6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jindra 14.10.2008 0:16

o jake praci je rec?

neuspesny student stavebni fakulty, se dava k policii, kde se sbnazi co nejrychleji dostat mezi tzv "elitu" tedy stb. Po revoluci se oklepe, oholi lebku a hraje si na americkehio protidrogoveho drsnaka. Kdyby cely ten utvar neezxistval, meli bychom stejne mnozstvi drogove zavislych. Drogy si totiz stejne opatri.. tak k cemu ten stbackej fraja...

zimmel 18.10.2008 0:29

Re: o jake praci je rec?

Každá mince má dvě strany. Každý člověk má své klady a své zápory. Můj článek však není o Jiřím Komorousovi, je především o některých závažných problémech a procesech v současné policii. Ať už byl Jiří Komorous jakýkoli, nelze mu upřít, že odvedl kus práce a svému řemeslu dobře rozuměl. Kdybych si jako řadový občan měl vybrat, jestli mě bude před zločinci chránit chlapík s nějakým cca 20 let starým škraloupem v personálním svazku ale s razancí, přehledem a výsledky, jako měl Komorous, anebo personální neposkvrněnec typu Jiřího Houby (náměstek PP pro tr. řízení), který obvykle když chce něco souvislého říct, musí to přečíst, zvolil bych bez váhání Komorouse.

Kavanová 13.10.2008 21:05

naše policie

Taky mně velmi překvapilo,že pan Komorous odchází na vlastní žádost,a nevěřila jsem tomu,vždyt je to mladý chlap,a ve své práci perfektní,naopak ta jeho práce mu ani nedovolí být unavený .Ale mám pocit ,a je to asi pravda,že Langr se bude obklopovat lidmi.kteří nic neumí.ale jen poklonkují a to už tady bylo ,že se chytří lidé likvidují a blbci zůstávají,a proto to dopadá jak to dopadá.Pánbůh s námi a zlé pryč

Jindra 14.10.2008 0:21

Re: naše policie

co 0o jeho praci vis? Jen to co ti ten kstbak rekne, nic vic. Polovinu casu pred zrcadlem , druhou polovinu venuje sebepropagaci.

A jr]e videt, ze ta mu sla dobre.

kite 13.10.2008 20:58

FABULACE

Dědek 13.10.2008 19:20

Předposlední odstavec.

Oni jsou nejen vzácní ale také naprosto nežádoucí. Páni politici přece nemohou potřebovat kvalifikované policajty aby jim koukali do karet!!

Karel 3 13.10.2008 17:18

První to odnesla finanční policie

Komorous, nekomorous, první co Ičko udělal, bylo zrušení finanční policie, která vyšetřovala velkou hospodářskou krminalitu. Tuto složku vedl autor článku. A proč ji  Ičko zrušil, protože na sebe vydělala a začala úspěšně rozkrývat i velké případy. Útvar byl rozprášen a lidé rozveleni do krajů. Dcera mého známého tam pracovala, trochu mne seznámil jak to probíhalo. A Pitr a další neznámí mají pokoj. Netřeba tam plést Snopkovou, Kočky atd. Bylo to rozhodnutí Langra

Liberta 13.10.2008 23:54

Re: První to odnesla finanční policie

R^ přesně. Bohužel.

Kajda 13.10.2008 16:38

Můj názor

je rovněž takový, že se jedná o pouhé personální čistky. Nechápu, jak může policejní ředitel propustit takového kriminalistu jako je pan Komorous, jako byl pan Kubice, pan Želázko (toho odvolal ministr) a další. V kriminalistice se kontakty budují velice dlouho a pokud se někdo specializuje např. na hospodářskou kriminalitu nečbo organizovaný zločin či drogy, pak to vyžaduje ještě odborné a případně i jazykové znalosti. Na mě to dělá dojem, jako když se ministr chce zbavit všech nejschopnějších policistů proto, že při své dlouholeté denodenní vyšetřovací práci přišli na nitky vedoucí k nejvyšším politickým patrům. Možná je to jenom proto, že ministr chce mít "své" lidi na vedoucích postech. Ať tak či tak, obojí je trestuhodné. 

Jindra 14.10.2008 0:23

Re: Můj názor

Komorous chtel fyzicky napadnout Kubiceho, kdyz mu Kubice pripomenul, jakej je stbackej zmetek. Mas v to gulas

gerontusinza 13.10.2008 16:00

Pane Zimmel chápu vás, ale rybičky smrdí od hlavičky.......

