27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Ani tu vojnu neumějí konzervy vymyslet pořádně

Izraelská armáda vychovává muže i ženy k iniciativě a do života si z ní odnesou podnikatelský mindset. Jiří Čunek chce v kasárnách mladé Čechy naopak naučit, že mají držet hubu a krok. To pak mají předat partnerkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Brunner 3.3.2017 2:01

Vaše jméno

k Vám bohužel sedí.

V. Vlk 3.3.2017 1:09

Vy byste potřeboval na vojnu první

třeba by vás naučili rozumět textu, který čtete a to mu, co slyšíte. Čunek o voze, vy umanutě o koze. No jinak právě odhlasovalo Švédsko opětovné zavedení povinné vojenské služby. Že už by i levičáci se Švédsku podle vás byli idioti, co chtějí týrat nevinné mladé chlapečky, jejichž jedinou schopností je ťukat do founu a nevylezou ani do pátého patra?

J. Kanioková 3.3.2017 2:04

Souhlas

Jsou sice někteří kluci, co intenzivně sportují, ale kolik jich je? A kolik kluků tuší, jak zacházet se zbraní..

Oni mají pocit, že vysedáváním u poče či obíháním mejdanů jsou supermani. Vůbec nepočítají s tím, že se cosi může vyvrbit, byť třeba aspoň jen k nasazení na hranice..

Oni jsou tak spíš schopni reagovat na plakáty v metru na jeden "prestižní ústav" produkující velké vzdělance. Blbost je lákavá..

- http://marketingsales.tyden.cz/rubriky/marketing/metropolitni-univerzita-laka-studenty-budte-patriot-diplomat-filosof_416398.html

V. Kotas 3.3.2017 6:25

Re: Vy byste potřeboval na vojnu první

Opětovné zavedení povinné vojenské služby, odhlasovali po pouhých 7letech, od jejího zrušení. Rakušáci referendem zamítli zrušení zákl. voj. služby, Oba státy vědí asi proč. Jen u nás, kolem toho budou sáhodlouhé povídačky, proč ji neobnovit. Ale ta doba, kdy bude obnovena se blíží. Pokud jako současná společnost/národ/stát, chceme přežít.

J. Lepka 3.3.2017 9:32

Re: Vy byste potřeboval na vojnu první

Když řeknete A, musíte i B, pokud pominu, že i tomu A cosi chybí.Takže KDO TO ZAPLATÍ? Kdo bude platit nesmyslné budování kanonenfutru, protože se za tu dobu naučí leda mašírovat a rozeznávat šarže ( ale o to asi jde především, že?) V moderním vojenském konfliktu budou naprosto k ničemu, ani nebudou vědět, z které strany po nich Smrtka sáhne. NE, jedině profesionální armáda složená z jedinců, kteří vědí proč a za co bojují, má smysl a naivní představu, že tu Čunek myslí jinak, než jako pokusný balónek v předvolební kampani, vám objasní říjnové volby. Čunek je jen další politik snažící se svést na nostalgické vlně, kdy valná většina starších ročníků už zapomněla na opruz vojenské služby, ale pamatuje si jen, že byli mladí.