30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ok 26.4.2006 10:30

Re: Re: bez rizenych provokaci to nemuze nikdy fungovat

Jeste v sedesatych letech mela policie prirozenou autoritu prezivajici z davnych dob. I radovy dopravni policista mel autoritu. Az za Husaka tam zacali brat premnozene menecenne debily, kteri na takovych postech nemaji co delat. Dusledky si vyzirame dodnes.

Dana 26.4.2006 10:43

Re: bez rizenych provokaci to nemuze nikdy fungovat

K tomu nepotřebujete řízenou provokaci! 

Mimozemstan 26.4.2006 16:50

Re: Re: bez rizenych provokaci to nemuze nikdy fungovat

A proc se te "provokace" tolik bojite? Nebo citite, ze by jste take rada podlehla lakadlu? Ci primo chtela?

Jiří Horák 26.4.2006 10:01

KORUPCE

Primárním problémem není korupce v úzkém slova smyslu, tak jak ji většina lidí chápe, tj.předání finanční odměny za neoprávněnou výhodu poskytnutou osobou, která takto zneužívá svého postavení. Problémem je zneužívání  postavení obecně - a tím je celá naše společnost prorostlá odzdola až nahoru. Znáte nějakou profesi působící ve státních službách, kde se tak neděje?

Navrhuji dekriminalizovat předávání a přijímání úplatků, zneužití postavení veřejného činitele a zaměřit se na zveřejňování co nejširších informací o těchto činnostech - i obecných a neadresných. A pro politické strany a subjekty mám návrh: Zveřejněte na internetu veškeré finanční toky týkající se vaší činnosti, i své soukromé peníze a výpisy z účtů.

ok 26.4.2006 10:14

Re: KORUPCE

Zneuzivani postaveni je zcela bezne i v ceskych soukromych firmach. Nevim, proc mluvite jen o statni sprave. Cechy jsou proste na rozhrani dvou civilizaci - protestantske se silnou etikou, a slovanske, kde je "vsjo rovno" a soukromy majetek je zlocin, ktery je potreba potrestat - nejlepe okamzitym rozkradenim. Obavam se, ze momentalne vitezi vychodnari.

Lei 26.4.2006 9:47

ano p. poslanče

Ano p. Langr, prevence, průhlednost, postih. Přestože vaše aktivity v Olomouci jsou naprosto neprůhledné, není proto možná prevence a následně ani postih. Odhalte své finanční toky, od koho, za co a kde na to berete čas

Petr Kunetka, zlocinec 26.4.2006 11:43

Re: ano p. poslanče

Jestli neco vite, doporucuji podat podnet organum cinnym v trestnim rizeni. Takhle je to jenom takovy vykrik do tmy...

ticha@dohoda 26.4.2006 9:37

posluchejte e Tony, vy modra hlavo, je to spravne modra ne moudra

jen verici ktery ani na sekundu nezapochybuje muze verit tomu, ze soudruh Langer bude jako ministr vnitra bojovat proti korupci, predne by musel jako prvni naprasit sam sebe za Pozemni stavby Olomouc/ tunelova privtizace/ a potom by uz ministrestvo ridil z Boru. Korupce jde napric politickym spektrem a momentalne kradou nejvice socani, neb maji ke korytum a "zajimavym projektum" nejsnadnejsi pristup, pokud vyhraje ODS bude zase vice krast soudruh Langer a jeho parta a koalacni partneri si budou prikradat, celych 16 let to tak funguje, vazeny modry soudruhu. Vy ovsem mate viru, rozumu netreba, pokud vam soudruh Langer slibi zatocit s korupcniky, vy verite, ze to mysli uprimne, to uz rovnou lze verit Jacku Rozparovaci, ze to s temi devcaty myslel dobre, bude to mit stejnou hodnotu.

eTony 26.4.2006 10:59

velice často, skoro pokaždé,

 pomatení socialisté odhalí své ledví. Já si politický program ODS nepersonifikuji jako "někdo", mě je úplně jedno, kdo tento program bude prosazovat. A když tam nebude pan Langer, bude tam jiný, který bude prosazovat to samé. To jen socbolševici se klaní svým doslova modlám s vírou absolutní moci v jejich prospěch.

