5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MLOK 12.6.2009 12:40

Re: Milý MLOKU

Dávno, dávno již tomu milane, co jsem měl, coby dítko školou povinné co do činění s výkladem bible, takže na tom Vašem přirovnání k radiu Jerevan něco bude.;-D

        Leč to, že Ježíš Kristus hlásal o novém Bohovi, neuznával božstva dosavadní, postavil tehdejším mocným a dovolil si je kritizovat, to snad je pravda. A že mocní tohoto světa ze všeho nejméně strpí beztrestně kritiku svojí výsosti, to byla, jest a i v budoucnu bude pravda. Až na věky věkův! Bohužel;-(.

Ladislav N :-))) 12.6.2009 12:31

Co je na počínání "obviněného" nezákonné?

To jsem v textu marně hledal. Popis kariéry šéfa NKÚ není ničím výjimečný. Podobných kariéristů máme plné státní úřady i toho nejvyššího na Hradě... ;-P

honzak 12.6.2009 12:05

Re: jediné, co není košer

Máte 3 body! Pochopila.

jkotek 12.6.2009 11:20

Re: jediné, co není košer

Pan Volenik byl, slovy Velkeho Jyrky, modry fasista.

milan 12.6.2009 11:14

Milý MLOKU

To Vás ctí, že se odvoláváte na Nový Zákon, nicméně váš způsob citace se prakticky rovná radiu Jerevan - račte si to prosím doplnit. Jinak mám obavu, že až hraničíte se zneužitím.                   1. důvod, proč převracel stoly

2. komu tak činil

3. co na nich měli

4. proč byl ukřižován

Máte to tam všechno krásně pohromadě v pár větičkách - pakliže už je chcete brát za bernou minci.            A pana Voleníka si samozřejmě vážím rovněž.   :-) 

Andy 12.6.2009 11:10

Re: Ale to jo, Andy

v tomto případě myslím ano, obecně ne.

Mně se šéf NKÚ docela líbil ( respektive jeho proslovy a jednání) úplně ze začátku. Stěžoval si naprosto oprávněně, že co umřel Voleník a nešéfoval delší dobu nikdo, vláda naprosto přestala zprávy NKÚ byť jen číst, natož na ně reagovat, vyřešené případy klesly na 20% z myslím 60% z dob Voleníka.

A je možné, že znechucen pasivitou vlády si začal hrát na zvelebování úřadu, co měl dělat jiného? Bojovat evidentně neumí. Dobře, pochopím to lidsky, ale není to člověk, který by měl šéfovat takové instituci ( proto ho tam možná - spíš určitě- politici dosadili, aby neotravoval a nešťoural se v jejich kšeftech)

Podle mne by měl vypadnout a být rád, že je rád. Bylo by to od něj možná první skutečně chlapské jednání. K čemu je na kontrolním úřadě rozmazlená bačkora?

milan 12.6.2009 11:02

Ale to jo, Andy

tyhle pisatele snad ještě poměrně chápu, kteří ho pouze jakoby vyzývají "nemlaskej tlusťochu".

A do závisti se tentokrát taky až tak nenavážím ... jen bych uvítal trochu více logiky.

Ohledně toho rádoby "rovnostářského myšlení". Já se totiž obávám, že v reálném životě se k němu nikde nenalezne relevantní podklad  (na téhle Zemi;  jinde to neznám ;-( ). Odkud potom víme, že by bylo tak ideální, aby se všichni měli cca tak stejně (plus mínus dejme tomu něco v pár desítkách %) ? Jak si imho alespoň podle všeho řada lidí zde myslí.

Nebo se pletu?

tosek 12.6.2009 10:57

Inu co čekat?

Jenom nevím, čemu se autor článku tak diví. Tento stát přece základali takoví lidé jako Václav Klaus ("moraálka, čest a právo jsou falešná slovíčka užívaná intelektuály bez legitimity") nebo Miroslav Macek ("jedinou legitimní motivací každého jednotlivce je maximalizace vlastního zisku"). Pánové Dohnal, Procházka (ten co ukradl 640 milionů jako zaměstnanec bezpečnostní agentury), Železný (ten co ukradl televizi Nova, neplatí daně a clo) jsou jenom praktickými realizátory výše zmíněných idejí. Prostě nečekali až se o ně někdo postará a sami vzali osud svého života do vlastních rukou. Takovým lidem patří budoucnost.

