26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kleopatra 2.1.2008 8:22

Re: "Soudruhu"?

Vy komunisté jste zajímavý spolek. To, co vy sami činíte, dobře činíte, ale běda, když to samé činí někdo jiný, hned je podpásový. K tomu není co dodat, neboť vás to dostatečně charakterizuje! ;-€

JD 2.1.2008 8:22

Re: "Soudruhu"?

Reagujete na naprosto nepodstatnou věc, článek pana Millera je naprosto zmatený, chaotický, směšný.

Kri 2.1.2008 8:06

Re: Ale, ale ....

A Paroubkovo povolební projev nebyl hnus?

Tonevadí 2.1.2008 7:15

"Soudruhu"?

Já neznám toho pána, ani toho který to o něm píše.  Není to samotnému autorovi dosti trapné, že používá toho "soudruha" tolikrát v pár řádcích? Možná, že si dá někdo práci a spočítá to. Pro nás Čechy má toto oslovení přece dosti pejorativní nádech.  A autor měl ten křivý záměr, aby ctěný čtenář hned věděl, jak se k tomu tématu postavit, aniž by ten obsah četl.

To je značná "podpásovka", ke které by nemělo v žurnalistice dojít. Pumprdentní je, že toto oslovení více sedí na šéfredaktora samotného nejvíce. I když oslovení "soudruh" má ve své podstatě vřelý nádech, který nám Čechům dost schází.  A paradox je, že my Češi jsme jeden moment velmi pyšni na své české "soudruženství", v další moment někoho v pěkném "soudrženství" rádi odkráglujem. 

Jiné národy i nadále používaj ve své řeči oslovení "soudruhu" (Němci), nemyslí to špatně a nestydí se za to. My radši někdy používáme "kamaráde", v trampingu je to skoro oficielní oslovení jako jinde "bratře", i když ten "kamarád" má ve světě také pejorativní nádech (kvůli Němcům), nakonec i ten kamarádčoft i u nás má negativní význam.

A tak tedy tento autor, známý svým podpásovým cenzorováním, by se měl sám vycenzurovat, protože sledoval tímto oslovením pěknou nežurnalistickou urážející křivárnu ("Nepřijatelné jsou zejména urážky, vulgarismy...").  Ale co bychom chtěli od tohoto tendenčního plátku? Nakonec to má jeden pozitivní účinek, jak doufám, a jak zde po letech zjišťuji:

Lidi se zdravým úsudkem, i když nemaj ten přístup a možnost číst jiné solidní zdroje, sami poznají, kam je tento plátek chce křivě dovést...          

nepříjemná, ale pravda 2.1.2008 6:57

Zdá se, že nejste v salónech doma: V čem tedy Miller nebo Wagner mají, nemají pravdu?

Něco věcnějšího argumentu, třeba i civilizovanějším jazykem by Vám slušelo víc, přidalo na váze vašeho projevu. Nebo to není to, o co stojíte?  Žebyste se jen potřeboval, neslušně, ventilovat? Nu, i s takovými, nejen s komunisty, náš konzistentní oportunista Klaus zase nepohrdne.

nepříjemná, ale pravda 2.1.2008 6:51

Grebenček: Klaus je pro KSČM nejlépe vyhovující Rujbrová atd. Daly jsme mu hlasy

Světem nedoceněný Klaus opakovaně poučuje, že KSČM je oukej, že opravdu horší než komunismus je europeismus, ngoismus, environmentalismus a šablonovitý antikomunismus. Ale on, nejen před baronkou se vydávající za thatcheritu, si s KSČM dlouhodobě v prioritách rozumí a proto ho KSČM nekritizuje a dokonce volí.

Posledně s. Grebeníček národu sdělil, že "Pro KSČM je Václav Klaus nejlépe vyhovujícím kandidátem" a proto ho jejich klub, známý svojí vnitrostranickou disciplinou svými hlasy podpoří. Bylo to doslova o pár hlasů. Nedávno si komunistické poslankyně, včetně Zuzky Rujbrové už veřejně vyznaly z toho, že Klause, údajně svůj ideologický protipól, svým hlasem podpořily, tedy dosadily na Hrad.

Pro ty, kteří se dokážou ovládnout a debatovat trošku věcně, nepodléhají strachu, že nejen svět ale snad i volitelé by kvality a nenahraditelnost Klause nedocenili několik příkladů, kdy si Klaus a KSČM měli stejné cíle: 1) místo toho, aby jako thatcherita byl plnou vahou pro vrácení lupu obětem komunismu, Klaus byl s KSČM skutečně konzistentně proti jakýmkoliv restitucím. Když se tyto, hlavně jemu a KSČM navzdory, prosadily, Klaus se jimi vytahuje.  2) Klaus a komunistická nomenklatura ve vedení privatizovaných podniků preferovali "českou cestu", ikdyž nepřinesla kapitál na inovaci, nezáskala trhy, nepřinesla know how, zato tunely, sanace mld švindl úvěrů, na generace zaopatřené rodiny nomenklatury   3) pod vedením Klause, bok po boku, ODS a KSČM, včetně Zahradila a soudruha kosmonauta Remka sabotují evropskou integraci, bojují proti zavádění evropského práva u nás (nejen eurozatykač). Brusel je prý novodobý Mnichov  Z těchto a dalších důvodů (kdy také KSČM hlasovala s ODS proti koaliční vládě vedené ČSSD častěji, než ČSSD hlasovala s KSČM proti současné vládě) KSČM nikdy Klause nekritizuje, naopak se jej zastává, třeba když Bush opakovaně Klause nepřijme, KSČM volají, že jde o urážku hlavy státu a ČR. Je to tak?

