25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Inocent victim 19.2.2008 8:13

Česky buldistán v akci

Zaúkolování pro Langa od jeho rodné partaje ( prostě od Klause) jak píše hradní bulvár Mfd. ( Hrad není konec ) je jasné, lokalizovat následně vyštípat, vytlačit, zničit všechny odpůrce Klause: Už nikdy se nesmí stát, aby jedinému opravdovému klausobáčimu bylo takhle nezodpovědně spíláno a dokonce se veřejně pochybovalo o jeho neposkvrněném promafiánském charakteru. Myslím, že přítomný zástupce Jiříkova lidu si měl při volbě hlavně napsat - za tohle můžeme taky, pomohli jsme vyrůst krakenovi a teď nás to bude stát nemalé úsilí a naše krvavé peníze, ale Noriega východní Evropy se nenechá jen tak jednoduše vykouřit rokovou muzikou, tady budou muset soudruzi z wolstrítu pořádně přitlačit - krom toho Langerovo ministerstvo Klausova absolutismu už s tím počítá a začíná realizovat nevratné kroky - takže sic papírový spojenec nakonec budeme všichni dohromady Al-Klausovi bojovníci - máme se na co těšit. ..

nepříjemná, ale pravda 5.1.2008 15:36

Údajně echte liberál Klaus káže: KSČM je oukej, bpj s komunismem je dětinský, nikomu a ničemu nepomáhá

Viz. nejen Klausovy výroky v jeho štědrověčerním (!) vystoupení v Doteku víry (!!) v Radiožurnálu, kde jeho naprosto skandální opěvování údajných kvalit australského plátku Quadrant a "snění" o tom, kdyby se mohlo něco podobného, zřejmě také z fondů a podle instrukcí CIA - vydávat i u nás, byly předmětem komentáře, na který Wagner tak emocionálně reaguje.

Takže, pokud patříte k těm, kteří stále považují Klause za přínos, jeho názory za relevantní a liberální, studujte ho více, pak vás neoriginální, laciné výpady a dávení se antikomunismem snad trošku opustí. Budování hráze proti komunismu, populistický antikomunismus se těď, když Klaus potřebuje být zvolený, nehodí, začněte s tím až pudou včeoběcné volby a sekretariát ODS k tomu dá zase povel, oukej?

valter 3.1.2008 22:34

Soudruh Miller z Rodého práva

S těmi bolševiky už je třeba zatočit a nebudou se takhle roztahovat. Stejně se navzájem informují a jsou ve spojení i bývalí lampasáci ve vysokých důchodech. Těm by se měly vzít příplatky na všechno možné a  bylo by na zdravotnictví.

lucina (pes) 3.1.2008 11:26

to je zase škopíček špíny!

Tahle diskuse mi připadá jako terapeutická skupina. Přátelé, přátelé! Rozčilování škodí! Šetřte si nervy a žluč, až bude slavnostně VK znovu zvolen, a nechte si předběžně předepsat něco na nervy, ať vás z toho neklepne!

Mistr Jan Hus 3.1.2008 6:45

Re: Kdo lže ten i krade.

R^R^

Mistr Jan Hus 3.1.2008 6:44

Wagnere, ta jsi h-up! CIA není zavrženihodná? Vždyť je to zločinecká a teroristická organizace!

Tak ji proboha neobhajuj. V Západní Evropě jsou na mnohá pracovníky CIA vydány zatykače za jejich trestnou činnost. Holt ne každá země je kolonií USA.  Americký kašpárku. ;-D

Jar 3.1.2008 0:11

Poznámka

Děkuji soudruhu Wagnerovi za zajímavé postřehy...

Fafa 2.1.2008 23:50

Re: 1,5 mil korun za rok byl Klausem uváděný průměr jeho melouchů v 90. letech

Nevim, jaka je podle Vas definice byrokrata? Podle mne do ni prace v bance nebo v akademii ved nespada.

Spis mne zajima ten postoj "politik je placen danovymi poplatniky". Samozrejme, ze je politik placen poplatniky a samozrejme, ze profesionalni politik dlouha leta zivota bere plat ze statnich prostredku. Podobne treba soudce nebo vojak. Jak jinak je chcete platit? Otazkou je, jestli plat od danovych poplatniku pres statni rozpocet potrebuji i lide v jinych profesich, namatkou televize, kinematografie, skolstvi, zdravotnictvi etc? Nikdo ale prece nenavrhuje nechat politiky a soudce, aby si hledali soukrome sponzory!   

bohuš 2.1.2008 23:11

Re: Divím se...

