17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: A kdyby Franta nebo Pepík skočili z okna?

Tak prý v otázce našeho vyhoštění ruských diplomatů jde především o podporu Velké Británie a dalších zemí, protože jsou to naši spojenci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Loula 2.4.2018 11:37

Rusko toho Skripala otrávilo. Tečka.

Není podstatné, co se zjistí, vůbec není podstatná pravda. Prostě již bylo řečeno, že ho Rusko otrávilo, tak je to pravda. Amen.

S. Netzer 2.4.2018 11:28

Re: Dobře napsáno, ale připomínku mám.

Lžiproroku ... Dzp.

K. Janyška 2.4.2018 11:17

Re: Dobře napsáno, ale připomínku mám.

EU je skutečným zločinem rudočerných na Evropanech a bude zlikvidována jako SSSR. Je prakticky stejná, i když složená z civilizovaných států. Na tom však nezáleží, snad jen v tom ohledu, že při jejím rozpadu nepoteče tolik krve... Dzp.

S. Netzer 2.4.2018 10:52

Re: Já věřím, že Rusové.

Co ta kompostovka všechno neumí! Dokonce i vidí!

S. Netzer 2.4.2018 10:51

Re: Milá Dušico,

V mírových dobách?

Můžete jmenovat i jiné zrádce se kterými se "jinde nemazlili" mimo Rosenbergů?

R. Gramblička 2.4.2018 10:39

Re: Milá Dušico,

tak se zrádci se nemazlili ani jinde.

K. Janyška 2.4.2018 10:22

Re: Dobře napsáno, ale připomínku mám.

Hlosta, vy jste se asi zblázmil, ne ? Dzp.

K. Janyška 2.4.2018 10:22

Re: Já věřím, že Rusové.

Já ne, ale kompozitivní teorie vidí i do vašeho rudého zkaženého já... Dzp.

S. Netzer 2.4.2018 10:17

Re: Dobře napsáno, ale připomínku mám.

Souznění grafomanií postiženého Hlosty s autorkou ("už jen skáčeme, jak kdo pískne. Z EU nebo z USA."), až na to, že zapomněl na Malého satana EU. Velký satan je Hegemon s velkým H.

R. Gramblička 2.4.2018 10:14

Re: Jsou tu jisté zkušenosti

možností jsou mraky, je vám to prý jedno, ale přesto vůbec nepochybujete odkud fouká vítr, aha :-P

Přestaňte psát blbosti a nebudete mít důvod se z nich trapně vykrucovat

J. Lepka 2.4.2018 10:04

Milá Dušico,

celou historii SSSR a potažmo Ruska za poslední století, se jako červená nit táhne stále stejný scénář likvidace tzv.zrádců. To je prostě fakt se kterým ani váš vyfabulovaný pokus nic neudělá, tuplem když profláknutá reakce Ruska je zase stejná. Možná by se výrazy britských politiků mírnily, nebýt Litviněnka a jeho otravy poloniem (pamatujete?), tehdy také rusáci mlžili a lhali jako pětiletí caparti, aniž si experti z GRU uvědomili, jak je snadné původ jedu prokázat.

P. Hlosta 2.4.2018 9:48

Re: Já věřím, že Rusové.

U vás to sedí! Vy si nevidíte ani na špičku nosu.

R. Gramblička 2.4.2018 9:45

Re: Tak je to vždycky....

oprava: zneužívání dětí

R. Gramblička 2.4.2018 9:44

Re: Tak je to vždycky....

To činím. Co říkal nějaký KG, patrně Kléma, je zcela irelevantní

R. Gramblička 2.4.2018 9:42

Re: Tak je to vždycky....

s politickou vyspělostí VB bych si iluze nedělal. Nezabránila tam státním orgánům ignorovat a krýt obchod s lidmi a zneužívání lidí. Parchantů v politice je tam stejně, jen mají vyspělejší metody, jak přecházet voličům přes rozum

P. Hlosta 2.4.2018 9:34

Dobře napsáno, ale připomínku mám.

