14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jerry 9.7.2007 12:20

S tím, co jste zvýraznil, celkem souhlasím

ale s tím, že se v současnosti děje s počasím něco špatného a my jsme to ovlivnili, s tím už se polemizovat nedá.

Jenik 9.7.2007 14:09

Re: S tím, co jste zvýraznil, celkem souhlasím

Zeptejte se pamětníků a kronik, počasí je přece vždycky špatné - prší, je sucho, je mokro, fouká vítr, je bezvětří, je vysoký tlak, je nízký tlak, nenepadl sníh, je moc sněhu, sluníčko svítí, nesvítí, opalování je zdravé, nebezpečné, vysychají řeky, je povodeň...............

A proto potřebujeme (my vědci GO, a třeba zemědělci, na které jsou fšichni odkázáni, atd) pár set miliard dotací (dolarů, euro, korun - berem všechno) abychom vás nevědomé hlupáky zachránili před zkázou (případně  nakrmili)

jerry 9.7.2007 14:33

Bohužel, žádného šavlozubého tygra neznám,

aby mi řekl, kdy naposledy u nás byla taková zima , jako ta letošní.:-)

jakovy 9.7.2007 17:04

Re: Bohužel, žádného šavlozubého tygra neznám,

no já Vám můžu říct, že zima 1970/71 byla - holomrazy -10 °C do konce února. Půl hodiny před začátkem března začalo sypat, sypalo do poledne, vlaky nejezdily, pluhy se snažily a teplota stoupla na -3 °C. Vydrželo to asi 10 dnů a to už potom bylo zase jaro.

A takových různých zim a lét si pamatuju za svůj krátký život neurékom. A lidi furt brblali:

při +10: to já pamatuju, že ještě  28.x. jsme hráli hokej proti Zálužné; při -10 to já pamatuju, že ještě  28.x. jsme se koupali a 2 z nás musela odvést záchranka s úpalem; při suchu: pamatuju, že tu bylo 2,8 m vody; při povodni: Bože, co to je? to jsem v životě neviděla atd.:-/

Kdysi přišla bouřka a byl liják, když to bylo silné tak průtrž mračen. To je dneska málo. Naprší-li více než 2 mm jde o přívalové deště. ;-€

Takže nyní nemáme blbé počasí, ale globální oteplování. Je to mediální masáž (?) .:-D

Buvol 9.7.2007 9:08

... protože má mozek a vzdělání, proto!

Saša 9.7.2007 8:57

Přímá volba presidenta by byla nejlepším rozhodčím.

Podle Ústavy veškerá státní moc pochází z lidu.

Proto je žádoucí, aby nejen moc legislativní byla konstituována procesem voleb, ale také vrchní představitel moci exekutivní, což je u nás president.

(Ostatně i moc justiční by měla být konstituována volbami, byť s výraznými censy aktivního a zejména pasivního volebního práva.)

Přímou volbu presidenta považuji čím dál víc za nezbytnou a tuto změnu Ústavy za nevyhnutelnou.

jerry 9.7.2007 9:39

To máte marný,

naši drazí zastupitelé mají jiný názor. Nemohli by totiž intrikovat a někteří z nich nic jiného neumějí. Poslední volba prezidenta byla dost nechutná -pokud vím, voliči Špidly si přáli plnit volební program ČSSD a ne Zemana za prezidenta.;-€

Starý J. 9.7.2007 10:49

Re: Přímá volba presidenta by byla nejlepším rozhodčím.

Ta je momentálně naprosto vyloučena. Výsledek by byl jasný a to nelze dopustit.

Je zajímavé, že všichni "přátelé referenda", ohánějící se respektováním vůle lidu, kteří neopomenou každý den připomenout, že 70% lidí je proti radaru (samozřejmě to číslo už dávno neplatí), chtějí nechat hlasovat "lid" o věci, které více jak polovina absolutně nerozumí a budou jen respektovat přání stranických sekretariátů svých oblíbených politických figur. O presidentovi je rozhodnout nenechají, i když více než 70% důvěřuje svému současnému presidentovi (ale to především Paroubek, jednající vždy podle veřejného mínění - nerespektuje. To mínění mu ale musí naprosto vyhovovat, jinak ho ignoruje).

