyčejný kašpar!

Neobyčejný.

J. Kanioková 1.12.2018 18:32

:))))))))))

L. Severa 1.12.2018 13:59

No nevím,

zda to srovnání sedí. Klaus odešel, ODS ještě vládla, kdyby odešel Babiš a neřídil ANO ze zákulisí ? Nejsem si vůbec jist, zda písnička o Vaškovi byla inspirována Klausem.

J. Kanioková 1.12.2018 14:34

K písničce komentář z Finmagu -

"S tou písničkou je to vůbec v článku megaúlet - ze strany Kabátu to byla celkem jasná parodie spíš výsměšná, ze strany hokejistů šlo (ať už pro kohokoli) o typický mejdan zpěv s nemalým vlivem alkoholu - tohle má být doklad zbožštění Klause???

On má mimochodem pan Kašpárek fakticky kus pravdy, Klause tehdy opravdu dost lidí "žralo", ale příklad, kterým to ilustruje, je jemně řečeno pitomý :-( "