18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLITIKA: A Potěmkin se směje...

Jenom třicet procent z těch, kdo nemají práci a jsou na sociálních podporách, chce opravdu makat. Takový je odhad úřadu práce v Ústeckém kraji. "U vás je sociální systém oproti platům příliš štědrý, u nás doma bychom na podpoře umřeli hlady", říkají oproti úvahám naší tripartity polští a slovenští gastarbajtři, kteří vyplňují pracovní místa u nás místo těch, kdo makat nechtějí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 4.6.2014 9:33

Re: pane Matějko

"U nás je na rozdíl od Polska a Slovenka minimální mzda mnohdy nižší než sociální podpora. Tento paradox se dá zrušit jen zvýšením minimální mzdy" - to je kravina, druhou možností, kterou právě zmiňuje autor článku, je snížení státní podpory aniž by se nutně zvyšovala min. mzda.

M. Šejna 4.6.2014 10:31

pane Grambličko

ano, jistě. Tento paradox se dá vyřešit snížením státní podpory. A nejlépe úplným zrušením státní podpory. Co Vy na to, pane Grabličko?

A úplně nejlepší by bylo, kdyby nezaměstnaní platili státu pokutu za to, že nepracují. To by bylo ještě lepší, pane Grambličko.

R. Gramblička 4.6.2014 14:07

Re: pane Grambličko

Ale proč rušit, šmarjá, to musíte všechno dovádět do ad absurdum? U nás vyplácí stát příliš mnoho na všemožných dávkách.

P. Švejnoch 4.6.2014 9:47

Re: pane Šejno

chtěl jsem Vám napsat, že Vaše ekonomicko-pracovní úvahy jsou nehorázné pitomosti, ale vidím, že to již za mě (a přede mnou) udělali pánové Plzák, Kosejk a Gramblička.

Tímto jmenovaným děkuji. :-)

P. Zeman 4.6.2014 13:33

Re: pane Matějko

Výše minimální mzdy je důkaz "banánovosti" země :-D. A do jaké kategorie pak spadají země, které tuto kravinu nikdy nezavedly a přesto jsou ekonomicky podstatně před námi?

A. Bocek 4.6.2014 7:27

Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji.

mám ve vesnici 100 osob práce schopných ( lehce se mi tak počítají procenta ) 6 osob je nezaměstnatelných , 5 invalidních důchodců ( 2 zasloužení , 3 vylhaní ) 8 maká v šedé ekonomice , 8 intenzivně hledá práci ( do dvou měsíců ji najdou ). Tvrdím že skutečná nezaměstnanost je jen těch posledních 8 , ti nezaměstnatelní budou buď špatně pracovat , nebo krást ( nebo obojí dohromady).

P. Lenc 4.6.2014 7:43

Re: Věřím jen té statistice, kterou si sám zfalšuji.

Myslím, že vaše statistika je zprávná.Kdysi dávno za "hodných " komunistů jsem po té, co po výplatě nepřišlo do práce jako vždy takřka 20% zaměstnanců, jsem si dovolil říct, že až u nás nebude pracovní povinost, tak budeme mít nejvíc nezaměstnaných na světě.Přinejmenším polovina nezaměstnaných jsou flákači, kteří nikdy pracovat nebudou, tím nechci tvrdit, že takový jsou všichni.Ale drtivá většina těch, co chtějí opravdu pracovat si práci najdou, i když to trvá nějakou dobu.

M. Šejna 4.6.2014 8:38

pane Lenci

předpokládám, že jste se vždy živil manuální prací, protože Vaše psaná čeština je téměř na hranici úrovně žáka zvláštní školy (zprávná, povinost, takový jsou všichni ...). Vy jste dúkazem toho, že pravičákem v Česku může být i dělník s mizerným vzděláním.

M. Šejna 4.6.2014 8:40

Re: pane Lenci

no vidíte, a sám jsem schopen napsat  "dúkazem".

