4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: 300 miliard Kč!

Tak nám pan prezident Zeman vyvěsil na Hradě vlajku EU a slíbil, že přivede Českou republiku do "hlavního proudu" a "tvrdého jádra" EU. Pominu skutečnost, že vlajka a hymna EU nebyly nakonec do Lisabonské smlouvy vůbec vloženy, a jedná se tedy o fakticky právně nezávazné symboly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Kadlec 5.4.2013 0:10

Pan poslanec lže.

Není to takový tydýt, jako internetoví eurobububu. Je to dobře informovaný poslanec. Musí vědět, že o žádnou cenu nejde. To znamená že nemluví pravdu. I takové věci se stávají politikům, pokud vědí, že jejich voliči chtějí toto slyšet.

J. Ryba 5.4.2013 0:37

Re: Pan poslanec lže.

ano, lže. Schválením vládního návrhu pro Česko nevznikly žádné finanční závazky a pokud se ČR rozhodne, že v budoucnosti přijme společnou měnu, její případné začlenění do fondu bude ošetřovat samostatná smlouva....

O. Kadlec 5.4.2013 0:47

Re: Pan poslanec lže.

Jistě, ale i kdyby ten finanční závazek byl už aktuální, stejně nejde v daném případě o cenu.

Pan Fajmon je pokud vím křesťan, a jistě by mu přišlo stydno, kdyby například jeho žena chtěla dítě a on jí to vymlouval poukazem na to kolik je to bude stát.

Problém je ve skutečnosti v tom, že pan Fajmon TO nechce. A protože TO nechce, snaží se to zdůvodnit tím, že TO co my chceme, se musí zaplatit, a proto tomu říká CENA. Zkušenost mi říká, že hloupí venkovani, když mají třeba penzijní fond nebo stavební spoření, říkají: "já už mám takovýho placeního"...protože nemají dost inteligence na to aby si uvědomili že TO nikomu neplatí, že to dávají sami sobě, přesněji své budoucnosti.

J. Ryba 5.4.2013 1:21

Re: Pan poslanec lže.

jistě, on TO nechce, protože v tom cítí zárodek příštích evropských rozpočtů :-)

J. Schwarz 5.4.2013 7:15

Re: Pan poslanec lže.

Aha! Tak doufám - pokud máte děti - že jste odmítl státní příspěvky. Protože  vás přece nic nestojí a když, platíte SOBĚ... přece jste je chtěl...

I. Schlägel 5.4.2013 8:00

Re: Pan poslanec lže.

Bingo.

O. Kadlec 5.4.2013 10:03

Re: Pan poslanec lže.

??? Důvod?

T. Petřek 5.4.2013 13:00

Re: Pan poslanec lže.

Tak proč chtěli naše schválení, když se nás to netýka? Nejsme ani v EZ. Euro jsme se, bohužel, zavázali přijmout. Takže ČR už se nebude rozhodovat jestli přijme společnou měnu.

O. Kadlec 5.4.2013 13:09

Re: Pan poslanec lže.

Jste naprosto neinformovaný marťan.

ČR se už jednou rozhodla PRO euro, ovšem je zcela na ní, kdy se rozhodne do eurozóny vstoupit. Rozhodování KDy je zcela na ČR.

Ale to je přece to co vám vadí! Vy euro nechcete. Asi ho nechcete hodně, a tak byste potřeboval, aby ČR neměla tuto možnost se rozhodovat. Dokud tu možnost má, vždy existuje pro vás nebezpečí, že tu budeme mít euro.

T. Petřek 5.4.2013 13:41

Re: Pan poslanec lže.

Vy jste měsíčňan, který nerozumí psanému textu, opět.:-)))  Napsal jsem, že ČR už NEMÁ možnost rozhodovat "JESTLI" přijme euro, a ne "KDy".

O. Kadlec 5.4.2013 13:46

Re: Pan poslanec lže.

Má. Nerespektujete fakta, asi schválně.

1/ ČR už se rozhodla, což jasně dokazuje, že nemáte pravdu, 2/ když ČR nebude chtít nevstoupí do zóny nikdy. Právě proto že se rozhoduje KDY, tudíž teoreticky možná nikdy. Ovšem to těžko nastane, protože ČR do eurozóny chce, že?

T. Petřek 5.4.2013 15:58

Re: Pan poslanec lže.

ČR se zavázala v přístupové smlouvě k přijetí společné měny, takže už to není JESTLI, ale KDY. Dostali jsme sice vyjímku, ale dočasnou. Mezi dočasně a NIKDY je rozdíl. Máte ovšem pravdu v tom, že to NIKDY může nastat - v případě rozpadu EZ, což se nezadržitelně blíží.

J. Boleslav 5.4.2013 17:08

Re: Pan poslanec lže.

Doufejme.