3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: 300 miliard Kč!

Tak nám pan prezident Zeman vyvěsil na Hradě vlajku EU a slíbil, že přivede Českou republiku do "hlavního proudu" a "tvrdého jádra" EU. Pominu skutečnost, že vlajka a hymna EU nebyly nakonec do Lisabonské smlouvy vůbec vloženy, a jedná se tedy o fakticky právně nezávazné symboly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Petřek 5.4.2013 11:37

Re: Lidem to nepřijde důležitý.

Která to je, ta alternativa na pravici? Snad ne huhňa a kalous? LIDEM? Mohl by jste přiblížit, kdo má být ten ultrapravičák?

O. Kadlec 5.4.2013 11:38

Re: Lidem to nepřijde důležitý.

Evidentně vy!

T. Petřek 5.4.2013 11:54

Re: Lidem to nepřijde důležitý.

Souhlasím. Já bych určitě byl tou pravou alternativou na pravici, narozdíl od zprofanovaných korytářů různých dresů. (ODS, TOP-09....)

R. Langer 5.4.2013 12:45

Re: Lidem to nepřijde důležitý.

Já se také hlásím! :-)

O. Kadlec 5.4.2013 13:05

Re: Lidem to nepřijde důležitý.

Tady je vás dost. Možná je neviditelný pes jediné místo na světě kde byste mohli vyhrát volby.

O. Prochazka 5.4.2013 8:36

psáno v roce 1943

.....Jsme spoluucastni na velkem procesu, zektereho vyjde konecne - poprve v dejinach vubec - Jednotna Evropa....Kazdydobry Cech se citi dobrym Evropanem....Male narody maji dvoji moznost - budto se snazit oddalit dobu evropske jednoty- postavit se proti riticimu se rychliku, anebo se smirit s osudem a pripravitse na urcite nezbytne obeti na poli narodnim a jazykovem. .... Byli jsme dosudjen Cechy. Zustanme Cechy, ale stanme se Evropany!

R. Langer 5.4.2013 9:58

Re: psáno v roce 1943

Přesně!

O. Uživatel 5.4.2013 10:57

Uživatel požádal o vymazání
T. Petřek 5.4.2013 11:41

Re: psáno v roce 1943

Evropané všech zemí (i vy v americe, ásii, austrálii, na antarktidě) spojte se!!! Nebo uvidíte!!!

P. Maleček 5.4.2013 5:33

Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

No Hynku co se týká mě, tak já bych do toho tvrdého jádra hupnul hned teď a po hlavě. Ono to tvrdé jádro má samozřejmě mnoho nevýhod - jeho socializace je už za hranicí zdravého rozumu, ale taky jednu výhodu. Politické partaje tam nemůžou tak drze rozkrádat stát jako v našem, podle tebe prý samostatném Česku pod vedením tvé vládní ODS a její odnože TOPky, vytvořené Kalouskem spolu s těmi nejnenažranějšími ODSáky.

A je otázkou, či spíš jistotou, zda právě omezení rozkrádání státu partajemi není hlavním důvodem odporu ODS k EU, maskované strašením davů rozpuštěním samostatnosti Česka v EU, kterému se i ty nejen tímto článkem intenzivně věnuješ. I když při tvé nepopiratelné inteligenci a zkušenostech musíš vědět, že se tím přidáváš k pěkné prasárně.

Takže musíš vědět i to, že státu hrozí rozpuštění jen v případě, že ho jeho rádoby elity totálně rozkradou. A zrovna na tomhle tvoje partaj, i za tvé spolupráce intenzivně pracuje.

P. Vass 5.4.2013 6:41

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

Článek, na který přidám odkaz sice napsal taky člen těch arcilotrů ODS, ale jistě je ten údaj dohledatelný i jinde. To, že EU je garanten nerozkrádání mě po ránu příjemně pobavilo.

http://www.istrejcek.cz/clanek/evropsky-ucetni-dvur-poosmnacte-v-rade-neschvalil-hospodareni-eu-v-predchazejicim-roce

K. Člověk 5.4.2013 6:53

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

....Politické partaje tam nemůžou tak drze rozkrádat stát ... Tedy pokud si toto myslíte, jste skutečně velmi, ale velmi naivní. Tomu se ani zasmát nedá!

I. Schlägel 5.4.2013 7:54

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

Víte pane Malečku, problém je ten, že politické a ekonomické uspořádání tvrdého jádra evropské unie způsobuje takové mrhání veřejnými penězi, o kterém se českým politickým stranám ani nezdá. To jste poněkud přehlédl. Není nad ten správný ideologický pohled, že?

F. Vejr 5.4.2013 8:30

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

Pane Malečku, i když se u nás bude stále kráct, budeme na tom v mnoha parametrech stále mnohem lépe nežli EU, v ní se dle Vás nekrade (?). Kráct je lidské a nelze to odstranit. Jestli politik něco ukradne, neznamená to, že nějaká strana (pravicová) je špatná jestliže dobře vede celé národohospodářství. Politik je souzen. To se snad v EU budou tisknout youra?, nebo se bude stále více přerozdělovat a přerozdělovat (rozuměj kráct) a tím živit korupční prostředí. Hynek ví, že tento trend EU má jepičí život nejen Hynak, ale každá asistentka v EU, neb to začne nejdříve stagnovat (to už je) a druhá fáze - padat a přímo na držku. Reformu ale nemohou udělat, neb na to nemají jeden jediný mozek. Když se neobjeví, já nezahynu, já ne.

