17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Historik 25.9.2006 15:46

Re: Prvni velke ohromne zvyseni dani prinesl V. Klaus

Klaus se spol NAHRADIL stovky sazeb daně z obratu sazbami dvěma. Ale i dvě sazby + spotřební daně stačí na daňové podvody. Když se k tomu přidá osvobození od daně pro některé komodity tak tuplem.

Filip 25.9.2006 14:59

Prese totez se da napsat o ODS

cili predpokladam, ze je to strana bolsevicka

Vilém 25.9.2006 14:24

Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Tento příspěvek není výzvou k návratu komunismu.

Když však čtu chabá Astonova hesla typu "když se snažíš, můžeš mít, co si zamaneš", chtě nechtě se musím chechtat. Půl miliónu nezaměstnaných, vyhozených na dlažbu poté, co vlastníci podobných hesel vyždímali jejich podniky, mladí lidé vyhození na ulici z dětských domovů za nečinného přihlížení státu, to jsou víc než dostatečné protipříklady proti tak simplexnímu nadšení z kapitalismu, a zdobné výlohy a fasády na tom nic nemění - kromě nich existuje také Chánov a další ghetta.

Toto je třeba napravit revolucí v sociálních právech, ne terorem vůči obětem hlupáků, kteří si myslí, že nová společnost je bezchybná. Není. Politika ČSSD nevadila těmto lidem proto, že snad neměli svobodu slova nebo svobodnou opozici - tito lidé nenávidí přerozdělování.

A těmto lidem podkuřovala ODS tak dlouho, až uvěřili takovým přeludům jako 15% daň. To je naše česká verze cesty k terorismu, téže cesty, po které američtí kovbojové počínaje Reaganem došli k miliónům teroristů ve světě, které už nelze porazit. Čeští nenasytní knedlíci, mentálně letargičtí milionáři, jsou na dobré cestě vytvořit i u nás ghetta vhodná k vzniku PLNĚ LEGITIMNÍHO ZLOČINU.

Není to vina sociálního státu, nýbrž jeho likvidace.

J.G. Pašek 25.9.2006 14:41

Každý z nás je sám zodpovědný za svůj úspěch a problémy . . .

Dobromilové jako ty, v hoistorii lidstva napáchali největší zla . . . . . . viz Francouzská a komunistická revoluce . . .

Žij a nech žít a starej se o sebe . .  

Vilém 25.9.2006 14:47

Re: Každý z nás je sám zodpovědný za svůj úspěch a problémy . . .

Nikoli, nejvíc zla napáchali "odvážní reformátoři" a ponikatelé, počínaje dobavateli Ameriky, obchodníky s otroky, kolonizátory, po současné bojovníky proti terorismu.

Komunisté byli jen reakcí na první světovou válku, al-kajda je reakcí na současná USA. Máme se na co těšit, protože to nechat žít jsme si vyhradili pro sebe, a KOHO JSME NECHALI ŽÍT MY?

VL 25.9.2006 14:54

Re: Re: Každý z nás je sám zodpovědný za svůj úspěch a problémy . . .

Reakcí na koho byl režim v Kambodži? Na koho Kulturní revoluce a Velký skok Velkého kormidelníka v Číně? Reakcí na koho byla zvěrstva páchaná předchůci nynějších členů al-kajdy v Uhrách dolních i horních, po dobytí Cařihradu atd.?

AeroKarel 25.9.2006 15:12

Re: Re: Re: Každý z nás je sám zodpovědný za svůj úspěch a problémy . . .

To je jak s tím Vízkem. Pustil jste se do debaty s flašinetem.

J.G. Pašek 25.9.2006 17:08

Viléme, starej se sám o sebe . . . lidé na tvojí dobromyslnost kašlou . . .

.

brabus 25.9.2006 15:01

Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Soudruhu Viléme, z půl miliónu nezaměstnaných je asi tak 400 tis lidí, kteří makat nechtějí. Rozdíl mezi mnou a Vámi je v tom, že já bych je vyhnal za sociální dávky s lopatama opravovat silnice, odhazovat sníh atd. Ovšem Vy je chcete držet doma v teple a platit a platit. Já věřím v to, že rozdat se může to co máte. Když to Vy chcete rozdávat to co nemáte. Proto tady máte 800 miliard dluhů!!!. Rv

jirka.s. 25.9.2006 17:38

Re: Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Před lety spočítali v Německu!!!, že pokud by u nich byla 6% nezaměstnanost, byla by v podstatě nulová. Oněch 6% totiž nejsou nezaměstnaní ale nezaměstnatelní. Troufá si někdo odhadnout, jaké je toto % u nás?

AeroKarel 25.9.2006 15:11

Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Jste schopen definovat hranici mezi přerozdělováním a krádeží?

pavel 99 25.9.2006 22:26

Re: Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

pokud si dovolím odhadovat, tak "přerozdělování" je transfer ve prospěch dotyčného a "krádež" je transfer v neprospěch dotyčného.

