18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. H 25.9.2006 10:58

Re: Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

No, je dost zaujimave, ze po tych 8 rokoch (nielen) ekonomickeho teroru a utlaku, ktory tu niektori komentatori tak vasnivo popisuju, to vase mestecko vyzera tak skvostne a prosperujuco. Asi to s tym nicenim podnikatelskych kruhov nebude az tak zhave;-D

BTW: Najviac ma pobavil prispevok, podla ktoreho je najvacsim kamenom na nohe pre schopnych a pracovitych zivnostnikov minimalna dana a minimalne odvody /co imho znamena, ze ti schopni a pracoviti nedokazu v cistom zarobit ani tolko, aby z toho tie minimalne platby zaplatili. Na sikulov, ktorych na zapade privitaju s otvorenou narucou to dvakrat  nevyzera/.:-P

Pavel 25.9.2006 11:30

Re: Re: Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

Minimální daň je zlodějna jako taková. Kdo je schopný a má výdělek tak platí. Kdo je schopný a neplatí daně, ten a´t si platí vše další. Kde mátu smůlu že málo vydělává, měl by vědět, že jeho důchod bude minimum. Ale kdo se snaží a nejde a ještě má platit daň z něčeho co neměl a nemá. je jako by jsi platil vyživné na děti, které nemáš, ale protože jsi chlap ( i kdyby jsi byl eunuch) tak podle tohoto výkladu  tu daň zaplatíš.

Jaka 25.9.2006 13:41

Minimální daň zničila malé živnostníčky v malých obcích!

Jaka 25.9.2006 13:52

o o to víc zvýšila nezaměstnanost..!

Halama 25.9.2006 11:34

Re: Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

Ti co zvolili ČSSD dvakrát za sebou  samozřejmě za těch 8let neudělali vůbec nic.To jenom ti pracovití do úmoru z ODS,jistě, jak jinak.Vaše městečko září novotou,státní správa,nemocnice po rekonstrukci,výstavba dálnice a Vaše video to všechno zařídila ODS a ČSSD se Vám to celých 8 let snažila vzít a vrátit Vás za ostnatý drát.Jěště,že tu slavnou ODS máte,jinak jste byl ne za ostnatým drátem,Ale v blázinci,kam ostatně patříte asi už dávno !!!!!!!!!8-o8-o8-o8-o

brabus 25.9.2006 12:47

Re: Re: Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

Soudruhu Halamo. Je vidět, že komunismus Vám byl výchovovou vštěpen hluboko do morků kostí. Ale k věci. Je jeden zásadní rozdíl mezi náma, a to ten, že já oproti Vám vím, že ty rekonstrukce, opravy, investice atd. jsou dělány na DLUH!!! Já jsem byl vždy vychováván v tom, že utratit můžu jen to co si našetřím!!! Vy a celá sebranka z ČSSD a KSČM ovšem utrácí to co nemá. Takže, až to tady jednou praskne (viz. Argentina 90 let), tak doufám, že to zaplatíte. Pak Vám možná z toho mozku ten socialismus vyprcháRv

Šoumen 25.9.2006 11:46

Re: Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

A neopravovali to vaše město za vlády ČSSD? Nebo jste taky manipulovatelný hlupák, který teď když je možnost kydá na ČSSD špínu? Pozor na všechny ty bolševiky v ODS pane.

Hlavně však používáte to bolševické slovo "lůza", což o vás dělá ten nepěkný dojem.

Bůh ví co jste Vy dělal za bolševika????:-/:-/Rv

jerry 25.9.2006 11:48

Re: Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

Malý Astone, dovoluji si s Vámi polemizovat . I já rád cestuji a to jak do zahraničí, tak i po Čechách a souhlasím, že se tvář většiny měst změnila k lepšímu. Jenže, jak k tomu přijdou třeba obyvatelé různých měst a městeček, kde stojí a padají zchátralé domy, někdy i zámky , většinou pomníky divoké privatizace? Nemusíme snad se stále vracet do režimu senilního Hnusáka a dojemně blbého Mikeše, abychom se s ním srovnávali, můžeme se již snad srovnávat se Západem. A tady bych si přál standartní západní zemi , kde platí zákony. Jsem sice levičák, ale stranické myšlení nesnáším, klidně bych se smířil i s pravicovou vládou, ale musela by vládnout a ne politikařit a na ministerstvech mít skutečné ministry a ne Langry a Nečasy.Já také obdivuji lidi, kteří se dokázali vypracovat, ale také něco vytvořit! Co nesnáším, je lézt do (Y) lidem, kteří mají jen peníze, které zbytečně vyplýtvají na jachty, rychlá auta, nové milence, rozvody a  plastické operace. Ne , nezávidím, já zas chudý nejsem, jen mi je těch zbytečně vyhozených peněz líto.Jako problém dneška nevidím ani Topola ani Paroublba, ale nevymahatelnost práva a stav soudů i policie. Jenže to je pro dnešní politiky podřadný problém.

