26.6.2024 | Svátek má Adriana


Diskuse k článku

POLICIE: Zásah proti politikům

Konečně dojde na nejvyšší patra politiky. Už bylo načase. Kdepak, ve skutečnosti by měly být titulky zcela jiné - Policie utržená z řetězu předvádí tyátr. Jen tak lze charakterizovat to, co se ve skutečnosti děje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 21.6.2013 19:32

Výborný článek

Důsledné oddělení jednotlivých "mocí" a jejich udržování v ústavou daných, mezích je nezbytnou podmínkou správného fungování demokratického státu.

Kriminalizace demokratické politiky je nejnebezpečnějším znetvořením této rovnováhy. Použili jí bolševici i nacisté a teď se o ni pokouší pokouší poskoci nové říše evropské (Kromě Ratha, který se opovážil sáhnout na EU-dotace a tím ztratil EU-beztrestnost, jsou všechny oběti tohoto puče EU-realisté)

L. Novák 20.6.2013 5:17

Re: Bolševický přístup k právu

Ať je klidně ničí policie. Ale řádným vyšetřováním a pořízením nezpochybnitelných důkazů. Ne nějakou divadelní akcí, kdy nasadí 400 po zuby ozbrojených policistů a zadrží m.j. jednu ženu a tři exposlance s problematickým obviněním a ještě je pošlou naprosto zbytečně do vazby. Tahle záležitost mohla být došetřena bez vazby a na svobodě.

L. Novák 20.6.2013 0:26

Re: Mě nezajímá nepoložení vlády!

No ale to si napřed musíme definovat, co to vlastně ten "uplatek" je. Protože právníci (a ne ledasjací) poukazují na skutečnost, že tady o korupci ve smyslu trestného jednání vůbec nejde. Definitivní rozhodnutí zřejmě připadne až Ústavnímu soudu. Doufám, že do té doby nebudou držet "orgáni činní v trestním řízení" obviněné ve vazbě.

J. Rechnovský 19.6.2013 23:02

Re: Bolševický přístup k právu

Fajn. Rizika tu jsou. Máte lepší nápad jak zničit ty sítě?

P. Pavlovský 19.6.2013 20:37

Re: Mě nezajímá nepoložení vlády!

Mě zajímá takové chování, které není v rozporu se svědomním a zároveň není zištným trestným činem - braním úplatku!

L. Novák 19.6.2013 20:11

Re: Mě nezajímá výsledek toho hlasování,

Jedinou možností, jak vyjádřit svůj nesouhlas se zvýšením DPH, nepoložit vlastní vládu a umožnit její pokračování, bylo odstoupit z poslaneckého mandátu. Což učinili všichni tři. A jestli se něco domlouvalo před odstoupením a nebo až po něm, je v celku jedno. Považovat jejich pozdější nástup jinam za úplatek je konstrukce státního zastupitelství, kterou buď soud neuzná, nebo bude kauza postoupena až k soudu Ústavnímu, který vydá konečné stanovisko. Proč jsou kvůli tomu exposlanci drženi v koluzní vazbě, ví jen orgány činné v trestním řízení. Uvalení vazby za činy, proněž jsou vyšetřováni, je podle řady názorů nepřiměřené.

P. Sulc 19.6.2013 20:04

Re: Pokud nevěříme v zákonnost konání orgánů, činných v trestním řízení,

Cesi pujdou na barikady jen tehdy, bude-li tam zdarma pivo a parky, byt ty nejlacinejsi soja a kureci separaty, ale zdarma Jedine tak budou barikady plne Zizku, ovsem tlustych, vyzranych.

P. Sulc 19.6.2013 19:58

Re: Mate pravdu, pan "Taticek" nejen podplacel, uplacel,

Argumenty nejsou, hloupy pane ?  Staci precist "Boj o Hrad". 2 dily.

P. Pavlovský 19.6.2013 18:49

Mě nezajímá výsledek toho hlasování,

ale odpověď na otázku, co měli udělat jako slušní lidé, aby se nezpronevěřili svému svědomí, ani nevzali úplatek!

