19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
insider 13.10.2008 13:44

Re: Lochman

No, já nevím ... ty myslíš, že když URNA dělá nezákonné melouchy na politickou objednávku, že to je v pohodě? :-/

A odpovědnost nese Lochman jako šéf.

insider 13.10.2008 10:35

Ředitel Zimmel?

A propos, pane ředitele, čímž že se teď živíte nebo kde pracujete Vy?

Nic proti Vám nemám, chraň pámbu, ale když člověk mluví do věcí veřejných a patrně tím sleduje nějaký záměr, měl by být schopen na rovinu říci "já jsem ten a ten" (OK, víme) "a dělám to a to" (nevíme). Ne?

zimmel 18.10.2008 0:49

Re: Ředitel Zimmel?

Nezlobte se, ale to, kde pracuji  je má soukromá věc. Svým článkem jen vyjadřuji názor na některé dění v policii,se kterým nejsem spokojen a ke kterému mám výhrady. Je to jedna ze svobod, které si užívám. Ve veřejném životě či v politice se angažovat nechystám.  Nechystám se měnit ani své letité zásady, a tak se i nadále živím poctivě a myslím, že jsem se svým současným životem spokojen... :-)

insider 13.10.2008 10:31

Komorous ...

Tak zrovna Komorouse mi líto vůbec není. Kdo odchází od policie?

Hrdinný socialistický rozvědčík (měl štěstí, sametová revoluce přišla dřív, než mohl být vysazen, takže má teoreticky čistý štít) nadšeně bránící věc světového dělnictva a odkaz Vítězného února a současně týpek s vyholenou hlavou, co je členem nejasného spolku, kde má nápadně hodně členů vyholené hlavy, potetované bicepsy a nejasnou minulost. Děkuji, nechci ...

Připomínám nedávný Komorousův výrok citovaný v novinách: „Strana Zla s oblibou používá jako svůj nástroj vás, novináře, kteří jsou schopni poškodit či ublížit věci, která slouží Dobru, Hospodinu.“ Kdybych to četl od Parsifala Immanuela nebo Barbory Škrlové, nijak by mě to nepřekvapilo, ale když se takto vyjadřuje policejní ředitel, beru to jako potenciální problém.

A jeho odborné názory jsou k smíchu. Marihuana je z lékařského hlediska asi stejěn nebezpečná jako alkohol (dokonce se na tom shodla i vládní studie), ale Komorous dodnes necháper rozdíl mezi tvrdou a měkkou drogou. V kterém roce žije?

Kdyby to byla mlátička na pozici řadového policisty, bylo by to v celku jedno, ale policejní ředitel by měl být poněkud důvěryhodnější než plešatec Komorous. Tento druh policistů patří možná (možná!) na ulici, ale ne do policejního managementu. Ať si táhne a jde třeba pořádat kickboxové zápasy. Kdyby česká policie stála a padala s Komorousem, bylo by to s ní hodně špatné ... Rv

R. J. 13.10.2008 10:42

Re: Komorous ...

Hezké pane, podepisuji bez výhrad, jsem potěšen , že to vidíte,na rozdíl od mnoha jiných,co se nechali oblbnout "lumenem" na Vyšehradě.Když jsem tam tu "skvadru" blbečků viděl,bylo mě všelijak. A těch "posluchačů co tam měli, neuvěřitelné.Máte pravdu,ještě Škrdlová tam chyběla,ale co víme,třeba je to jejich "našeptávačka a "fluidum". Zasmějeme se , ale nějak hořce.

Ivan 13.10.2008 10:42

Re: Komorous ...

Typický příspěvek konzumenta drog. Alkohol je samozřejmě taky droga a na jeho užívání není nic, co by se mělo chválit. Na alkohol je tato civilizace ovšem zvyklá za několik tisíc let jeho užívání. Jiné civilizace, které zvyklé nebyly, alkohol zahubil v průbehu jedné nebo dvou generací (např. indiány). Indiáni zase byli zvyklí na listy koky, zatím co pro naši civilizaci to představuje smrtelné nebezpečí. Na soužití s hašišem zase byla zvyklá část orientu atd.. To zastánci užívání marihuany nebo jiných drog úmyslně ve své argumentaci zatajují a omílají stále dokola, že alkohol je taky droga a nebezpečnější než marihuana.

Poměry v Langrově policii odpovídají poměrům v ODS, jedná se v obojím případě o jasně zločineckou organizaci a slušní lidé s ní už nechtějí mít nic společného. Tato organizace (ODS) představuje pro současnou společnost stejné nebezpečí, jaké kdysi představovala KSČ.

insider 13.10.2008 10:54

Re: Komorous ...

