17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

POLITIKA: Ani tu vojnu neumějí konzervy vymyslet pořádně

Izraelská armáda vychovává muže i ženy k iniciativě a do života si z ní odnesou podnikatelský mindset. Jiří Čunek chce v kasárnách mladé Čechy naopak naučit, že mají držet hubu a krok. To pak mají předat partnerkám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 3.3.2017 22:14

Re: Přesně tak

Nesouhlas.

A neoperujte jednoduššími jedinci - složití bývají i blbci.

K. Seidl 3.3.2017 19:28

Re: Přesně tak

Celkem máte pravdu, ale pokud sledujete ty různé pořady v TV, ty různé reality show,tak musíte dojít k názoru že mládež si buzeraci nějak vyžaduje. Já bych jim to umožnil. Ale oni to nemohou pochopit. Když jsem se snažil synovi před lety vysvětlit pojem "zrychlený přesun v družstvu" tak tomu nerozuměl.

J. Jurax 3.3.2017 22:19

Re: Přesně tak

Nezlomený dobrý voják ... hm, a v čem spočívalo to Vaše nezlomení?

A měl byste rozlišovat armádu a civil - za rok dva vojny nevytvoříte do civilu poslušné stádo. A vojska pochodující semtam po buzerplace nejsou poslušným stádem, ač by se to povrchnímu a neznalému mohlo zdát.

P. Aron 3.3.2017 15:03

Pane Kašpárku

Svoboda není něco samozřejmého. Naši předkové za ní museli bojovat jak proti pánům, kteří je znevolňovali, tak proti cizím uchvatitelům. Svoboda není hodnota nebo služba typu státem postavená silnice z mých daní. Svoboda je něco zač stojí bojovat. O formě vojenské služby můžeme vést debatu, zda třeba švýcarský model, který by se zamlouval mě, nebo něco jiného.

J. Kanioková 3.3.2017 17:35

:)))))))))

B. Rybák 3.3.2017 18:41

Re: Pane Kašpárku

Přesně tak! K povinné vojenské službě se postupně vracejí dokonce i ve Švédsku (nejsou schopni si opatřit dostatečný počet ke svému státu loajálních dobrovolníků)!

http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropa/_zprava/1654545

J. Janeček 3.3.2017 14:28

Pan Kašpárek

je nepochybně moderní člověk nového ražení, pro kterého je svoboda naprosto bezbřehá. A Čunek si dovoluje ho na půl roku připravit o jeho svobodu v bláhové naději, že za půl roku předělá rozmazleného mamánka v neohroženého a 100% chlapa, schopného a ochotného bránit sebe, svoji ženu a své děti.

Bohužel, morální devastace a degenerace společnosti dospěla tak daleko, že asi nezbývá než počkat až si nějaký bezskrupulózní agresor ověří že se opravdu nejsme ochotni bránit a že tudíž lze beztrestně připravit pana Kašpárka, ostatní rozmazlené mamánky i celou naši společnost o svobodu, nejen na půl roku, ale navždy.

H. Balzám 3.3.2017 16:14

Re: Pan Kašpárek

Možná je to tím, že už tu nemáme feudalismus a občané nejsou majetkem státu. Nevím, proč by stát jen tak z plezíru měl mít možnost někomu brát svobodu, pokud se nejedná o výkon trestu za zločin.

J. Janeček 3.3.2017 18:33

Re: Pan Kašpárek

Zdá se, že to máte v hlavě trochu pomotané. Občané opravdu nejsou majetkem státu, ale naopak stát je majetkem občanů. A holt někdy je potřeba v tomto zdivočelém světě za svůj majetek bojovat. Někdy je potřeba kousíček své svobody obětovat, abychom nepřišli o svobodu celou

H. Balzám 3.3.2017 18:42

Re: Pan Kašpárek

Možná by bylo lepší reagovat na psané, než na vlastní fantazie. Nejlepšími obránci státu nebudou nikdy mužici hnaní bojištěm bez pušky nebo bez munice s lidovým komisařem v zádech, ale, tak jako například ve Švýcarsku, hrdí občané, kteří se k boji svobodně rozhodnou. A to nemá nic společného s ZVS předlistopadového typu.