MLOK 12.6.2009 10:44

Re: Zlodějna zůstane zlodějnou

Jisté nebezpečí tu Mirku skutečně existuje. Ale - na příklad na pana Schwarzenberka, a myslím, že ani na Vás  bych wegce, ani biomasu s prošlou záruční lhůtou nemetal;-D.

MLOK 12.6.2009 10:41

Re: moc tomu nerozumim

Stručně se tomu milý Milane říká: "KÁZAT VODU A PÍT VÍNO!!!"

        Celkem nic nového pod sluncem. Potíže s kritikou mocných měl už před 2000 lety jistý Ježíš Kristus Nazaretský, když před chrámem rozmetal farizejům stoly s odpustky, což se jim hrubě nelíbilo. Následně byl Ježíš za svojí adresnou a nekompromisní kritiku ukřižován.

        Že nemusí být všichni nenažraní a mohou opravdu dělat to, co dělat mají - v tom je světlým příkladem PAN Voleník, kterého si hluboce vážím. Věčná škoda, že už svou funkci nemůže dělat;-(;-(;-(

Mirek 12.6.2009 10:19

Re: Zlodějna zůstane zlodějnou

Jako nápad to vypadá lákavě, ale nedospělo by to k tomu, že se umlátime navzájem?

Andy 12.6.2009 10:10

Re: moc tomu nerozumim

myslím že chtějí říci, že ředitel úřadu, který má kontrolovat hospodárnost státních institucí by měl třeba ne jít příkladem, ale alespoň se nechovat hůř než ti kontrolovaní.

SE závistí to nemá nic společného.

dulcibelka 12.6.2009 10:04

Re: jediné, co není košer

Budiž popravdě řečeno, že stejně by se choval maník z LIBOVOLNÉ strany...Mám tomu rozumět tak, že pan Voleník NEBYL maník?;-)

milan 12.6.2009 9:59

moc tomu nerozumim

Co vlastně rozhořčení pisatelé chtějí říct?

Že v našem státě se ti vysoce postavení mají o pár řádů líp než pěšáci? Hm. Tak jo - toť teda objev ... a co si jako přejem? Ono na Marsu to tak není?

(Samozřejmě, že je slušné, když už někdo žere, tak že nemá moc hlasitě mlaskat, o tom žádná, leč sám fakt rozdílných "levels" je sám o sobě povahy víceméně neutrální ... na co jej tolik emočně dramatizovat.)

MLOK 12.6.2009 9:44

Re: Zlodějna zůstane zlodějnou

Možná by pomohlo, trochu tu pobídku k odchodu zdůraznit házením shnilých rajčat, vajec a nebo též nepotřebných bot. Chytrému napověz - blbého kopni do p****e

MLOK 12.6.2009 9:41

PROSTĚ A JASNĚ,

řečeno hezky česky - JSOU TO NENAŽRANÁ POKRYTECKÁ HOVADA!

HOWGH!

honzak 12.6.2009 9:26

Re: jediné, co není košer

Pan Voleník byl NĚKDO!

Jirka 12.6.2009 9:15

Dohnal a jemu podobní papaláši

jsou vlastně takové naše hýčkané socky, kterým všichni z daní platíme byty, auta, dovolené a já nevím co ještě, k čemu pak ale berou ty velmi slušné platy.

Pešek 12.6.2009 8:55

Re: Jen si zobnul.

A pokud ne, byl byste hloupý, že?

lada.sal 12.6.2009 8:54

Pořád stejná písnička.

Nevím, jestli jste si všimli jedné věci: jakmile se některý zloděj z poslaneckých a vyšších kruhů dostane před soud, okamžite to okomentuje slovy, že "je to celé humbuk vzniklý na politickou objednávku a tudíž je celá kauza zpolitizovaná".

Protože politika je založená (a patrně nejen u nás) na pravidlu "já na bráchu, brácha na mně", všechno se ututlá, vyšumí a dotyčný gauner je postižen maximálně kárným řízením. Tudíž se na něj udětá "ty, ty, ty, to nesmíš" a může krást dál. Pak se nedivte, že je stát ekonomicky v řiti, protože na veřejnost se dostane pouze .... % (čtenář si počet procent doplní dle své informovanosti) všech sviňáren, kterých se tato "elita národa" dopouští. 

děteněkam 12.6.2009 8:50

Re: Zlodějna zůstane zlodějnou

Blbý je, že on si to nemyslí!