Já jsem čekal od Langra tvrdé nasazemńí proti zločinostia ejhle, ono je to hlavně vůči policajtům..... Chápal bych to z prvopočátku, ale ten člověk tápe, úprotože neblbec mu na ruku nepůjde a blbec se neudrží....... a tak to vypadá ve všech ministerstvech....... ještě štěstí že takových magorů jako je Jůlínek je mezi lékaři pomálu......;-D  jinak naše vláda je skutečný příklad snobských a zlodějských blbců....... Prahcy do štrozoku, převést na cizí měnu a vypráskat ty nejchytřejší z nás......;-D ani ty idioty co naverbovali nejsou schopni dostaečně prolustrovat a uhlídat......aqle zato mají vše "elitní"....;-D

Soňa 13.10.2008 13:10

Je to realizace "noci dlouhých nožů" v praxi.

Tady nejde jen o pana Komorouse, jde jistě i spoustu jiných, kvalitních policajtů a kriminalistů. Jen si vy pode mnou přiznejte, že pan Langer tam potřebuje dosadit loajální své lidi. A autorovi tohoto blogu děkuji za to, že lidem otevírá oči.

R. J. 13.10.2008 13:24

Re: Je to realizace "noci dlouhých nožů" v praxi.

Děkuji Soně, že otevřela oči mé, vše jsem viděl ve špatném světle, než přišla Soňa a Komorous,teď již vím kde je "pravda" pravdoucí,děkuji Vám má neznámá otevíračko očí,nademnou.

Hroch 13.10.2008 14:36

Re: Je to realizace "noci dlouhých nožů" v praxi.

Sona for president

R. J. 13.10.2008 13:05

Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

Jděte večer nebo v noci na Václavák, tam Arabové a"černoušci" pod řízením Rusosovětů kšeftují zcela otevřeně s drogami, pod "dohledem" policie ČR, snad aby směna proběhla "korektně" a nešidilo se..Podívejte se do Smeček a Krakovské, jenom bordel, jak na ulici,tak doslovně. Pakáž Evropy se sem stahuje, to jsou ti "turisté", co jedou za tím "uměním" a architekturou, proto jí musí na důkaz "přízně" pozvracet a pomočit. A taková hovada si za laskavého dohledu protidrogového oddělení zde "pěstujeme". To je ten náš přínos Evropě, otevření se drogovému kartelu, jsem zvědav, kdy se na Václaváku budou prodávat lidské orgány. Možná že to již "jede", jenom to není tak vidět.Čacká policie vlídně na Václaváku přihlíží,pokud si zrovna nevypráví vtipy. Opravdu ,jeden velký "úspěch" protidrogového. Případné kritiky svého příspěvku, kteří budou oponovat, že policie jde po "hlavách", musím upozornit že jsou ve vleku neschopných, nebo laxních policistů,protože ty "hlavy" to zde neprodávají. A bez "pěšáků" mají "hlavy " utrum. Nakonec, neklesající cena drog, hovoří sama za sebe. Ovšem študáky, co kouří marjánku, tak ty proženem.Těm to dáme sežrat. Budeme je klidně ve škole šacovat.Ovšem šacovat cizí pakáž na Václaváku nejde.Asi porušování "lidských práv". A ještě něco, kdo chce fetovat,dal bych mu to zadarmo,třeba na Strahově,stejně nevědí co s ním,tam si dej svoji dávku,stát Ti ji dá zdarma,a kde je najednou drogový kartel? V prd....!Uchlastat se můžeme legálně, tak proč ne i ufetovat. Odpadlo by mnoho zlodějen a přepadení, které mají na svědomí feťáci, již to je k "nezaplacení". Co vy nato, přátelé?

Kopřiva 13.10.2008 13:16

Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

R^R^R^Souhlasím a podporují Váš názor, vyslovený ke konci článku.

gerontusinza 13.10.2008 16:05

Blbosrt , to že vy potřebujete svojí legální dávku, neznamená že necháme Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

ničit děti ve velkém..... a o tom to je.  KUpujte si to kde chcete ale legalitu drogám ? inu pokud chcete střílet dealery proč ne, s radostí a bez předsudků se připojím...... a budu lobovat za systém zastřel si svého dodavatrele drog zcela legálně......  Je to totiž naprosto správná metoda k vymícení toho neřdu..:-/

gerontusinza 13.10.2008 16:06

...vymýcení...... aby se snad někdo nespletl....Re: Blbosrt , to že vy potřebujete svojí legální dávku, neznamená že necháme Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

