28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A.CHAMR 11.7.2007 15:30

no co

havel byl udavač a klaus je pohrobek komunistů

Tůček 11.7.2007 20:30

Re: no co

Václav Havel byl tak mazaný udavač, že se nechal na osm let komunisty zavřít, aby nebyl podezřelý - ty VOLE ;-D!

Woe#terim 11.7.2007 10:50

Na porovnanie Havel

Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl vénovat práci dramatika... Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň, sám odstoupím z funkce...

Připravujeme koncept důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociálni otřesy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se nékteří z vás obávají...

Petr Brodský 10.7.2007 15:00

Ještě k Petru Kohoutovi

S tím Slovenskem jste si poněkud upravil realitu. Pokud by bylo na Slovensku pět millionů přívrženců rozbití federace, nemuseli se přívrženci národních států v čele s Mečiarem a Klausem obávat referenda. Jenomže oni zřejmě nebyli tak optimističtí jako Vy a referendum si udělat netroufli.

Petr Brodský 10.7.2007 14:57

Když si neumíte představit nic jiného než národní stát, pak je pochopitelné, že vidíte situaci jako bezvýchodnou

Autor: Petr Kohout IP: 195.146.103.xxx Datum: 09.07.2007 16:35

Například rozpadu Československa šlo poměrně snadno zabránit, stačilo pobít slovenské nacionální fanatiky (bylo jich jen 5 miliónů), stejně snadno lze sjednotit Evropu v jediný národ hovořící stejnou řečí a vyznávající stejné názory - pokud to USA a Velká Británie opět nepokazí, jako když tu jedinou možnou metodu sjednocení Evropy prováděl Adolf Hitler.

reagovat

Vy mluvíte o národním státě.:

Národní stát Evropa s jedním jazykem by samozřejmě byla špatná, stejně jako je špatný jakýkoli národní stát. Petr Brodský

čtenář 9.7.2007 21:50

Havel má velkou

zásluhu, že zmařil počáteční plán komoušů a StBáků typu Zivčáka na odstranění Jakeše a spol. a jejich nahrazení pěrestrojkovým režimem nejspíš pod vedením Gorbačevova spolužáka Z. Mlynáře. To byl na začátku jasný úmysl nejspíš s požehnáním z Moskvy. Proč jinak ta komedie na Nár. třídě s mrtvým studentem apod. Jenže pak se ukázalo, že Havel je lepší bourač, než budovatel. Z Klause má komplexy, kterých se nedokáže zbavit, a to ovlivňuje většinu jeho pozdních politických tahů. Torpédováním většinového volebního zákona, kterého se do té doby vehementně zastával, nás všechny velice poškodil.

Kubeš 9.7.2007 21:36

Dík autorovi

Pokud se týká Havla, považuji ho za toho, kdo nese podíl na tom srabu, kterým se naše politika stále vleče. Pokud jde o Doležala, rád si přečtu jeho výplody, ale divím se mu, že si neuvědomuje jak se snižuje svou nenávistí vůči Klausovi

tomas 9.7.2007 20:49

slabomyslna dichotomie

stejne jako by se pan Neff ptal - proc je trpaslik vetsi nez obr !

kurbet 9.7.2007 18:03

stigma

Říká se že každý stát má takové politiky jaké si zaslouží,ale předse až tak hluboko ke Klausovi nemusel klesnout.Je nutno počkat na novou generaci,nezatíženou komunismem aby tito postkomunisti už šli do...háje.

lingvista 10.7.2007 22:16

Re: stigma

předse

Tůček 17.11.2007 21:49

Re: stigma

Petr Kohout 9.7.2007 16:35

POLITICKÁ INTEGRACE je eufemismus

Například rozpadu Československa šlo poměrně snadno zabránit, stačilo pobít slovenské nacionální fanatiky (bylo jich jen 5 miliónů), stejně snadno lze sjednotit Evropu v jediný národ hovořící stejnou řečí a vyznávající stejné názory - pokud to USA a Velká Británie opět nepokazí, jako když tu jedinou možnou metodu sjednocení Evropy prováděl Adolf Hitler.