Pišta 2.1.2008 6:39

Re: Jako vždy

Svatá pravda ! Pan Wagner si také mohl odpustit jeho bláboly .Stačilo přece napsat.Miluji Václava Klause.A co Václav Klaus  činí dobře činí!

Oponent 2.1.2008 6:23

Ale, ale ....

První věta článku: ...

""Tak se nám soudruh Robert Miller zase jednou na Neviditelném psu hezky rozpovídal, skoro by se dalo říct, že zcela v intencích Jiřího Paroubka. ""

.... Ale, ale pane Wagnere, když chcete kritizovat Millera, proč se takto podle otíráte o Jiřího Paroubka. Je to od vás hnus !

Jerry 2.1.2008 6:20

Jako vždy

Jako vždy sbírka salonních keců od více či méně retardovaných jedinců.Nechápu,proč se  sáhodlouze rozepisují o faktu,který se dá vyjádřit stručně a jasně třemi slovíčky: Příšerně nenávidím Klause!

Petr 2.1.2008 6:18

Re: Soudruh Wagner se musel rozcilit

Pane Tvrdíku, přeji Vám vše nejlepší do roku 2008.

Pišta 2.1.2008 6:05

Pan Wagner

Pane Wagner nač ta hysterie? Při minulých prezidentských volbách měla zločinecká komunistická strana k dispozici celkem 44 hlasy. V posledním kole voleb, kdy zvítězil V.Klaus se pouhých sedm poslanců zdrželo hlasování. I kdy to byli jenom komunisti , stále 37 zločineckých hlasů, některý kandidát dostal. Co myslíte vy? Kterýpak to asi byl? Disident Sokol o kterém jak ODS tak Grebeníček prohlásili, že jeho nikdy a nebo Václav Klaus, který těsně před poslední volbou(patrně nedopatřením) navštívil komunistický poslanecký klub? Já bych vsadil krk, že těch 37 hlasů nebylo zločineckých , ale konstruktivních. Co vy na to?

nepříjemná, ale pravda 2.1.2008 3:16

přeštěte si, jak Klaus úroveň Quadrantu opěvuje, jak o ni sní a přečtěte si pak sám

nejen výše několikrát uvedené odkazy, ale i konkrétní básničky (sorry, v angličtině) na které Miller konkrétně poukazuje.

Pokud i poté, až si dáte uvedenou trošku práce, seznámíte se s fakty a "úrovní" časopisu o kterém Klaus "sní!, kdyby tak i u nás mohl vycházet, budete stále přesvědčený že se naše hlava státu ideologicky posiluje z toho pravého zdroje, že nám, důveřivému národu, který obecně nemá čas nebo chuť si jeho skazky o "prestižních" fórech kde ve světe vystupuje, publikuje (viz. jeho rozhovor o jeho údajných preznetských pravomocích tamtéž), ... pak se sem vraťte a sdělte světu něco věcnějšího, slušnějšího. Dokažte, že to dokážete!

nepříjemná, ale pravda 2.1.2008 2:57

J Wagnerovi: Místo slepé zuřivosti FAKTA a seriózní debatu, prosím

Je evidentní, že ani ve věku internetu snadno a dostatečně spolehlivě oveřitelné skutečnosti, zjevně proto, že jsou nepříjemné zejména těm, kteří ke svému přežívání potřebují v nemalé míře falešnou image echte konzervativce, světem prý uznávaného a o světě nám relevantní pravy přinášejícího Klause, který navíc káže, že KSČM není problém, že se to nemá přehánět se šablonovitým antikomunismem, že horší komunismu je europeismus, ngoismus a environmentalismus, pisálci jako Wágner nemohou odolat pokušení a utíkají se k opakování nálepek "soudruh" "Rudé právo" atd. v naději, že tím zakryjí nahotu nedostatku věcného protiargumentu, když informace, která se jim nehodí, je nejen skutečná ale i evidentní. http://en.wikipedia.org/wiki/Congress_for_Cultural_Freedom

http://en.wikipedia.org/w/index.php? itle=Congress_for_Cultural_Freedom&redirect=nohttps://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/95unclass/Warner.html

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm http://quadrant.org.au/php/issue_view.php

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/csi-publications/csi-studies/studies/95unclass/Warner.html

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm http://quadrant.org.au/php/issue_view.php

Martin 2.1.2008 2:14

Soudruh Wagner se musel rozcilit

prece sahli na jeho neomylneho Vudce Klause

Jiří Chýla 2.1.2008 1:57

Pan Miller má pokud jde o financování Quadrantu pravdu

jak o tom svědčí informace na samotném kvadrantu

http://quadrant.org.au/php/about.php

doplněná rozsáhlým popisem jak k tomu došlo přímo na stránce CIA

https://www.cia.gov/library/center-for-the-study-of-

intelligence/kent-csi/docs/v38i5a10p.htm

jensina1 2.1.2008 0:46

Poptávka

Ptejme se za kolik, a kdo si to objednal

Mrazivý dech 2.1.2008 0:22

soudruzi lžou?? no to je ale věc

soudruzi všech zemí(Y)!!