Realistické pojetí světa s jeho důležitými událostmi dává výslednici, že se u aféry s otravou dvojitého špiona a jeho dcery jedná o reakci hegemonů s vazaly. Přiznejme si konečně, že jako vazal USA jsme povinni být solidární s nimi, protože on je hegemonem pro nás. Rusko přišlo o své vazaly, o nás v roce, kdy jeho armády opustily naše území. Už svůj vliv na nás ztratilo, ač ještě šlo o Sovětský Svaz, Sametovou revolucí.

Přešli jsme vědomě pod hegemona nového, v touze o ochranu našeho státu, do NATO. To nás s hegemonem svázalo a nás zavázalo jako vazala, že budeme s ním loajální. Netvrdím, že nás hegemon ztrestá za případnou neloajalitu, ale nejsme tak silní, abychom se vymkli z hegemonových požadavků na nás.

Jsou to bajky, že jsme nezávislí! Jsme závislí a to daleko víc, než takové Rakousko, které si může dovolit, vzhledem ke své neutralitě od 2.sv. války, rozhodnutí neshodné s hegemonem. Nemáme ani sílu v zákonodárných sborech na samostatná svobodná rozhodnutí, takže přispěchavší hegemonův vyslanec má svou váhu v našem parlamentu. Taková je skutečnost a ne předložená i prezidentem Zemanem o potřebě počkat si na potvrzení jedu podaném Ruskem. Ke kterému stejně nikdy nemůže dojít.

Něco jiné je ovšem poplatnost našich novinářů, že podávají informace a komentují je závisle na našem Hegemonu. Podřízenost slova hegemonovi je nebetyčná nesvoboda projevu novinářů. Ani v USA není taková situace, že by se nenašli novináři věcně komentující tuhle kauzu. Tohle já považuji za políček od hegemona, že dokáže ovládat naše média ke své potřebě. Ohnutý hřbet novináře je horší, než ohnuté hřbety v loajalitě našich zákonodárců a vlády, protože ti jen dělají to, k čemu se náš stát dobrovolně zavázal.

M. Košťál 2.4.2018 9:26

Re: Jsou tu jisté zkušenosti

žádná vira v neposkvrněné početí! možností jsou mraky a je mi celkem jedno, kdo a proč to vymyslel zrovna takhle. Jak jsem řekl: zkušenosti říkají, že takhle "pracuje" Rusko. Když to chodí, plave, lítá a kváká jako kachna, je sice teoreticky možný, že je za tím nějakej fikanej myslivec s robotickou vábničkou, ale já na fikaný myslivce nevěřím.

V. Heidlerová 2.4.2018 9:24

Re: Tak je to vždycky....

Ano, je dobré být ostražitý, důvěřovat, ale prověřovat, jak již dávno říkal president-vrah KG. Činíte správně.

V. Heidlerová 2.4.2018 9:23

Re: Tak je to vždycky....

Prosím, nepředjímejte, co narušuje moji víru, to je zcela obvyklé u všech oponentů a tudíž to platí i o Vás. Nevyznám se v anglické politice, ale spíš bych skromně podotkla, že těch šašků v nejvyšších funkcí my, jako malá země, máme mnohem víc než VB, třeba celé osazenstvo Hradu. Británie jako vyspělá demokracie si s problémem poradí lépe, než co nám předložila autorka článku.

K. Janyška 2.4.2018 9:19

Já věřím, že Rusové.

Těch pro ně charakteristických případů je za desítky let více, než dost... Dzp.

P. Grigar 2.4.2018 9:07

Re: Jsou tu jisté zkušenosti

..jsou tu jisté zkušenosti z dob nedávno minulých, kdy jsme při každém náznaku problému s hubou otevřenou čekali, až co nám k tomu sdělí sovětští akademikové.

Poměry se změnily jen mírně - huba stále otevřená, jen nám do ní dělají akademikové jiní, onačejší..

Poslední odstavec vašeho příspěvku beru jako prohlášení víry ve věci neposkvrněného početí..neumím si představit, jak k tomu mohlo dojít, ale věřím a nepochybuji !

