18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

POLEMIKA: "Výborná zpráva" pro Jiřího Pehe

Jiří Pehe nadepsal svůj komentář k volbě lídrů ODS ve středočeském a severomoravském regionu Výborná zpráva pro ČSSD (NP 8.11.). Pány Římana a Tlustého opět nazval "klony" Václava Klause. U Vlastimila Tlustého se znovu pozastavil nad jeho předlistopadovým angažmá v KSČ a počastoval ho hanlivě ekonomickým "radikalistou". A navíc projevil "starost" o výsledek ODS s tím, že "strana, která vládne ve 13 ze 14 regionů" nedokáže tento fakt "prodat", a proto si "zaslouží prohrát volby".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jaroslav 10.11.2005 17:23

Re: Re: Proč by nemohl být Pehe kritický vůči Klausovi?

Kasl je přece dlouholetý vrcholový představitel ODS. Svým způsobem svým stěžovatelským stylem zapadá stále do této strany. Steigerwald ho zřejmě začal kritizovat  poté, co Kasl odešel z ODS, coby zrádce  a Kasl to psychicky neunesl.
Jiří 10.11.2005 17:09

Pehe nebo Leschtina, všichni jedna rodina

Pehe je stejný ubožák, jakým byl svého času Leschtina - ten byl etalon
velvet 10.11.2005 16:57

Aleši

Máte pravdu, že sedmiprocentní hranice zisku preferenčních hlasů je pro kvalitního kandidáta zlomitelná. Jen se trochu snažit.
Pumpescu 10.11.2005 16:52

Re: Re: Re: Re: A nemáte pravdu ani s tuze demokratickejma "primárkama" v ODS

Každopádně "organizace" těch správnejch výsledků by se značně ztížila.
Pumpescu 10.11.2005 16:48

Re: Re: Re: Re: A nemáte pravdu ani s tuze demokratickejma "primárkama" v ODS

Vážně chcete tvrdít že volební shromáždění členů ODS v závratnym počtu 800 by se nutně muselo zvrhnout v nějakej Armagedon nebo co? :) Sakra já byl na rockovejch koncertech kde bylo 100 000 lidí. Trošku tlačenice a fronta před WC, ale jinak pohoda.
aleš 10.11.2005 16:18

Re: To o těch provařených tvářích

Tlustý je na středočeské kandidátce už několikery volby. Vždycky jsem kroužkoval někoho pod ním, aby se vyhoupli nahoru i noví lidé. Je přeci jedno, kdo je na prvním místě kandidátky, jde o rámcový rogram.
Jaroslav 10.11.2005 16:10

Proč by nemohl být Pehe kritický vůči Klausovi?

To je zase to staré odeesácké bolestínství a vyžadování zvláštních ohledů. Jako kdyby to byla nějaká nedotknutelná kasta. Já jsem si nevšiml, že by nějaký sociálně demokratický fanoušek pořád reagoval např. na Steigerwalda a požadoval vyšetření jeho duševního stavu. A přitom útoky novinářů proti sociální demokracii jsou nesrovnatelně četnější než útoky na Klause či ODS. 
Ladislav 10.11.2005 15:57

Re: Re: Postoj V. Tlustého

A co chcete třeba na desítkách milionů vyhozených za "Aquapark" s Tlustého podporou rozebírat?
Pumpescu 10.11.2005 15:36

Re: Nevadí,

Pardon že sem se ráno vytratil tak po anglicku. Padl sem vysílením. :) Ale jinak, není přece vůbec nutný nikoho nikam vláčet, můžete odvolit buď korespondenčně a nebo volit kandidátku v místě, výsledek předat dál a někde v centru se to sečte. Zpětná kontrola výsledků a jestli někdo nefixloval se dá ošetřit jako u normálních voleb. Pokouším se zjistit jak to dělaj tady, jestli něco vyhrabu, slibuju že to dám k lepšímu.
Mimozemstan 10.11.2005 15:35

Re: Re: Re: Re: Re: mimozemšťane,

Nazory analytika P. Kohouta neznam a nemuzu s k nim vyjadrovat. Ja ve Skandinavii ziji, Svedsko, udajne hyckajici si bohace je ode mne cca. 10 km a ve firme ve ktere pracuji je asi 1/3 zamestnancu Svedove. Takze to jejich "hyckani" mam casto vysvetlene az do sebemensich detailu.
 
Cesi casto mluvi o vecech o kterych nic nevi. Pro srovnani program soc.dem ve Svedsku je mnohem vice na levo od programu KSCM v CR.
 