V. Kotas 3.3.2017 18:58

Re: Pan Kašpárek

Ale di ty brebto.

J. Lepka 3.3.2017 20:01

Re: Pan Kašpárek

Další politruk na penzi ?

J. Jurax 3.3.2017 22:27

Re: Pan Kašpárek

No jo, hrdý občane, ale i ti svobodně se rozhodnuvší by měli být vycvičeni, a to nejlíp předem, než budou muset bránit.

A protože hrdých svobodně se rozhodujících občanů v případě, že jde o hubu, bývá málo, je dobré i ty, co by se chtěli za široká záda těch hrdých a svobodných pragmaticky schovat, příslušně pošťouchnout. A taky předtím vycvičit.

Protože jenom s nejlepšími nevystačíte, musíte použít i ty jen dobré, ba i ty horší - i ti, jsouc dobře vedeni (těmi nejlepšími), svůj díl odvedou.

Mimoto celkem nechápu, proč furt apriori předpokládáte, že když povinná vojenská služba, pak to nutně musí být ZVS předlistopadového typu.

B. Rybák 3.3.2017 18:45

Re: Pan Kašpárek

Souhlasím s Vámi pane Janečku!

J. Lepka 3.3.2017 20:08

Re: Pan Kašpárek

Já ne. Na rozdíl od vás si ještě moc dobře pamatuju neschopnost a alibismus tzv.důstojníků ČSLA, kde základní hnací myšlenkou byl strach před průšvihem u nadřízených, ergo mimořádnou událostí, fingování činností a kamuflování nezdarů a kde bláboly politruků z červených brožurek se vydávaly za uvědomělé činy obránců vlasti, té vlasti, která v plánech moskevských stratégů měla fungovat jen jako nástupnický prostor k útoku na Evropu.

J. Janeček 3.3.2017 20:56

Re: Pan Kašpárek

Pane Lepko klídek! Podívejte se prosím na začátek o čem byla řeč. Nikdo tady nechce resuscitovat nechvalně známou ČSLA. Pan Čunek pouze vyslovil skromný názor, že by mladým mužům neškodil 1/2 roku dlouhý vojenský výcvik, což pana Kašpárka velmi rozhořčilo. Já jsem si dovolil s panem Čunkem vřele souhlasit s drobnou poznámkou, že 1/2 roku výcviku nemůže z rozmazlených mamánků udělat chlapy a použitelné bojovníky.

Někde výše jsem také zaznamenal názor plédující za švýcarský systém se zbraněmi doma ve skříni. Nic proti tomu! Ale až po absolvování výše uvedeného výcviku. Protože jinak by ty zbraně byly pro ty naše tutany mnohem nebezpečnější, než pro případného nepřítele

P. Skřivan 3.3.2017 14:01

Pokud Čunek,

je schopen vymyslet jen hámotinu, která neměla smysl ani za komančů: na to nám ta armáda byla ? Do počtu pro Rusáky ?

... tak je na tom dost špatně. Otázkou ovšem je, zda na tom někdy byl lépe: to sestěhování a vystěhování byla taky hloupost. Nebo co je chytrého na přesunutí problému z bodu A do bodu B ?

F. Navrátil 3.3.2017 12:59

Armáda kašpárků

S nějakou formou branné výchovy nebo vojenské služby by se dalo souhlasit. Problémem je však atmosféra ve společnosti, kdy média i politici rozkládají společnost, vysmívají se pojmům jako vlast či národ a ministři obrany se chvástají modrou knížkou. Prvním krokem by mělo být, že příslušníci policie, hasiči, celníci nebo držitelé licencí na ochranku absolvovali vojenskou službu.

