30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLEMIKA: Náš postoj k Izraeli je neměnný

Na stránkách tohoto deníku jsme si mohli včera přečíst názor europoslance Libora Roučka na téma hlasování České republiky na půdě OSN ohledně statusu státu Palestina. Autor kritizuje "krátkozrakost, nepromyšlenost a nesmyslnost tohoto českého postoje…". Rád bych v následující úvaze dokázal, že krátkozraký, nepromyšlený a nesmyslný je spíše článek pana europoslance.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
E. Heusinger 11.12.2012 7:50

Jenže po půl roce (Gruzie)

a delší době (Srbsko) se přiznalo, že se o Gruzii a Srbsku propagandisticky lhalo.

Je-li zahraniční politika české vlády postavena na lžích tak potěš koště.

P. Pavlovský 11.12.2012 7:55

Re: Jenže po půl roce (Gruzie)

Stále odvádíte řeč od merita věci.

Jestliže se česká vláda ztotožňuje s akcí NATO, jehož jsme členem, nemá  se náš prezident co vůči tomu vetřejně vymezovat. Tím poškozuje stát!

E. Heusinger 11.12.2012 8:22

Re: Jenže po půl roce (Gruzie)

V Gruzii o žádnou akci NATO nešlo!

Co se týká Srbska, tak Klaus se ohrazoval proti propagandě.

R. Brzák 11.12.2012 0:44

také jsem nechápal Izrael

a plakal nad civilními obětmi střetů v době druhé intifády, jenže s tím, jak člověk stárne a také má stále víc možností zkoumat různé zdroje informací, se můj pohled změnil. I nadále mne jímá žal nad mrtvými na obou stranách, ale dnes chápu, že vina neleží na Izraeli, ba ani tolik ne na samotných palestinských Arabech, ale velmi na Arabských a muslimských státech, kterým zahrávat si s protižidovskou kartou pomáhá udržovat sociální smír v jejich nedemokratických a chudých společnostech. Bohužel vidím vinu i zde, v Evropě, protože nekontrolovatelnou finanční a také politickou podporou palestinských Arabů v jejich nerealistických požadavcích jen prodlužujeme agonii, kterou celá Palestina zažívá. V neposlední řadě vidím jako viníka světové mocnosti, ať je to Rusko, Čína, nebo i USA, které si s problémem zahrávají tak, jak je to v politice a diplomacii běžné, ale dopad zažívají Arabové a Židé v celé oblasti, kde je takovéto rozdmýchávání, nejednoznačnosti v postojích, financování bojůvek i armád a zohledňování strategických ropných zájmů tak snadno zneužitelné a zneužívané k udržování staletých antagonismů.

J. Kolouch 11.12.2012 16:28

Re: také jsem nechápal Izrael

Napsal jste to docela výstižně. Řekl bych, že vina Palestinců je srovnatelná s vinou obyvatel Česka, pokud jde o to, jaké mají představitele (Češi mají asi vinu větší, mohou své politiky vcelku demokraticky volit, i když i to bývá často poněkud iluzorní).

H. Lukešová 11.12.2012 0:15

Ano, tak si EU představuje "demokracii",

kdo se nepodřídí, nepřijme ideologii palestinianismu, musí být zničen. Podporovat terorismus, přemílání Koránu, protižidovskou nenávist, nechápu, jak tyto lidi může EU podporovat. Mezi Hamasem a Fatahem je rozdíl velmi velmi malý. A politici EU to vědí, zakáže Izraelcům vstup do Evropy, za nějakou dobu označí usedlé evropské Židy hvězdami a vykope je pryč, naštěstí pro Židy, Izrael existuje, existují i USA a Kanada, další země, které můžou poskytnout pronásledovaným Židům z Evropy asyl.

S. Netzer 11.12.2012 8:35

Re: Ano, tak si EU představuje "demokracii",

Píšete blbosti.

M. Martin 11.12.2012 11:24

Re: Ano, tak si EU představuje "demokracii",

Vy také píšete blbosti.Takhle vypadají vaše argumenty.

S. Netzer 11.12.2012 11:41

Re: Ano, tak si EU představuje "demokracii",

Intelektuální velikán Vašeho kalibru to může určitě snadno posoudit, zdělanče.

R. Langer 11.12.2012 13:03

Re: Ano, tak si EU představuje "demokracii",

Ty mlč, ženo, dcero líné velbloudice, a zalez do kouta, když mluví muži! Nedělej svému majiteli ostudu, nebo budeš zapuzena! :-P

M. Martin 11.12.2012 17:13

Re: Ano, tak si EU představuje "demokracii",

Začíná mi být jasné proč se olezlým plesnivým krysám říká němkyně. že frau Netzer?Můžete mi klidně opravit pravopis vy genitální chytračko.

J. Rechnovský 11.12.2012 11:38

Re: Ano, tak si EU představuje "demokracii",

Hanko, buďte objektivní. Mezi Israelci, zvláště mezi osadníky se občas najdou šílenci. Nejvíce jich je mezi tzv. náboženskými sionisty. Vzpomeňte na Rabinova vraha Jigala Amira nebo rabiho Kahane a jeho souputníky z bývalé strany Kach. Tím netvrdím, že souhlasím s rozhodnutím EU tak jak bylo zveřejněno. Chápal bych ale, kdyby zákaz vstupu dostali aktivní ničitelé mírového procesu na obou stranách.  

J. Vyhnalík 11.12.2012 12:34

Re: Ano, tak si EU představuje "demokracii",

Jenže to by nebylo politicky korektní. U Židů by šlo o 5 % a u Palestinců 95 %.

J. Fleiszner 11.12.2012 0:14

Asi chyba vlády!

Asi to byla "chyba" vlády a jako by to Bůh zařídil, byla ku prospěchu dobré věci. Už dlouho jsem nečetl o něčem, co by naše vláda "udělala" a bylo to správné. Myslím, že podpora Izraele nám přinese jen to dobré a nejen na světské úrovni.

H. Lukešová 11.12.2012 0:21

Re: Asi chyba vlády!

Ano, přinese! Jenže tak si Bruselanti představují "demokracii", kdo se zastane Izraele, kdo nevyznává slepou ideologii palestinianismu, musí být zničen, vyčleněn, dehonestován. Ať pánové z Bruselu, navštíví SA, Írán, Pákistán, Afghánistán, Sýrii, Gazu, Jemen, Irák a všeliké pokrokové země. Břetislav Olšer vzpomíná, že dřív Izrael nenáviděl, zeptal se Židů, "jak se můžete takto chovat, když jste prožili takové věci". Petr Bachrach, Izraelec narozený v Ostravě mu s klidem odpověděl, "Jó pane Olšere, projeďte si zemi, poznejte krajiny a pak nás suďte". A tak se stalo. Břetislav Olšer projel krajiny, prozřel a začal si sypat popel na hlavu "jsem to vůl, blbec, jak jsem mohl být takto zaslepený" zjistil, že právě Izraelci musí jednat, jak jednají, aby přežili. Procitnutí staršího pána. Alespoň někdo se změnil k lepšímu.