Zato Kočka se Šloufem a mladým Standou to vytrhnou! ;-D 

Záda jim budou krýt Barková se Snopkovou a účty vystaví Paroubkovi kamarádi z restaurací a jídelen.

alan 13.10.2008 12:16

Re: Komorous ...

Dopuntíku souhlasím s výše napsaným.Myslím si,že není úkolem policejního ředitele rozhodovat,která droga je neškodná a která jo,stejně tak,jako která vražda je krvavější.Od toho jsou legislativci,aby stanovovali pravidla.Policie musí jenom dbát na jejich dodržování.Jakmile se policie stane sama soudcem,je řádu konec.

insider 13.10.2008 12:26

Ale blbost :-)

a) Policista věnující se určitému druhu kriminality musí dané kriminalitě rozumět. Pokud je někdo úzký specialista jako Komorous a zastává (a navíc urputně hájí) dávno překonané názory, je nutně za troubu ;-P a emá na svém místě co pohledávat.

b) Komorous je široce známý tím, že aktivně loboval za nerozlišování měkkých a tvrdých drog.

portwyn 13.10.2008 15:48

Alkohol vs marihuana

Nevím, jak z lékařského hlediska, mohu psát jen o svýc zkušenostech.

O některých svých žácích vím nebo tuším, že častěji pijí alkohol (nemohu a nesmím jim v tom bránit, nesmím jim dokonce ani dát "dýchnout", máme přece tendlecten liberalismus). Na nikom z nich to však běžně není poznat. Na dítěti, které hulí marihuanu, to poznat je. Úpadek kognitivních funkcí je strašlivý. Kdybych to neviděl, nevěřil bych.

Proto soudím, že pro prepubertální, pubertální a postpubertální mládež je marihuana (ve srovnatelné frekvenci užívání) nebezpečnější než alkohol.

horduch 13.10.2008 10:09

tam jde hlavně o peníze

kdo to tak nastavil,že policajt po 15 letech dostává doživotní rentu ,koloťuk a ti co jsou ve službě utřou hubu ,staří esembáci potřebovali výslužku

salcher 13.10.2008 9:21

ještě jste se mi neomluvil

sláva, salcher

Mejla 13.10.2008 8:04

Člověk s tak zásadním selháním charakteru jako Komorous vůbec nepatří do státní správy

na jakékoliv úrovni. A na jeho tučné doživotní výpalné se každý měsíc budeme skládat..........

Nomen 13.10.2008 9:22

Jsem šťasten, že ministrem vnitrea je "Ičko".

Tak zásadně charakterní člověk a kamarád KillKutala do státní správy zcela patří. I kdyby to vědmu mělo stát místo....;-D;-D;-D 

Realista 13.10.2008 7:54

Ona v tom může být ze stran Komorouse pouze pragmatičnost.

1/ Požádáním o výsluhu se zajistí až do smrti, nejen do důchodu, protože výši výsluhy si mohou ponechat jako důchod, je-li vyšší. A ta nebude malá v takové funkci.

2/ Bude možná  evropským koordinátorem EU v případě předsednictví ČR v drogové problematice, takže mnohem vyšší plat, velké pravomoce a další odrazový můstek dále do složek EU.

Takže řeči o unavenosti jsou samozřejmě nesmyslem. ;-D

Standa 13.10.2008 7:28

Vypadá

to na čistky v policii, protože je nutné dosadit na místa lidi, kteří toho umí málo. V opačném příadě by se asi něco vyšetřilo před promlčením. Než se to nováčci naučí, bude řada zločinců i politiků za vodou z důvodů promlčení, proto " Odcházejí zpravidla ti nejosvědčenější, nejzkušenější, nejlepší. Lidé, kteří něco dokázali." Koalice potřebuje neschopnoupolici a proto si ji buduje tak záměrně.

R. J. 13.10.2008 10:53

Re: Vypadá

Ano, nejzkušenější, co mají zkušenosti se socialistickým pseudoprávem a "bojem" proti "vnitřnímu nepříteli". Fakt,jedna "kapacita" vedle druhé.Jen si vzpomeňte, jak "vyhazovali" kapitány a majory od stb. k VB,prý tam nebudou škodit,po pár letech, začali stoupat vzhůru, ovšem dnes se to jmenuje Policie ČR.Na takovou "karieru" mohla většina z nich u stb. zapomenout. Proč tak lpíte na těch "starých"? Proč nekřičíte, že zde již mohla být celá nová generace policistů se vzděláním na "západě"? Nebo Vám třeba policejní akademie na "západě"nevoní? Máte radši ty staré soudruhy?Já tedy ne. Nebo že by sám........? Pak to vysvětluje vše.

Mistr Jan Hus 13.10.2008 6:33

Ano, asi tak nějak to mohlo býti.

