23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLEMIKA: "Výborná zpráva" pro Jiřího Pehe

Jiří Pehe nadepsal svůj komentář k volbě lídrů ODS ve středočeském a severomoravském regionu Výborná zpráva pro ČSSD (NP 8.11.). Pány Římana a Tlustého opět nazval "klony" Václava Klause. U Vlastimila Tlustého se znovu pozastavil nad jeho předlistopadovým angažmá v KSČ a počastoval ho hanlivě ekonomickým "radikalistou". A navíc projevil "starost" o výsledek ODS s tím, že "strana, která vládne ve 13 ze 14 regionů" nedokáže tento fakt "prodat", a proto si "zaslouží prohrát volby".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
karel 10.11.2005 13:27

Re: Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

Pan "rocker" Čech má taky dojemnou starost o kvalitní pravicovou stranu jako pan Pehe. To vítám. Možná, že by ale bylo věrohodnější, kdybyste se mistře nejdříve obul do komoušů, estébáckých špiclů a arogantních vyžírků ve své straně. Nějak se mi nepodařilo zaznamenat jakoukoli vaši reakci na průsery ČSSD v posledních letech. Chcete je vyjmenovat?
Xaver X.X. 10.11.2005 13:25

Pepo Zdepa, kupodivu jsem pana Bartoně

neměl na mysli.
eTony 10.11.2005 13:20

Re: Re: mimozemšťane,

Uveďte mi přesný výpočet čisté mzdy při celkovém příjmu 25 000,- v podmínkách dnešního zdanění, včetně všech odvodů a výpočet téhož dle rovné daně ( při odečitatelné položce 6000 na osobu ).
 
Ve Švédsku, nakonec i ve Francii, jsou nejvíce biti živnostníci a podnikatelé. Ti nejbohatší, blízcí vládě a s dominantním postavením odborů ve svých firmách mají daně s porovnáním s ostatními menší. Takže ten "blahobyt" platí ti, kteří nemohou z různých důvodů přesídlit do zahraničí jako ti nejbohatší.
Ještě bych zmínil Německo, které si neporadilo ekonomicky po sjednocení z bývalou NDR.
Pepa Zdepa 10.11.2005 13:15

Re: Posedlost Klausem je stejně zákeřná choroba

Musíte uznat, že pan Bartoň nechrlí jeden článek o Pehe za druhým. Ale čeho je moc toho je příliš a je dobře, že to Pehemu konečně někdo tak pěkně shrnul. :-)
velvet 10.11.2005 13:10

Xavere XX

a určitě jste před pěti roky nikdy ani náhodou nepravil na adresu ODS, ať už se zbaví toho provařenýho Klause a podvodníka Macka, protože takhle ji nemůžete volit, že že ne?
Tošenovský kdyby byl necouvl po kraťounké letní mediální masáži, mohl předsedou strany být. Byli jsme leckteří připraveni ho volit. Dokonce si troufám říct, že to měl v kapse.
Pečinku mám ovšem rád. Pečinka mi narozdíl od davu zdejších komentátorů smí o ódéesce napsat cokoli.
;-)
Xaver X.X. 10.11.2005 13:06

Velvete, vaše kritika zatuhlosti středočeského sboru ODS

je zdrcující. Ano, kdo chce kam...a zbytek si řekneme po volbách.
Janus 10.11.2005 13:06

Re: Pozoruhodné

"On tu Pehe někdo čte?" - Nu, asi ano, když je k jeho článkům a polemikám vždy tak obsažná a hodnotná diskuse!
Xaver X.X. 10.11.2005 13:02

Ivane Nový, jako volič se budu bránit.

Ale fascinuje mě bohorovost stran, které by se měly spojit proti růžovorudému paktu. Jejich  hybernace myšlení je děsivá. To bylo strachu před EU, ale růžovorudá příšera nechává současnou středopravou část politického spektra tak nějak v klidu.
Xaver X.X. 10.11.2005 12:58

To o těch provařených tvářích

a nutnosti změnit strategii už lehce naťukl i Klaus, na tv rdo to řekl Macek, na stejnou strunu ladí i Tošenovský a v nejnovějším Reflexu to píše i Pečínka. No, začíná mi být v té společnosti docela příjemě.
Janus 10.11.2005 12:57

Re: Výborný článek

Ne - oba jsou na modro.
Xaver X.X. 10.11.2005 12:55

Posedlost Klausem je stejně zákeřná choroba

jako posedlost Pehem...
JAG 10.11.2005 12:50

Re: http://blog.lide.cz/bloger.r

Už jsi s tím otravný(-á), trinity
Jarek 10.11.2005 12:46

Nedelejte to

Pane, proč se snažite vést polemiku s nerudným / možná už rudým / kokotem jako je Pehe? Děláte tím službu tomu Pehe - jen šíříte ty jeho havlovské bludy. Ti chlapci jsou nasraní, že v Lánech už nechlastají při tom jejich planém plkání...Tak šíří to jejich nasrání mezi lidi.
velvet 10.11.2005 12:45