StandaT 25.9.2006 16:40

Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Mladí lidé vyhození na ulici z dětských domovů za nečinného přihlížení státu - tady máte pravdu. Co neudělají lidé nelevicového smýšlení (resp. co nezaplatí za provoz Domů na půl cesty) to není.  Liberální vlády tuto oblast nechaly běžet postaru a tak socialisté v tomto bodě mohli navázat na všechno špatné, co po komunistech zbylo.

Že v tomto rozvalu sociálních služeb obviňujete kapitalismus vyvolává otázku: jste normální, Viléme?

Vilém 25.9.2006 20:17

Re: Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Zřejmě jste zcela neporozuměl mému příspěvku. Neobviňuji kapitalismus, ale kritizuji jeho zaslepené stoupence, kteří ze všech nedostatků obviňují jejich oběti - to je totiž skandál.

Jsem ostatně odpůrcem domů na půli cesty a podobných pochybných opatření, i když jsou jistě lepší než prostá nečinnost, a klonil bych se k masivní sociální výstavbě. Nevím mimochodem, kde berete paušální představu o ideových sklonech lidí kolem domů na půli cesty.

Ale obávám se, že jako člověk nelevicového smýšlení jste ZCELA NORMÁLNÍ SE VŠÍM VŠUDY.

StandaT 25.9.2006 22:32

Re: Re: Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

z praxe, Viléme. Z praxe. Nebo si myslíte, že všechna ta zařízení včetně hospiců a chráněných dílen přežíjí ze stovek z důchodů a pětikil z průměrných platů? Tím v žádném případě jejich dárce nijak nesnižuji. Jen konstatuji, že to je jen kapka. Bez těch zaslepených pravičáků by lidi chcípali za plentou v běžných nemocničních pokojích, hendikepovaní by byli segregováni do specifických geth nebo zavřerni v bezbariérových bytech.

A ještě něco: z pěstounských rodin (znám 3) - ani jedni nejsou levičáci - naopak, takové míry pohrdání ani snad nejsem chopen.

A sociální výstavba? Osm let jste na to měli. Bilion jste na to měli. Kromě toho: Chánov vůbec nebyl sociální výstavba, naopak. Sjeně tak i ostatní "vyděděná" území.

Teď  nekritizujte, měli jste 40let a k tomu osmiletý reparát. V obou případech jste propadli. Hanebně.

StandaT 25.9.2006 22:58

Re: Re: Re: Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Omlouvám se za překlepy, ale dnes jem již příliš deprimován. Nejen zde mám dojem, že Haló noviny vypnuli diskusi a specifické osazenstvo se rozprchlo na ostatní weby. Nebo je to nová PR akce Lidového domu "ODS dvakrát mínus a fuj navrch"?

Šerlok Homeless 25.9.2006 20:13

Re: Tragická slepota stoupenců kapitalismu

Viléme, ty naivko! Žádná společnost není bezchybná! Nikdo netvrdí, že svobodná otevřená společnost je bezchybná! Pouze v ní má více lidí, než v jiných typech společnosti, možnost volit a realizovat své cíle.

jezevec 25.9.2006 14:22

hahaha to je fakt dobré!!! a kde je vízek?

diskuse pod svoje vlastní články si glosuje hojně.

že by neměl co říct?

Stanislav Toula 25.9.2006 13:14

SocDem je softkomunistická strana se vším všudy

Na otázky Vízka dnes sice nelze odpovědět ANO, ale pokud si nedáme pozor, tak ta ANO se na nás jen posypou. Indícií je mnoho:

Paroubkem uvažovaný tiskový zákon, zneužití MF pro nevyplacení příspěvku jiné politické straně (ED), řízené destrukce v jiných stranách (SZ), vyhazování redaktorů (ČR a ČT), politizace mediálních rad včetně ČTK, snaha personálně ovládnout bezpečnostní složky (Přibyl, Kadlec, Mareš, Borník), politizace státního zastupitelství (Benešová), politické kauzy (Volf, Hučín, Dalík), snaha ovládnou cizí majetek (zákon o neziskových nemocnicích, účelové vyhlašování veřejného zájmu, snaha znehodnotit akcie TS v Karviné), prorůstání strany a odborů do jednoho nátlakového celku (Škromach, Falbr, Štěch, Zapletal), dosazování svých lidí bez ohledu na schopnosti do strategických firem (ČST, ČTc+Eurotel, Čepro, Kaučuk), fízlování politiků z jiných stran (Vyvadil na MSp) ...

Je toho snad málo?

Stanislav Toula 25.9.2006 13:15

Re: SocDem je softkomunistická strana se vším všudy

má být ČSA a ne ČST (narážka na Tvrdíka a jeho nohsedy)

hodne neRath 25.9.2006 13:17

Re: SocDem je softkomunistická strana se vším všudy

cilena likvidace zivnostniku....

