3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bedzyk 1.1.2010 10:16

Konstantní

"Počet osob páchajících trestnou činnost je v zásadě bez ohledu na režimy konstantní."

Inu, pane Vlku, spíše je to tak, že policie má nějakou kapacitu vyšetřovací, soudy soudicí a věznice ubytovací. Vůbec nemusí být na stejné úrovni, jenom podotýkám, že každá, opakuji každá změna kapacit stojí peníze, takže řiditelé státu s ničím raději moc nehýbají a svoji nečinnost se snaží okecat. To stojí nejmíň. Je.

JaS 1.1.2010 10:41

Re: Konstantní

"Počet osob páchajících trestnou činnost je v zásadě bez ohledu na režimy konstantní." Aby ne, když je policajti nesmějí střílet!

jartep 1.1.2010 9:55

Staré časy

Dovolím si podívat se na ten problém z jiné strany. Před válkou chodili angličtí uniformovaní policistév dostatečném počtu neozbrojeni po ulicích, což souhlasí s názorem autora článku. Ale když policistu zabil nějaký kriminálník, byl bez dlouhých cavyků pověšen, alespoň podle starých pergamenů. Proto měli zvláště ti drobnější kriminálníci hrůzu už z toho u sebe nějakou zbraň mít. Taková tradice se vytváří pomalu a v dnešních podmínkách degenerované západní společnosti velmi těžko. Nicméně si dovolím ocitovat nadporučíka Makovce: "Disciplina, vy kluci pitomí, musí bejt, jinak byste lezli jako vopice na stromech. Ale vojna z vás uděla lidi, vy blbouni pitomí." Dnes jsme bohužel v tom stadiu lezení po stromech.

šašek 1.1.2010 10:16

Re: Staré časy

No a pan Vlk propaguje taková řečení, abychom na těch stromech ještě dlouho zůstali.

šašek 1.1.2010 10:21

Re: Staré časy

No a autor článku propaguje taková řešení, abychom na těch stromech ještě dlouho zůstali.

Hadí oči 1.1.2010 10:34

Re: Ale když policistu zabil nějaký kriminálník, byl bez dlouhých cavyků pověšen . . .

Nejen to. Podsvětí se mnohdy samo postaralo o to, aby takový zločinec ani nebyl zatčen. Našla se jeho mrtvola, což bylo jednodušší, než zdlouhavé vyšetřování a nejistý soud. Smrt policisty totiž znamenala razie, opakované kontroly a buzerování, zatýkání, zabavování zboží, zavírání nevěstnců, zkrátka policie přestala "mhouřit oči" a to značně kazilo kšefty v podsvětí.  

Jartep 1.1.2010 9:42

Staré časy

P.P. 1.1.2010 9:34

není pravda

Tam, kde jsou za krádež zcela drakonické tresty se prostě nekrade! Jestliže kvůli kradenému autorádiu vám useknou ruku krást nebudete, nebo budete ale jenom jednou. Pokud to nebude trestný čin ale pouze přestupek (málo rádií je dražších než 5000) tak to policie nebude ani vyšetřovat a rádia se budou krást ve velkém jako povolání  především přičmoudlíků (jak se u nás dělo a asi ještě děje). Ale advokátovi to nemá smysl vykládat, ten kriminalitu nutně potřebuje k životu.

Nikoloki 1.1.2010 11:47

Re: není pravda

A pokud za krádež housky je trest smrti, tak v krámě najdete rovnou i mrtvého pekaře :-/ ...

PROKOP BUBEN 1.1.2010 9:29

NO ANO

Co dělat ve společnosti v níž se mnohé nešvary, jako na příklad oškubej a podvedˇ blížního svého jakýmkoliv způsobem stalo normou a formou úspěchu i obdivu.....Kecy o sockomouších si můžete strčit za klobouk, protože spějeme rázným krokem k sebedestrukci....Ponáspotopisté všeho ražení - spojte se....

Ludva 1.1.2010 8:52

A to zde není ?

Mám dojem, že ráj pro zločince už zde je. Mírné tresty, fešácké kriminály, žádné povinnosti vězňů s plným zaopatřením - co více si přát. Uvidíme kolik se jich rychle vrátí do teploučka po amnestii. a kolik slušných občanů i policistů bude státem šikanováno a odsouzeno, že si dovolili bránit svůj majetek.

mladý.k.70m 1.1.2010 9:29

Re: A to zde není ?

 NO pan Vlk to trochu zvlčil  aby se vlk nažral a koza zustala celá.Ale americký spusob bychom si zavádět opravdu neměli!!

Hadí oči 1.1.2010 9:37

Re: A to zde není ?

Nejsem zrovna nezřízeným obdivovatelem všeho amerického. Ale aby si každý na svém pozemku, v bytě, ve svém autě a pod. mohl zastřelit svého zloděje, to bych tedy klidně zavedl. Kdo na to nemá pajšl, ať si počká na policajty.