Pešek 12.6.2009 8:49

Re: Jen si zobnul.

Jojo, kdo nekrade, okrádá svou rodinu, což, Prokope? Tedy Dohnal není hloupý, jenom bezcharakterní. Když všichni okolo vás kradou, kradete taky?:-P

dulcibelka 12.6.2009 8:35

Re: jediné, co není košer

Vy jste to nečetl celé - Voleník se rozhodně stejně nechoval!

František 12.6.2009 8:23

Zlodějna zůstane zlodějnou

Jednoznačně musí zloděj Dohnal odstoupit.

Anonym 12.6.2009 8:14

Napadlo mě,

jak je to vlastně s tím vztahem lidovců k majetku. Oni sami často deklarují, že světské statky nejsou jejich prioritou. Jsem si vědom toho, že nehlásají úplnou chudobu, ale přes to...

O to je zajímavější, když se ukáže, že Čunek má problémy s tím, vysvětlit jak k nějakým penězům přišel a proč v době relativního bohatství rodiny čerpal sociální dávky, Svoboda se soudí o dům, Dohnalovi nejsou majetkové výhody také zřejmě cizí.

Já vím, většině lidí jde o peníze až v prvé řadě, to nelze popřít, ale přece jen u lidovců by člověk předpokládal méně veřejných majetkových skandálů.

No, co si budeme povídat, nemám je rád. Tím méně pak katolickou stranu, jejíž je KDU-ČSL jakýmsi politickým oudem. A ta se soudí o Sv. Víta. Tak vlastně nic nového.

tich@dohoda 12.6.2009 8:10

v clanku je zminovan

pan Volenik , za cela dlouha leta si nevzpominam, zeby ten clovek zviditelnoval sam sebe ci NKU . Na takovy post musi byt delegovan clovek vysokych odbornych ale predevsim moralnich kvalit. Urcite by se takovych naslo vice, ja si z tech znamych tvari vzpominam jen na pana Spidlu, ten je sice mimoradne mizerny politik ale naopak vykonny a hlavne skromny urednik/technokrat. Treba si diskutujici vzpomenou take na nekoho. Cest :-)

Prokop 12.6.2009 8:08

Jen si zobnul.

Když z pohledu kontrolního úřadu vidí, jak všichni kolem něj , na vládní úrovní kradou a z titulu své funkce s tím nic nezmůže, byl by hloupý kdyby si nezobnul také.

Anonym 12.6.2009 8:03

Re: Nkú, Dohnal a užiteční novináři

Klidně bych se přiklonil k názoru, že obvinění přišlo v souvislosti s jinou kauzou. A nemusí to být jen  Mistrovství světa.

Na druhou stranu to nic nmůže měnit na faktech, pokud jsou skutečnými fakty. Existuje úsloví "Víc než dvě večeře nesníš". A tak to je. Může snad někdo jezdit více než jedním autem najednou? Nebylo by jednodušší pro neúplatnost takového ústavního činitele (v tom s Vámi totiž také souhlasím), aby mu byl stanoven plat, ze kterého by si takové luxusnější bydlení hradil sám? Za co člověk vydá peníze, které vydělá, je jeho věc. Někdo chce luxusní bydlení, někdo sportovní auto v kůži, jiný třeba chatu v Řecku.

Obávám se ovšem, že to, co vyšlo najevo, pokud je to pravda, je neobhajitelné, byť třeba nedošlo k porušení obecně závazných právních předpisů.

honzak 12.6.2009 7:54

jediné, co není košer

v tomto článku je akcentování lidovecké příslušnosti toho šéfíka. Budiž popravdě řečeno, že stejně by se choval maník z LIBOVOLNÉ strany, který by na šéfovské místo byl vyslán rodnou stranou, aby kryl její šmelení. A to lidovce opravdu nemám rád. Ani na komunální, ani na celostátní úrovni!

drak 2 12.6.2009 7:50

Je to na blití!

:-DCo se divíte? Prostě si chce za státní peníze (od ná vytažené), užít. Je to snad u ostatních politiku jině? Poslanci jedou na výlet do  již. Afriky, Topolánek letadlem na lyže,  s kamarády z velké firmy na dovolenou, tak to prostě v našem absurdistáná běží. Hlavně- zaplaťte důchodci lékaři, ať se  má ještě lépe, podpořte lékárníky, aby naumírali hlady! Je to normální?;-O