Kouzlo nechtěného.

:-)

K. Frauknecht 4.6.2014 11:38

:-))))

To je jen další "dúkaz", že jste vůl!

P. Papež 4.6.2014 10:00

Re: pane Lenci

A proč nemůže být dělník voličem ODS ? To jsem nevěděl, že se volí podle povolání. Většinou je to podle IQ. Důkazem je volba "profesora" Kellera do europarlamentu voliči ČSSD. Ze zvolení je viditelné, že málokterý volič ČSSD přesáhne v IQ 100.

M. Šejna 4.6.2014 10:47

pane Papeži

já píšu o pravicovém voliči a nikoli o ODS. Odkdy je ODS pravicová strana? Za pravicovou stranu může ODS považovat jen člověk s IQ nižším, než 90.

P. Zeman 4.6.2014 13:40

Re: pane Papeži

Řekněme, že 90% voličů levice považuje ODS skutečně za pravici. Neserete s tím IQ tak trochu do vlastních řad :-D?

P. Švejnoch 4.6.2014 10:04

Re: pane Šejno

jste nabubřelý trouba - čeština pana Lence (přes Vámi nalezené i nenalezené chyby v tomto příspěvku) jistě není "na hranici úrovně žáka zvláštní školy". Ale dokonce i kdyby byla, neznamená to, že by jeho názor nemohl být správný. (Tedy někdy... ;-) )

A konečně: Proč by "dělník s mizerným vzděláním" nemohl být pravicově založený? Jak to spolu souvisí?

M. Šejna 4.6.2014 10:44

troubo Švejnochu

já nezpochybňuji správnost nebo nesprávnost názorů pana Lence. Podivuji se jen nad úrovní jeho gramatiky. U geniálního pravičáka s mimořádným IQ je to velice překvapující zjištění. Vždyť přece vy sami pravičáci vytrubujete do světa, že jen levičác jsou nevzdělaní debilové s nízkým IQ. Vytrubuje to do světa i pan Lenc.

P. Švejnoch 4.6.2014 10:56

Re: Milý pane Šejno

Vidím, že je třeba Vám věci opakovat, abyste neutíkal od tématu - tedy: Čeština pana Lence není "téměř na hranici úrovně žáka zvláštní školy", jak jste napsal ve snaze jmenovaného urazit.

A ještě jednou zopakuji svou otázku: Proč by "dělník s mizerným vzděláním" nemohl být pravicově založený?

Myslíte, že už jste se uklidnil natolik, abyste byl schopen zformulovat nějakou smysluplnou odpověď? Nebo alespoň odpověď ne úplně smysluprostou (jak činíte většinou)?

P. Lenc 4.6.2014 13:45

Re: Milý pane Šejno

Pánové, tady vůbec nejde o to, jestli dělám nebo nedělám pravopisné chyby.Nakonec, v tom nejsem sám.To, že jsem se celý život zabýval dělnickou profesí jsem zde nakonec i několikrát napsal.Jde o to, že INTELIGENT šEJNA svého času v diskuzi ode mne dostal odpověď, která se mu ani trochu nelíbila,byla totiž pravdivá.A to je ten problém, Šejna nezapomíná. A že si zřejmně myslí, že každý dělník musí být levičák, tak to si může myslet jenom vůl velký jako Šejna.

P. Papež 4.6.2014 15:26

Re: Milý pane Šejno

Lidi, prosím, nereagujte na toho Šejnu. Typický rudobolševik s klapkami na očích není schopen normálně diskutovat. Když nemá argumenty, vymýšlí pitomosti. Sám je tak geniální, že za celý život neudělal jedinou chybu v pravopisu. Je to chudák.