Vždyť

ať si Pehe takovou stranu uplete. Má k tomu potřebné vědomosti, schopnosti, známosti i mediální kontakty. Lepší startovací čáru si neumím představit. Prvních pět či šest pokusů mu sice nevyšlo, ale tím se nesmí nechat odradit.
F. Čech 10.11.2005 12:35

Autor je zaslepený klausovec, který nevidí, že antievropská a arogantní ODS podle klausova střihu se pomalu sune už ke třetím prohraným volbám

Autor ve své zaslepenpsti nechápe, že nejen Pehe, ale všichni ostatní antikomunisté by v Česku chtěli skutečnou konservativně liberální stranu a rozhodně ne stranu se slabým předsedou a výkonným "čestným předsedou", který díky své nadutosti, kterou od něho převzali jeho nejvěrnější - soudruh Tlustý a sokmenovci Langer, Bendl a další, vede svoji ODS už ke třetím prohraným volbám v pořadí. Pehe by chtěl pravicovou stranu, která by se nevyznačovala jen bezohledností, nafoukaností  a podporou podvodníků všeho druhu (odmítáním jakýchkoliv kontrolních mechanismů - od kolkování alkoholu a cigaret, telefonních odposlechů, zákona o střetu zájmů atd.). Peheho stejně jako mně - bývalého příznivce ODS mimořádně mrzísoučasný stav této, normálními lidmi nevoliitelné strany. ODs vedená do sebe zahleděným hradním předpotopním monstrem, vězícím oběma nohama v národovekém izolacionismu 19. století  a netající se totalitními bolševicko fašistickými manýry nemůže získat  podporu větší části Čechů. A to je dobře, protože totalitní vláda strany řízené Klausovým fanklubem je hrozbou pro celý národ!
Mimozemstan 10.11.2005 12:33

Re: mimozemšťane,

Ve Francii na to prichazi a ve Svedku se to praktikuje. Nepovidejte! Takze cely zapadni svet, zijici v blahobytu poslednich 50 let, zacina prichazet na to co komunista Tlusty vymyslel se svymi modrymi bratry  a cehoz vysledky jsou videt napr. v Rumunsku. 
 
Overte si ty vase informace, podivete se na to co oni plati na danich, nez zacnete tady povidat bachorky.
 
Ten spatny vtip s kalkulackou jsem absolvoval jiz nekolikrat a vzdy se ukazalo naprosto neco jineho, nez vy tady tvrdite. Pro rodinu s prijmem mensim nez cca. 40.000 mesicne bude vzdy situace horsi nez dnes. Mezi 40.000-60.000 to vyjde zhruba nastejno i pri srovnani se snizenim dani, ktere navrhlo CSSD. Vydelaji (a to pramalo) jen ti s prijmem nad 60.000.
ABC 10.11.2005 12:27

Re: Vsadíme se

BERU.
velvet 10.11.2005 12:25

Vsadíme se

o flanděru? Vyhranou bednu whisku za loňské senátní volby jsem už totiž dopil... :-))
ABC 10.11.2005 12:20

Re: Zahradil nekandiduje. ;-)

no v té příští zcela jistě ne. Možná v nějaké té přespříští.
velvet 10.11.2005 12:18

Zahradil nekandiduje. ;-)

Ministrem zahraničních věcí v příští vládě ovšem, doufám, bude.
highway 10.11.2005 12:10

Pan Barton si muze myslet, ze Pehe nema pravdu

Pan Barton si muze myslet, ze Pehe nema pravdu, ale nic nezmeni na tom, ze provalane tvare ODS urcite nepritahnou dalsi volice. Spicky ODS a pan Barton asi take, ziji v akvariu, kdyz se treba podivuji nad tim, ze obyvatele oznacuji ODS za arogantni. Dat Tlusteho, Langra nebo Zahradila na spice kandidatek je totiz arogance.
eTony 10.11.2005 12:08

mimozemšťane,

zřejmě Marťane, nechte toho plácání o nadržování nejbohatším lidem. Například ve Francii na to už přichází, že méně brát bohatým se vyplácí víc, než aby jim nejbohatší zmizeli do daňových rájů. Ve Švédsku se to praktikuje několik desetiletí.
 
