16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
libero 16.3.2009 10:31

Re: hodíte se

Že vy si potrpíte na nějaké "guru" (Uhl nebo Keller, či snad PolPot nebo Mao) neznamená, že je potřebují i jiní lidé. Vypovídá to jen a jen o vás.

Niky. 16.3.2009 11:34

Re: hodíte se

ŠTVÁČI,VY JSTE,ALE VŮL.

Štváč 16.3.2009 11:40

Re: hodíte se

nikoši, dělej za čárkou mezeru. Jednu máš navíc. To by ti tvůj hradní idol dal, kdyby to četl. A víš, že on nic jiného nedělá.

J.M. 16.3.2009 13:55

Re: hodíte se

Štváči, je zajímavé, že i dalším svým komentářem dokazujete, že jste silně alternativně inteligentní. Ale klid, nejste sám, je vás bohužel pořád dost na to, abyste kalili vodu pod vedením svých pomatených guru, jako jsou Kellner, Uhl, Patočka, Kuchtová, Havel a další.

jarda 16.3.2009 9:50

Souhlas

Moc hezké a pravdivé. Děkuji.

cb 16.3.2009 9:42

Evrope vládne levice

Dneska kavárenská, zítra kasárenská.

Kajan 16.3.2009 9:38

V případě Evropské unie jde o sprostý socialismus, který nemůže skončit jinak, než v SSSR !!! Dzp.

Klička 16.3.2009 9:15

Voskovec a Werich, to sedí

I dnes. Něco ale chybí, návrh řešení. Víme, jaká to jsou základní lidská práva. Jsou součástí ústavy a musí být přiznávána všem lidem. Kdo je to však člověk, definováno není a nebo je to interpretováno přinejmenším nedostatečně. Na celém světě je to problém a myslím si, že definice by měla poněkud zvýraznit fakt, že ne každý, kdo jako člověk vypadá člověkem je. S tímto fenoménem se setkáváme dnes a denně. Podle mého názoru, pokud chceme zmíněného živočicha zařadit mezi lidi, musí jako člověk nejen vypadat, ale hlavně se jako člověk v prostoru a čase chovat. Dále postrádám definici pojmu "občanská práva". Tento pojem se od výše uvedených "lidských práv" liší hlavně svým obsahem. Má být m.j. stanoveno, že občanská práva nejsou darem státu každému občanu státu, ale jen tomu, kdo si plní své občanské povinnosti. Definice souboru občanských povinností zde také chybí, pouze o tom všichni mluví, aniž by věděli o čem mluví. Pokud už máme ministerstvo pro národnostní menšiny (podle mého názoru zcela zbytečné), mělo by se toto zabývat především shora uvedenými věcmi a ne stupiditami o fackování dětí nebo úvahami o etickém přizpůsobování nepřizpůsobivých.

ale ale 16.3.2009 9:28

Re: Voskovec a Werich, to sedí

tak ... je treba v lidech budovat pocit ohrozeni, nutit jim potrebu se branit ... kdyz to nejde jinak, tak aspon befelem ... veru zle casy.

mistni kultura je mi blizsi nez kuprikladu afganska, a to tak ze velmi, a tim se i ridim ... nicmene jakekoli vyzvy k jeji obrane budu vzdy ignorovat. stejne tak budu sabotovat vasi potrebu rozlisovat ty spravne lidi (tedy myslite asi sebe a lidi stejne myslici) a ty druhe, kteri vlastne ani lidmi nejsou ... takova moralka si ochranu stejne nezaslouzi

Klička 16.3.2009 10:23

Re: Voskovec a Werich, to sedí

Nějak Vám nerozumím. Abych debatu uvedl na správnou míru, zmíním příklad "lidí", kteří podle mého názoru lidmi nejsou. Jsou to ti, kteří v době povodní rabovali majetek těch chudáků. kteří jej museli na čas opustit. Člověkem není ten živočich, který okrade vozíčkáře, nebo jinak postiženého, člověkem není ten, který devastuje hroby na hřbitovech, člověkem není pedofil, která znásilní dítě, nebo je dokonce zavraždí jen proto, aby ukojil své zrůdné choutky, člověkem není vrah a násilník a tak bych mohl dlouze pokračovat. Protože takovéto jedince za lidi nepovažuji, neměla by se na ně vtahovat Listina základních lidských práv a svobod. Stejné je to s pojmem občan. Občanem má být ten, který si plní své občanské povinnosti. Ten, který si je neplní, přestože může (nemůže třeba občan dočasně nebo trvale nemocný, či jinak postižený), má být občanských práv zbaven. Je to relativně jednoduché a řeší to většinu problémů.