O. Prochazka 5.4.2013 8:36

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

:-)))) Dobrá naivita.

R. Tichý 5.4.2013 9:31

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

Vysvětluje ochotu hned skočit do tvrdého jádra :oD Snad si jen přát, aby to nebyl skok do tvrdé zdi. I když, třeba by se nejednomu rozsvítilo....

P. Lenc 5.4.2013 9:29

Re: Hynku, Hynku už zase oblbuješ lidi

Jde pane Malečku vidět, že jaksi nevidíte za ty české kopečky.Nebo, což by bylo horší, je vaše naivita až tragická.

J. Jurax 5.4.2013 2:51

Souhlas

Zeman se prezentuje jako prezident likvidátor i toho zbytku naší samostatnosti a suverenity, co nám ještě zbyl. A k euru by za současné situace přistupoval jen bloud ...

J. Kanioková 5.4.2013 3:22

Přidám se k Vám i k autorovi,

jen podotknu, že KS by byl vůči Bruseli ještě lokajštější než Zeman. O tom nepochybuji.

Holt - demokracie má svá příšerná rizika - jak věděl už Sokrates.. Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem:

Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá.

Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů a demokracie jim to dá.

Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní.  A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.”

I. Schlägel 5.4.2013 7:57

Re: Přidám se k Vám i k autorovi,

Je ovšem otázkou, jakými metodami a s jakými záměry (z nedávné minulosti dobře známými) bude svou loajalitu k EU prosazovat pan Zeman a jaký potenciál k témuž má pan Schwarzenberg.

J. Jurax 5.4.2013 14:05

Re: Přidám se k Vám i k autorovi,

Demokracie je jediný způsob vládnutí, který se umí vlastními prostředky zcela legálně likvidovat.

R. Langer 5.4.2013 10:00

Re: Souhlas

A teď si představte, co by udělal pan kníže... 8-o

J. Jurax 5.4.2013 14:03

Re: Souhlas

Bohužel v tomto punktu není mezi Jeho Jasností a současným prezidentem rozdílu.

P. Zeman 5.4.2013 14:16

Re: Souhlas

Těžko asi více

J. Ryba 5.4.2013 0:23

ESM je ovšem podmíněn bankovním dohledem ECB, který ovšem vy nechcete)....

....a transakční daní (kterou ovšem také nechcete), která transferuje "pojištění pro krach bank" skrze státní rozpočty do ESM....evropský bankovní systém takový pojistný fond pro krach bank nevytvořil, je jím ESM. A je nanejvýš spravedlivé, aby jej nesanovaly rozpočty zemí, ale ti, kteří rizika vytváří, tedy banky. Běžný klient banky např. v Maďarsku zaplatí za transakci pouhou tisícinu. Je tedy jasné, kdo náklady finanční dálnice ponese. Ti, kteří ji používají desetkrát za minutu.

Stejný princip jako na italské autostrádě. Náklady nese vlastník a ten je účtuje uživateli podle najetých kilometrů....

I. Schlägel 5.4.2013 7:58

Re: ESM je ovšem podmíněn bankovním dohledem ECB, který ovšem vy nechcete)....

Rizika nevytváří banky. Ty jenom chytře využívají prostor, který jim osvícení politici otevírají svým inženýrstvím v duchu po mě (po mém volebním období) potopa.

F. Doušek 5.4.2013 0:10

Zeman je a bude neštěstím pro ČR a Klaus

svojí vyřčenou podporou Zemanovi, zklamal víc než s celou svojí amnestií.

P. Sulc 5.4.2013 1:04

Re: Zeman je a bude neštěstím pro ČR a Klaus

Trochu to pletete ! Klaus nebyl nadsen Zemanem, jen jej mel radeji nez knizete, abych vam to podal po lopate: nemel jej za nejlepsiho kandidata, jen za mene spatneho. Jinak asi knize by to vedl co se tyce Unie , stejne. Na druhou stranu, rikate ze Klaus "vyrkl podporu". To ano, ale proc ovce uposlechly? Soudni lide, zodpovedni obcane, ti maji mozek a premysli, je-li nutno, i misto sledovani fotbalu. Jen ty ovce, jen ty ovce meci a poslouchaji pasaka.

J. Ryba 5.4.2013 1:18

Re: Zeman je a bude neštěstím pro ČR a Klaus

to se pletete, už loni v květnu, to ještě nebyli kandidáti známi, vyzval Klaus Zemana veřejně: "Zvedni tu kandidaturu, Miloši, budu tě volit"

F. Doušek 5.4.2013 9:06

Re: Zeman je a bude neštěstím pro ČR a Klaus

Hodně to pletete. O žádném nadšení se ani vzdáleně nezmiňuji.