Halama 25.9.2006 12:01

Re: Re: Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

R^R^R^R^R^

Jaka 25.9.2006 13:45

Aha, rovnost, svornost, bratrství! Kdo má víc než já, je zloděj!

Rv

jerry 25.9.2006 14:18

Re: Aha, rovnost, svornost, bratrství! Kdo má víc než já, je zloděj!

Ne nikoliv , i pan Krejčíř  je zcela poctivý člověk ,který si vydělal každodenní poctivou prací a já jsem jen nasranej proto, že mě nechtěl zaměstnat jako čističe svých tropických akvárií. Měla by na nás být větší přísnost. Co si to my levicoví intelektuálové vlastně dovolujeme, myslet si , že se budeme bavit s naší velkopodnikatelskou elitou? Že jsme něco přečetli?Nějaké otrhané knížky... Ty mají být vázané v kůži a v knihovně z leštěného dřeva být ozdobou salónu. A číst knihy? Proč? Jsou jen 2 důležité : Jak zbohatnout a Jak dosáhnout úspěchu- JUDr.Stanislav Gross doporučuje.

franta 25.9.2006 10:19

Je autor vykastrovaný sourozenec býka ?

Ano. Zajisté. A důvod proč si to myslím? Ten snad nemusím uvádět, autor to taky nedělá a psát stejné bláboly jako on snad nemá cenu. 

Vogel15 25.9.2006 10:39

Re: Je autor vykastrovaný sourozenec býka ?

souhlasím..s autorem článku je úplně zbytečné polemizovat, protože s fanatikem a totálním fundamentalistou to opravdu nejde a byla by to ztráta času..bylo by to jako házet perly sviním..

Vogel15 25.9.2006 10:55

Re: Re: Je autor vykastrovaný sourozenec býka ?

návíc musím s lítostí konstatovat, že od dob komunistické propagandy a štvavých článků jsem nic podobného nečetl..je to naprostá myšlenková katastrová..dotyčný autor buď úplně postrádá vrozenou inteligenci a nebo žije v jiném světě než my ostatní..

Lukáš 25.9.2006 9:28

ztráta času

Číst Váš článek je doopravdy ztráta času.Vy jste asi moc pospíchal psaním tohoto článku a je to znát.Blábol,blábol,......Trapné....

Johny 25.9.2006 9:21

Polemika s otázkami F. Vízka

          Je až zábavné číst tento příspěvek, který se vyznačuje hledáním viníka současných neúspěchů v celém spektru společnosti. Je sice pravda , že v roce 1989 na všech vedoucích místech byli lidé, spjatí s komunistickou stranou, ale viníkem uvedeného stavu je politická garnitura z let 199O - po současnost. Jejich snahou ( zejména první polistopadové vlády ale i dalších ) bylo zbohatnout hned, nejlépe už včera. Jejich úsilí bylo maskováno různými politickými zástěrkami, vznikem politických  stran, kdy na naivitě běžné populace se dostávali do nejvyšších fumkcí morálně narušení lidé. Jejich "nemorálka" se stala postupně běžnou normou společenského života a přenesla se z nejvyšších pater politiky do běžného života. ( Dnes se běžně používá věta: Když kradou nejvyšší, proč bych si neukradl i já.)

