27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLICISTA: Stydím se za ministra vnitra i policejního prezidenta

Sloužím už prakticky 14 let na obvodním oddělení a za tu dobu jsem viděl a zažil opravdu leccos, takže nováčkem bez špetky zkušeností opravdu nejsem. Před pár měsící na Babišově „rozhodně ne prezidentská kampaň tour“ jeden školák ukradl při Babišově projevu reproduktor a následně byl zpacifikován policisty v civilu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 16.11.2022 10:03

Všichni se musíme policie zastat! Kdo je pro? Kdo je proti - jeden; už ho vedou...

A. Renjascu 16.11.2022 10:02

To byste musel pracovat u policie, abyste pochopil jaké "sracky" se na ně každý den valí, proč je jich setrvalý nedostatek a proč mnozí z nich navzdory možnosti pobírat po patnácti letech rentu ve výši 20% platu přesto odchází ... Pak možná uvidíte věci, které za klávesnici nejsou vidět.

A. Renjascu 16.11.2022 9:57

2)Na vině je samozřejmě gumový zákon o použití donucovacích prostředků a dokonce i gumový zákon o použití střelné zbraně, který se samozřejmě tolik nevyužívá. Je to napsané tak, že když zasáhnete, tak to může být špatně a když nezasáhnete, tak také. Záleží na tom, který typ organizace, právníka či pracovníka GIBS si na vás rozhodne udělat kariéru, ale jelikož menší průšvih je, když nezasáhnete, kdy vám hrozí většinou jen vyhazov, tak velká část se raději tváří, že nevidí a nezasáhne (pokud nejde o medializovanou či politickou akci), protože pokud někdo "prokáže" neoprávněný zásah, tak vám hrozí nejen vyhazov, ale především to, že půjdete do tepláků mezi ty co jste stíhal či hlídal. Tož asi tak. A to, že by zaměstnanci GIBS byli nějakými kamarády příslušníků silových složek nemůže být řeč ani náhodou-možná u nějakého jedince z vedení - zkuste se zeptat policisty či dozorce, ... co si o nich myslí a najdete jen nenávist a opovržení. A důvodem není právě to vyšetřování trestných činů, kde to většina naprosto chápe, ale snaha za každou cenu dostat vyšetřovaného do tepláků i za banální či mnohdy neexistující přestupek. Veřejnost i politici si musí vybrat, buď chtějí policii, která se nebude bát v případě problémů zasáhnou a nebo jen informovanou "hradní stráž" pro parádu, která se bude zabývat právě a jen těmi pokutami za špatné parkování či překročenou rychlost (víte vůbec, že některé složky policie mají příkaz kolik musí vybrat na pokutách?)

A. Renjascu 16.11.2022 9:56

1)

Evidentně toho moc o práci policie ČR a dalších bezpečnostních složek moc nevíte. Třeba zrovna zmiňovaný GIBS totiž místo trestné činnosti - což by bylo pochopitelné a správné - se snaží postihovat víceméně přestupky či dokonce pouhé opomenutí, které v běžném životě nikdo neřeší a za tyto opomenutí se snaží dostat příslušníky bezpečnostních sborů do tepláků. Klasickým příkladem s kterým jsem se setkal, bylo když nějaký příslušník reagoval na agresivní útok pachatele a při podrobném sepisování protokolu o události opomenul, že do něj i strčil (ten příslušník na rozdíl od GIBSu neměl k dispozici kamerový záznam, aby si vše mohl v klidu prohlédnout a zapsal, ale byl odkázán jen na svou paměť). Po prohlídce kamer se tato skutečnost odhalila a GIBS se snažil tohoto příslušníka dostat před soud a do tepláků. Výsledkem je, že dnes se tento příslušník již často kouká jinam. Mnozí byli vystaveni dlouhodobým soudním tahanicím, které je stály statisíce a museli i kvůli naprostým prkotinam - které navíc několik svědků již od prvního stání vyvrátilo svým svědectvím - absolvovat deset i více soudních jednání, která trvala třeba i dva roky či i více.

V. Špička 16.11.2022 9:51

Dokonce i vy jste povinen v rámci svých možností zabránit trestnému činu. Policajti to mají přímo v náplni svého povolání.

A. Renjascu 16.11.2022 9:40

Na každou větší či rizikovou akci chodí operativci a ti se samozřejmě snaží splynout s davem. To je realita nejen naší policie a pokud mají mít policisté "přehled o náladách" davu či info o tom co se jednotlivé proudy v davu snaží udělat, tak je něco takového nezažil zcela nezbytné a v pořádku. Jiná situace je, když jsou mezi policisty "provokatéři", kteří mají nějakou akci diskreditovat, ale to se nikdy neděje bez "požehnání" vedení policie či přímo ministerstva.

J. Ganaur 16.11.2022 9:33

Kecy!Neuniformovaní policisté můžou být na takové akci víceméně "na kukačku", tedy sledovat a dokumentovat!Zásah policisty v civilu si dotyčný může vykládat jako napadení a bránit se třeba nožem!Policista v uniformě je policista!A uniformovaná policie je i prevence k udržení pořádku, každý vidí, že je přítomna policie!:-)[>-]

M. Šejna 16.11.2022 9:30

Dobře jste si naběhl na vidle. ;-D

Tuto logiku předvádíte u Babiše, takže já jsem ji použil u toho vašeho pubertálního hrdiny, co odnesl ten reproduktor.