Modrý pták 25.9.2006 11:47

Halamo,

položil jste dotaz, jaké daně byly zvýšeny. Odpověděl jsem Vám. Jestli nerozumíte, že zavedení daně je zvýšení daní (coby složené daňové kvóty), na tom faktu nic nemění. Jestli k zvýšení daní vedl motiv A, B, C nebo nějaký úplně jiný, na tom zvýšení také nic nemění. Nota bene jste se neptal na důvody, ale které daně byly zvýšeny. Také jste nepoložil otázku, kde jinde mají zavedny podobné typy daní. Ačkoli kdybyste ji položil, tak Vám sděluji, že to nemá vůbec žádnou souvislost s diskutovaným tématem. Pokud si někde občané myslejí, že mají mít nějakou daň, tak je to jejich věc a s občany ČR to nemá žádnou souvislost. Ale až si ujasníte, nač se vlastně ptáte, tak mně ten dotaz položte a já jsem připraven Vám to vysvětlit.

Halama 25.9.2006 11:55

Re: Halamo,

Z článku je zcela jednoznačně rozumět,že ČSSD scela svévolně a jednostraně zvýšila daně.To nemůžete popřít .Tak se ptám které ?Nedělejte ze sebe hloupého,nebo si nakonec budu opravdu myslet,že hloupý jste.;-P;-P

Modrý pták 25.9.2006 12:00

Tak v tom případě je mně líto,

ale na otázku, které daně byly zvýšeny jsem Vám již odpověděl a hufv jakbysmet. Svévolně a jednostranně zavedla minimální daň pro živnostníky, zvýšila spotřební daně nad rámec přístupových smluv (na to jste se ale předtím neptal) a provedla zcela bezprecedentní zdražení všeho přesunem do vyšší sazby DPH.

A upřímnost na závěr - kdyby kolem mě v téhle chvíli letěl komár, tak je to pro mě asi tak 6 000 krát důležitější záležitost než všechny Vaše názory na moji osobu. Je to srozumitelné?

Halama 25.9.2006 12:05

Re: Tak v tom případě je mně líto,

Není,protože všichni chytrý a inteligentní jsou sympatizanti ODS a to já nejsem.;-D;-D

hodne neRath 25.9.2006 12:25

Re: Re: Tak v tom případě je mně líto,

Cimmermannovsky ukrok stranou?

Šoumen 25.9.2006 11:40

Komunisté

A všichni komunisté, kteří chtěli nakrást ještě víc, a ti kteří potřebovali zlegalizovat to již nakradené, vstoupili promptně do ODS. Takže ve státních úřadech sedí o to více komunistů, kteří tam jsou od první vlády ODS.

Pane Petře Adlere jste hlupák a manipulovatelným hlupákem už asi zůstanete.(Y)(Y)Rv

RadekH 25.9.2006 11:30

přehlédl jsem něco,

nebo v tom článečku opravdu není jediný doložitelný fakt?

Jaroslav 25.9.2006 11:01

Kdo je to ten pan Adler?

Tak to byla opravdu "soda". Podobné žvásty se nechaly naposledy číst v čas. Republika. Proboha, to v té ODS nemáte aspoň někoho při smyslech? S takovými lidmi nám chcete vládnout?  

Malý Aston 25.9.2006 10:24

Máme se špatně,nebylo jak za komunistů!

Když procházím našim městečkem,které září novotou,opravenou dlažbou,vidím jak vlastníci domů,živností i státní správy opravili a opravují,nemusím se stydět.Nové obchody,nové služby,nemocnice po rekonstrukci,výstavba dálnice,když se snažíš můžeš mít co si zamaneš.Žádné ostatnaté dráty na hranicích,cizinecká policie,když vidí tvůj pas ani nevyleze z budky a jen mává,nezdržuj a uháněj.A je mi líto,že ten ráj socialismu již není.Kde jsou ty doby,když jsem si po známostech pořídil video a ostatní ho neměli,to jsem byl pánem,dnes má každý co si zamane a když má více peněz,má více než já. A to je ten problém.Když si soused pořídil auto,stačilo napsat dopis,že krade a hned se člověku ulevilo,když jej začala policie prověřovat kde na to vzal.Každou cihlu na barák jsem musel doložit,že jsem ji neukradl.A na těchto principech některé politické strany,které nechci jmenovat ale je to zejména ČSSD,staví svůj volební a povolební program.Jejich heslo,každý kdo něco má,je zloděj. A lůza tleská,ano to je ta naše strana,bohatým a úspěšným brát a nefachčenkům pomáhat.Takže ti co volí ČSSD a KSČM chtějí návrat toho systému,který odpovídá naší české povaze.Je nejlépe,když nikdo nic nemá. A tak doporučuji všem zastáncům bolševiků,vypněte počítače a jděte se projít po svém městě nebo vesnici a vzpomeňte na tu špínu a tmu,která tady byla za Jakeše.To jak vypadá dnešní Česká republika,to je práce všech svobodných a podnikavých občanů a ne práce nebo zásluha Filipa a Paroubka.