:-)

s.p. 13.10.2008 3:08

mimochodem

Komorous byl přítel Honzy Beneše, kterého situace v Česku utrápila tak jako jiné!

Jestliže byl přítelem JB pak může kdzkoliv do Montereye na kafe! Kdo z Vás krajánci bude tady vítán??

kocka ema 13.10.2008 3:17

Re: mimochodem

Ano, byl velkym pritelem pana Jana Benese. ktery mu uplne a radikalne zmenil pohled na zivot.

Mejla 13.10.2008 8:03

Jan Beneš žádný Komorousův pohled na život nezměnil. Oba je spojovala

láska ke zbraním a k vojáctví, u Beneše vlastenecká, u Komorouse komunistický řiťolezecká. Pan Beneš se o Komorousově komunistickém angažmá dozvěděl příliš pozdě a již nebyl schopen se s tím vyrovnat.

R. J. 13.10.2008 8:51

Re: mimochodem

Než takového "přítele", tak si radši vypiji meltu ve sklepě sám .Zcela jistě bych nebyl vítán. Jsem rád, že jste mě to řekl dopředu, abych se třeba s tím Templ " lumenem" u Vás nesetkal, káva by mě přestala chutnat. Tak jdu na tu meltu,a budu přemítat, čím Vás ten komoušo-lumen tak okouzlil.Jako toho Beneše.Ale zase si nebudu muset prohnat hlavu kulkou.

Nemo 13.10.2008 11:04

Re: mimochodem

"Oblak tupého naziskinského machismu obklopující historii i současnost Landovu i páně Komorouse zvedá leckterý žaludek."

Citace z jednoho blogu.

"Za ním stála skupina mužů oblečených v bílém, mezi nimi šéf Národní protidrogové centrály plukovník JUDr. Jiří Komorous. I on vkusně oděn v bílé kutně, jakou nosili členové nacistického templářského řádu Ordo Novi Templi a jeho "přijímače" - Lumen Clubu. Řád založil ve Vídni Rakušák českého původu Jörg Lanz, autor myšlenky holocaustu. O třicet let později, v době nástupu nacismu, řád fungoval jako Hitlerovo předpolí v Rakousku."

Napsal F.X Doležal.

Škoda, že už to není ta Monterey, jak ji popisoval John Steinbeck.

R. J. 13.10.2008 12:10

Re: mimochodem

Mon Capitan, CafeHaus dělají lidé co tam chodí, jako ostatně vše,takže nezoufejte, třeba navštívíte "špeluňku" a budete spokojen s částí osazenstva.

Rohožka 13.10.2008 1:04

Pana Komorouse neznám,

ale četl jsem faksimile jeho vlastnoručně napsané žádosti o zařazení do STB. Ať byla jeho snaha motivována bezskrupulózním kariérismem nebo duševní chorobou, bylo to otřesné čtení. Není mi ani trochu líto, že odchází od policie. Mou důvěru v policii jeho odchod mírně posiluje.

XXNNXX 13.10.2008 1:52

Re: ROHOŽKA

No o tebe, "rohožko", bych si ani boty neotřel. Patříš přesně mezi ty Langry a spol - stejnej vůl.

Ašek 13.10.2008 6:51

Re: ROHOŽKA

Běžně dostupný fet z dovozu,zavirají se jen mistní vyrobci a konkurence.Maš pravdu většina z nás jsme volové,ty XXNNXX ne,ty viš.

R. J. 13.10.2008 8:55

Re: ROHOŽKA

Jasně, všichni co nemají  rádi bezcharakterní karieristy jsou volové, jsem rád, že Ty jím nejseš, tím volem, jako my, aspoň hned víme co jsi zač.

fo-ol 13.10.2008 2:57

Re: Pana Komorouse neznám,

no ja mam k cinnosti pana K. v tomto uradu hodne velke vyhrady a jeho odchodu mi tez lito neni. to ale asi nic nemeni na praktikach popsanych v clanku - a za pripadnym tlakem na odchod byly dozajista zcela jine duvody nez profesni chyby ci charakterove vady...

Apea 13.10.2008 10:52

Re: Pana Komorouse neznám,

Takže pokud za tím odchodem byl tlak, pak měl určitě jiný důvod, než Komorousovu případnou neschopnost? Brilantní logická úvaha, chybí ji už jen:

"...takový tlak svědčí o tom, že ten, kdo ho vyvíjel, je darebák  a spachání tohoto darebátctví je neklamným dokladem, že tomu tak bylo."

Lajtman Dub by vám dal na reálce výbornou z logiky a pak by to šel zapít s hejtmanem Bendelem, jaké to skvělé žáky.