Já se vám divím, že na toho magora vůbec reagujete. Je to úplně zbytečné. Ten magor ani neví co ťápe, on ty "informace", které tu prezentuje shání na webu kde se dá a pokud může tak je tam i doplňuje. Podobných "informací" najdete na každého politika, ne jen našeho, na internetu přehršel. A netýká se to jen politiků, ale i různých událostí.

Blbcům je lépe se vyhnout, neb se vám může stát, že při delší diskuzi s blbem nebude poznat kdo je kdo.

pohled zvenci 2.1.2008 23:08

V civilizované zemi (zejména vysoký) ústavní činitel NESMÍ brát peníze za svá vystoupení

Co na tom nechápete?

Proč to - vědomě nebo jinak, nicméně naivně - zahráváte jinam, včetně toho, že snad myslím,.že ústavní činitelé by němeli být placeni daňovžmi poplatníky.

pohled zvenci 2.1.2008 23:03

Zdá se, že přes berličky infantiní sprostoty nikdy nedostanete k věcnější debatě

Ano, Klausova kancelář (konkrétně Strakovka) udávala počet soukromých vystoupení v zahraničí na 22 až 24. Možná se vám to zdá být hodně, nemožné "vtěsnat" do programu předsedy vlády nebo jiných funkcí Klaus zastával a zastává. Ale s tím nic nenadělám. Mohli bychom se obrátit na KPR a na něj samotného, aby nám, třeba odhadem, neb víme, že bude odborně dostatečně přesný, tedy aby nemusel nechat tajemníka prohlížet své diáře, kolikrát, nebo v průměru kolik dní v roce, kolik cest do zahraničí na soukromé, tedy ne oficiální vystoupení za úplatu ´vycestuje. Stačilo by vám to?

Cítím s vámi, také mě to, napoprvé, trošku dost překvapilo. Snad vám následující citace Klausovy odpobědi z chatu na www.reflex.cz, 21.2.2003 "Franěk XXX Máte představu, co budete dělat v případě nezvolení prezidentem ČR?

VK: Neusínám a neprobouzím se s prezidentskou myšlenkou. V polovině března mám jet na krásné sympózium do sicilského Palerma (a po večerech si s chutí opakuji italštinu), koncem března mám přednášku na jedné pařížské univerzitě v rámci konference o Evropě. Na obě akce se velmi těším, byl-li bych prezidentem, obě by určitě padly. Neboli, mám celou řadu projektů i slíbených akcí, mohl bych je vyjmenovávat.

V květnu Mnichov a Chicago, v červnu Petrohrad a další Německo. V červenci Atény a Litva. Atd."

 

pohled zvenci 2.1.2008 22:47

jen ne k věci, že:)

Žeby některá fakta, zejména pokud se zdají nepadnout do demokratrické image "liberála", kterého KSČM nejenže nikdy nekritizuje, zastává se ho a dokonce ho - ano, jak i Zuzka Rujbrová národu teď již hrdě sdělila - volí na Hrad, tolik moc vadily?

Jsme opravdu, ale opravdu třeba "ruským specifikám demokracie", kde občané "přirozeně" evidentně mají potřebu bátušky Putina, při respektování ne nám cizí, západní, ale naší vlastní "české specifiky demorkacie" tak vzdáleni, když tolik spoluobčanů stále zdá se podléhá dojmu, že Klaus je vždy nejlepší a vlastně pořád nenahraditelný?

Přitom třeba v případě samotné ODS, kde "neviděl za sebe náhradu", jeho nástupce, zjevně ne tak neschopný, možná také nei "falešný a prázdný", dokázal stranu dovést k většímu počtu volebních vítězství, s vyššími procenty hlasů než údajně nenahraditelný a to v době, kdy ekonomika, koruna atd. za konkurenční partaje dělaly rekordy.

pohled zvenci 2.1.2008 22:32

1,5 mil korun za rok byl Klausem uváděný průměr jeho melouchů v 90. letech

Znovu: Zvláště u člověka, který "nemilosrdně liberálně" (ikdyž zase hlavně rétorikou, ne už nezbytně činy) redukuje státní byrokracii, vychovává generaci echte "pravičáků", kteří se vášnivou rétorikou boje proti "byrokratickým parazitům", u nás nebo v Bruselu pilně ohánějí, stojí za povšimnutí, že on sám celý svůj dospělý život žil jen a jenom z peněz daňových poplatník.