Petr Brodský 10.7.2007 14:52

Vy mluvíte o národním státě.

Národní stát Evropa s jedním jazykem by samozřejmě byla špatná, stejně jako je špatný jakýkoli národní stát.

mauglí 9.7.2007 15:34

vše je relativní

Že je vše relativní a že Váš úhel pohledu nemusí být objektivní se Vám pokusím vysvětlit na příkladu.....Pokud Vám Vaše žena nasadí parohy,tak je to ..a)z pohledu milence Vaší ženy další dobytá tvrz.

b)z pohledu Vaší ženy krásný erotický zážitek.

c)z Vašeho pohledu partnerské zklamání.

d)z mého pohledu je to banální příhoda ze života.

Objektivně řečeno mají všichni pravdu, ale věřte tomu že ve finále jste za blbce pouze Vy

nepolitik 9.7.2007 15:18

Doležal je zhrzený Klausův poradce

trpící silnou klausofobií, takže tomu odpovídá i jeho text.;-)

Matěj 9.7.2007 13:08

Hezká analýza

A Bohumilu Doležalovi lze poděkovat za to, že Vás k ní vyprovokoval.

poletti 9.7.2007 13:07

Prezidenti

 Tak nevím pánové, děláte si legraci, když srovnáváte ty dva prezidenty? Skoro to tak vypadá. Havel byl jen jeden, svědčil celým svým životem, no a Klaus, ta honorace z Proseka?Najděte si jinou zábavu, i když, kdo si hraje nezlobí, ale někdy blbne.

Petr Benes 9.7.2007 12:44

Ja teda Klause moc nemusim,

ale kdyz tam strasne vadi Dolezalovi, tak si rikam, ze nemuze byt uplne spatny. :-)

krkavec 9.7.2007 12:23

Václav Klaus jako český Borat

Že Václav Klaus nenávidí vše zelené se ví stejně dobře ve světě lidí jako ve světě myší. Ňa svůj názor má právo a nikdo mu ho neupírá. Chce-li si přivydělat vydáváním knihy o barevnosti Země, nikterak mi to nepřekáží. Ale musel jsem se hanbou propadnout, když mi myší kamarádi poslali odpovědi Václava Klause na otázky na téma ekologie a klimatu v deníku The Financial Times.

http://www.sumnymysak.bloguje.cz/554342-vaclav-klaus-jako-cesky-borat.php

Matěj 9.7.2007 13:42

Ještě, že nemáte moc upalovat nevěřící

Ve vašem odkazu jsem našel jenom tento výrok pana prezidenta:

"Někteří lidé věří v iracionální věci a události – někteří věří v UFO, jiní na čarodějnice... a někteří na globální oteplování."

Nechápu, proč se hambou propadáte za to, že jste věřící a on ne.

Pišta 9.7.2007 14:57

Re: Ještě, že nemáte moc upalovat nevěřící

Klaus například pevně věřil v neviditelnou ruku trhu! Co je neviditelné a nehmatatelné v to věří jen pámbíčkaři a jiní pošetilci. Věřil v zázračnost a geniálnost kuponové privatizace. Věřil Koženému (Jen více Kožených) ,věřil, že když banky budou ještě ochotněji poskytovat nesplatné úvěry vypukne u nás obrovský blahobyt. Věřil , že špinavé peníze , jsou nerozlišitelné od "čistých" ,(neznám způsob, jak rozlišit špinavé peníze) . Věřil, že když budou privatizované podniky rozdány bolševickému manažmentu, budou v těch nejlepších rukou. Atd. atd. Víra v UFO je proti jeho vírám, ubohý dvakrát vyvařený pytlíkový čajíček.

Starý J. 9.7.2007 17:55

Re: Re: Ještě, že nemáte moc upalovat nevěřící

Nebuďte směšný! Vy chápete "neviditelnou ruku trhu" doslovně?