L. Novák 19.6.2013 18:21

Re: Aplikace a výklad práva

Pan doktor rozhodně nehovoří jen o hlasování v zákonodárném sboru. Čtěte znovu!

L. Novák 19.6.2013 18:17

Re: Aplikace a výklad práva

Počítat hlasy ve Sněmovně při těsném poměru sil vás učit nebudu. To byste měl znát už ze základní školy. :-)

L. Novák 19.6.2013 18:14

Bolševický přístup k právu

Napsal jste:

"...diskreditace nebo kriminalizace výrazných postav těchto sítí jako

argumentu pro voliče u nejbližších parlamentních voleb. Tento způsob

není čistý, je riskantní, ale účel světí prostředky!"

Ano, to je věrný popis toho, jak vypadá celý policejní humbuk, kterř vyvolal pád Nečasovy vlády. Ale děkuji, nechci, aby tady vládla policie s obušky jako za komunistické totality, a sebrala do vazby kdykoliv kohokoliv, kdo se jí znelíbí! 

V. Kobetič 19.6.2013 17:42

Re: Politika je handl, no prosím...

To jste opravdu hodně zjednodušil, pane Nováku. Doporučuji : http://www.novinky.cz/domaci/305272-uz-ne-justicni-mafie-ale-primo-junta-tvrdi-topolanek.html

M. Martinovská 19.6.2013 17:26

Dobrý článek, díky.

P. Gabriel st. 19.6.2013 17:05

Re: Úplně chybný názor!!!

Souhlas i nad politiky musí být kontrola justicí, jinak vše zamlží řečma, ve kterých se běžný občan nemá šanci vyznat. Viz kecy typu Nagyová = Horáková , bez politického dealu tzo nejde, dělajíto všichni... Voliči se pak rozdělí na tři skupiny. Rezignující, a dvě rozdělené na obě strany věrchušky. A ta se bude za jejich zády dál domlouvat na vzájemné toleranci čachrů. A dokud přijde k volbám alespoň jeden volič, mají své jisté!

J. Rechnovský 19.6.2013 17:00

Prázdné právnické plky

Pane Vlku, velmi obecně a v zaběhnuté tradiční demokracii byste měl asi pravdu. Jenže to, co se děje u nás, je zločinné vytváření sítí politiků, státních úředníků, spřátelených podnikatelů, policistů a justice za účelem vykrádání státních zakázek a posilování vlastních mocenských pozic. Tyto sítě přímo ohrožují demokracii. Pomáhají totiž budovat podivnou vládnoucí kastu napříč politickými stranami (nejčastěji kolem ODS a ČSSD). Udělají téměř COKOLI aby systém fungoval co nejdéle

Jedinou možností jak z toho ven, je diskreditace nebo kriminalizace výrazných postav těchto sítí jako argumentu pro voliče u nejbližších parlamentních voleb. Tento způsob není čistý, je riskantní, ale účel světí prostředky! Akce Šlachty a spol. splnila svůj účel a zdá se, že byla ještě velmi mírná. Efektivnější variantou by bylo potichu unést Janouška a Rittiga a "motivovat je" aby se sami udali policii a napráskali všechny o kom něco vědí. 

Takže. Neplácejte obecné fráze a pokud se vám to nelíbí naznačte váš způsob řešení. 

P. Gabriel st. 19.6.2013 16:59

Re: co chceme?

Zatímco v systému oddělené státní správy se posty obsazují konkurzem a kariérním postupem a úředník pracující dle regulí zákona je pod definitivou a s perspektivou naplnění  ambicí úředním postupem V místech styku politiky a státní správy, je kontaktní osobou státní tajemník, který plní, dovolí-li to  zákon, politická zadání ministra a jeho týmu, který se do úředních výkonů neplete. I u nás ještě v devadesátých letech byl třeba tajemník MÚ samostatným vedoucím úřadu  Dnes je starostovým podřízeným. Představa, že je v pořádku, že se s každou politickou garniturou vymění struktura vedoucích pozic většiny úřadů s tím, že první posty obsadí zasloužilí ksichti, kterým jsou