Jistě se shodneme na tom, poté, když mu (v roce 1970 ne 1973?) strana a vláda, hlavně díky tomu, že jeho mladší sestra "Ála", Alena, "spáchala trestný čin opuštění republiky" a se svým choťem, stomatologém v 68. utekla do Švýcarska, ne tedy za nějaké bužoásní nebo pravicové názory, cestou normalizační prověrkové komise na deftské věštírně ÚV KSČ, EU ČSAV, sdělila, že i přes svoji snahu, spolehlivost, ujišťování, že se se sestrou "názorově rozešel" nemohla nadále "svěřovat citlivou agendu" studia nepřítele, konkrétně západních ekonomik, tak nejen nemohl, jak správně píšete "na Narodni tride soukromou banku podle nejlepsich svycarskych tradic". Nevím, proč si myslítě, že by Klaus měl nějaké zvlášní vlohy právě k bankovnictví, nebo že by mu byly jiné obory zakázané nebo pro něj méně atraktivní, ale jako pžíklad to beru. Nemohl ani pracovat pro žádnou soukromou firmu, neb tehdy žádné, jak také víme, nebyly a ani Štroglalem sponzorovaném (a lidmi jako Klaus na PÚ ČSAV, třeba na konferenci ekonomů na Princetonské univerzitě v roce 1987 chváleném)  "experimentu hmotné zainteresovanosti", který nám dal podivnou, ale pro některé, hlavně jako JZD Slušovice a inž. Čubovi, Klausově intenetové fanynce, Ing. Varadínkové, atd. velice lukrativní příležitosti.

Klaus tedy nepracoval ani v žádném n.p., kde se "dělalo, že se dělá", což on odborně pokládá za důvod proč padla berlínská zeď a komunismus, ne tedy disidenti a hlavně Reaganovy Hvětdné války, vysilování tábora míru zbrojními závody. Vždy jen byrokrat, politik.Je to tak?

Fafa 2.1.2008 21:44

Pravdo, a v cem je problem?

britska vlada taky za protektoratu financovala vysilani rozhlasu to okupovanych zemi. A nemam pocit, ze by na praci pro BBC bylo neco nedustojneho.

Takze jsme se dozvedeli, ze vlada demokraticke zeme v dobe studene valky pomahala financovat casopis. No, kdyz jsem kdysi poslouchal v 9 vecer Hlas Ameriky, tak jsem taky tusil, ze neni placen z predplatneho posluchacu nekde v Benesove. ;-P  

Fafa 2.1.2008 21:38

Pohlede,

a Vy vite o nekom z doby sociku, kdo nebyl placen ze statnich penez? Tusim na to byl paragraf za prizivnictvi. Nebo podle Vas mel Vaclav Klaus nekdy v roce 1973 odejit ze statni banky a zalozit nekde na Narodni tride soukromou banku podle nejlepsich svycarskych tradic? ;-P   

Jo, musite v te propagande byt vic konzistentni. Co se Vam vlastne nelibi? To, ze premier, predseda parlamentu nebo prezident jsou placeni z penez danovych poplatniku? Nebo to, ze si Vaclav Klaus na volnem trhu za svoje prednasky vydelava miliony? Mimochodem, ten 1.5 milion Kc se mi nezda. Pokud mel opravdu 22 prednasek rocne, tak bych to odhadnul tak na 250,000 - 500,000 euro rocne.   

Raff 2.1.2008 21:34

Re: V čem a jak, podle vás, debatě atd škodím, když už neprospívám?

VŠECHNY.

Nevinda 2.1.2008 21:02

Re: Re: Něco faktů k dalšímu studiu, serióznímu zamyšlení se: Melouchaření V. a L. Klausových - v křiklavém střetu zájmů

Oni si ho tam zvou aby si vzali ponaučeni jak neprivatizovat hospodářství Klausovou cestou. Za to mu i rádi zaplatí, aby neuvedli ekonomiku úsporných balíčku a ochránili si taky své bankovnictví před krachem.

H.K. 2.1.2008 20:39

Re: Symboly lidkého pozadí, vulgarity a hrozby fyzickým násilím v debatě nepomohou: Tedy k věci!

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23 Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59 Muž několika rváří. Pravděpodobně podvodník a darebák neštítí se ničeho. Lhář a ubožák

H.K. 2.1.2008 20:38

Re: podívejte se na místa, kde většinou za úplatu vystupuje

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23 Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59 Muž několika rváří. Pravděpodobně podvodník a darebák neštítí se ničeho. Lhář a ubožák

H.K. 2.1.2008 20:38

Re: studujte raději "echte liberála" Klause: KSČM, komunismus tedy ani oslovování se členů KSČM není problém

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23 Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59 Muž několika rváří. Pravděpodobně podvodník a darebák neštítí se ničeho. Lhář a ubožák

BuBu 2.1.2008 20:37

Re: No to tedy čumím . . .