Vasemu modelu idealniho sveta podle ODS chybi naproste domysleni, ze ve state ziji dve skupiny, bohati, pro ktere ty teorie snad by i platili a chudi. ODS se ve svem programu vubec nezajima existenci chudych, ktere prezivaji casto z minima a nekteri jen z danich. Kdo na ty chude plati, bohati. Zrusime-li to, tak co se stane? Chudym nezbyde nic jineho nez udelat revoluci a jako? Komunistickou. Prikladu je mnoho, jizni amerika je prave prikladem toho, ze nenazranost bohatych zpusobuje jednu revoluci za druhou. A pokud jste si mozna nevsiml, tak kom. strana roste a roste.
 
Kazdy na zapade vi, ze je lepsi platit vyssi dane a mit klid, poradek a svuj majetek, nez mit revoluce kazdy mesic.
 
Na zbytek vasich dotazu jsem vam odpovedel drive.
Pumpescu 10.11.2005 15:29

Re: Re: Ale tak vzhledem k tomu, že Pump žije

To je v pořádku, nemusíte se omlouvat, není za co. Myslím že bych uměl psát i spisovně, ale proč si dělat násilí?
jakovy 10.11.2005 15:13

Re: Re: Jestli má pravdu Pehe nebo Bartoň ukáží parlamentní volby

A to je z Jupitera nebo Alfy centauri ?
 
eTony 10.11.2005 15:12

Re: Re: Re: Re: mimozemšťane,

Nikdy a nikde jsem netvrdil, že bohatí budou platit daně stejné jako ti chudší, ale vyjádřeno v procentech všichni stejně. Nevím, proč slučujete problémy Německa s EU, snad jedině proto, že pokud budou mít problémy členské země EU, bude mít problémy celá EU, hlavně s dotační a sociální politikou. A že nemáte na blbosti čas? To neberu jako argument. Vy nevěříte, že Francie si začne hýčkat boháče a Švédove si je už hýčkají? Doporučuji některé statě analytika Pavla Kohouta. ODS je zastáncem teorie, že peníze ponecháme těm, kteří si je vydělají a hlavně, hospodárněji s nimi naloží, i když budou platit třeba za recepty, šetřit si na důchod jakoukoli formou apod. Vždyť ty peníze už platíte dávno, nemáte nad nimi ani kontrolu. Jsem přesvědčen, že platby v hotovosti občany budou mít menší dopad na jejich kapsu, než je tomu v současnosti a podpoří zvýšeným příjmem i spotřebu. A s tou DPH za potraviny jsem mě dojal až k slzám. Uniklo Vám, že už dnes existuje základní sazba DPH na potraviny, konkrétně stravování. A jak tvrdě argumentujete zvýšením DPH u potravin, už cudně mlčíte, že u zbytku služeb, výrobků atd. dojde ke snížení hranice DPH.
Balů 10.11.2005 15:09

Re: Re: Re: Re: mimozemšťane,

Vy budete asi nějaký pravičák z leknutí. Zkuste si zajít do supermarketu , nakoupit běžný nákup a potom se podívejte na účtenku, kolik potravin je v 5% a kolik v 19% sazbě zprůměrujte to na 15% a budete se divit.
jakovy 10.11.2005 15:08

Re: Re: Nezbývá mi,

A proč Vám vadí, když je volit přece nebudete. Pro mně a za mně si komouši můžou zvolit i brouka Pytlíka (nebo jiného). Kecat jim do toho nebudu.
Až vyhraje a bude i mým premiérem, kecat budu. To už není věc strany,ale státu, jehož jsem, často žel Bohu, občanem.
Jenda Benda 10.11.2005 15:01

Autorovi

Pane, jestli váš text míníte vážně, stavíte se buď do role idiota nebo gaunera.
jakovy 10.11.2005 14:59

Re: nazorova konzistence ODS?

No a teď jsme pár let po Argentině. No nedej pámbů po aurině, to už by bylo jó zlaté.
Balů 10.11.2005 14:56

Re: Postoj V. Tlustého

Bohužel je to posedlost, Vaše. Tím, že si vypíchnete věci bez souvislostí, to jinak charakterizovat nejde
Žulový Aston 10.11.2005 14:49

Postoj V. Tlustého

Je snadno charakterizovatelný ekonomickou podporou aquaparku tam, kde není vody.Připomíná sovětské vědce.
Pan komunisty zvolený čestný předseda ODS nám sliboval ekonomického tygra a skončil úspornými balíčky.
Přál si více takových Kožených a je to dobře, že se mu přání nesplnilo. I já jsem našeho komunistického favorita do asi roku 1995 podporoval.
To není posedlost - to jsou vše smutná fakta.l
Mimozemstan 10.11.2005 14:47

Re: Re: mimozemšťane, re e-Tony

Souhlas, jenom bych k tomu dodal, ze generalne receno prerozdelovani zakazek od statu soukromnikum nemusi byt vzdy vyhodne. To neni jen problem v CR, i v zahranici v mnoha oborech soukromnici nejsou schopni nahradit sluzby poskytovane statem.
 