R. J. 13.10.2008 18:08

Re: Blbosrt , to že vy potřebujete svojí legální dávku, neznamená že necháme Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

Přesně takhle argumentují zastánci represe proti drogám.Ovšem jejich přístup nenese již 70 let žádný úspěch. Teda kromě drogové mafie, někde dokonce státní mafie, ceny lezou pstupně dolů,aby bylo co nejvíce konzumentů, kam se hrabe jakýkoliv kšeft. Kolik lidí riskuje jako kurýři,kolik konzumentů přibyde, co je zakázané může být dobré, říkají si mnozí. Ale musí mít peníze, a tam je ten problém, feťák v drtivém počtu, nemůže normálně vydělávat, musí krást ,dnes snad již 35 000 měsíčně,pokud je heroinista. A to jsou jisté peníze pro mafii. Kolik jen stojí aparát na potírání drog po celém světě,stovky miliard dolarů,  za ta leta , je nasazována dokonce armáda, ve střední Americe, nic, marno je , kšeft jede dál. Za miliontinu této ceny se dá vyrobit droga ve "fabrice", a pod dohledem lékaře a odborného personálu si každý, kdo přijde a prokáže se že mu je 18, dá dávku,ale pouze na tom "výdejním místě". Šel by si ještě někdo koupit na Václavák? Když někde to má zadarmo? Těžko. Paradoxně vydělávají na represi  mafie i policisté.A samozřejmě různí Severové od lidovců.Jinak "trpím"  závyslostí na cigaretách, knihách a hudbě, občas si jdu "šlehnout " na koncert a do knichkupectví. Tam "prošlehám" kolikrát velký peníz. Až nebudu mít na svoji drogu, přijdu Tě "klepnout" a okrást, u feťáků Ti to až tak nevadí,když zarputile hájíš neudržitelný stav.

Valentina 13.10.2008 19:09

Re: Blbosrt , to že vy potřebujete svojí legální dávku, neznamená že necháme Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

Máte úplnou a naprostou pravdu. Ještě bych dodala, že organizovaný zločin se nabalí na cokoliv co je zakázané a přitom o to dostatečně velká skupina lidí stojí - viz třeba kšeft s valutama před plyšákem. Nikdy a nikde neměla represe úspěch, naopak k zakázanému zlu přibylo ještě zlo z nabalené zločinnosti, financování nekonečné hry na policajty a na zloděje, korupce... prostě vše co vyplyne z toho, že se v tom začaly točit velké prachy. V USA se od dob prohibice už nikdy nezbavili mafie. 

R. J. 13.10.2008 22:14

Re: Blbosrt , to že vy potřebujete svojí legální dávku, neznamená že necháme Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

Máte jasno Valentino, bohužel, spousta lidí to nechce vidět, je to pro ně duševně náročné,pořád chudáci věří,že je policie ochrání před drogovou mafií.Pomatenci, oni jsou spojenci mafie, ani o tom nevědí. Jak to tak někdy v noci na Václaváku pozoruji, moc bych nedal za to,že ti obyčejní "hlídkaři" si tam chodí "přivydělávat". Ten nezájem, když přijede auto s arabášema nebo Albáncema, klidně stojí na zákazu a nic se neděje. Když tak někdy jedu v létě na kole ze Smíchova ,stavím se tam na buřta a pozoruji cvrkot.Je to tam jak v Africe, samý černý. Někdy jen "opálení". Asi Kosovci. Je to strašné. Na "Našem Václaváku", kde šli naše dějiny. Hezká vizitka, naše.

Jindra 14.10.2008 0:29

Re: Blbosrt , to že vy potřebujete svojí legální dávku, neznamená že necháme Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

Jak muze bezcharakterni individuum jako je Komorous nekoho chranit? Hraje si za nase penize na kovboje. Represe nefunguje, pomaha jemn organizovanemu zlocinu. Viz americka prohibice. Ale kde by jinak nedostudovany hlupak nasel dulek, kdyz stb uz neni...

Liberta 13.10.2008 23:52

Re: Přátelé, doporučuji podívat se na "práci" protidrogového na "vlastní oči".