. . . tak Vy dokonce těm svým žvástům i věříte !?!?!?! 8-o8-o8-o

Ale parádní je to . . . . . "v průměru až 22-krát za rok "  . . . . to musí "pochopit" i opravdový Magor !8-o8-o8-o !!!

Díky za vysvětlení . . . já už myslel . . . že i mě "straší na věži" - ale vidím, že vše, co jsem o Vás napsal pod "prvním dojmem" - že to vše sedí, jak říkává bodrý dlaždič Jandák . . . jako pr*el na hrnec !  

H.K. 2.1.2008 20:37

Re: Jako kdokoliv jiný, včetně politiků, včetně Klause, Topolánka atd. atd. i Rath a Paroubek se někdy strefí, nejednou nikoliv

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23 Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59 Muž několika rváří. Pravděpodobně podvodník a darebák neštítí se ničeho. Lhář a ubožák

H.K. 2.1.2008 20:36

Re: jak to, historiku, souvisí se článkem Wagnera? Co takhle přečist si následující odkazy?

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23 Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59 Muž několika rváří. Pravděpodobně podvodník a darebák neštítí se ničeho. Lhář a ubožák

H.K. 2.1.2008 20:35

Re: Něco faktů k dalšímu studiu, serióznímu zamyšlení se: Melouchaření V. a L. Klausových - v křiklavém střetu zájmů

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23 Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59 Muž několika rváří. Pravděpodobně podvodník a darebák neštítí se ničeho. Lhář a ubožák.

jirka.s. 2.1.2008 20:35

Re: Re: Re: Re: Trochu tolerance, milá westíku!

Každej nemůže bejt chytrej, pane obrlajtnant,“ řekl přesvědčivě Švejk, „ti hloupí musejí dělat výjimku, poněvadž kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej člověk úplně blbej. Kdyby například, poslušně hlásím, pane obrlajtnant, znal každej zákony přírodní a doved by si vypočítat vzdálenosti nebeský, tak by jenom vobtěžoval svoje okolí, jako ňákej pan Čapek, kterej chodil ke ,Kalichu’ do hospody a v noci vždycky vyšel z výčepu na ulici, rozhlížel se po hvězdnatej vobloze, a když se vrátil, chodil vod jednoho k druhýmu a říkal: ,Dneska krásně svítí Jupiter, ty nevíš, pacholku, ani, co máš nad hlavou. To jsou vzdálenosti, kdyby tě, lumpe, vystřelili z děla, tak bys tam rychlostí dělový kule letěl miliony a miliony let.’ Bejval přitom tak sprostej, že potom vobyčejně vyletěl z hospody sám, vobyčejnou rychlostí elektrický tramvaje, asi tak, pane obrlajtnant, deset kilometrů za hodinu.

Kylchap-Kokrhel lítá z hodpody možná o trochu rychleji, třeba rychlostí Křižíkovy lokomotivy na trati Tábor - Bechyně, ale každopádně zrovna tak ožralý jako ňákej Čapek!

H.K. 2.1.2008 20:33

Re: Něco faktů k dalšímu studiu, serióznímu zamyšlení se: Melouchaření V. a L. Klausových - v křiklavém střetu zájmů

Autor: V Klaus 1.prezKSCM, lžiliberal IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:23 Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Jan z Londýna IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:55

Autor: Zuzka Rujbrová IP: 68.191.41.xxx Datum: 21.12.2007 17:59 Muž několika rváří. Pravděpodobně podvodník a darebák neštítí se ničeho. Lhář a ubožák.

pohled zvenci 2.1.2008 20:16

Symboly lidkého pozadí, vulgarity a hrozby fyzickým násilím v debatě nepomohou: Tedy k věci!

1) Jak víte, nejen v mediální komunikaci, ale i v debatě je třeba jisté zkratky, vhodné nadsázky: Konkurence, všemocná neviditelná ruka trhu dělá zázraky, kdy se nejen ČT musí přizpůsobovat TV NOVA. Tedy, jak říká světem opravdu, ale opravdu stále nedocěněný Klaus: být konzistentní neznamená nebýt pragmatický, nerespektovat reality na trhu. Zboží i názorů. To budiž řečeno,  shledávajíc, že jste mnohé věci v mm příspěvku zdůraznil, ... s čím máte problém? Nebo hlavně problém?