Soukromnici jsou v nekterych vecech mnohem lepsi, efektivnejsi, predevsim se musi mnohem vice snazit a dodavaji casto vec rychleji. Levneji to nikdy neni, soukroma firma musi vzdy vydelat penize, tak levnejsi na papire vzdy znamena s omezena dodavka s podstatne mene moznostmi a luxusu. Potom je jen otazka definice hodnot, kdy je potreba hodnotit kvalitu a cenu dodavky s tim co je nutne aby to slouzilo. Cesi maji casto snahu budovat bud prilis luxusni (predrazene) veci a nebo naopak poddimenzovane a nedostacujici. Stredni cesta je vzdy slozita a tam muze nabidky soukromych firem pomoci, protoze kazda z nich prijde s jinak ambicioznim planem.
Priklad metro:
Drive: mramorove chodby, hluboko pod zemi, dlouhe eskalatory.
Dnes: beton, hloubeno z povrchu, ...
Funkcnost stejna.
 
Vyhoda soukrome firmy je vzdy rychlost, dynamicnost, nezavislost. A hlavne stat nemusi ridit vzdy vsechno.
velvet 10.11.2005 14:36

Mno, Xavere,

jsem v jiném kraji a nemám co kritizovat kolegy, rozhodli, jak rozhodli, už jsem to tu někde probíral, a podpora Tlustému byla procentuálně více než slušná. Po volbách si všichni budeme muset zúčtovat, to my víme.
Je pravda, že ze 14 lídrů doporučených výkonnou radou regionům já bych pět nevolil. Dva mne dráždí a tři nudí a jeden z nich byl také ten můj. A tak jsem také učinil. :o))
Dita 10.11.2005 14:33

Re: Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

.....o čemž jste pane poručíku,zajiste již dávno před válkou,mluvil s vaším oktesním hejtmanem.
velvet 10.11.2005 14:25

Pravý lídr žab se neleká. :-))

Jestli Tošenovský nevycítil, že by měl býval podporu v regionech, tak je, inu, necitlivý. Ale kdo už je dokonalej - vždyť to může zkusit kdykoli znovu. Já su klidně za.
Mimozemstan 10.11.2005 14:17

Re: Re: Posedlost Klausem je stejně zákeřná choroba

Jo ten clanek je skutecne jenom o tom, co se Bartonovi nelibi na tom co rekl Pehe. Zadny jiny obsah a argumentaci napr. proc je to spatne nenajdete.
 
Clanek vedle toho obsahuje velmi zajimava tvrzeni, nad kterymi se lze pozastavit. Abych pouzil stejnou argumentaci jako Barton:
 
>> Do systémů zdravotního a sociálního pojištění ze všeho nejvíce přispívají zaměstnavatelé, což prodražuje naši pracovní sílu a je jedním z důvodů naprosto zbytečně vysoké míry nezaměstnanosti. Proti plýtvání prostředků ve zdravotním pojištění by proto měly nejvíce protestovat zaměstnavatelé, neboť právě 2/3 všech příjmů zdravotních pojišťoven hradí zaměstnavatelé!  <<
 
Pokud vim, tak ceska pracovni sila je mnohem levnejsi nez zapadni. Takze tvrzeni, ze to prodrazuje ceskou pracovni silu oproti zapadni nemuze nikdo brat vazne. Pokud to prodrazuje ceskou pracovni silu lokalne je nezajimave, protoze to zamestnava zamestnance mistnich zdravotnich pojistoven a je vyuzivano mistnimi obcany. Ti urednici jsou zamestnani, tzn. ne na statni podpore. Na misto techto vykriku by mel pan Barton napsat, budeme platit mene na zdravotni pojisteni a tim budeme dostavat take mnohem mene nez zdravotni pece nez dnes a ve zdravotnickem sektoru bude zamestnano mene lidi a tim bude i vetsi nezamestnanost. Pokud chci lepsi zdravotni peci, tak za ni take musim vic zaplatit.
 