partaje a papaláši něco dlužni, je naprosto šílená a je to jeden z hlavních důvodů, proč to u nás funguje jak funguje  Nekvalifikovaně, draze, alibisticky a korupčně. Mohu vás ujistit, že mám poměrně dobrý vhled do toho, jak funguje komunální  kantonální i federální státní a politická správa ve Švýcarsku a komunální a zemská státní  a politická správa v Bavorsku. Samozřejmě není to ideální, ALE ROZHODNĚ TO NERNÍ UTOPIE NATOŽ TAKOVÝ HNŮJ, JAKO U NÁS! A kdo

tvrdí, že z toho našeho hnoje není cesta, lže. Volič s tím nemá zkušenost a sadno se nechá obalamutit .Je proto potěšující, že policie a justice, které

donedávna rovněž sloužily k účelové likvidaci nepohodlných politiků, to začaly

stříhat podle zákoníku,padni, komu padni. A není třeba to relativizovat.

P. Gabriel st. 19.6.2013 16:31

Re: co chceme?

Není pravda, že, jak píšete, tát bez politických trafik a úřední korupce je utopií, kterou mohou uskutečnit jenom morální giganti, kteří tomu obětují veškeré ambice a že v konečném důsledku úředníci nebudou chtít rozhodovat, budou vše tlačit na poradce a směrem ke kolektivnímu rozhodování a vše se tím zpomalí a prodraží. To by to tak muselo být třeba v Bavorsku, nebo ve Švýcarsku. A měl jsem možnost poznat, že to tak není. Proč? jednak pro tu společnost a lidi v ní není morálka sprosté slovo, nebo utopie. Určité věci prostě nedělají z přesvědčení. A také z vědomí, kam to v důsledku povede. A pokud dojde k ojedinělému úletu, řeší to jak právníci, tak voliči jednoznačně a tvrdě. Jenomže tam je trochu jiný systém státní správy a samosprávy.. Zatímco u nás máme jako jedno z dědictví po papá Klausovi, vedle politické korupce, která se nestíhá, nevyšetřuje, netrestá (viz tzv. Sarajevský atentát) i tzv VEŘEJNOU SPRÁVU, tedy systém, kdy jsou politická samospráva a státní správa propojeny a státní správa je těm voleným i výkonným orgánům podřízena. Nechuť rozhodovat, nebo cinknutá rozhodnutí jsou umožněna tím, že správní posty se obsazují politiky a nikdo si ničím není jistý. Pokrač.

D. Maňhal 19.6.2013 15:55

Re: Pokud nevěříme v zákonnost konání orgánů, činných v trestním řízení,

No já jen, že bych raději, aby začala konat ve věcech závažnějších. Asi by to chtělo nejdřív vyvézt hnůj a pak teprve leštit kachličky...

Takhle to vypadá, že jaksi mimochodem sestřelili vládu. Ale oni ani po nikom jiném nestříleli! Neměli nejdřív zatočit s těmi opravdovými lumpy? Co když pro ty lumpy pracují? To v čechách není zas tak vzácné.

P. Pavlovský 19.6.2013 15:51

Re: Aplikace a výklad práva

"Je výlučně na něm, zda bude hlasovat pro vyslovení důvěry vládě či bude hlasovat proti, zda bude hlasovat pro zrušení platné ústavy nebo pro její zachování. Kdyby tomu tak nebylo, nežili bychom v parlamentní demokracii. A už vůbec nepřísluší výkonným složkám státní moci (policii či státnímu zastupitelství), posuzovat jaká případná výhoda na níž není nárok (peníze, nabídnutá funkce, noc s krásnou milenkou apod.) toho kterého člena zákonodárného sboru při jeho hlasování ovlivnila či mohla ovlivnit."

Je na poslanci, jak bude hlasovat - v duchu programu, za který byl zvolen.

Není ale přípustné, aby ze zištných důvodů nehlaSOVAL VŮBEC, A TO ODSTOUPENÍM ZE SNĚMOVNY!"

Když nechtěli hlasovat, proč neodešli ze sálu? To by nebylo nemravné, natož trestné!