        Polistopadová situace umožnila vytvoření neprávního prostředí a tím také možnosti obrovského manipulování se státním majetkem  a zbohatnutí v té době vládnoucí garnitury na všech stupních společenského žebříčku. Vznikaly  politické strany, které byly přímo propojeny s přesuny majetku  a jeho získání naopak umožňovaly zpravidla svým členům nebo osobám s touto stranou spojenou. Získání ekonomické základny umožnilo v dalším ovlivňovat i politickou nadstavbu. Jejich výsledkem je současná situace.  Lze jednoznačně konstatovat, že za vše nemohou pouze nějací zakuklení komunisté,  ale  úmyslně nastavená společenská laťka v polistopadové době, která úspěšně pokračuje do současné doby.  Hlavní viníky lze sice pojmenovat jmenovitě, ale nemá to význam, protože bychom museli začít od místních politiků a podnikatelů, až po nejvyšší patra společnosti.

    V hlubšímu rozboru   poměrně nekvalitního příspěvku ve Vašem časopisu bych  mohl pokračovat, ale valného významu to nemá. Pouze mě překvapuje, že NEVIDITELNÝ PES nedohlédne na uveřejnění lepšíto, tzv. "nosného" článku, okolo kterého chce zavést diskuzi. 

Jaka 25.9.2006 13:51

Nemáte pocit, že polistopadové tunely

probíhaly naprosto stejně ve všech státech býv. RVHP? Že kdyby tehdy tady vládla ČSSD, dopadla by stejně? Při takovém přesunu majetků a při nedokonalém právním povědomí by vše uhlídal snad jen pánbůh..

gerontusinza 25.9.2006 9:17

Pane Adlere, přečetl jsem pokýval hlavou. Tendenční kecy ještě horší pana Vízka.

Nebudu s vámi polemizovat, protože prostor dstojí i moje peníze. Jinak pan Topolánek to má za už jen za 9 dní (naštěstí - utíká to utíká), a to je jediná kladná věc tohoto týdne.

hufv 25.9.2006 8:40

Na většinu otázek by se dalo odpovědět mnohem lépe, než odkazy na komunisty.

Pokud budu mluvit např. o omezování svobody apod. - ano, výrazně byla za oněch 8 let omezena moje svoboda - svoboda ekonomická. Velmi výrazné zvyšování daní, které mě (a ostatní fyzické osoby) zasáhlo omezilo také velmi výrazně moji svobodu.

O cenzuře a svobodě tisku jistě mohou vykládat různí lidé různě, ale např. redaktor Cibulka o tom jistě ví hodně. Likvidace nepohodlných osob pomocí RRTV, kam ČSSD dosadila komunisty, je také dost výmluvná.

Emigrace - ekonomická zcela jistě. Kdo opravdu něco umí, odchází. A pokud se nezmění daňová zátěž fyzických osob - zaměstnanců - kteří jsou odborně zdatní, tak to bude stále horší a horší. Zůstávají jen ti, pro které je jediná možnost se uživit v montovnách typu TPCA či Hyundai. A tyhle fabriky tady staví nám sebrané peníze ve fromě daní zahraniční firmy, které je dostali od soc.dem. vlád.

Atd.... dalo by se toho napsat ještě hodně, jenže kdo tady žije a žil a neparazituje na ostatních, ten to vidí. A ten kdo parazituje, ten vidět nechce, tomu to vyhovuje. Tak to bylo vždy a všude (stačí si vzpomenout na ty davy nadšených když Hitler nastoupil k moci a začal rozdávat dávky a polívky na jedné straně a zabavovat majetek a likvidovat Židy na straně druhé).

Halama 25.9.2006 8:58

Re: Na většinu otázek by se dalo odpovědět mnohem lépe, než odkazy na komunisty.

Otázky pro Vás : Kdy a jak ČSSD zvýšila daně ?

                              Jaké komunisty dosadila ČSSD do RRTV a koho zlikvidovali  ?

Další otázky po Vašich fundovaných odpovědích.;-P;-P

Modrý pták 25.9.2006 9:01

Spotřební daně na cigarety, pohonné hmoty, alkohol, zavedení

minimální daně pro živnostníky. Každoroční zvyšování minimálního odvodu na zdravotní pojištění. Máte ještě nějaké dotazy?

Halama 25.9.2006 11:11

Re: Spotřební daně na cigarety, pohonné hmoty, alkohol, zavedení

Zevedení minimální daně je zvyšování daní ?Takže ti co neplatili nic a teď platí minimum jsou chudáci na vymření a raději by emigrovali.Najděte mě tu zemi,kde živnostníci neplatí žádné daně.