P. Lenc 2.4.2018 8:45

No,

jistý český sexuolog svého času na otázku nevěra řekl-zatloukat, zatloukat, zatloukat.A Rusové toto pravidlo dovedli k dokonalosti.Obvinění Česka při známé příchylnosti Zemana k Rusku je ze strany Putina šlápnutí do pořádného lejna.Nakonec, Litviněnko budiž nám příkladem.O počtech ruských "diplomatů" na území ČR mohou zastánci elaborátů o nevinné a mírumilovné a vždy pravdivé politice Ruské federace také psát své dlouhé články.A mohou začít Gruzií,Krymem, východní Ukrajinou.Pobaltí je mimo jenom proto, že jsou členy NATA.A pokud budou operovat "argumentem", že jim tato území "patří odjakživa", tak se zeptám na Kurily,20% Finska, Besarábii, východní Prusko.

J. Schwarz 2.4.2018 8:39

Ona ta obhajoba

tím, že "Pepa a Franta to udělali taky" není až tak nelogická. Zaprvé pokud něco udělá víc lidí dá se čekat, že sankce uvalená na jednotlivce bude mírnější, zadruhé pokud Pepa s Frantou něco podobného udělali dřív a obešlo se to bez sankce, není od věci to připomenout coby precedent. Takže reakce rodičů stran skoku z okna úplně nesedí / ikdyž moje babička to takhle říkala taky /.

P. Dvořák 2.4.2018 8:29

Re: poznámka

Na rozdíl od obamovsko-clintonovského, demokratického, křesťansko-muslimského think-tanku.

Tak jste to myslel?

J. Kombercová 2.4.2018 8:22

Re: Kdo co ví?

14 případů. Všechny ve VB. To naštve.

R. Gramblička 2.4.2018 8:08

Re: Jsou tu jisté zkušenosti

o to větší důvod využít zlou reputaci Ruska a použít ji proti němu

R. Gramblička 2.4.2018 8:07

Re: Tak je to vždycky....

a před lidmi, co od začátku kauzy "Nepochybují ani na vteřinu, že..." se mám na pozoru

R. Gramblička 2.4.2018 8:04

Re: Tak je to vždycky....

VB určitě nemá pitomé sprav. služby, ty ale nemají vliv na chod státu a jeho politiku, bohužel pitomých politiků se tam najde dostatek, namátkou Johnson, dělající ze sebe šaška.

Mám silný dojem, že různí pisálkové vám vadí hlavně proto, že narušují vaši víru ve vámi preferovaný scénář vývoje.

V. Heidlerová 2.4.2018 7:13

Re: Jsou tu jisté zkušenosti

Naprostý souhlas, napsal jste výborně.

V. Heidlerová 2.4.2018 7:11

Tak je to vždycky....

Vždy se najde nějaký pisálek, který předloží rádoby originální náhled na problém, v tomto případě "Frantík a Pepík", rozmělní podstatu problému a nahlodá ve čtenářích podezření, že to bylo jinak. VB a její tajné služby určitě nejsou tak pitomé, aby se bez důkazů vrhly na nevinné škůdce, o nichž teď zcela zřejmě vycházejí najevo jejich početné a nadměrná zastoupení a praktiky, přemnožení na tzv. nepřátelských územích. Historie činů a trestání nepohodlných je doménou "říše zla", a nikdo mne nepřesvědčí, že to byl někdo jiný než SSSR, nyní Rusko. Pod pláštíkem volání po spravedlivém přístupu a přísném vyšetření a zjevení všech faktů se skrývají ti, kteří zapomněli nebo nestačili se poučit, co za režim v Rusku vládne. Je to nechutné od Čechů a Češek, jimž se v r.1968 sovětskou okupací dostalo malému národu poučení, kdo je pánem v půlce Evropy. Samozřejmě, že to nebude autorka článku, které VB předloží na zlatém tácu vyšetřená fakta, ale zcela jisté je, že VB má už dost zkušeností i dokladů o působení ruských tajných služeb ve své ostrovní říši. Nepochybuju ani na vteřinu, že manipulantem s novičokem, ať byl z příkazu Moskvy vyroben kdekoli, že to byl vyslanec Ruska, chcete-li Kremlu. Škoda nevyužít "vhodných" prostředků, se kterými se seznámili již v mládí členové KGB, později čelní představitelé dnešního Ruska. Proč máme v ČR tolik nadbytečných "diplomatů" RF?? To by měla autorka objasnit.