Kuponová privatizace byla jediná, kde nebyly úplatky a korupce - byla rovnost přílwežitostí (na rozdíl od privatizací ČSSD za peníze, po nichž nezbyla ani pára) A on někdo už tehdy znal Koženého? Tak proč mu lidé svěřovali akcie, když už jste tehdy věděl, že je podvodník? Proč jste to nehlásil veřejně již tenkrát? Klaus chválil Koženého za to, že kuponovou privatizaci reklamou propagoval a fakticky ji rozběhl. Ten, kdo uvěřil slibům fondů možná slíbené nedostal. Kdo si akcie ponechal, rozhodně neprodělal, někteří výrazně vydělali.

Pokud se "špinavých peněz" - už byl někdo u nás za vlády socanů za špinavé peníze potrestán? Komu prokázali "špinavé peníze"?Boby Kraus poslal do Ghany půl milionů dolarů - evidentně z korupce. Jak byl potrestán. Klimkovičová vybírala korupčně za setkání s Rthem - nevinná! Korupce u Gripenů - kdo byl potrestán? sRBOVI VRÁTÍ 15 MILIONŮ - NEPROKÁZALI, ŽE JSOU Z KORUPCE. EVIDENTNĚ JE NEMOHL VYDĚLAT! MÁM POKRAČOVAT?

Kubeš 9.7.2007 21:29

Re: Re: Re: Starý J.

R^R^R^

Goral 9.7.2007 20:01

Re: Re: Ještě, že nemáte moc upalovat nevěřící

Kupónová privatizace byla perfektní věc - poslední možnost jak vydělat  relativně lehké peníze . Chtělo to ovšem něco přečíst a nikoliv svěřit své akcie "odborníkům ve fondech" a spěchat pomalu - kapitál zraje až nyní - viz aktuální stav - zásluha prof.Klause !

matka Tereza 10.7.2007 18:08

Re: Re: Re: Ještě, že nemáte moc upalovat nevěřící

ja žasnu!8-o

Dadacos 9.7.2007 11:46

Koncepce národních států

P. Bárta: "Evropská unie je v první řadě reakcí na fatální selhání koncepce

národních států v Evropě dvacátého století a Klausovo řešení se již

jednou zoufale nepovedlo."

Tohle není pravda. Selhal zejména jeden konkrétní nedemokratický režim, a to nacionálně socialistické Německo. Mimochodem nadnárodní uskupení (Rak.-Uh.) se také neosvědčilo. Národní demokratický stát nikoho neohrožuje.

Modrý pták 9.7.2007 11:56

Tohle byla moje jediná poznámka k článku,

ale k Vaší poznámce mám drobné doplnění. Těch nedemokratických režimů selhalo více - vlastně s několika výjimkami celá Evropa. To selhání spočívalo v tom, že občané hromadně rezignovali na demokracii a zvolili jiný způsob vládnutí a když jim to došlo, tak bylo pozdě. No a argument, že EU je tady kvůli míru a garant neválčení, je pozoruhodný posun někam úplně jinam. Článek je primárně o něčem úplně jiném, ale je dobře na to upozornit :-)), zvláště proto, že eurooptimisté tuhle intelektuální tupost s oblibou hlásají do roztrhání těla.

Dadacos 9.7.2007 12:21

Re: Evropští mírotvůrci

Souhlas.

Moje verze o EU a míru zní takto: Někteří příznivci politické integrace EU nekorektně zaměňují příčinu a

následek tvrzením, že Evropská unie přinesla Evropě mír. Míru dosáhly evropské

národy tím, že nestály o další válku,

a v tomto relativně přátelském ovzduší založily ES. Neboli nejprve nastal

mír, poté začala integrace. Jen se obávám, že v určitých případech to není intelektuální tupost, nýbrž lumpárna.

Modrý pták 9.7.2007 12:36

No, já hledám v lidech to lepší,

takže pro mě je to tupost, což s Vaší lumpárnou není v rozporu :-))). Na tom, že je to záměna příčiny a následku jsme zcela zajedno. Zdravím

Xaver 82.117 9.7.2007 12:53

Modrý ptáku, jsi si jist, že by se eurostáty dohodly

i bez přítomnosti amíků v západní Evropě? Člověče, tupost, lumpárna...co takhle lepší řešení s větší geopolitickou a ekonomickou stabilitou? A nepiš mi, že stabilní nebude nikdy, to já vím taky...;-)