Spotřební daně se zvyšují podle EÚ chlapečku,to si ČSSD nevymyslela - no ODS má šanci to zrušit - uvidíme ? Prosím ,další,ale trochu fundovanější.....:-P:-P

PetrN 25.9.2006 14:31

Re: Re: Spotřební daně na cigarety, pohonné hmoty, alkohol, zavedení

A co třeba spotřební daň z pohonných hmot. Ta je vyšší, než by podle EU musela být. A kdo ji zvýšil? Socbolševici...;-€

hufv 25.9.2006 9:06

Re: Re: Na většinu otázek by se dalo odpovědět mnohem lépe, než odkazy na komunisty.

Spotřební daně na všechny možné výrobky. DPH na všechno možné (přeřazením z 5 do 19%tní sazby).

Stačí se podívat na seznam členů RRTV a třeba si můžete odpovědět sám. Odvolání ředitele Balvína z ČT je jen jeden z kroků.

Pokud to chcete detailně, na internetu je toho docela dost. Stačí si prostudovat články za poslední 4 roky, nemusíte jít dál.

Halama 25.9.2006 11:19

Re: Re: Re: Na většinu otázek by se dalo odpovědět mnohem lépe, než odkazy na komunisty.

Spotřební daň na všechno naprosto normální a nezavedla ji ČSSD ale ODS - pamatujete ?

DPH pane, znamená Daň z přidané hodnoty jestli víte co to je ?A mimochodem - ODS chtěla zavést 15% DPH na všechno,včetně potravin.A ta je v současné době 5 %.Takže nevíte co plácáte.

A jestli se Vám stýská po Balvínovi a jeho kamarádech,tak je mi Vás líto,a propo můžete se dívat na televizní stanici,myslím,že se jmenuje Óčko - tam zrovna řediteluje.Je to stanice akorát pro Vás.;-P;-P;-P;-P

hufv 25.9.2006 11:25

Re: Re: Re: Re: Na většinu otázek by se dalo odpovědět mnohem lépe, než odkazy na komunisty.

lžete. Spotřební daň je normální, ale její výše ne. Na vše co je spotřební daň ji za 8 let ČSSD minimálně zdvojnásobila, u cigaret jen za tento rok dvakrát!!!!

Ano, vím co to je DPH - a asi líp než Vy. Takže: platíte ji jak při nákupech v obchodech, tak třeba za služby a je schovaná v cenách. Např. energie, knihy, kadeřník, těch položek bylo několik set....... Tam všude ji právě ČSSD zvedla z 5% na 19% - tedy o 14%.

Bohužel, musím konstatovat, že naprosto nevíte o čem mluvíte Vy. Rovná daň je o něčem trochu jiném, než o zvyšování daňové zátěže.

Halama 25.9.2006 11:42

Re: Re: Re: Re: Re: Na většinu otázek by se dalo odpovědět mnohem lépe, než odkazy na komunisty.

Říká Vám něco EÚ a její směrnice ohledně spotřebních daní a DPH ????Jestli ano,tak lžete záměrně Vy a jestli ne,tak se s ní seznamte a potom plácejte obvinění na ČSSD.A jen tak mimochodem - žádost o vstup do EÚ podepsal  Váš guru KLaus,kdybyste měl snahu EÚ svádět na ČSSD.;-D;-D;-D

Jaka 25.9.2006 13:56

souhlas

R^

Yarda 25.9.2006 7:32

Před volbami, po kterých se ČSSD

dostala z opozice do vlády, jsem mluvil s kýmsi, kdo se tehdy za ČSSD také angažoval. Řekl jsem mu, že jeho strana asi vyhraje volby, tak by měli dát pozor, aby se k nim nevetřeli idé neschopní a všeho schopní.

Odpověděl mi: "Na to už je pozdě."

BTW: Ta tvrzení, že za všechno mohou bývalí komunisti už mne ser..-- pardon rmoutí. Když je někdo lump a syčák, tak to má prostě v povaze bez ohledu na to ve které politické straně zrovna škodí. Za minulého režimu pro takové lidi bylo výhodné, aby byli členy KSČ, teď už jim z toho nic nekouká tak jsou jinde. A věc mezinárodního proletariátu jim byla ukradena tehdy i teď.

Halama 25.9.2006 7:53

Re: Před volbami, po kterých se ČSSD

R^R^R^ není co dodat.