L. Beneš 16.11.2022 9:28

Ale jděte, pane Pokoutný! Buď pořádek je nebo není, to je to, oč tu běží. A policie má právo a povinnost kontrolovat, zda je pořádek dodržován. A proč myslíte, že právě vy jste povolán k tomu rozhodovat, proč je kde účelné či neúčelné nastavit 70. Patrně patříte mezi ty, kteří právě nastavenou 70 nedodržují a druhé tím ohrožují.

P. Krešňák 16.11.2022 9:22

Pane Azamedo, větší slint jsem již dlouho nečetl. Ze všeho co jste napsal, čiší Vaše naprostá nadřazenost nad občany a vše co dělá policie je podle Vás bezchybné. Mýlíte se, to že Vaši kolegové řekli (GIBS a nějaký orgán policie), že se nic nestalo je jen výsměch (zloděj křičí chyťte zloděje). Přesně jak píšete, většina policistů se chová jak dobytek. Krešňák

P. Kmoníček 16.11.2022 9:09

R^

P. Kmoníček 16.11.2022 9:06

...a ministr vlády, které fandím, pověsí na vládní budovu "obraz" grázla, který ohrožuje celý svět a nevidí, že přece jen rozdíl je kam se Putin pověsí. Jinak si myslím, že text by si měl ministr vnitra v klidu několikrát přečíst a dost věcí z něho si pečlivě zapamatovat.

K. Filip 16.11.2022 9:00

Fiala jako jediný premiér v historii za skoro rok nové vlády nevyměnil ani jednoho ministra. I když ve většině se o "dobré práci" dá pochybovat. Proč by teda vyměnil Rakušana ze zkorumpováného spolku STAN?

V. Mokrý 16.11.2022 9:00

Na což velmi rádi upozorňovali ti z 5kolky, když byli v opozici.

Rakušan sám neodstoupí - bohužel !

R. Langer 16.11.2022 8:56

Není tam vysvětleno zhola nic, žádný důvod tam k tomu nevidím. Proto se vás na to konkrétně ptám, a evidentně odpovědět neumíte. Takže...? :-P

F. Korecký 16.11.2022 8:55

Naprosto souhlasím - bohužel neschopnost z neznalosti ministrů se netýká jen policistů, ale i normálních občanů.

K. Filip 16.11.2022 8:55

Nemá čas to číst. Místo práce spolupracuje s obskurními grafiky na jejich dílech. Takový tajný ctitel magorů Ztohoven.

R. Langer 16.11.2022 8:54

No právě...

R. Langer 16.11.2022 8:53

A jak podle vás tedy má vypadat zásah proti zfetovaným těhotným, když to dáváte do souvislosti? ;-D

R. Langer 16.11.2022 8:50

Ale oni nemají být placeni za komentování událostí, ale oni mají o událostech INFORMOVAT. V tom je trochu rozdíl. ;-)

R. Langer 16.11.2022 8:48

No, a jaký vliv na toho člověka bude mít policista v uniformě, a jaký policista v civilu? ;-)

J. Urban 16.11.2022 8:47

R^

J. Urban 16.11.2022 8:47

asi tak:-(

J. Kasenčák 16.11.2022 8:44

Za pochybení policie odstupuje někdy i ministr vnitra. Radši infatílní kecy ministra před médiami jak vyvození zodpovědnosti.Politici obecně před kamerou i kdyby byla průmyslová myslí ,že jde o tlačovku.:-).

M. Malovec 16.11.2022 8:40

Stačilo by, aby se genitální ministr podíval na seriál První oddělení a věděl by co každý plebejec, co je operativec. A nemusel by být s vykulenými kukadly za hovádko Boží.

J. Hruška 16.11.2022 8:36

Autor, údajný "policista" v postavení pozorovatele (šmíráka) vyhodnocovatele, soudce, vykonavatele (kata) v jedné osobě. Asi je to správně, že. Tohoto "policistu" bych nechtěl potkat ani na vlastním pohřbu.

J. Vorlický 16.11.2022 8:31

Dobrá analýza a s panem Radou souhlasím.

J. Kavalír 16.11.2022 8:31

A pochybuji, že to ten autista udělal ze svého přesvědčení a že ho nikdo nenavedl - jsi nezletilý, nic se ti nemůže stát.

J. Vorlický 16.11.2022 8:29

Co je důvodné podezření si správa musí vyhodnotit sama a pak obhájit, je-li třeba.

Dám příklad: vidím-li pohybovat se člověka, o kterém se ,,ví",že krade, v blízkosti mého domu, mám důvod ho podezírat, že chce něco ukrást i mně. Nesmím ho ale nařknout z toho, že je zloděj. Stejně tak správa, která opakovaně zakazuje veřejná shromáždění, nebo požaduje silnou policejní přítomnost, přičemž se nic neděje, se musí zpovídat vyšší autoritě.

Co se týče podstavů u policie: Někdo tu píše, že na počet občanů je ČR má vysoký počet policistů. Takže ,,podstav" třeba není způsoben nechutí k policejní práci, ale že se policie věnuje něčemu jinému, než by měla.

L. Polehla 16.11.2022 8:28

R^