Neustále jsem svědkem zoufalých snah socbolševiků někoho očernit, pomluvit, jsem svědkem různých žvástů o tunelech modrých nebo privatizačních a já nevím jakých ještě z úst  socbolševiků a vždycky se dočkám přesně opačného výsledku - chcete abych jmenoval plejádu lumpů v ČSSD, počínaje  Svobodou, kterých se právě podezření z korupce a podvodů týkají ?

Vy sice pochybujete o mém rozumu a upřednostňujete víru pak vězte : svým rozumem jsem dospěl k názoru, že socbolševici a bolševici nic jiného než lumpy, korupčníky a podvodníky vygenerovat nemůžou, protože jsou na těchto atributech přímo závislí, jsou "živnou půdou" pro jejich systém organizování společnosti.

Jimmi 26.4.2006 11:45

Re: velice často, skoro pokaždé,

Sice nejsem ani socialista ani socbolševik ano cosi podobného, takže nevím, jestli mám na Vás reagovat. Ale jen drobná technická:

Svoboda je zavřenej. A pokud si vzpomínám, nikdo z ČSSD proti tomu hystericky neprotestoval. To hystericky je tady důležité ;-)

ticha@dohoda 26.4.2006 9:21

soudruhu Langere zrejme jste "prepracovan" a nevite co piste

pokud by totiz ona 3P platila, tak vy uz davno sedite v kriminale, proboha clovece, jmeno Langer v politice ma zhruba stejnou hodnotu jako Bilak nebo Stepan. Nechat se od vas poucovat o boji proti korupci, to rovnou lze pozadat feldkurata Katze aby me obracel na viru.

Ovsem, mozna jsou vase clanky jen ironie , kterou jsem nepostrehl :-))

filip 26.4.2006 11:42

Re: soudruhu Langere zrejme jste "prepracovan" a nevite co piste

Souhlas, i já si myslím, že Ivan je velký žertéř a vážně to nemyslí. Stejně tak i ty jeho další nápady jsou spíš pro zasmání. Stačí, aby policajti píchli kolo, pro Ivana je to jasný důkaz neschopnosti okresního policejního ředitele, všech jeho náměstků, krajského policejního ředitele a náměstků, ústředního ..., ministra vnitra, předsedy vlády atd. Škoda, že pro ten pořádek nehorlil v době,  kdy ODS přijímala dary od Pepy z Honkongu, pořádala tiskovky o darech od mrtvol atd. Socialisty nevolím a volit nebudu, ale ti alespoň přistižené lumpy ženou před soud.  

Béda 26.4.2006 9:08

No, pokud proti korupci bude brojit člověk,

Který je současně místopředsedou poslanecké sněmovny, místopředsedou ODS a ještě za 100 tisíc měsíčně stihne dělat "právního koncipienta" v advokátní kanceláři, tak to je opravdu ten pravý. Z pytláka hajným. Ta odměna za "právního koncipienta" mi připadne rovněž jen jako forma úplatku. Pro dnešek zde howgh.

Gejza 26.4.2006 9:27

Re: No, pokud proti korupci bude brojit člověk,

Proti argumentaci p.Bédy se nedá nic namítnout, je to tak. Howgh!

I-Worm 26.4.2006 10:25

No - jistě má v tomto směru značné zkušenosti

bob 26.4.2006 8:52

Gejzo

ano politické strany skloní hlavu,ale profesor tam statečně jede popít šampáňo se samotným Rebjonkem.

bob 26.4.2006 8:48

Mirku Šejno

Vy znáte nějakého investigativního novináře,který by šel po stopě modrých prasáren?