benderovec 16.3.2009 10:51

Re: Voskovec a Werich, to sedí

Tvrdý kriminál,jako ostrašující příklad ,jako výchovná prvence. V diagnosťáku, jako povinná četba mladých delikventů,  Trochu Thajska by neuškodilo 

libero 16.3.2009 10:32

Re: Voskovec a Werich, to sedí

Návrh řešení? Všichni budou stejně posuzováni, v právech i povinnostech.

Plašmuška 16.3.2009 10:45

Re: Voskovec a Werich, to sedí

Trest jak výchovný prostředek Platí to nejen pro děti, ale jako prostředek pro nepříspůsobivé, naučit je přispůsobivosti. Cukr a bič. Cukr jako motivace, bič jako donucovovací prostředek. Zákon jako nástroj pořádku, padni komu padni. Pomož si sám a bude ti pomoženo platí, jako parodie,kdo si pomůže, že neplatí,dělá bordel, krade, neplní poivinosti, tomu se pomáhá. Bílý by už dávno seděl v kriminále. Trest aby měl výchovný efett, musí být okamžitě.  Akce reakce. Jestliže dítě nebude potrestáno, za něco co je v přímém rozporu chováním doma, ve škole hned, přehodnotí své chování, zdůvodní si je a samo sebe přemluví, že vlastně nic neudělalo, a že viní jsou ti druzí,trest z odstupem času přehodnotí jako křivdu, takový trest je kontraproduktivní, více škody, než užitku. Totéž platí, pro ty druhé, Oni nejsou  zas tak nepřispusobili, vždyť je nikdo tomu neučí, jsou jen Nepostižitelní ! Kde jsou práva slušných.? Všechny ty peníze na různé projekty skončily v černé díře, dost lidí se za ně měli dobře, jen ne ti, kterým patřily. Podívejme se do Chomutova, jak se zlepšila platební morálka nepřispůsobivých, když přišli exekutoři, do té doby obsílky končily se smíchem v koši, a najednou takový nával na úřadě, ne k vůlí dávkám, ale kvůli domluvě na splátkových kalendářích. On by to šlo, nečekejme zázraky, cukr a bič... nebo nežijem v právním státě? zoufali budou volit DS 

Martin 16.3.2009 15:16

Re: Voskovec a Werich, to sedí

Pra-pra-pra-po-divný je to hrad.  Nové vůdce světu napeče,

kteří vleže, ve stoje, v kleče, budou umět ještě člověče

líp než Hitler řvát

( jak autoři v písni dále pokračují, -  no nebyli skvělí ? )

hafusak2 16.3.2009 9:09

řešení?

Sice bych raději od V+W použit písničku Svět naruby, ale hlavní problém u nás je to, že když některé ministerstvo některý úkol nezvládá, tak není vyhozen neschopný ministr a jeho politruci (oficiálně náměstci) ve prospěch někoho schopnějšího, ale je založeno nové ministerstvo opět hlavně pro někoho protekčního. Však oni to občané zaplatí. Zanedloho to tu bude jako v klasické komedii "Zlaté časy ve Spessartu" - Ministerstvo pro úsporu ministerstev. Žádná vize do budoucna. Nic potěšujícího ve výhledu do budoucna není. Jen zbytňování zbytečné byrokracie, hromadění neřešených problémů a proto zakládání dalších ministerstev.

Dušan Streit 16.3.2009 8:59

Krásný článek

Nesouhlasím jen s Vaší oblibou Kocába jako hudebníka. ;-)

Marta 16.3.2009 8:54

Menšiny.

Docela se mi líbí menšinový model v USA. Všichni jsou a cítí se být američany, ale doma si pěstují více, nebo méně svůj původní původ, který nikomu nevnucují, a nikdo jim ho také nebere. Jsou si vědomi, že se mají po všech stranách lépe než doma.

cb 16.3.2009 9:44

Re: Menšiny.