V. Kusý 4.6.2014 16:56

Re: pane Šejno

Dovolil bych si s Vámi polemizovat.Znalost rodné řeči a její gramatiky by měla být základem vzdělání.Pokud někdo není schopen, či ochoten se naučit rodnému jazyku, jak mám věřit tomu, že jeho myšlenky jsou správné?Při jasné neschopnosti či neochotě se učit? Možná se Vám to bude zdát přepjaté, ale zamyslete se nad tím.

E. Vašátko 4.6.2014 6:12

S autorem souhlasím.

Většina nezaměstnaných jsou v podstatě nezaměstnatelní. Kdyby skutečně stáli o práci, určitě by se našla v každém kraji - podívejte se do kterékoliv prodejny kteréhokoliv z obchodních řetězců, vždycky tam najdete v pokladnách ženy, mluvící s přízvukem, tedy cizince. Nic proti nim, jsou ochotni se vydat za prací i do zahraničí, protože doma jim nikdo žádnou štědrou podporu nedá. Na rozdíl od nás. Chyba je i v tom, že státní podpora je vyplácena bezpodmínečně, nevyžaduje se ani pár hodin veřejně prospěšných prací. Jestliže dnes na důchod 1 důchodce pracuje 1,8 aktivně pracujícího člověka, zajímalo by mně, kolik lidí se skládá na podporu v nezaměstnanosti a jak dlouho nám to vydrží. Chápu lidi nemocné či jinak postižené, ale ti ostatní by po odmítnutí nabízené práce neměli dostávat nic.

J. Schwarz 4.6.2014 8:05

Re: S autorem souhlasím.

Podpora v nezaměstnanosti se vyplácí nějakých 5 měsíců a dělá kolem 50% původní mzdy. Na podporu v nezaměstnanosti si každý POVINNĚ platí "pojištění". Kdo nepracoval a tedy neplatil, nemá na podporu v nezaměstnanosti nárok. Problém není v žádném případě v příliš štědré podpoře v nezaměstnanosti, ale v houštině nejrůznějších "sociálních dávek" a podpor.

V. Ondys 4.6.2014 4:34

:)))))))) Je to stejně komplikované jako s chutí pracovat za

mzdu odpovídající požadavku na trhu s pracovní silou a :)))))) zaměstnáním, ke kterému opravňuje :)))) cár papíru s časem proflákaným za peníze plátců daní ze soukromého sektoru!

P. Sulc 4.6.2014 2:24

Bohuzel se tim politici

nezabyvaji ani naznakem a lide skonci jen u brblani Tech demonstrantu "proti" je vzdy jen par stovek. "Ono to treba neni povoleno", tak radeji doma u piva, pivecka a TV.

T. Pansky 4.6.2014 0:40

Co tim levice sleduje? Jednoduche. Uplaci volice.

Snazi se uplatit lidi, kteri chteji vice.  Ja proti tomu nic nemam, ja bych si pral, aby si kazdy vydelal miliony.  Co bude vysledkem prijateho zvyseni mzdy?  Firmy na hrane rentability zkrachuji a budou tedy propoustet.  Nektere firmy se tomu budou spolecne se zamestnanci vyhybat a tak prejdou do sede ekonomiky - zvysi se pocet nezamestnanych placenych nacerno.  Nektere firmy si spocitaji, ze zavedeni dalsi automatizace se vyplati, nebot zacnou vyrabet na tri smeny na masinach bez lidi a investice se brzy vrati.  Co tedy bude vysledkem? Bude se zdrazovat, ale levice doufa, ze ji pribydou volici.

J. Gogo 4.6.2014 0:10

Což o to, jistě se u nás najde mnoho těch,

kterým se vyplatí být na dávkách a makat se jim nechce. Ironií je ale to, že o práci píší především ti, kteří ani netuší, co to slovo znamená, protože nikdy vlastně nepracovali a živí se jen žvaněním a povalují se po kavárnách.

M. Stuchlik 4.6.2014 0:40

Re: Což o to, jistě se u nás najde mnoho těch,

bingo :-)