Co se tyce prispevku zamestnavatelu. Kdo jiny by asi mel prispivat. Pokud vim, tak zamestnanci jsou placeni zamestnavateli a vzdy budou tudiz prispivat na jejich zdravotni pojisteni. Otazka je jestli primo a nebo neprimo. Pokud pan Barton je pri smyslech, tak by mel vedet, ze primy prispevek je administrativne mnohem levnejsi nez neprimy, protoze se uspori extra administrace, kteri pouze presouvaji penize z jedne kapsy do druhe. Nepripomina Vam to nahodou problem VZP?
ticha@dohoda 10.11.2005 14:06

Re: mimozemšťane, re e-Tony

ono je to trochu slozitejsi a vy jako priznivec ODS nereknete uplnou pravdu o rovne dani, ve skutecnosti je to uspora, kdy vam sice do jedne kapsy spadne napr. 100 Kc jenze soucasti politiky ODS je soucasne spolufinancovani zdravotnictvi obcanem, kde obcan musi z druhe kapsy vytahnout 500 Kc , protoze nektere veci uz pojistovna platit nebude a toto se dotkne stredni a nizsi prijmove vrstvy daleko vice nez uspora na rovne dani. Rozhodne nejsem priznivcem silneho statu co se mi montuje do vseho a vubec ne prerozdelovani, jenom v CR jaksi nefunguje to, ze kdyz se veci sveri soukrome firme, tak nabidne lepsi sluzby a nizsi cenu resp. alespon stejnou, bohuzel skoro vzdy sukromnikem poskytovana sluzba zdrazi o nekolik radu pri stejne nebo horsi kvalite. Kuprikladu do zdravotnictvi tece dostatek penez z vybranych dani ale prave diky soukromym subjektum/vsech barev/ se vetsina tech vybranych penez rozkrade za predrazene leky a sluzby a to se delo i v dobe kdy rezort vedl ministr z ODS, stejne jako dnes. Takze pokud volici rikam, vol nas a zustane ti v kapse vice penez, tak mu je z druhe kapsy nesmim soucasne ukrast, coz chce udelat ODS, usetrit uzke skupine a chybejici rozdil do spolecne pokladny zaplati stred , jenze stred jeste porad je v CR ta nejsilnejsi skupina a vy chcete aby oni zaplatili par bohatym uspory na danich. Uspory musi vest k tomu aby lidem zbylo vice na spotrebu a tou podporovali ekonomiku a to vase reseni rozhodne neprinasi.
Mimozemstan 10.11.2005 13:57

Re: Re: Re: mimozemšťane,

Mluvite nesmysly, uz jsem si skoro myslel, ze jste prevteleny ekonomicky expert el sopo z lidovek.
 
Vas vypocet na papire je sice hezky, ale vubec do ne nezapocitavate zvyseni cen potravin v dusledku zvyseni DPH. A ten dela znacny rozdil. Co se tyce vypoctu, podivejte se na me drivejsi prispevky v lidovkach. Pokud Vam nejake vypocty chybi, tak si je udelejte sam, ja na takove blbosti nemam cas.
 
Nemuzete to vase tvrzeni, ze udajne podnikatele, kteri maji podniky s dominantnim postavenim odboru plati mensi dane prohloubit, pripadne dolozit nejakym zakonem. Nejlepe nejakemu lekari.
 
>> "... ten "blahobyt" platí ti, kteří nemohou z různých důvodů přesídlit do zahraničí jako ti nejbohatší." << Jak dlouho Vam trvalo, nez tuhle patetickou tautologii sesmolil dohromady? At uz se jedna o jakykoliv druh dane, rovne ci progresivni, tak lide s vyssim prijmem budou platit vice penez nez ti s nizsim.
 
To s tim Nemeckem uz mne doslova dorazilo, ze si Nemecko neporadilo s byvalou NDR? Byl jste tam vubec nekdy,  nebo jen slepe hlasate modry tridni boj proti "vsemu spatnemu" z EU.. Mozna by jste si vsiml, ze uroven byvalych NDR'aku je uplne nekde jinde nez zmodralych Topolanku.
Xaver X.X. 10.11.2005 13:31

Jo a ještě Velvete, Tošenovskýho nebo Gandaloviče

beru. Ale nejspíš víte, nebo tušíte, proč se Tošenovský radši z Prahy vytratil. Asi uviděl nějaké žáby na prameni.
Xaver X.X. 10.11.2005 13:28

Velvete, budete se divit, ale nenapsal.

V té době jsem na Psu totiž netlachal. Nicméně po legální aféře pana Macka s knižním velkoobchodem u mě ten pán stratil kredit a legráckou s ČS jsem si ho pohřbil definitivně.