2) Klaus skutečně v průměru až 22-krát za rok vyjíždí na neoficiální, tedy soukromá vystoupení v cizině, za které je - ve střetu zájmu, což, bohužel nejen vám především na této debatě uniká - pobírá honoráře. To v civilizovaném světě, kam se vydáváme nebo kam se vracíme, prostě nejde. Jako občan i vlastenec bych rád věřil tomu, že třeba oproti "ruským (Putinovým?) specifikám demokracie" naše, české (Klausovy?) specifiky demokracie nejsou ani v tomto ohledu, tedy aby ústavní činitelé byli placeni (a ponechávali si pro osobní potřebu) honoráže za vystoupení, která v době vykonávání daného úřadu kdekoliv učiní.

3) To, že celý svůj dospělý život Klaus, echte liberál, nikdy nepracoval v soukromém sektoru, naopak stále jako "byrokratický parazit" nebo "politická pijavice", skoro i "socka" (abych užival slovníku exchte pravice) "ssál z kapes nebohých daňových poplatníků" je z hlediska jeho způsobů obstarávání si obživy, tedy melouchy a zákonným zaměstnáním, relevantní.

 4) O střetech zájmů pokud se týká činnosti a příjmů Klausovy zákonné manželky Lívie ze statutárních orgánů polostátních firem-gigantů, to si snad rozumíme, nebo ne? Zase, místo vulgarit věcný argument by věci prospěl.

5) Stran doloženého i Klausem (min. v případě Klárky Lohniské)  přiznaného cizoložství echte liberála, co lidovcům vemlouvá, že si "přece rozumějí", když "tradiční rodinu a manželství" chránil vetováním RP? Nesouhlas?

nepříjemná, ale pravda 2.1.2008 19:50

jako spíše pravostředného mě mrzí, že pravicový MACEK fackou ministrovi kultuře (zejména veřejné) debaty také nepomohl

Takový macho čin bych očekával od jednoduššího spoluobřana, ne od vysokoškolsky (natožpak v medicíně, která má k lidskému tak blízko) vzdělaného, ideologa a exmístopředsedy liberální strany, exministra vlády, stále ještě také poradce (a ve vedení ODS také pravé ruky) samotného prezidenta vyspělé, demokratické země.

Nejen na YouTube.com je tato "pračka českých politiků" defakto natrvalo a skutečně celému světu na očích. Moc nepomůžou má vysvětlení pod videem, že v danou chváli jen jeden byl politikem, že druhý byl "jen" soukromá osoba, fajnšmekr životního strylu nuevo riché, že snad hájil čest své manželky (ikdyž jí mezitím cizoložně podváděl s jinou).

BuBu 2.1.2008 19:26

Re: Tak nevím - mám-li plakat . . .

. . . nebo se smát ! Nejhůře se vždy vyvracejí do nebe volající krávoviny ! Takže nevím, komu dali rodiče do vínku více - či méně slušnosti, ale kdybych já napsal takový slovní průjem jako Vy : (Klaus ročně stačí až 22 melouchů . . .  sametu prosazené zákony umožňují voleným zástupcům a ústavním činitelům melouchařit si . . .  A tak kupř. Václav Klaus je tak "vytížen" prací pro nás, jeho pány, placen - jako ostatně celý život. . .  z peněz nebohých daňových opolatníků - si po léta k tomu navíc "přilepšuje" uvedenými melouchy, kdy za úplatu vystupuje až 22-krát ročně v zahraničí. . . . . To, že jeho formální choť Lívie (se kterou, ikdyž je navíc "konzervativec" prý chránící tradiční hodnoty, loži nesdílí a je naopak nejen BLESKově nejznámějším cizoložníkem v zemi. . .  si v křiklavém střetu zájmu také domu po 15 let nosila své milióny vysedáváním nebo propůjčováním svého jména statutárním orgánům polostátních molochů, je obecně známé a diskutované. . . . .tlačila na to, aby ZVVZ Milevsko přes ruské přátele dodaly iránskému jadernému projektu vzduchotechniku za 1 mld Kč. Ale o tom, jak si samotný Klaus, v ještě vetším střetu zájmů pilně plní kapsy těmito - většinou zcela "nesprestižními" vystoupeními za úplatu, kde propachtuje vážnost svého úřadu, který v dané době zastává, za tučný, soukromý honorář veřejnost neví. . . . . . . . . .). . . . atd . . . atd . . .

- tak by mi táta zcela určitě rozbil držku !

Četl jste vůbec po sobě tu sr*čku ???(Y)