Obávám se, že tady všichni unisono pláčete sice pěkně, ale na nesprávném hrobě. Pan Źimmel není (nebyl) angažován v něčem, co označujete jako "protidrogové". Jeho job je o patro výš - je expertem finanční policie. Jeho parketa je boj proti organizovanému zločinu a praní špinavých peněz. To má s pochůzkáři na Václaváku společného asi tolik, jako agenda ředitele nemocnice se špatně ustlanou postelí vinou sestry XY....

tich@dohoda 13.10.2008 11:11

Příčinou není žádné selhání dotyčného důstojníka. Jen snaha pod pláštíkem reformy dosadit do vedoucí pozice "novou tvář", někdy i bez ohledu na to, že "nová tvář" je jen "manažerským embryem".

jinymi slovy /viz titulek/ dosadit na rozhodujici/vlivna mista v policii sve lidi a skrze ne potom zasahovat do cinnosti policie pomoci zvednuti telefonu ci "duverneho pohovoru" = pokracovani komunismu jinymi/stejnymi prostredky. Teoreticky by policajt mel byt na svem miste /pokud neco neprovede/ bez ohledu na stridani vlad . Cesti komuniste /vsech barev/ vzdy po nastupu k moci zahaji personalni cistky a dosadi "proverene soudruhy" . Cest :-)

insider 13.10.2008 10:58

Čistka

Pane řediteli, Vy myslíte, že policie čistku nepotřebuje? Netvrdím, že personální politika za Langera je dobrá, ale obecně policie vymést potřebuje, ne?

tich@dohoda 13.10.2008 11:15

Re: Čistka

teoreticky by clovek s vami asi souhlasil, ovsem v praxi se ukazuje, ze nova krev byva vetsinou daleko horsi kvality nez ta puvodni a nejde jen o odbornost /tam se casem muzou vypracovat/ nybrz hlavne o moralne volni vlastnosti. Cest :-)

Karel 13.10.2008 17:48

Re: Čistka

Ano, protože za Grulicha, Grosse a Bublana jsme měli v Policii elitu :-)8-o:-D;-D;-DR^

zimmel 18.10.2008 0:39

Re: Čistka

Zajímavý názor. Neřekl bych ale, že policie potřebovala čistku. Řekl bych, že spíše potřebovala vyměnit nefungující součástky za fungující. Tomu ale současný proces neodpovídá. Realita ukazuje spíše na demontáž fungujících součástek....;-)

insider 13.10.2008 10:46

Lochman

Další kandidát na změnu místa by mohl být Lochman, ředitel URNA. Většiná lidí už zapomněla, ale pořád visí ve vzduchu aféra IPB. Když si stát násilně přebíral, kdo tam asistoval? Bouchači z útvaru rychlého nasazení se samopaly a neprůstřelnými vestami (patrně aby se ubránili útoku sešívačkou).

Když si někdo v novinách všimnul, že URNA ze zákona zasahuje pouze proti teroristům a spol. a podobné melouchy dělat nesmí, hned kdosi přispěchal s vysvětlením, že nezasahovala URNA, nýbrž skupina jednotlivých příslušníků URNy, čímž spolehlivě vyhrál soutěž o nejblbější výmluvu všech dob. Předpokládám, že dnes už o tom existuje i papírová dokumentace, že skutečně se ten den na místě čirou náhodou nacházela skupina jednotlivých příslušníků URNy - patrně jen náhodou měli s sebou i urňácké nádobíčko. Ale docela rád bych vědět, zda ta dokumentace existovala i v den zásahu - kdo si tipne? ;-)

A pokud někdo úplně zapomněl, tak dodávám, že kauza IPB byla hodně divná, pravděpodobně úplně celá nezákonná a dokonce se díky ní měnil § 175 trestního zákona kvůli jistému panu ministrovi, který lhal parlamentní komisi (do té doby na to § o křivé výpovědi nemyslel, potom do toho doplnili i výpověď před vyšetřovací komisí) o krajně neprůhledném pozadí, jak k tomu převzetí došlo a kdo nebo kdy ho dohodl.

Kdo nezná Lochmana, tak dodám, že je chytřejší nez Komorous a svoji nepostradatelnost buduje mnohem nenápadněji. Ale tak nějak k té židli už přirostl, že ... Nemyslím si, že bychom měli brát na lehkou míru zneužívání protiteroristického útvaru k politickým hrátkám. Já to beru jako docela problém!

Podle mě by se nic nestalo, kdyby Lochman dostal "nabídku, která se neodmítá". Jistě bude časem potřeba nějaký policejní atašé na Slovensku nebo něco takového ... to by přece bylo důstojné završení kariéry, ne?

mira 13.10.2008 13:32

Re: Lochman

Copk,copak taky vám nevyšel kšeft jak Sekyrkovi a ani íčko nepomohlo.Chápu vaše naštvání.