Taraszátaras 26.4.2006 9:37

Re: Mirku Šejno

Před časem se do světa vypravily TV redaktorky se skrytou kamerou a mikrofonem. Nachytaly při braní úplatků radní, členy ODS. Televize s tím přestaly, protože bychom se o praktikách na radnicích (ovládaných většinou ODS) příliš dozvěděli.

Gejza 26.4.2006 8:38

O všech zásadnícch věcech u nás rozhoduje mafie

a tento stav je nenávratný. Teď půjdeme k volbám, to nám mafie dovolí, vybereme si vládu, to je mafii taky fuk (eto vaše dělo, říkají).  Mafie si jen hlídá obrovské zisky z korupce. Mafie většinou působí v ústraní, ale umane-li si, postaví si ostentativní pozlacené městečko přímo v přísné krajinné oblasti u Karlových Varů. POlitické strany napříč spektrem jen pokorně skloní hlavu a rozeberou si ubožácké úplatky. Takhle to funguje v celém státě. Langerův článek je jen blábol pro primitivy, tedy blbce. Langer to ví, ten článek napsal jen aby se neřeklo, že před volbami neotevře hubu.

Mirek Šejna 26.4.2006 8:30

pane Langere,

Asi už budu opakovat jiné komentáře, ale opravdu byste si měl uvědomit, že nejvíce prostoru pro korupci je na krajské a obecní úrovni. Tam totiž oko investigativních novinářů tolik nedohlédne. A na těch krajích a v obcích v drtivé většině vládne ODS. Až vymetete korupci z vámi ovládaných krajů a měst, budu věřit, že ta Vaše 3P a 3Z míníte vážně.

eTony 26.4.2006 8:38

Mirku Šejno,

stejná otázka jako vlalimu : Uveďte, ve kterém kraji nebo obci vládne ODS bez toho aniž by byla s dalším ( dalšími ) politickým subjektem v koalici ?

Mirek Šejna 26.4.2006 8:48

milý eTony,

Například v Kladně. Sice tam také spoluvládne, ale je absolutně nejsilnější. No a aféra s kladenským primátorem, jehož nestandardní chování napráskali sami členové ODS v rámci vnitrostranického boje o moc, je ještě živá.

Ale pokud to berete tak, že ODS všude v krajích vládne společně s jinými politickými subjekty, pak samozřejmě máte pravdu. Předpokládám tedy, že podobně schovívavý jste i vůči ČSSD, která vládne nikoli sama, ale v koalici s US a KDU.

eTony 26.4.2006 9:00

tak to vás Mirku Šejno zklamu,

konání ČSSD tolerovat nehodlám, netoleruji ani poklesky ODS. JENŽE ! - vláda ČSSD s bolševiky (nějakou US a KDU si odmysleme, protože to už není koaliční vláda hezky  povýšila korupci na způsob vlády v celé republice. V korupční hierarchii stojí ČSSD na vrcholu a přímo ji řídí. Korupce se nezbavíme ze sta procent, ale vytvořit podmínky pro její minimalizaci. Socbolševici s bolševiky na ní přímo staví ve prospěch jich samotných bez ohledu na okolnosti. ODS, zdá se, zná na minimalizaci recept.

Mirku Šejno, vyváží jeden starosta z Kladna nadstandartní vztah ministr financí Sobotka - ČSOB ?

Vlali 26.4.2006 10:17

malá vražda

Prosím vysvětlete mi vrah přestane být vrahem když zabije jen jednoho a ne deset lidí. Omlouvat vlastní korupci poukazováním "ostatní berou víc" mi připadá hloupé.

eTony 26.4.2006 10:33

vlali,

máte chybnou úvahu : vrahem ( korupčníkem) se nestává ten, který zabije sto lidí, ale stává se stonásobným vrahem ( korupčníkem ).