Protoze USA jsou multinacionalni, ne multikulturni.

libero 16.3.2009 10:34

Re: Menšiny.

Bývaly.

Milan 16.3.2009 8:51

Dobrý článek. Děkuji

Luňák 16.3.2009 8:25

Tak nevím

Pane Vlku st. rád bych Vás v něčem poopravil, ale nevím v čem. Mohu se podepsat pod vše Vámi řečené. Lépe bych to nedokázal - gratuluji.

Magor 16.3.2009 7:24

A co bývalí čestí komunisté a jejich potomci

To je také nezanedbatelná menšina,která sice barevně splývá s většinou,ale o po víc škodí. Autorovy obavy z menšin jsou sice oprávněné,ale zůstává otázkou kdo je vlastně horší,my nebo tzv.menšiny.Začít bychom měli u rozboru vlastní mentality a morálky.Tomu se však vytrvale vyhýbáme.

Honza42 16.3.2009 7:48

Nesmyslná otázka.

Každý má právo hájit svoji kulturu na svém území. A kdo přijde, buď se asimiluje nebo je tam jen na návštěvě a musí záhy vypadnout.

Otázka co je horší nebo lepší ztrácí smysl. Taky preferujete  cizí děti před vlastními, protože ty cizí jsou hezčí?? (odpověď, že ty vaše jsou nejhezčí neberu).

ale ale 16.3.2009 9:24

Re: Nesmyslná otázka.

vlastni kulturu podporujte a rozvijejte ... v okamziku, kdy se zacnete stavet do pozice, ze je treba ji branit, tak uz jste ji davno prohrali, akorat o tom jeste nevite ...

vlastni deti preferuji ... protoze jsou opravdu moje

kultura ve zdejsim prostoru je mi vsak v mnohem nevlastni ... lec v mnohem ji podporuji take (dokonce nekdy i proti svoji vuli). nesnasim stadovitost, je mi proste cizi ... jakmile mi nekdo zacne tvrdit, ze "bych mel podporovat to nase", zacinam se stavet na zadni.

pravo hajit svoji kulturu na svem uzemi je jen floskule, o nic legalniho se neopira ... je z casti xenofobni (nicmene asi prirozena, tedy lidska a tedy i pochopitelna) ... stejne tak neexistuje zadne pravo na to, hajit si vetsinovou barvu a delku vlasu ...

Honza42 16.3.2009 9:43

Re: Nesmyslná otázka.

"pravo hajit svoji kulturu na svem uzemi je jen floskule, o nic legalniho se neopira"

Ale opírá, nejčastěji o zbraně. Právo silnějšího funguje stále. Zvítězí ta kultura, která se množí a je ochotna za to svoje bojovat. Pindy o legálnosti si nechte do kavárny. reálný svět funguje jinak.

Plašmuška 16.3.2009 10:56

Re: Nesmyslná otázka.

Pud se bezáchovy, hájení svého terotoria, nic nového, člověk zhloupnul, hraje si na Boha, ztratil půdu pod nohama.

Jančara 16.3.2009 6:55

Jo, jo.

Je to přešně tak. Jsem ráda, že je nás většina, kdo souhlasí.!!

senior 16.3.2009 6:37

Oprava

Upozorňuji autora na jeden závažný, i když z hlediska námětu nepodstatný omyl: Pořadí pochodující rodiny z Blízkého Východu je následující: muž v čele, za ním následuje rodinná kohorta -žena/y- někdy s burkou a kopa dětí. Ještě štěstí,že nejsou v kotlině české běžným úkazem oslíci. Kráčeli by "vpasováni" mezi pána tvorstva a zbytek. K vidění ( často) Teplice l/v Č.8-o

honzak 16.3.2009 7:12

Re: Oprava

ondyno si v televizoru stěžoval ředitel lázní na úbytek arabské klientely. To by snad mohli vzít tu invalidní slečnu s asistenčním psem, která byla kdysi hojné arabské klientele trnem v oku....

Arabáše nemám rád. Asi jako Cimrmann potkany.

I-Worm 16.3.2009 7:40

Re: Oprava

tak náhodou dobře vychovaní potkani jsou velmi milá zvířátka, zaznamenávající v poslední době zvýšenou oblibu jako domácí mazlíček. Zkuste se podívat do nejbližšího Zverimexu, či jak se to teď jmenuje.