Rovná daň je výhodná pro všechny skupiny lidí, kteří se neštítí práce. Vezměte klakulačku a počítejte, kolik máte dnes čistého z celkové mzdy a kolik byste mohl mít po zavedení rovné daně.
Ruda 10.11.2005 12:03

Re: Re: Re: A nemáte pravdu ani s tuze demokratickejma "primárkama" v ODS

Nevím co je Vám na tom divného, že nevolí všichni členové dané oblasti. Dovedete si představit, jak by asi probíhal sněm, ve kterém by zasedalo např. kolem 800 delegátů, jak to zvládnout organizačně.
Ivan Nový 10.11.2005 11:56

Mimozemšťane,

takže to raději ty komunisty, že. Je to ve vašich rukách. Braňte se!
Mimozemstan 10.11.2005 11:52

Re: Máku, na ODS to jistě bude stačit,

Soc.dem je strana stredu a sama o sobe nemuze prelakat volice od komunistu na sebe, aniz by zaroven castecne ztratila hlasy na pravicovou stranu. Normalni velikost strany je max 30%, vic se neda dosahnout. Protoze pravice v CR bohuzel prakticky neexistuje, tak o potom nemuze dopadnout jinak.
 
Je potreba aby ODS, nebo nejaka jina strana, se konecne zacala chovat jako pravice, tim myslim pravice pro normalni volice. Extremy jako rovna dan, modra sance, ktere jsou vyhodne jenom pro velmi isolovanou bohatou skupinu lidi, kteri nakonec ODS volit budou at uz je jejich program jakykoliv, nemuzou normalnim pravicakum vyhovovat.
..... 10.11.2005 11:37

Re: Pozoruhodné

...ale toto jsi četl - když ne, jsi kecal
Ivan Nový 10.11.2005 11:35

Máku, na ODS to jistě bude stačit,

ale bude to stačit na komunisty? Po volbách budou mít rozhodující hlasy v rukou komunisté. Braňte se!
Mák 10.11.2005 11:26

Taky jsem si nevšiml, že by ČSSD a její voliči chtěli nějakou změnu v čele ODS

Naopak si myslím, že mohou být docela spokojeni.
V honu na umírněné, případně středové a nerozhodnuté voliče jim současný stav ODS určitě vyhovuje.
Paroubkovi nakonec může stačit snížení daní nízkopříjmovým + strašení rovnou daní.
 
 
Mimozemstan 10.11.2005 11:07

Re: Jestli má pravdu Pehe nebo Bartoň ukáží parlamentní volby

Parlamentni volby a regionalni volby jsou o necem jinem. Spolecna je jedna vec, vzdy se jedna o volbu cloveka, ktereho nejakym zpusobem zname a duverujeme, pokud se nevoli jen strana. Pokud jsou to lokalni volby, tak si politici vetsinou davaji pozor, co delaji a politik nepotrebuje tolik PR. V parlamentnich volbach je politikovo vystupovani tzn. PR to prvni a posledni.
 
Zde je take argument pana Bartone, ze Topolanek "prece" vysel z regionu naprosto naivni. Topolanek se ukazal jako neschopny jako predseda strany a neni schopen ani konkurovat vladni strane. Navic se obklopil, nebo ignoruje existenci byvalych naprosto neverohodnych politiku ve svem vedeni. Vedeni ODS je neveryhodne pro volice a myslim si, ze mnoho konzervativnich volicu bude radsi volit nekoho jineho, protoze jim predstava vlady slozene ze soucasnych neschopnych partikaru ODS, kterym jde jen o koryta, vadi. Pro ODS v soucasnem slozeni by skutecne bylo vyhodnejsi, kdyby prohrala pristi volby.
 
Obcas se objevuje jakasi nadeje zmeny v dobe kongresu ODS. Tento kongres ale bohuzel prichazi ne 5 minut pred dvanactou, ale 5 minut po dvanacte. Pokud se skutecne planuje zmena ve vedeni, tak ODS opet znacne podcenuje volice a nepripravuje si pudu pro volby, ktere se blizi milovymi kroky. Nove vedeni by si totiz muselo ziskat volice v neuveritelne kratke dobe. Navic zavisi na Paroubkovi a jeho poradcich jakou taktiku on zvoli, co se tyce voleb. Mnoho poradcu by doporucilo Paroubkovi vypsat volby den po kongresu ODS. Paroubek v soucasne dobe ma dobre preference a analyzy preferenci samozremne budou udelany v obdobi kongresu ODS. Neuvazovat nad nevyuzitim oslabeni (rozpolceni) ODS v okamziku volby noveho predsedy+vedeni+politiky by udelal snad jenom Spidla. Na druhou stranu, pokud ODS nezmeni vedeni, tak ma zajisteny volebni neuspech. 
Mák 10.11.2005 11:00

Mne nikdo neurazil

ALe pokud se po větě "Oh, moment, vidím ladění Vašich příspěvků. Jste odborář. Geneticky"
divíte že napíšu "Zajimave je, ze spolu s obhajobou metod ODS, je spojena temer vzdy snaha nekoho urazit. :-("
tak nevím ...   :-(
Tečka, Další diskuse k tomuto je pro mne ztráta času.