Když někdo např. přeleze plot nebo rozbije okno a vleze dovnitř, nemůže přece tvrdit, že si to spletl se svoji chatou, zahradou, bytem, autem.

Marat 1.1.2010 13:38

Re: A to zde není ?

Co vy víte o Americkém způsobu, že se tak o tom způsobu vyjadřujete? Nedělejte si iluze o Americké spravedlnosti. Ten hovadský pseudohumanismus chránící všechny darebáky se zřejmě zrodil v USA. V USA je to už to samé, jak u vás. Zloděje i lupiče musí chytit každý sám a to zbytečně. Soudce každého napomene pokud se vůbec dostane k soudu a police se vůbec nenamáhá zloděje honit. Jen vám poradí aby jste se obrátili na pojišťovnu, pokud máte majetek pojištěn. Když nemáte, je to vaše smůla. Zloděje nikdo hledat nebude ani když policií řeknete jméno a adresu lupiče. Vyjímkou snad je jen když vám lupič ukradne zbraně. Po takovém policie půjde, což vůbec neznamená, že ty zbraně dostane zpět. Když je police najde, tak lupiče nechá plavat a ty vaše zbraně si ponechá a prohásí je za ztracené. Dva lupiči se mě vloupaly do domu, ukradli mě dvacet pušek. Za pár dní je policie měla ale ty nejlepší a nejdražší pušky prý lupiči hodily do řeky a tak nejsou. Jedna puška zničena a jedné chyběla hlaveň. Nejlepší na celé věci je, že si policista všimnul na mém nočním stolku ležící pistole. Tu pistoli ač  jsem ji koupil na Federální licenci, ale ještě neměl vyřizenou žádost o státní licenci, byl jsem rok tahán po soudech, kdežto ti dva lupiči vůbec nebyly obžalovaní. Proč?  Policie by se musela přiznat, že si těch několik pušek si nechala pro sebe. Zlodějina i lupičstvý je i v USA slušně výnosné řemeslo a bezrizikové.

Ibalgin 1.1.2010 19:17

Re: A to zde není ?

A BZK / bezzákluzový kanon / a handgranáty vám nechali ?8-o

Hadí oči 1.1.2010 9:31

Re: A to zde není ?

Hodně se kriminály přitvrdily. Např někdy v r. 1995 již bachaři nemuseli vězňům na přání vařit kávu. Z vlastního samozřejmě. Po Velkém Listopádu to bylo naprosto samozřejmé.

karel. 1.1.2010 8:28

Ne Vlk ale beranek.

Tak se nam řika buďte hodni na zločince, oni budou take hodni.

Petr 1.1.2010 7:35

souhlas

Naprosto s názorem souhlasím, JENOMŽE:-) to nikdy není takhle jednoduché. Musela by se změnit i spousta dalších věcí, aby lidé začali státu důvěřovat.Každá ryba smrdí od hlavy a i my bychom s úpravou zákonů(minimálně s redukcí zbytečností a korupčních paradoxů) museli začít někde u volebního zákona:-/

Kobylka Lajda 1.1.2010 8:40

Re: souhlas

A především bychom měli změnit sebe a své myšlení a chování. PF 2010.!R^VV>-;-D

Hadí oči 1.1.2010 9:40

Re: souhlas

Díky za radu, budu se tím řídit. Od příště, když mě někdo naštve, nebudu se již ovládat. Takhle jste to myslela? ;-P

HNF 1.1.2010 10:55

Re: souhlas

Proc do toho tahate stat ? Uz jste videl any jakykoli stat komukoli pomohl ? 

Jaka uprava zakonu ? Ta nevyresi nic, jen bude vic paragrafu ze kterych si bude kazdy delat legraci.

Zmente se vy, ozbrojte se, podstupte vycvik ! Zbran stoji par korun a vycvik taky. Kazdy zlorad poctive oznamte.

68 1.1.2010 0:18

Ještě nepřečteno pod nadpis, ale už ted volám,

"místo tvrdé ruky policajtů, širokou, teplou náruč advokátů"!

68 1.1.2010 0:52

Re: Ještě nepřečteno pod nadpis, ale už ted volám,

Už přečteno. (Měl jsem pravdu, plus  p r e v e n c e, plus odstranit kořeny!)

Hadí oči 1.1.2010 2:58

Re: Ještě nepřečteno pod nadpis, ale už ted volám,

Nezlehčujte! Jsou i další účinné prostředky boje proti kriminalitě. Např. amnestie.

Nebo velice účinný způsob odstranění kriminality je zrušení pragrafů v trestním zákoně (pytláctví, jízda bez řidičáku), nebo hned celých hlav trestního zákona. Samozřejmě, jistě vás napadne, zda by nebylo dobré zrušit trestní zákon jako takový. Bylo. Od dne zrušení by statisticky nebyl spáchán jediný trestný čin.