Lájoš B. 26.4.2006 12:51

Re: tak to vás Mirku Šejno zklamu,

co se zdá, to je sen. Pokud "zdá se" je argument, pámbů s náma.

Jouda 26.4.2006 8:22

Stojí někdo za Dalíkovou společností a ním? Chce někdo silně ovlivňovat politiku strany nyní vedoucí ve volbách?

Tato otázky si musí také občan položit, když čte Váš člának o třech PPP, nebo třech ZZZ. Stačí náhled do OR na lidi, kteří dříve figurovali ve společnosti New Deal Communications, a.s., kdo jsou a proč je vyšetřuje policie. Kde figurovali dříve ve společnostech a kdo za nimi stojí. Že jejich šéfové  kupují výtečně pohledávky od ČKA a pak je vrací a ČKA jim platí zpět 250 mil.?Že se zajímají o MUS, aby mohli figurovat v zásobování ČEZu? Koho kdo přesvědčí, že právě tito lidé nechtějí mít vliv na budoucího premiéra a vedoucí stranu  třeba bytovými dárky? 

Jana 26.4.2006 8:41

To by ale znamenalo, že kauza Kořistka byla pravdivá?

K čemu jsou pak 3PPP a 3ZZZ, když se toho lidé mluvící o potírání korupce nedrží?

Realista 26.4.2006 8:01

jak chcete bojovat proti korupci, když činy některých členů ODS k myšlenká o jejich korupci přímo vybízejí?

Podívejte se, co provedl Doležal se svým návrhem zákona squeeze out, tedy česky úpravou obchodního zákona §183iaž 183n, pro který jak jsem si ověřil, jste i vy zvedl ruku? Přemýšlíte někdy o tom, pro co zvedáte ruku? Koho chcete přesvědčit, že ten člověk nebyl zkorumpován, zvláště, když je nyní pro korupci jiného druhu vyšetřován? Koho chcete přesvědčit, že nebyla zkorumpována ODS s úplatkem od lobistů do stranické pokladny jako sponzorství, aby se oni dostali k majetku minoritních akcionářů za 19 miliard tržní hodnoty a zastavili vyvlastněním některé soudní spory, které hrozili za činy proti právu ČR dlouholetým vězením? Všichni velmi dobře víte, jak poslanci, tak vláda, tak politici, že úprava tohoto zákona je v naprostém rozporu s ústavními zákony ČR-Listinou práv a svobod čl.11, Všeobecné deklarace lidských práv čl.17 a čl.30, ke které se již v ropce 1949 přihlásila ČR a jejichž ochranou a dodržováním ODS tak ráda argumentuje. Všichni již ví, že tato úprava nemá prvky sell outu / ochrany min.akcionářů/, úmyslně vypuštěné, jako evropská směrnice 2004/25/ES. Všichni již ví, že férová cena zaručená v této směrnici neplatí pro neobchodovatelné společnosti, kde se naoprosto mafiánsky za zmanipulovaných znaleckých posudků drancuje nejen majetek minoritních akcionářů, ale hlavně se páchá bezpráví na jejich právním vědomí o spravedlivém státu a spravedlnosti v ČR vůbec. Velmi Vám v tom 100% hlasy pomáhala ČSSD, která je pod naprosto stejným tlakem lobistů a zkorumpovaných osob jako ODS. Ne náhodou Ústavní soud hraje mrtvého brouka k ústavní stížnosti 17 senátorů na §183i až 183n. Mimochodem právě EU nám nyní za toto úpravu zákona hrozí Evropským soudem a minoritní akcionáři se přidávají, včetně toho, že hrozí arbitrážní řízení od vyvlastněných společností, kteří figurovali jako minoritní akconáři proti ČR. >-

Netřeba 26.4.2006 8:36

Re: jak chcete bojovat proti korupci, když činy některých členů ODS k myšlenká o jejich korupci přímo vybízejí?

Jak jste přišel na to, že chce bojovat proti kourupci?