Jaký jiný příklad je grandiozním dokladem, že volba presidenta u nás je komplot prapodivných zájmů a dohod, které politikům nikdo nesmí vzít. Hlavní stratég těchto tahů, chystající se sám do křesla (pane, to by teprve byl ten "nadstranický president") hodlá sejmout Klause, který jej přece nejmenoval. A jak všichni Paroubka známe, ten vždy (podle svého prohlášení) pronásleduje až za hrob každého, kdo mu odporuje. A také Klaus urazil ješitu Bursíka. A také se soudil o tu katedrálu!

honzak 9.7.2007 6:28

děkuji za pondělní

ranní obveselení!!! "dívčí duo Stehlíková – Kuchtová" mě opravdu dostalo. Ještě by mohla "děvčata" zazpívat. Nejlépe Kazašskou lidovou v instrumentaci pro dudáckou kapelu z Prácheňska.

Viktor 9.7.2007 4:47

Klaus lepší než Havel?

To má být vtip, nebo je to prostě hloupost autora? Klaus, mocichtivý narcista, udělá cokoli, aby získal nebo si udrželmoc. Ke svému zvolení požádal komunisty o pomoc. Vzápětí pozval na Hrad Grebeníčka.Nejde mu o lidi, o národ, ale pouze o sebe. Proto také hájí či prosazuje zastydlý naionalismus, národ je pro něj domácí smetiště, kde je prvním kohoutem. Kde si přisvojuje moc, kteá mu dle ústavy nenáleí. Proto je také v zahraničí proslulým a směšným euroskeptikem, Doma je oblíben u lidí, kteří skáčí na jeho líbivé fráze, kteří neví či zapomněli, jak Klaus umožnil tunelování grázlům, podvodnou či spíše zločinnouprivatizaci. Jeho "neviditelná ruka trhu" prosazuje kaitalimus z konce 18.století- Smith,Bohatství národů. V zahraničí  dělá ostudu, jeho tvrzení o tom, že neexistuje globální oteplování, je směšné. Navíc ho lze snadno ćhytit při lžích, mění názory podle svých potřeb, v minulém režimu žádal o vstup do komunistické strany - nepřijali ho asi z obavy, že by prosazoval jen sebe atd.

AndyO 9.7.2007 6:35

Re: Klaus lepší než Havel?

;-D;-D;-Dnavíc je to haličskej žid Pružinskij a až bude prezident, omilostní Koženého a Železného.  A Lívia seděla ve správních radách, díky čemuž  máme drahou elektřinu a nízké úroky ze vkladů. A fakt mu nejde o lidi, o národ...tím se odlišuje ode všech ostatních kandidátů, například Zemana.

Fuj Klausovi a jeho podvodnému kapitalismu 18. století, dětské práci a střílení do dělníků.

šakal 9.7.2007 7:11

Chi, chi, chi...

...;-) ;-D

Ladislav N. :-))) 9.7.2007 7:55

Re: Re: Klaus lepší než Havel?

A máme tady dalšího Vízka.... ;-D Všechno tlustě. Na červenou zapomněl... ;-P

Saša 9.7.2007 8:52

A určitě taky tluče černochy!

Zatím jen doma a tajně, ale jestli bude presidentem i druhé období...

lk 9.7.2007 8:44

Re: Klaus lepší než Havel?

Je zajímavé, že někomu připadá Klaus jako mocichtivý narcista, právě ve srovnání s Havlem.

Starý J. 9.7.2007 10:55

Re: Klaus lepší než Havel?

...podvodnou či spíše zločinnouprivatizaci...