P. Pavlovský 19.6.2013 15:44

Re: Pokud nevěříme v zákonnost konání orgánů, činných v trestním řízení,

Ve státě, kde se běžně rozkrádají či tunelují miliardy, premiérova sekretářka nechala špiclovat premiérovu ženu a dojednala udržení vlády výměnou za úplatek pro odstoupivší poslance.

Tak se dělo už dlouho a policie nekonala.

Teď konečně, zaplať pánbůh, začala.

Co proti tomu máte?

Nepřáli jsme si to snad všichni už dávno?

D. Maňhal 19.6.2013 15:22

Re: Pokud nevěříme v zákonnost konání orgánů, činných v trestním řízení,

Ve státě, kde se běžně rozkrádají či tunelují miliardy, obviní policie premiérovu přítelkyni, že nechala špiclovat premiérovu ženu a že dojednala udržení vlády výměnou za získání trafik pro odstoupivší poslance. To vše pod nálepkou boje s kmotry. Zdá se, že nálepka se sloupla a zůstala nám jen likvidace nepohodlného premiéra.

Proč si myslíte, že policie jedná jen čestně a neúplatně, padni komu padni? Padlo tomu, kdo chtěl neutěšený stav společnosti změnit a byl řádově méně ušpiněný, než celé jeho okolí. Já za tím vidím záměr. Ale jít demonstrovat? To jako k čemu???

T. Kohout 19.6.2013 15:09

A. Lincoln taky

Kde kdo v minulosti dával úplatky. Otcové zakladatelé byli majiteli černých otroků a jaké přitom psali texty na téma "svoboda". Ale vývoj nějak šel a nyní např. se toto již nebere za akceptovatelnou normu, mít otroky, rozdávat úplatky či být lidožroutem. Takže odvolávka na nějaké uzusy platné v 18. či 19. století nemusí být příliš aktuální pro současné společenské normy.

J. Jaroš 19.6.2013 15:03

Re: Aplikace a výklad práva

Pan doktor má pravdu ale je nutno si všimnout, že hovoří o hlasování v zákonodárném sboru. Tam je také chráněn imunitou. Čl.27 ústavy 

 (1) Poslance ani senátora nelze postihnout pro hlasování v Poslanecké sněmovně nebo Senátu nebo jejich orgánech.

  (2) Za projevy učiněné v Poslanecké sněmovně nebo Senátu nebo v jejich orgánech nelze poslance nebo senátora trestně stíhat. Poslanec nebo senátor podléhá jen disciplinární pravomoci komory, jejímž je členem. 

V. Novák 19.6.2013 14:14

Politika je handl, no prosím...

Ovšem handl "my vám schválíme školné, když vy nám zdravotnické poplatky". Handl, který umožní stranám vládnoucí koalice (v poměrném systému typické) splnit co nejvíc z volebních programů.

Ne "když budeš hlasovat pro A, tak dostaneš B milionů".

To nějak pan advokát Vlk nezohlednil.

V. Novák 19.6.2013 14:08

"Voni jsou advokát, ne?" ptá se Martin Kabát dr. Solferna

v "Hrátkách s čertem". Tak na panu Vlkovi je vidět, proč toho advokáta rozpoznal i v rohatým...

V. Novák 19.6.2013 14:03

Díky, že jste propíchl pokus o manipulaci

neúplným citováním.

P. Čech 19.6.2013 12:26

Re: Správný zásah policie a logický!

Situace není nikdy bezvýchodná a beznadějná. Vždy má nějaké řešení. S těmi voliči nemáte pravdu.Třetina sice zobe socanům z ruky, ovšem je nutno dodat, že třetina z 40%volících voličů.Třetina ze 40% je, jak známo z matematiky, pouhých 13,3%. Ostatní zatím mlčí. Zatím.

R. Langer 19.6.2013 12:11

Re: Už se perou

Ne možná... :-P

M. Pernický 19.6.2013 11:44

Re: Úplně chybný názor!!!

  Je to korupce, protože z poslaneckých úhrad dobrovolně souhlasili s nižším příjmem za poskytnuté pracovní zařazení, ještě jim, ale dokázat kdo a  z jakých zdrojů jím to bude dorovnávat ,to by museli být praštění nenechat si tento obchod zaplatit.