17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: A kdyby Franta nebo Pepík skočili z okna?

Tak prý v otázce našeho vyhoštění ruských diplomatů jde především o podporu Velké Británie a dalších zemí, protože jsou to naši spojenci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Babička 2.4.2018 6:46

poznámka

Nejste sama s hájením ruských zájmů. Jak napsal Neff "S rozhodnutím ministra Pelikána je nespokojen samozvaný advokát

ruských zájmů Zeman a samozřejmě i komunisté. Ti už ze zvyku lnou k

Rusku, třebaže to není komunistická diktatura, nýbrž oligarchická

diktatura miliardářů a popů."

M. Košťál 2.4.2018 6:23

Jsou tu jisté zkušenosti

Rusko mívá ve zvyku vysílat vrahy do vzdáleného zahraničí, zejména pokud má pocit, že zamýšlené oběti jaksi spadají pod jeho jurisdikci, ať jsou kdekoliv. Litviněnko, Trockij, Bulhar Markov atd. Nakonec v tom se právě Rusko liší od mnoha jiných říší, které kdy poznal svět. Ne v tom vraždění, ale v té nedůtklivosti vůči všem, kdo se rozhodnou matičku Rus opustit. Ve světě bývá zvykem dávat si pozor na to, kdo do země vstupuje, což má logiku. Rusové tuto bdělost obohatili o sledování těch, kdo odcházejí. Železná opona nebyla ani tak důsledkem paranoie komunistické, jako spíš samoděržavné. Už Thomas de Quincey v Útěku tatarského kmene nádherně vylíčil neuvěřitelný příběh národa Kalmyků, násilně usídleného na březích Volhy. Kalmykové se v na počátku šedesátých let 18. století rozhodli z Ruské říše uprchnout na východ. Nějakých půl milionu lidí prchalo přes celou Střední Asii s Ruským vojskem v patách, pálícím ze všech děl, až ke hranicím Číny, kde dotírající Rusy zahnala císařská armáda. Tatarům pak bylo dovoleno usídlit se v pohraničním kraji, kde jejich zoufalý útěk skončil.

Neumím přesně popsat řetězec úvah který kohosi přivedl k rozhodnutí, že agenta Skripala je třeba zabít, že je třeba to udělat právě teď a tímto způsobem. Ale ani v nejmenším nepochybuji o tom, že tím, kdo vydal příslušný rozkaz, byl představitel ruské státní moci.

J. Kovaříček 2.4.2018 5:40

Kdo co ví?

Že za tím chemickým útokem stojí někdo z Ruska je pravděpodobné, ale důkazy tu zatím nejsou. Bývalo zvykem v Anglii, že platila zásada presumce neviny a ta je v tomto případě hrubě porušena. Rusko je sice vedeno kágebákem Putinem, ale přecejen rozdíl od Brežněva tu je. To odsouzení bez důkazů není dobrým svědectvím pro západ, je to jen okázalá ukázka anglosaské arogance. Zatím jim to procházelo, ale jeví se, že éra té anglosaské arogance brzy skončí. Tato společnost se rozkládá zevnitř. Co bude následovat ví jen Alláh.

P. Dvořák 2.4.2018 2:35

Re: Máte naprostou pravdu.

Pokud na to máte důkazy . . .

S. Kalužík 2.4.2018 1:17

Máte naprostou pravdu.

Litviněnka také zlikvidovali Grónští agenti ....... :)