Je vidět, že o druzích privatizace nemáte ani páru! Jediná privatizace, kde nejde podvádět, je kuponová. To, že pak hlupáci skočili na špek slibům o vysokých provizích je jejich věc. Dodnes u nás lidé hrají pyramidu (nebo také letadlo) je toho jen dokladem. Napište nám, jak lze podvádět při kupónové privatizaci, rád si počtu!

Podvodné privatizace (Unipetrol, Telecom a pod.) za velké peníze, kde o privatizujícím rozhodují lidé (vláda, komise) a kde se točí miliardové úplatky, dělali až socani!

akcionár 9.7.2007 11:27

Re: Re: Klaus lepší než Havel?

Souhlasím s vámi nakoupil jsem v privatizaci akcie ČEZ a dnes beru dividenda které mi zaplati

roční spotřebu elektřiny.

Marcela 9.7.2007 11:30

Re: Klaus lepší než Havel?

Souhlas.Jednoduché a pravdivé.Kdo sleduje nepřetržitě vývoj musí souhlasit.

frigo 9.7.2007 14:28

Re: Klaus lepší než Havel?

a to nesmíme zapomenout na ten hezký čestný doktorát z Kazachstánu.

akcionár 9.7.2007 14:41

Re: Re: Klaus lepší než Havel?

Pracovitosti se nedá mnoho docílit, když je hlava tupá!

Slava 9.7.2007 4:29

Spíše proč není Klaus lepší než Havel

Agitky už zase jedou. Klaus je všechno jen ne dobrý prezident. Řekl bych, že je názorným příkladem toho, čeho by se měl prezident vyvarovat. A v tomto směru na tom Havel byl přece jen lépe.

jakovy 9.7.2007 16:20

I kdyby ses po*ral, Re: Spíše proč není Klaus lepší než Havel

krupobití v Mníšku pod Brdy budou a bude za to moct V.Klaus, jako tomu bylo, je a bude na věky.

šakal 9.7.2007 1:31

Gratulace autorovi!...

...Vřelé díky, pane. Jakkoliv bych s Vámi v detailech nesouhlasil, předvedl jste názorně, jaký je rozdíl mezi aktivistickým a osobní nevraživostí zatíženým žvaněním dokrotora Doležala a strukturovaným myšlením, jaké očekávám od člověka, krerý se pustí do politiologické stati.

...Mnoho zdaru! :-)

mik 9.7.2007 1:51

Re: Gratulace autorovi!...

Pokud se největšímu Klausovu selhání vyhne autor tvrzením "Nechci ani hodnotit, co šlo v procesu privatizace udělat lépe a jinak." jde spíše o dobře strukturovanou agitku.

Milan 9.7.2007 0:40

Proč je Klaus lepší než Havel, to se dá říci rychleji a srozumitelněji.

Klaus má vyšší inteligenci. Klaus má vyšší vzdělání. Klaus má vyšší počet dětí. Klaus má vyšší osobní morálku. Klaus má vyšší osobní zodpovědnost. Klaus má vyšší šarm...

Na druhou stranu má Klaus méně manželek, méně milenek, méně peněz, méně vykouřených cigaret a méně vypitých piv, taky méně kamarádů a kamarádíčků...

Klaus taky nikdy nepodporoval házení bomb na civilní obyvatelstvo.

mik 9.7.2007 1:47

Re: Proč je Klaus lepší než Havel, to se dá říci rychleji a srozumitelněji.

A taky se Klaus nikdy nenechal zvát od ruských mafiánů napojených na rozvědku "bývalých" okupantů na hory, vždy důsledně rozlišoval špinavé a čisté peníze, nikdy nepodporoval největší tuneláře, pod jeho vedením ODS nikdy neměla sponzory jako SInha, Básc.

Vzhledem k tomu, že selektivní vidění je doména hlavně levičáků, zřejmě to s tou Klausovou pravicovostí nebude tak žhavé :-P

šakal 9.7.2007 2:05

...Uááá...zííív!...

..Máte tam ještě něco, nebo už jdete spát?... V tom pádu ruce na peřinu! ;-P ;-D