Š. Hašek 3.3.2017 13:13

Re: Armáda kašpárků

Začal bych co nejdříve, mladí mužové ani neotevřou konzervu (víte, tu bez vočka, na kterou musíte vzít otvírák, jináč máte hlad). Taky bajonetem od zbraně to jde.

Taky bych blokoval telefony od maminek.

Zkráceno.

J. Lepka 3.3.2017 20:10

Re: Armáda kašpárků

To nemáte ani na otvírák? Přesněji, to se musíte živit konzervami? Pokud ano, pak docela chápu vaše duševní pochody.

V. Kotas 3.3.2017 14:23

Re: Armáda kašpárků

To prý mají v Izraeli, kdo neabsolvoval zákl. voj. službu ( u nich 3letou, pro obě pohlaví ), nemá nárok být přijat do státní služby, jakékoliv.

F. Navrátil 3.3.2017 17:38

Re: Armáda kašpárků

Tak nějak bych si to představoval. Kdo není připraven bránit stát, neměl by být státním zaměstnancem.

B. Graf 3.3.2017 12:40

Čunek má pravdu...

...levičácký Kašpárku.

Ale to vy, jako člověk, který zná vojnu jen z doslechu a literatury, nemůžete samozřejmě vědět. Mně ve zpětném pohledu hodně dala i vojenská služba, na které jsem byl za bolševiků, v útvaru, který byl moderní verzí PTP.

J. Lepka 3.3.2017 13:24

Re: Čunek má pravdu...

To nic, to je stařecká zapomnětlivost. Já v tom vidím jen ztrátu dvou let života, těch pár užitečných informací lze získat jinde, účelněji a levněji.

V. Kotas 3.3.2017 14:26

Re: Čunek má pravdu...

Bez osobního prožitku v kolektivu, ty informace nezískáš.

J. Lepka 3.3.2017 20:12

Re: Čunek má pravdu...

Zvlášť ten kolektiv, ten hovoří za vše.

B. Graf 3.3.2017 16:05

Re: Čunek má pravdu...

U mne to byl naštěstí jen rok. Setkal jsem se ale s lidmi, s nimiž bych se jinak navždy minul a dostal se do extrémních, krizových a zoufalých situací, které jsem se částečně naučil řešit a částečně přijmout. Toto se mi později mnohokrát hodilo a hodí se mi to leckdy dodnes.

A naučil jsem se hezky nadávat. :-)

J. Lepka 3.3.2017 20:19

Re: Čunek má pravdu...

Takže až po roce .90. Na tom už může něco být. Nicméně penzum znalostí získaných v armádě lze získat i během studia na střední škole, stejně jako přátele na celý život.

B. Graf 6.3.2017 19:15

Re: Čunek má pravdu...

Cože!? Jak jste na to přišel? Pochopitelně to bylo za bolševických sviní. Rok jsem tam byl jako vysokoškolák, tzv. absolvent. Je vidět, že o tom moc nevíte. Ale už mne to téma nudí.

L. David 3.3.2017 11:49

Milý Kašpárku,

tentokrát jste udělal svému jménu opravdickou čest.

Až bude (již brzy) potřebné proti postupujícím hordám muslimských vetřelců ochránit naše hranice tisíci vycvičenými muži se zbraní v ruce, zachrání nás místo nich počítačoví experti ! ! !

Pokud jste Kašpárku nepochopil, či nechtěl pochopit, jak to Čunek myslel, zalezte raději do nějaké své hluboce myslitelské díry a přestaňte psát rozvratnické pitomosti, hodné leda poraženeckých zbabělců. Patrně k nim Kašpárku patříte.

Až bude (již brzy) opravdu zle, tak ti dnešní mnozí mladí kašpárci, kteří opravdu neumi vzít do ruky krumpáč, natožpak flintu, budou se svými intelektuálskými schopnostmi naprosto k ničemu a muslimské hordy si naší zemí projdou jak růžovou zahradou ! ! !