2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLEMIKA: Třetí možnost Svobodných

Jsa jedním ze zmíněných „zloduchů“ v článku Petra Hampla Dvě možnosti Svobodných, dovolím si s názory autora trochu polemizovat, a to i přesto, že mě pan Hampl přes mé šediny zařadil k „rozjíveným mládencům“, což jednoho vlastně docela potěší.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Gramblička 28.5.2015 7:24

Re: ???

stát má chránit investory pouze jediným způsobem: zajistit stabilní a přehledné právní prostředí a efektivní vymahatelnost práva. Nic víc není třeba

A. Reček 28.5.2015 7:19

Re: Podívat se pravdě do očí

Podstatou setrvalé existence každé politické strany či hnutí je členská základna v obcích a městech. Být jen stranou volební, jak kdysi měla představy ODA, byl prokazatelný nesmysl. To potvrdily pak pády a zánik třeba US-DEU, Sládkovců, Důchodců, Bobošíkovců, Liberálů, Věci veřejných. A nástup ku svému konci má Úsvit, Zemanovci a podobní, které v obcích a městech není vidět, včetně svobodných i pirátů.

K. Frauknecht 28.5.2015 7:03

Re: ???

Stát má "chránit" investory???? Jak? Proč? A hlavně před kým??? Před konkurencí???? Vítejte v socialismu!!!

A jestli jste nenašel směr, není to autorova chyba :-)))!

J. Heincl 28.5.2015 6:48

Podívat se pravdě do očí

Pane Kříži, hlavním důvodem nízkých volebních preferencí Svobodných je nedostatek poptávky voličů po jejich politické nabídce. Vkládáním různých tvrzení do úst či klávesnice oponentů a pak jejich vyvracením Svobodným příliš nepomůžete. V článku pana Hampla jsem nikde nenašel tvrzení, že je pro to, aby politici a úředníci vzali lidem většinu výplaty a z větší části určovali, jak mají žít, že by se pan Hampl nedomníval, že by drtivá většina lidí v ČR chtěla svou prací zbohatnout, že by pan Hampl a jemu podobní (připomíná to slovník Rudého Práva) nechtěl ve skutečnosti svobodu, odpovědnost a prosperitu lidí, ale uskutečnění svých představ, jak mají ostatní žít. Jestli vedení Svobodných má podobná stanoviska jako Vy, tak tato strana zahleděná sama do sebe bohužel směřuje k elitářskému klubu, kterému ničemní voliči nemohou porozumět. Asi by bylo potřeba vyměnit voliče. Toto jsem napsal nikoli proto, že bych chtěl Svobodné poškodit. Naopak, je mi líto, jak se situace na české politické scéně vyvíjí. Svobodné jsem dlouho volil a zatím volit budu, protože parlamentní strany považuji vesměs za lumpy.

J. Kučera 28.5.2015 6:21

budoucí vláda

Jestliže současná vládní koalice přistoupí na nátlak EU a přijme "uprchlíky", bude mít potíže dostat se do příštího parlamentu. Pokud se objeví strana s programem svobodných a bude se tak veřejně prezentovat, má šanci. Jakákoliv strana, která by následovala příkladu Camerona a slíbila hlasování o vystoupení z EU, má šanci, jakákoliv strana, která odmítne (reálně ne jen slovy) přijímání uprchlíků, má šanci. Téměř 90% občanů, voličů, odmítá uprchlíky, kolem osmdesáti procent občanů chce vystoupení z EU. Netvrdím, že všichni by takovou stranu volili, ale na 50% ve sněmovně by se asi dostala. A kdyby ještě nabídla referendum o obnovení trestu smrti (cca 60% respondentů), má to v kapse.

T. Pansky 28.5.2015 3:18

Autor neuvedl ani jeden realny priklad. Ma pravdu?

Pravo na nazor mame vsichni.  Autorovi vadi pan Hampl, ktery zde na Psu uz hodne napsal a sam jeho clanky povazuji za velmi dobre zpracovane.  Autor rika: ..."Na rozdíl od pana Hampla se domnívám, že drtivá většina lidí v ČR chce,

aby práce (duševní či fyzická) byla nejrychlejší cestou k bohatství, aby

lidi nesli odpovědnost za své jednání… zkrátka aby stát vykonával jen to nejnutnější."  Zde si autor zcela vymysli !!!  Kde ke svemu nazoru dosel?  Zije v Ceske republice?  Sam jsem presvedcen, ze dnes drtiva vetsina lidi prestala duverovat trzni ekonomice, protoze stat neni schopen ochranit investory, kterych zde bylo po privatizaci nekolik milionu.  Dnesni pravice sklizi nasledky (zamerneho) ignorovani prava v CR.  A tohle se jen tak nezmeni, pokud levice bude dal rozhazovat penize a slibovat vsechno vsem.  ... Autor ukazuje diskusi uvnitr Svobodnych.  To je velmi zdrave.  Autor ale neukazal zadny smer a to je skoda.